Hirdetés

Csináld magad épületgépészet: elsőre furcsa, de jól működik!

Habár a várólista elsősorban az egészségügyben használatos fogalom, figyelembe véve az épületgépészet területén (is) tapasztalható a szakemberhiányt, nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy építkezés vagy felújítás esetében is kerülhetünk akár több hónapos várólistára. A villanyszerelés, vagy éppen a vízvezetékszerelés egy komoly szakma, amit nem biztos, hogy szerencsés az egyre népszerűbb DIY (Do it yoursfelf! – Csináld magad!) útján haladva kiváltani. Vagy mégis? Erre ad választ a hővisszanyerős szellőztetőket és hőszivattyúkat is forgalmazó EasyKit Kft., amelynek alapítói elkötelezték magukat amellett, hogy megoldják az épületgépészetet érintő szakemberhiányból fakadó problémákat.

Elhúzódó átadások, a munkát elvállaló, aztán elérhetetlen szakemberek, idegeskedés, mérgelődés – majd lesz, ami lesz alapon laikusként kézbe vett szerszámok. Az eredmény? Kétséges. Többek közt az ilyen – sajnos létező – szituációk ösztökélték az EasyKit Kft. alapítóit, Hajnal Ferencet és Rangics Mátét, hogy egy olyan innovatív épületgépészeti szolgáltatáscsomaggal rukkoljanak elő, mely szakmai támogatással biztosított, illetve jogilag szigorúan szabályozott keretek között teszi lehetővé épületgépészeti rendszerek üzembehelyezését a végfelhasználók számára.

EasyKit szerelési útmutató

A formabontó megoldás magas minőségét szavatolja, hogy a két évtizede sikeresen (mintegy 100 fővel és 9 bemutatóteremmel) működő, belgiumi EasyKit széleskörű tapasztalatokat szerzett a „csináld magad” alapú épületgépészeti szerelés területén, amelyeket a hazájában piacvezetőnek számító vállalkozás meg is osztott a magyar cég szakembereivel.

EasyKit szerelési útmutató

Az EasyKit Kft. arra épít, hogy a mai, modern anyagok, szerelvények és illesztési technológiák jóvoltából a legtöbb szakmunka alapos betanítás és folyamatos konzultáció mellet laikusok számára is elvégezhető. Ezzel összefüggésben Hajnal Ferenc hozzátette, hogy egy rendkívül komplex csomaggal jelentek meg a piacon. A cég megrendelőinek mintegy 70%-a maga végzi el a munkát, 30%-ban szakemberek szerelik az EasyKit termékeit, egyszerűségének köszönhetően gyorsabban, mint ahogyan az eddig megszokott volt. Ezek a számok is rávilágítanak arra, hogy Magyarországon komoly piaca van a DIY-nek, vagyis a „csináld magad” kivitelezésnek.

Az EasyKit Kft. szolgáltatásának lényege, hogy a megrendelőiknek megtanítják az egyes szakmunkák alapjait, majd elkészítik nekik a munkához szükséges terveket, leszállítják a berendezéseket, eszközöket, melyekkel azután a megrendelő maga végzi el a kivitelezést, ezzel is radikálisan csökkentve azt az időt, ami például egy központi hővisszanyerős szellőztető rendszer, vagy egy hőszivattyú megvásárlása, illetve üzembehelyezése között eltelik.

A szolgáltatás egyes szakaszai lépésről lépésre:

  • Szakmai konzultáció az ügyféllel a megfelelő rendszer kiválasztáshoz.
  • Műszaki dokumentációk, kivitelezési tervek elkészítése.
  • Teljes rendszer leszállítása, műszaki dokumentációk, kivitelezési tervek, szerelési utasítások átadása.
  • Helyszíni konzultáció, ahol egy oktatás keretében a szakemberek ismertetik a teljes rendszer műszaki tartalmát, megmutatják a főbb szerelési lépéseket.
  • Szerelés alatt folyamatos szakmai támogatást biztosítanak akár telefonon, akár személyesen is.

A szerelés végeztével az EasyKit szakemberei alaposan ellenőrzik a rendszert, az esetlegesen felmerülő hibákat javítják. Az általuk kínált felhasználóbarát anyagok a pontos kivitelezési tervvel, illetve a szerelési segédlettel és az általuk biztosított oktatással együtt lehetővé teszik a szakszerű kivitelezést a vásárlók számára. Az EasyKit tájékoztatása szerint eddig minden ügyfelük sikerrel végezte el a munkát, melyet a cég szakemberei vesznek át, és természetesen garanciát vállalnak rá, ahogyan a törvény azt előírja.

EasyKit szerelési útmutató

Az EasyKit Szereld magad szolgáltatásáról további információkat talál az alábbi gombra kattintva:

Érdeklődöm az EasyKit szolgáltatása iránt

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Káros anyagok a szoba levegőjében

A szigorú épületenergetikai előírások miatt csak olyan épület épülhet, ami eléggé „becsomagolt” ahhoz, hogy a fűtési hőenergiát bent tartsa. Ugyanez igaz a felújításokra is, amikor ablakot cserélnek. Ezekből a lakásokból nem szökik ki a hőenergia, de nem is szellőznek megfelelően Az ablakok ötletszerű nyitogatása sajnos nem elég a jó levegőhöz. Két ablaknyitás között, zárt ablakok mellett levegő nem jut sem ki, sem be. Mi ennek a következménye?

Kell terv? Nem kell terv?

A tervek között megkülönböztetünk engedélyezési és kiviteli terveket. Melyikre miért van szükség? Mit nyerhetünk velük?

Fürdőszoba kényelmesen

Egy jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett, tetszetős fürdőszoba a nyugalom szigete lehet lakásunkban. Amíg viszont ide eljutunk, számtalan dolgot kell átgondolnunk. Vegyük tehát sorra a lehetséges kérdéseket és megoldásokat!

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Hővisszanyerős szellőztető: életre szóló befektetés az egészségbe

Ha folyamatosan friss és megfelelő hőmérsékletű levegőt szeretnénk az otthonunkba, ezt legmegbízhatóbban a hővisszanyerős szellőztető képes szavatolni - nyilatkozta a homeinfo.hu-nak Hajnal Ferenc, a szereld magad épületgépészeti rendszereket - hővisszanyerős szellőztető és hőszivattyús fűtés/hűtés – forgalmazó EasyKit Kft. társalapítója. A szakember beszélt arról is, hogy a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer egyszerre csökkenti a rezsinket, és javítja az életminőségünket. Az EasyKit Kft. által forgalmazott hővisszanyerős szellőztető a legjobb minősítéssel rendelkezik a hazai piacon.

Energiatakarékos szellőztetés = egészség és életminőség

A szellőztetés fontosabb annál, minthogy azt higgyük, az ablakok nyitogatása megfelelően biztosítja a friss levegőt otthonunkban. A nyílászárók, illetve a hőszigetelések fejlődésével a friss levegő egyre nehezebben jut a lakótérbe, az állott belső levegő nem távozik onnan, az optimálistól eltérő páratartalom pedig megbetegedéseket okozhat.

Pollenmentes lakás hővisszanyerős szellőzéssel

A tavasznak nem csak a madárcsicsergés és a napsütés a velejárója, hanem a rengeteg ember életét megkeserítő pollen is. Ha ablakot nyitunk, a friss levegővel együtt a polleneket és az utca zaját, porát is beengedjük. Hővisszanyerős szellőztető megoldásokkal úgy jutunk folyamatosan szűrt friss levegőhöz, hogy az ablak zárva marad. Nincs zaj, nincs por, nincs pollen, mégis van friss levegő.