Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Csináld magad épületgépészet: elsőre furcsa, de jól működik!

Habár a várólista elsősorban az egészségügyben használatos fogalom, figyelembe véve az épületgépészet területén (is) tapasztalható a szakemberhiányt, nyugodtan elmondhatjuk, hogy egy építkezés vagy felújítás esetében is kerülhetünk akár több hónapos várólistára. A villanyszerelés, vagy éppen a vízvezetékszerelés egy komoly szakma, amit nem biztos, hogy szerencsés az egyre népszerűbb DIY (Do it yoursfelf! – Csináld magad!) útján haladva kiváltani. Vagy mégis? Erre ad választ a hővisszanyerős szellőztetőket és hőszivattyúkat is forgalmazó EasyKit Kft., amelynek alapítói elkötelezték magukat amellett, hogy megoldják az épületgépészetet érintő szakemberhiányból fakadó problémákat.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Elhúzódó átadások, a munkát elvállaló, aztán elérhetetlen szakemberek, idegeskedés, mérgelődés – majd lesz, ami lesz alapon laikusként kézbe vett szerszámok. Az eredmény? Kétséges. Többek közt az ilyen – sajnos létező – szituációk ösztökélték az EasyKit Kft. alapítóit, Hajnal Ferencet és Rangics Mátét, hogy egy olyan innovatív épületgépészeti szolgáltatáscsomaggal rukkoljanak elő, mely szakmai támogatással biztosított, illetve jogilag szigorúan szabályozott keretek között teszi lehetővé épületgépészeti rendszerek üzembehelyezését a végfelhasználók számára.

EasyKit szerelési útmutató

A formabontó megoldás magas minőségét szavatolja, hogy a két évtizede sikeresen (mintegy 100 fővel és 9 bemutatóteremmel) működő, belgiumi EasyKit széleskörű tapasztalatokat szerzett a „csináld magad” alapú épületgépészeti szerelés területén, amelyeket a hazájában piacvezetőnek számító vállalkozás meg is osztott a magyar cég szakembereivel.

EasyKit szerelési útmutató

Az EasyKit Kft. arra épít, hogy a mai, modern anyagok, szerelvények és illesztési technológiák jóvoltából a legtöbb szakmunka alapos betanítás és folyamatos konzultáció mellet laikusok számára is elvégezhető. Ezzel összefüggésben Hajnal Ferenc hozzátette, hogy egy rendkívül komplex csomaggal jelentek meg a piacon. A cég megrendelőinek mintegy 70%-a maga végzi el a munkát, 30%-ban szakemberek szerelik az EasyKit termékeit, egyszerűségének köszönhetően gyorsabban, mint ahogyan az eddig megszokott volt. Ezek a számok is rávilágítanak arra, hogy Magyarországon komoly piaca van a DIY-nek, vagyis a „csináld magad” kivitelezésnek.

Az EasyKit Kft. szolgáltatásának lényege, hogy a megrendelőiknek megtanítják az egyes szakmunkák alapjait, majd elkészítik nekik a munkához szükséges terveket, leszállítják a berendezéseket, eszközöket, melyekkel azután a megrendelő maga végzi el a kivitelezést, ezzel is radikálisan csökkentve azt az időt, ami például egy központi hővisszanyerős szellőztető rendszer, vagy egy hőszivattyú megvásárlása, illetve üzembehelyezése között eltelik.

A szolgáltatás egyes szakaszai lépésről lépésre:

  • Szakmai konzultáció az ügyféllel a megfelelő rendszer kiválasztáshoz.
  • Műszaki dokumentációk, kivitelezési tervek elkészítése.
  • Teljes rendszer leszállítása, műszaki dokumentációk, kivitelezési tervek, szerelési utasítások átadása.
  • Helyszíni konzultáció, ahol egy oktatás keretében a szakemberek ismertetik a teljes rendszer műszaki tartalmát, megmutatják a főbb szerelési lépéseket.
  • Szerelés alatt folyamatos szakmai támogatást biztosítanak akár telefonon, akár személyesen is.

A szerelés végeztével az EasyKit szakemberei alaposan ellenőrzik a rendszert, az esetlegesen felmerülő hibákat javítják. Az általuk kínált felhasználóbarát anyagok a pontos kivitelezési tervvel, illetve a szerelési segédlettel és az általuk biztosított oktatással együtt lehetővé teszik a szakszerű kivitelezést a vásárlók számára. Az EasyKit tájékoztatása szerint eddig minden ügyfelük sikerrel végezte el a munkát, melyet a cég szakemberei vesznek át, és természetesen garanciát vállalnak rá, ahogyan a törvény azt előírja.

EasyKit szerelési útmutató

Az EasyKit Szereld magad szolgáltatásáról további információkat talál az alábbi gombra kattintva:

Érdeklődöm az EasyKit szolgáltatása iránt

Népszerűek a témában

Helytakarékos megoldás kis otthonokba – Zehnder ComfoAir Flex mennyezetre szerelt szellőztetőegyég

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

FERRO golyóscsapok a biztonságos ivóvízhálózatért és stabil fűtési rendszerekért - A MINŐSÉG ELLENŐRZÉS ALATT