Hirdetés

Ereszcsatorna-felújítás, avagy ne hagyja elfolyni a pénzét!

Az őszi, téli időjárás megviseli az ereszcsatornát. A rossz állapotú ereszcsatorna komoly károkat okozhat a házban. Ha pedig rászánja magát a cserére, akkor mindenképp érdemes jó minőségűt választani, ilyen a Lindab Rainline rendszere is.

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás – de csak ami a természetet illeti. Egészen más a helyzet, ha az otthonunkról, házainkról van szó. A tél során ereszcsatornáinknak meg kell küzdeniük az őszi levelekkel, a faggyal és a változó mennyiségű csapadékkal. A nem megfelelő helyeken felgyülemlett hó és esővíz a fagy hatására olyan károkat okozhat, amelyekre csak tavasszal derül fény.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

A csatorna a saját értékének a többszöröséért felelős, az épület egyik legfőbb állagmegóvója. Az épületvizesedések, a csöpögések, szivárgások, a rozsdásodás komoly problémák okai lehetnek. Ezért fontos évente legalább egyszer, tavasszal mindenképpen ellenőrizzük ereszünk állapotát. Számos intő jele van annak, hogy az ereszcsatorna felújításra szorul. A három leggyakoribb probléma: az eltömődés, a szivárgás és a kiköpő hiánya. Ha azt látjuk, hogy rozsdás, csöpög, szivárog az ereszcsatorna vagy a lefolyócső az illesztések mentén, vagy ha már a nekitámasztott létrától elmozdul, illetve ha vizesedik a házunk fala, lábazata, a javítást ne halogassuk tovább. Az eresz karbantartásával sok egyéb – így a homlokzatot, lábazatot, nyílászárókat érintő – felújítástól kímélhetjük meg magunkat.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően a Lindab ereszcsatorna-rendszere nem deformálódik, nem vetemedik, nem repedezik, megbízhatóan állja az időjárás kihívásait. A Lindab Rainline® komplett, több mint 60 elemből álló, 10 színben választható, egyszerűen szerelhető teljes esővíz-elvezető rendszer. Átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók vagy egyéb segédanyagok nélkül könnyen kivitelezhető, bármilyen tetőtípushoz tökéletesen illeszthető.

Mivel az elemek pattintós módon szerelhetőek össze, nem kell csavarozni, forrasztani, így nem sérülnek, nem rozsdásodnak, és rugalmasan cserélhetőek. Az ereszcsatorna-rendszerek a kétoldali, színes bevonatnak köszönhetően hosszú élettartamúak, és akár 50 évig is megőrzik színük szépségét.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

A Rainline ereszcsatorna többrétegű, speciális összetételű horganyréteggel ellátott, a színét a Lindab Elite bevonati rendszer adja. A Lindab termékek esetében nem „festett” elemekről van szó, hanem a színréteg a többrétegű alapanyag egyik szerves alkotórétege, ezáltal a csatorna a különböző környezeti–időjárási hatásokkal, az erős UV-sugárzással szemben rendkívüli módon ellenálló. Az eseti mechanikai igénybevételeket, mint például egy létra nekitámasztása, ütközés, ütések vagy akár belelépés, a svédacél alapanyagának köszönhetően sokkal jobban viseli. A termék már kiállta az idő és az időjárás próbáját, a gyártója 30 év garanciát biztosít.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Belsőépítészeti tervezés és teljeskörű kivitelezés az Attraktív Design Stúdió csapatával

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Otthontámogatási kisokos – ezekkel fontos tisztában lenni, ha felújít, építkezik

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

5 lépés a minőségi homlokzat felé - Hogyan kíméljük meg magunkat a hosszas színválogatástól?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Vásárlási listák
További vásárlási listák