Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Ereszcsatorna-felújítás, avagy ne hagyja elfolyni a pénzét!

Az őszi, téli időjárás megviseli az ereszcsatornát. A rossz állapotú ereszcsatorna komoly károkat okozhat a házban. Ha pedig rászánja magát a cserére, akkor mindenképp érdemes jó minőségűt választani, ilyen a Lindab Rainline rendszere is.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás – de csak ami a természetet illeti. Egészen más a helyzet, ha az otthonunkról, házainkról van szó. A tél során ereszcsatornáinknak meg kell küzdeniük az őszi levelekkel, a faggyal és a változó mennyiségű csapadékkal. A nem megfelelő helyeken felgyülemlett hó és esővíz a fagy hatására olyan károkat okozhat, amelyekre csak tavasszal derül fény.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

A csatorna a saját értékének a többszöröséért felelős, az épület egyik legfőbb állagmegóvója. Az épületvizesedések, a csöpögések, szivárgások, a rozsdásodás komoly problémák okai lehetnek. Ezért fontos évente legalább egyszer, tavasszal mindenképpen ellenőrizzük ereszünk állapotát. Számos intő jele van annak, hogy az ereszcsatorna felújításra szorul. A három leggyakoribb probléma: az eltömődés, a szivárgás és a kiköpő hiánya. Ha azt látjuk, hogy rozsdás, csöpög, szivárog az ereszcsatorna vagy a lefolyócső az illesztések mentén, vagy ha már a nekitámasztott létrától elmozdul, illetve ha vizesedik a házunk fala, lábazata, a javítást ne halogassuk tovább. Az eresz karbantartásával sok egyéb – így a homlokzatot, lábazatot, nyílászárókat érintő – felújítástól kímélhetjük meg magunkat.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

Kiváló svédacél alapanyagának köszönhetően a Lindab ereszcsatorna-rendszere nem deformálódik, nem vetemedik, nem repedezik, megbízhatóan állja az időjárás kihívásait. A Lindab Rainline® komplett, több mint 60 elemből álló, 10 színben választható, egyszerűen szerelhető teljes esővíz-elvezető rendszer. Átgondolt tartozék-rendszerének köszönhetően tömítőanyagok, ragasztók vagy egyéb segédanyagok nélkül könnyen kivitelezhető, bármilyen tetőtípushoz tökéletesen illeszthető.

Mivel az elemek pattintós módon szerelhetőek össze, nem kell csavarozni, forrasztani, így nem sérülnek, nem rozsdásodnak, és rugalmasan cserélhetőek. Az ereszcsatorna-rendszerek a kétoldali, színes bevonatnak köszönhetően hosszú élettartamúak, és akár 50 évig is megőrzik színük szépségét.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

A Rainline ereszcsatorna többrétegű, speciális összetételű horganyréteggel ellátott, a színét a Lindab Elite bevonati rendszer adja. A Lindab termékek esetében nem „festett” elemekről van szó, hanem a színréteg a többrétegű alapanyag egyik szerves alkotórétege, ezáltal a csatorna a különböző környezeti–időjárási hatásokkal, az erős UV-sugárzással szemben rendkívüli módon ellenálló. Az eseti mechanikai igénybevételeket, mint például egy létra nekitámasztása, ütközés, ütések vagy akár belelépés, a svédacél alapanyagának köszönhetően sokkal jobban viseli. A termék már kiállta az idő és az időjárás próbáját, a gyártója 30 év garanciát biztosít.

Lindab Rainline ereszcsatorna-rendszer

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Halkabb WC használat a család és a szomszédok örömére

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Épülő belső térből igazi otthon – lakberendezés a gyakorlatban

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre