Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Felújításkor minden forint és minden perc számít, ezért jól jön, ha például a tetőablakok gyárilag előszereltek vagy egyszerűen, akár pár óra alatt a régi helyére illeszthetők, gondoskodva a tetőtér energiatakarékossá tételéről. Ha pedig ennél nagyobb munkát is bevállalunk, akkor akár a tetőablakok csoportos beépítésével vagy a térdfal ablakkal kiegészített modellel is feldobhatjuk a tetőteret.

Roto tetőablak

Egy építkezés vagy felújítás számos folyamatból, szakemberek összehangolt munkájából áll, ami időt és alapos tervezést is igényel, legyen szó „csupán” az ablakok cseréjéről. A megvalósítandó feladatok összeírásán és a költségterv meghatározásán túl figyelembe kell venni a hang- és hőszigeteléssel kapcsolatos előírásokat, elvárásokat, és persze a célok között előkelő helyen szerepel az energiamegtakarítás is.

A 2021. januárjától induló otthonteremtési program sok családnak kínál kedvező feltételeket a lakásfelújítási tervekhez. A támogatás többek között felhasználható komplett nyílászáró cserére is, ami akár a tetőtérben is megvalósulhat. A Roto tetőablakai méretükben, alapanyaguk változatosságával, valamint az igényelt funkciót illetően is igazodnak a lakásfelújítás mértékéhez és lehetőségeihez, mindezeken túl a legváltozatosabb dizájn elvárásokat is kielégítik.

Roto tetőablak

Régi helyére új tetőablakot

Ha egy tetőablak nem jól funkcionál, az általában a szélsőséges körülmények között tűnik fel: télen, a leghidegebb napokon, illetve nyáron, amikor rekkenő hőség van a tetőtérben. Egy megfelelően illeszkedő, jól hőszigetelt tetőtéri ablaknál – amely egy jól kialakított és hőszigetelt lakótér része – a külső hőmérséklet nincs hatással a belső klímára. Ha a tetőtéri ablakunk megérett a cserére, arra több árulkodó jel is utal: az üveg felülete hideg, állandóan párásodik, vagy a fal felülete repedezik, penészes a tetőablak és környéke. De ilyen árulkodó jel, ha télen az ablak körül elolvad a hó.

Annak érdekében, hogy az ablak a megfelelő védelmet biztosítsa a tetőtérben, a gyártók több tekintetben nyújtanak megoldásokat. A közismert német minőségben gyártó Roto például gyárilag jelentős részben összeszerelve kínálja tetőablakait, melyeknek nagy előnye, hogy így a beépítés gyorsasága mellett kisebb az esély a kivitelezési hibákra. Az Roto úgynevezett Hőszigetelő Csomagjának körbefutó hőszigetelése mellett a pára és nedvesség mozgását gátló csatlakozások kialakítását is gyárilag beépítetten segíti.

Mivel az ablakok tokszerkezete kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, oldalról is védelmet kell kapjon a hideg ellen. Az ideális megoldás a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő hőszigetelés, amely megakadályozza az ún. hőhíd kialakulását, így nem az utcát fűtjük.

Roto tetőablak

Pontosan illeszkedik, dizájnos és újrahasznosítható

Spórolhatunk a tetőtéri ablak cseréjével, ha a Roto választékában keresünk modellt az elavult tetőablakok helyére. Nagy eséllyel igazodik méreteiben a régi standardhoz a felújításokhoz kifejlesztett RotoQ, amely így milliméter pontosan illeszkedik a korábbi ablakok helyére. Ahol pedig van lehetőség másra is, esetleg egyedi igények merülnek fel, ott a választék többi tagja között érdemes szétnézni.

A német cég minőségi tetőablakai időtállók, ami első ránézésre is látszik: nem spóroltak az anyaggal. A Roto tetőablakok robosztus kialakítása már látványra is a megbízhatóságról árulkodik. Az ablakokat rendelhetjük belső biztonsági üveggel is, ami a kiváló hangszigetelésnek köszönhetően a zajos környéken vagy a gyerekszobákban remek választás lehet.

Roto tetőablak

Talán egyre többek számára válik az is fontossá, hogy a választott termék ne csupán az épület energiagazdálkodásából vegye ki a részét, de minél kevésbé terhelje a környezetét, például a gyártásával, vagy hogy életciklusa végén milyen minőségű hulladékká válik. Számukra jó hír, hogy számos építési termék között a Roto műanyag tetőablaka is a 100%-ban újrahasznosíthatók közé tartozik.

A megfelelő ablak kiválasztásán túl, valamint a beépítést könnyítő kialakítás ellenére a szakszerű beépítéshez elengedhetetlen egy tapasztalt szakember. Így azonban biztosak lehetünk a végeredményben: tartósan jól működő és szép tetőablakunk a tetőtér éke lehet.

További információ a Roto oldalán.

Ez is érdekelhet

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

Plusz egy helyiség tavasztól őszig - Kerti- és teraszárnyékoló rendszerek

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Nyiss a stílusodra! Körbenéztünk az Ajtógyár / Kilincsgyár beltéri ajtó és kilincs áruházban és megtaláltuk, amit kerestünk

Hozza ki a legtöbbet az ingyenpénzből! Mutatjuk, hogyan

Ajtómeghajtással egy világjárvány ellen - Érintésmentes megoldással csökkenthető a fertőzések terjedése

Beltéri ajtó trendek – üveg- és tolóajtók, minimalista megjelenés

Mi az energiamérleg, és miért érdemes javítani rajta?

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Napfényes penthouse lakás – Fókuszban a különleges beltéri ajtó

Mit tudnak a legmodernebb bejárati ajtók? Új motívumok és bővített felhasználási terület

Összekötve a természettel - Prémium nyílászáró megoldások

Megtervezhetjük garázskapunkat – most azt is megmutatjuk, hogyan!

Jobbat választunk, ha nincs ki megjavítsa?

Legyen otthon medencénk! – Méretek, kialakítás, költségek

Régi fürdőkád, jó fürdőkád? Érdemes-e a felújításra időt, pénzt fáradtságot áldozni vagy inkább cseréljük újra?

Vásárlási listák
További vásárlási listák