Hirdetés

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Felújításkor minden forint és minden perc számít, ezért jól jön, ha például a tetőablakok gyárilag előszereltek vagy egyszerűen, akár pár óra alatt a régi helyére illeszthetők, gondoskodva a tetőtér energiatakarékossá tételéről. Ha pedig ennél nagyobb munkát is bevállalunk, akkor akár a tetőablakok csoportos beépítésével vagy a térdfal ablakkal kiegészített modellel is feldobhatjuk a tetőteret.

Roto tetőablak

Egy építkezés vagy felújítás számos folyamatból, szakemberek összehangolt munkájából áll, ami időt és alapos tervezést is igényel, legyen szó „csupán” az ablakok cseréjéről. A megvalósítandó feladatok összeírásán és a költségterv meghatározásán túl figyelembe kell venni a hang- és hőszigeteléssel kapcsolatos előírásokat, elvárásokat, és persze a célok között előkelő helyen szerepel az energiamegtakarítás is.

A 2021. januárjától induló otthonteremtési program sok családnak kínál kedvező feltételeket a lakásfelújítási tervekhez. A támogatás többek között felhasználható komplett nyílászáró cserére is, ami akár a tetőtérben is megvalósulhat. A Roto tetőablakai méretükben, alapanyaguk változatosságával, valamint az igényelt funkciót illetően is igazodnak a lakásfelújítás mértékéhez és lehetőségeihez, mindezeken túl a legváltozatosabb dizájn elvárásokat is kielégítik.

Roto tetőablak

Régi helyére új tetőablakot

Ha egy tetőablak nem jól funkcionál, az általában a szélsőséges körülmények között tűnik fel: télen, a leghidegebb napokon, illetve nyáron, amikor rekkenő hőség van a tetőtérben. Egy megfelelően illeszkedő, jól hőszigetelt tetőtéri ablaknál – amely egy jól kialakított és hőszigetelt lakótér része – a külső hőmérséklet nincs hatással a belső klímára. Ha a tetőtéri ablakunk megérett a cserére, arra több árulkodó jel is utal: az üveg felülete hideg, állandóan párásodik, vagy a fal felülete repedezik, penészes a tetőablak és környéke. De ilyen árulkodó jel, ha télen az ablak körül elolvad a hó.

Annak érdekében, hogy az ablak a megfelelő védelmet biztosítsa a tetőtérben, a gyártók több tekintetben nyújtanak megoldásokat. A közismert német minőségben gyártó Roto például gyárilag jelentős részben összeszerelve kínálja tetőablakait, melyeknek nagy előnye, hogy így a beépítés gyorsasága mellett kisebb az esély a kivitelezési hibákra. Az Roto úgynevezett Hőszigetelő Csomagjának körbefutó hőszigetelése mellett a pára és nedvesség mozgását gátló csatlakozások kialakítását is gyárilag beépítetten segíti.

Mivel az ablakok tokszerkezete kiemelkedik a tető szigetelésének síkjából, oldalról is védelmet kell kapjon a hideg ellen. Az ideális megoldás a tok felső síkjáig érő, az ablakot körbevevő hőszigetelés, amely megakadályozza az ún. hőhíd kialakulását, így nem az utcát fűtjük.

Roto tetőablak

Pontosan illeszkedik, dizájnos és újrahasznosítható

Spórolhatunk a tetőtéri ablak cseréjével, ha a Roto választékában keresünk modellt az elavult tetőablakok helyére. Nagy eséllyel igazodik méreteiben a régi standardhoz a felújításokhoz kifejlesztett RotoQ, amely így milliméter pontosan illeszkedik a korábbi ablakok helyére. Ahol pedig van lehetőség másra is, esetleg egyedi igények merülnek fel, ott a választék többi tagja között érdemes szétnézni.

A német cég minőségi tetőablakai időtállók, ami első ránézésre is látszik: nem spóroltak az anyaggal. A Roto tetőablakok robosztus kialakítása már látványra is a megbízhatóságról árulkodik. Az ablakokat rendelhetjük belső biztonsági üveggel is, ami a kiváló hangszigetelésnek köszönhetően a zajos környéken vagy a gyerekszobákban remek választás lehet.

Roto tetőablak

Talán egyre többek számára válik az is fontossá, hogy a választott termék ne csupán az épület energiagazdálkodásából vegye ki a részét, de minél kevésbé terhelje a környezetét, például a gyártásával, vagy hogy életciklusa végén milyen minőségű hulladékká válik. Számukra jó hír, hogy számos építési termék között a Roto műanyag tetőablaka is a 100%-ban újrahasznosíthatók közé tartozik.

A megfelelő ablak kiválasztásán túl, valamint a beépítést könnyítő kialakítás ellenére a szakszerű beépítéshez elengedhetetlen egy tapasztalt szakember. Így azonban biztosak lehetünk a végeredményben: tartósan jól működő és szép tetőablakunk a tetőtér éke lehet.

További információ a Roto oldalán.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Hőszigetelés centikben, számokban és forintokban

Családi házak felújítása során az ablakcsere mellett a hőszigetelés ugyan népszerű terület, elmaradásának egyik oka mégis az a tévhit, hogy hőszigetelni csak akkor érdemes, ha az gyorsan megtérül. De vajon egy tisztasági festés mikorra térül meg?

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Az otthonuk korszerűsítését tervezők kívánságlistájának egyik első helyén a tető felújítása áll, és többen tervezik saját napelemes rendszer telepítését is. A Terrán szakértőjének segítségével bemutatjuk a rendelkezésre álló lehetőségeket.

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Lakásfelújításnál még a leggondosabban tervezőket is érhetik kellemetlen és - szerencsére - kellemes meglepetések, hogy mire elég az a pénz, amit az anyagokra és a munkákra szántak. Sorra vettük, hogy mit tudunk kihozni 200 ezer, 1,5 millió és 5 millió forintból.

Új tető állami támogatással

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.Új tető fele pénzből? Igen!

Építkezés, felújítás, lakberendezés – elrajtolt a kuponletöltés! Hamarosan indul a HOMEINFO Kedvezmény Hetek

Kevesebb, mint egy hónap múlva többet fog érni a pénze annak, aki az építkezéshez, felújításhoz, lakberendezéshez szükséges termékeket a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival vásárolja meg. Az akció iránt már most nagy az érdeklődés, a Homeinfo meg is kérdezte olvasóit, hogy leginkább mire használnák fel a több, mint 200 kedvezményre jogosító kupont.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.