Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

7 tipp tetőfelújításhoz

A tetőfedés és a tetőfelújítás hosszú távra szól. Mielőtt elkezdjük, érdemes pár dolgot végig gondolni. Írásunkban hasznos ötleteket talál a tetőfelújításhoz, új tető megépítéséhez.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Az időjárás viszontagságai a tetőt viselik meg leginkább. Olyan tetőt érdemes építeni, amely ellen áll viharnak, fagynak, ónos esőnek, akár még a jégesőnek is. De a jól megválasztott tetőfedő anyag, a jól megépített tető is igényel állagmegóvó, karbantartó, ellenőrző tetőmunkálatokat.

1. Miért fontos ismerni és nyomon követni a tető állapotát?

Az épület összetett rendszer, a tetőszerkezet ennek egyik fontos alrendszere. A tető jelentősége nyelvünkben is megjelenik: örülünk, hogy van tető a fejünk felett. Főként a tető óvja a házat a külső mechanikai hatásoktól, és – a falak mellett – szigeteli el a belső teret a külvilágtól. A tető állandóan ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért az épület legérzékenyebb legsebezhetőbb része: jó állapota és karbantartása tehát az egész házra nézve nagyon fontos. A tető sérülései nyomán maradandó károkat szenvedhet maga a fal vagy akár a lakótér is. Erre a legjobb példa a vizesedésből eredő penészesedés.

7 tipp tetőfelújításhoz

2. Hogyan fogjunk a tető felújításába?

Mivel a tetőszerkezet az egész ház egyik legfontosabb része, így szoros összefüggésben áll az épület más elemeivel. A tető szerkezetének felújítása komoly statikai, műszaki, biztonsági és nem utolsó sorban esztétikai kérdéseket vet fel. Sőt a tető megépítése nem csupán a tulajdonsora van bízva, hiszen számos törvényi előírásnak, szabályozónak kell megfelelnie. Éppen ezért érdemes olyan szakemberhez fordulni, aki rendszerben gondolkozik, és tisztában van a technológiai lehetőségek mellett a szabályokkal is. Ma már Magyarországon is egyre többen megismerik az acéllemezes tetőfedés előnyeit – a biztonságot, a tartósságot, a rugalmasságot és a gazdaságosságot –, így egyre többen fordulnak tanácsért a Lindab szerződött szakembereihez.

7 tipp tetőfelújításhoz

3. Milyen tetőfedést válasszunk?

Akár klasszikus, akár mediterrán jellegű tetőre vágyunk, a hagyományos cseréptetők látszatát keltő, ám annál sokkal tartósabb, mégis könnyebb-könnyedebb, kiváló minőségű acélból készülő Lindab Topline cserepes lemezek között megtaláljuk a kívánt formát és típust. Rögzítéstechnikájának köszönhetően a cserepes lemez akár meglévő régi síkpala vagy hullámpala tetőre is ráépíthető, így könnyen, gazdaságosan újíthatjuk fel a tetőt anélkül, hogy meg kellene azt bontanunk. Aki síkfelületű, modern, „minimalista”, letisztult és igazán elegáns tetőt szeretne, annak a Lindab PLX vagy SRP tetőhéjazat jelenti a megoldás.

7 tipp tetőfelújításhoz

4. Mitől lesz jó a tető vízzárása és szellőzése?

Amikor tetőfedő anyagokat vásárolunk, akkor számoljunk a kiegészítőkkel is: szellőzők, fóliák, tömítők, rögzítők és tetőbiztonsági elemek. Mindezek a kiegészítő elemek garantálják a tökéletes vízzáróságot, a szükséges teherbírást, a megfelelő szellőzést, vagyis az ideális komfortérzet, és a műszaki biztonságot. Tetőfedő anyag vásárlásakor fontos a kiegészítőket is a kiválasztott gyártótól megvásárolni, mert a teljes rendszer lesz tartós, és könnyebb azt megépíteni, hiszen az elemek pontosan illeszkednek egymáshoz.

5. A tetőfedés ára

A mostani válság miatt tetőfelújítás során is mindenki jobban figyel az árakra, költségekre. A tetőfelújítás költségei természetesen az igényektől függnek. Az acéllemezes felújítás mellett szól azonban a magas előregyártásnak köszönhető szárazszereléses technológiából fakadó gyorsaság, a kevesebb hulladék is. A könnyű tetőfedő anyagnak köszönhetően nincs szükség a szerkezetek drága statikai megerősítésére. A palatetők esetében pedig nem kell költeni a veszélyes hulladéknak minősülő anyag elbontására és elszállítására. Mindezeket összevetve az acéllemezes tetőfelújítási megoldások általában tartósabb és gazdaságosabb megoldást nyújtanak.

7 tipp tetőfelújításhoz

6. Mit ad a gyártó a tetőfedő anyagon fölül?

A Lindab a cserepes lemezek és a sík lemez fedések gyártója a jelenlegi tetőfelújítási szolgáltatásaival segít a tervezés során adódó nehézségek legyőzésében vagy épp a költségvetés pontatlanságainak kiküszöbölésében. A Lindab munkatársai a „Nyári Tetőfelújítási Akció” keretében ingyenesen nyújtanak segítséget a pontos felmérésben, a termékmennyiség korrekt meghatározásában, a szerelvények és kiegészítők listázásában, az épület feladatának és a természeti környezet adottságainak megfelelő lemezvastagság kiválasztásában. Az építtetők az igények legrészletesebb vizsgálatán alapuló árajánlatot kapnak mind az anyagszükségletet, mind pedig a munkadíjat illetően. A Lindab olyan kivitelezői partnerhálózattal rendelkezik, amelynek tagjai a gyártó tanfolyamain, bemutatóin szereztek képesítést a vállalat termékeinek szakszerű összeszerelésére. E >bádogosok, tetőfedők ellenőrizhető referenciákkal, és olyan különleges felszereléssel rendelkeznek, amelyek garanciát jelentenek az anyag szakszerű megmunkálására, és biztosítják a korrózió elleni – évtizedekig védelmet nyújtó –, speciális bevonat sértetlenségét.

7. A tökéletes tető megépítése

A Lindab értékesítői soha nem a gyors vásárlás kikényszerítésén, hanem a jó minőségű tető megépítésén, és az elégedett ügyfelek számának gyarapításán fáradoznak. Jól tudják, hogy a tető a családi otthon, az épület elsődleges fizikai védvonala, ha szükséges, inkább türelemre intik az érdeklődőket a tökéletes tető tökéletes tető kialakítása érdekében. Filozófiájuk szerint hosszú távon jelentősebb megtakarítás érhető el egy drágább, de megbízható fedés kialakításával, mint az aktuálisan olcsóbbnak tűnő látszatmegoldásokkal vagy félmegoldásokkal.

A Lindab várja mindazokat, akik még ezen a nyáron költségkímélő, de profi megoldást keresnek a régi tető felújításához vagy új tető építéséhez.

A háza tetőzetét gazdaságosan, tartós és minőségi módon renoválhatja a Lindab Nyári Tetőfelújítási Akció keretében, az akcióról további részletek a www.felujitas.lindab.hu oldalon és a Lindab Centerekben, kereskedésekben.

7 tipp tetőfelújításhoz

Népszerűek a témában

7 érv a beton tetőcserép mellett

Tetőfedés A-tól Z-ig, a tervezéstől a kivitelezésig. Kérdezzünk a szakértőtől!

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben