Ereszcsatorna: még egy dolog, aminek főleg a hiánya „fáj”

Ha tetőről döntünk, elsősorban a tetőfedés anyagával foglalkozunk. Természetes, hiszen jelentős anyagi konzekvenciával járó döntést kell meghoznunk, ezért nem csoda, ha hajlamosak vagyunk néhány apró részletről megfeledkezni. Ilyen az ereszcsatorna, amelynek jó vagy rossz működése talán a tetőre van a legkevesebb hatással.

 


Meglepő vagy nem, de az ereszcsatorna helytelen működése nem csak funkcionális kellemetlenségeket jelent, például a nyakunkba ömlő vagy csepergő esővízzel, hanem komoly anyagi károkat is okozhat. Gondoljunk itt arra a nem ritka jelenségre, hogy egy-egy nagyobb zápor hogyan vizezheti át a beázásra már amúgy is hajlamos, vagy éppen vadonatúj homlokzatunkat.
Az ereszcsatorna felszerelésének időigénye és költsége az építkezés vagy felújítás egészét tekintve gyakran a viszonylag kis ”ráfordítást” igénylő tételek közé tartozik, és főleg hiánya vagy rossz működése esetén érezzük meg igazán fontosságát. 

Az ördög az eresz alatt is a részletekben lakik

Az ördög az ereszcsatorna környékén is a részletekben bújik meg, ezért nyugodtan nevezzük az ereszcsatornát egy fontos részletkérdésnek.
Egy rossz minőségű, rosszul méretezett vagy éppen silány műszaki tartalommal kínált ereszcsatorna, éppolyan bosszúságot okozhat, mint annak komplett hiánya. Érdemes hát ebben a kérdésben is alaposan szétnézni a piacon, mert itt is igaz egy másik mondás is: olcsó húsnak híg a leve.
Rossz minőségű (anyagú, kialakítású, illeszthetőségű, akár bevonatú) vagy rosszul megválasztott (megfelelő keresztmetszetű) ereszcsatorna deformálódásából, rozsdásodásából hasonló károk származhatnak, mint hiányából.

Swedsteel ereszcsatorna tavaszi akció

Az acél mégiscsak acél

Ereszcsatornát el tudunk képzelni alumíniumból, vörösrézből, vagy akár műanyagból is, de ha egy igazán tartós és gazdaságos megoldást keresünk, nem mehetünk el a Swedsteel svédacélból készült, kiváló minőségű ereszcsatornáinak választéka mellett
A különféle alapanyagok eltérő műszaki tulajdonságaikból adódóan nagymértékű eltérést mutatnak a merevség és a tartósság tekintetében. Az acél egyik előnyös tulajdonsága éppen alacsony hőtágulása, amely az illesztések tökéletes tartásáért, a csatorna rugalmassága ellenére megfelelő merevségéért felelős.
Ha az acélra gondolunk, ereszcsatorna esetén is szinte evidenciának érezhetjük, hogy a tervezett alkalmazásból fakadó környezeti hatásokra nem deformálódik, nehezen sérül, és nem törik. Mindezen előnyök mellett a felület tűzihorganyzása biztosítja a kitűnő korrózióvédelmet, fokozza a tartósságot.

Swedsteel ereszcsatorna

 

Az acél hazájából, a legjobb paraméterekkel

A Swedsteel Caracol ereszcsatorna márka a hazai piac legjobb acél alapanyagából, svédacélból készül, amely minden tető- és háztípushoz kompletten, gyári kivitelben rendelhető. Ha a tetőre vagy a homlokzatra a Swedsteel acél alapanyagú fedőanyagai vagy burkolatai közül választottunk, nem kérdés, hogy könnyedén illeszthetjük hozzá a szín-azonos vagy színben passzoló és persze azonos minőségű acél ereszcsatornát is.
Jó tudni, hogy a Swedsteel acél ereszcsatorna felhelyezése könnyedén, helyi hegesztési, vágási munkálatok nélkül kivitelezhető, így a rövidebb beépítési idő anyagilag is kedvezőbb, emellett hibátlan műszaki megoldást kínál a megrendelő számára.

A cég Caracol csatornarendszerének minden eleme kimagasló minőségű, kétoldali színbevonatos, nagyszilárdságú, tűzi horganyzott acél alapanyagból készül. A kétoldali színbevonat fokozza az anyag tartósságát kívül és belül is, amely azért fontos, mert a csapadék elevezetését biztosító ereszcsatorna rendszert minden oldalról intenzíven éri az esővíz. A tűzihorganyzás védi az anyagot a korróziótól, az átrozsdásodástól, emberöltönyinél is hosszabb várható élettartamot biztosítva neki. A rendszer tartósságát bizonyítja, hogy a Swedsteel 50 év átrozsdásodás elleni garanciát vállal az ereszcsatornáira.
A csatornarendszer a fő elemek mellett - félkör szelvényű ereszcsatorna, kör keresztmetszetű lefolyó - számos előregyártott kiegészítővel, rendszerelemmel rendelkezik, amely biztosítja a gyors szerelést, precíz illesztést, végső soron a tökéletes vízelvezetési biztonságot és az esztétikus megjelenést.

Swedsteel ereszcsatorna

Nézze meg a Swedsteel Tavaszi Tető és Csatorna akcióját, most 20-50% kedvezmények, érdeklődjön a gyártónál! www.svedacel.hu

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák