Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Pala helyére pala? Tetőfelújítás szép és könnyű anyaggal

Ma még, ha az ország bármelyik szegletében járunk, számtalan épületen látható elöregedett, rossz minőségű palafedés. Ha végre a ház tetőjének felújításra kerül sor, több oka is lehet annak, hogy a tulajdonos érdemben átgondolja: pala helyére pala kerüljön – egy környezetbarát modern anyag, ami a tető és akár a homlokzat dísze is lehet.

Ezt érdemes rögtön az elején tisztázni: a modern pala már nem a rossz hírű azbesztes pala utódja, hanem környezetbarát szálcement alapanyagú modern építőanyag. És legyen hagyományos megjelenésű vagy modern családi ház, a palatető illeni fog a látványhoz. Sőt aki alacsony energiaigényű épületben vagy passzívházban gondolkodik, annak kifejezetten érdemes a palával építhető, ún. szerelt átszellőztetett homlokzatot megismernie.

Érezhetően egyre többek számára fontos, ha ma még a döntési szempontok között nincs az elsők között, hogy a szálcement pala újrahasznosítható, környezetbarát anyag, aminek ökológiai lábnyoma csekély, azaz egész élettartama alatt kis mértékben terheli a környezetet.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

Nézzünk most négy, a legtöbbek számára fontos palafedés melletti érvet!

Trendi színekből mindenki megtalálja a magáét

Ha a palafedés mellett döntünk, a szivárvány bármely színében választhatunk tetőfedő anyagot, de a többféle fedési módnak köszönhetően is különlegessé tehetjük a házat. Sőt ez a modern anyag akár a homlokzaton is megjelenhet.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

A síkpala tetőfedő anyag 25 féle méret és 20 féle színvariációban áll rendelkezésre. De sima és rusztikus felületeivel és az egyedi gyártású, akár a szivárvány minden színében rendelhető modelljeivel is tovább bővíti a változatosságot. A természetes anyagösszetételt figyelembe vevő színezési eljárás, és a finoman színezett strukturált felület különleges optikai mélységet és színtelítettséget kölcsönöz a tetőnek.

Annak ajánljuk, aki a gazdaságos kivitelezés híve

Nem csupán a statika, de az alkalmazási lehetőségek szempontjából is fontos tényező lehet a szálcement síkpala kis súlya. Ennek köszönhetően a tetőre kevesebb anyag kerül, és a tetőszerkezetet is kisebb teherbírásra kell csak méretezni. A munka a tetőn gyorsabban, hatékonyabban halad, és akár még az anyagköltségeken is lehet spórolni.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

Viharálló tetőt szeretne? Ez az!

A palával olyan biztonságos tető építhető, ami a szélsőséges időjárási viszonyokkal is jól elbír. Az elmúlt évek egyre szélsőségesebb időjárási viszonyai miatt egyre népszerűbbek a szél- és időjárásálló építőanyagok. Egyes vélemények szerint a könnyű fedőanyagok nem állnak igazán ellen az elemek tombolása közepette, ám a szálcement síkpala kialakítása és szakszerű beépítése egyértelműen és stabilan viharbiztossá teszi a tetőt.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

Csak akkor cseréljük majd le, ha meguntuk

Nem túlzás elvárni, hogy az akár szép és műszakilag jó építőanyagok tartós megoldást is nyújtsanak hosszú távon is. Ha nem is az örökkévalóságnak építünk, vagy újítunk fel, a szálcement pala egyértelműen ilyen anyag. Mindennek kulcsa alapanyagában és gyártási technológiájában keresendő.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

Sőt vannak olyan gyártók, akik az érvényes nemzetközi és hazai szabványoknál és előírásoknál szigorúbb feltételrendszert állítanak fel a termékeikkel szemben, amit gyakran írásban is garantálnak. Érdemes ennek a döntés előtt utánanézni.

CRLT Solution szalcement pala burkolat

Az építkezők és a felújítók tájékoztatását szolgáló cikk létrejöttét a CRLT Solution, a márkafüggetlen építőanyag forgalmazó tette lehetővé. A cég minden anyagot teljes rendszerként kínálja, így van ez a szálcement síkpalák esetén is, amelyek közül a jól ismert Eternit és Swisspearl (korábban Cembrit) márkák képviseletét látja el Magyarországon. A tetők elengedhetetlen eleme az ereszcsatorna, és a homlokzatburkolatok alszerkezetének kialakításához bevált rögzítések is a választék részét képezik. A már említett műszaki támogatáson túl logisztikai- és veszélyes hulladék elszállítással kiegészült folyamattal a forgalmazó teljes szolgáltatási palettát kínál.

Érdeklődöm a termék iránt

Népszerűek a témában

A tető, amit nem visz el a szél

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Zöld útra áll az építőipar?

Ez is érdekelhet

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Így lesz energetikailag korszerűbb a kockaház

Télikert télen és nyáron is

Reolink Panoráma kamera 4G LTE és napelemes kapcsolattal

Ablakok otthonfelújításhoz: időtálló teljesítmény és szépség

Miért a Ksenia okosotthont érdemes választani?

Biztonságos, kényelmes, víztakarékos fürdőkád

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Különleges szolgáltatással számítható ki, hogy mennyibe kerülne most a házépítés

Leier Rendszerház ajándék térkővel és kerítéssel az építkezőknek

Gyors házépítés, tartós megoldás - Egyre kedveltebbek az előre tervezett típusházak

Hogyan és miben lakunk a közeli jövőben? - Új anyagok és technológiák az építészetben

Dizájnos kandallók a hideg estékre

Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell! A Wienerberger „Első sor” megoldása az, amire minden építtető vágyott, még ha eddig nem is tudott róla

Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

7 érv a beton tetőcserép mellett

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával - Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

38 százalékkal jár jobban, aki téglaházat vesz vagy épít - Új falazási technológia hódít az építtetők körében

Épül a tető? Csak rendszerben!

Fal csúcstechnológiával: ez a csiszolt tégla

Friss levegőt energiamegtakarítással? – Tények és tippek a hővisszanyerős szellőztetésről