Hirdetés

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az acél tetők építőipari és műszaki tulajdonságai messzemenően jobbak bármely hagyományos tetőfedési módnál. Elég arra gondolnunk, hogy számos, olyan területen (ipari csarnokok, kereskedelmi épületek, stb.) alkalmazzák az acél tetőket, ahol mind a megbízhatóságot, mind pedig a tartósságot tekintve magasak az elvárások. Ugyancsak jó példa a kiváló minőségre az a tény, hogy az északi országokban rendkívül elterjedt a lakossági alkalmazásuk. Itt bizony hagyománya van a hosszú távra szóló építésnek, emellett pedig az időjárási körülmények is megkívánják a korszerűbb technológiát.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A megfelelő minőségű alapanyagból és megfelelő gyártási eljárással készült acél tetők – mint a Swedsteel tetők – rendkívül hosszú élettartamot és 100%-os megbízhatóságot kínálnak az időjárással szemben. Emellett kedvező fizikai tulajdonságaik révén a kivitelezés könnyebb, gyorsabb, ez pedig alacsonyabb költségeket és - végső soron - kedvezőbb árat eredményez.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Számtalan előnyük ellenére az acél tetők elterjedését lassította a hagyományokhoz való ragaszkodás: hazánkban kedvelt a jól megszokott cserép-, és betontető, kevésbé ismerjük az alternatív megoldásokat. Azonban a Swedsteel klasszikus cserepeslemezes tetői és modern exkluzív házakhoz, épületekhez kínált síklemezes tetői olyan széleskörű építészeti megoldásokat kínálnak, melyek megjelenésükben és esztétikájukban is páratlanok.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemez előnyei

A cserepeslemez egyaránt alkalmas lakossági célokra, családi házak, társasházak tetőfedésére, valamint középületek, melléképületek, irodák, műhelyek és ipari épületek kivitelezésére. Megjelenése tökéletesen illeszkedik a hazai nyeregtetős és sátortetős épületekhez, de régi parasztházakhoz is remek választás. Az acél az egyik legbiztonságosabb és legtartósabb tetőfedő alapanyag, a tetőfedők is szívesen dolgoznak vele a felújítási vagy építési munkálatok során.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Alacsony önsúly

Ez a jó tulajdonság termékbeszerzéskor a szállításban is megmutatkozik, de ami ennél is fontosabb, hogy minimális terhet jelent a tető tartószerkezetének. Cseréptető esetén négyzetmérenként átlagosan 30-40 kg a súly, cserepeslemeznél csupán 5 kg. Máris látható, hogy egy ellenállóbb anyag, az acél egyik nagy előnye, hiszen a tető tartószerkezetének 6-7-szer kisebb terhet kell megtartania.

Gazdaságos

A prémium minőségű acéllemezek nagy táblás kiszerelésben, méretre gyártva készülnek, ezért nem keletkezik anyagfelesleg. A tetőfedő szakemberek egyszerűen kiszámolhatják a szükséges anyagmennyiséget és kiegészítőket. A kis önsúlynak és a nagytáblás tetőfedésnek köszönhetően a kivitelezés ideje, ezáltal a munkadíja is kedvezőbb a hagyományos technológiákhoz képest.

Tartós

A Swedsteel cserepeslemez tető anyagvastagsága 0,5 mm, prémium svédacélból készül (az acélmag szilárdsága S250, a korrózióálló cinkréteg Z275, a színbevonat P25), ami a jó minőség biztosítéka, így a hazai és az észak-európai időjárási terheléseknek maximálisan ellenáll. Fontos ismerni a kiválasztott cserepeslemez anyagvastagságát és az acélmagot, horganyréteget, mert ezek a tulajdonságok biztosítják a tartós tetőmegoldást. Ezért erre érdemes mindig rákérdezni a kivitelezőnél, kereskedőnél, vagy a gyártónál.

Mivel az acél nem reped, és nem törik, így a legnagyobb viharokat is jól bírja. Az anyag tartósan ellenáll az UV sugárzásnak, a hóterhelésnek és a jégesők sem tesznek benne kárt.

A Swedsteel a lemeztetőire 20 év garanciát vállal. A kiemelkedő garanciavállalás hátterében a prémium minőség áll: a cég egyedülálló svédacél alapanyagból, élenjáró gyártástechnológiával állítja elő rendszerszintű tervezésű termékeit.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Gyorsan kivitelezhető

Az előre méretre gyártott nagytáblás elemeknek köszönhetően a cserepeslemez tető akár pár nap alatt kivitelezhető. Ez óriási előny az építkezések vagy felújítások időszakában, és a jelenlegi szakember hiányban. A kivitelezés gyorsasága miatt a költségek csökkennek, az épület is gyorsabban használatba vehető. Továbbá pl. palatető felújítás esetén legtöbbször bontás nélkül, ráépítéssel is kivitelezhető.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A kis önsúlya miatt nem szükséges az alátámasztó tetőrendszert túlméretezni, illetve korábbi tetőkre is megbontás nélkül alkalmazható.

Gazdag színválaszték

A lakossági termékek esetében több mint 25 szín közül lehet választani, így az épület jellegéhez és a külső vakolat színéhez illeszkedő színvilág könnyen kiválasztható.

Cserepeslemez árak

A cserepeslemez tetők ára gazdaságos és versenyképes. Az árat egyedileg a tetőfelmérést követően lehet 100%-ig pontosan megadni, nagyságrendi ár természetesen kalkulálható. Ami rendkívül fontos, hogy a Swedsteelnél minden kiegészítő rendelkezésre áll a biatorbágyi gyárban, még a gerencelemet is helyben gyártják, így a színeltérés nem lehetséges. Műszaki mérnök kollégák segítik az ajánlatának az elkészítését.

Vegye fel a kapcsolatot cégünkkel és kérje ingyenes ajánlatunkat!

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemez legfontosabb tulajdonságai, alkalmazása

 • A termék anyagvastagsága határozza meg a termék hosszú távú funkcionalitását. Minimum 0,5 mm ezt a tetőfedő, bádogos könnyen ellenőrizheti
 • Az acélmag vastagsága a termék élettartamáért felelős. A hosszú élettartamhoz minimum S250, de inkább S280 vagy S350 vastagság szükséges.
 • Az acélon lévő cinkréteg a korrózió elleni védelmet biztosítja. A Swedsteel által alkalmazott Z275 a hazai piacon a legjobb minőség, ha ez vékonyabb, akkor a tető hamarabb rozsdásodhat vagy sérülhet.
 • A színbevonat extra védelmet nyújt miközben az esztétikus megjelenést is meghatározza. Ennek a típusa és a vastagsága is fontos: minimum 25-35 nanométer.
Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Hogyan készül a Swedsteel cserepeslemeze? Szogáltatások a gyártótól

 • Modern, automatizált gyártósorokon precízen beállított hengersorokon, legyen szó akár cserepeslemezes, akár előkorcolt síklemezes tetőről.
 • Gyártási folyamatok ellenőrzése: gyártott termékek méretpontosságának, toleranciájának ellenőrzése a gyártási folyamat több lépésében.
 • Kiemelt figyelemmel megtervezett hosszirányú kapcsolatok, (cserepeslemeznél pl. dupla vízküszöbös kialakítás) – így garantált a vízzárási biztonság
 • Teljesen automata gépi csomagolás, amely megvédi a terméket a tárolási és szállítási folyamatok alatt.
 • Rendszerként használható termékek: a tetőhöz tartozó kiegészítő elemek, melyek egy komplett tetőhöz szükségesek – fóliák, csavarok, szigetelés, tetőbiztonság, szellőzők, stb. – rendszert alkotnak.
 • Az ajánlatkészítés épültre szabottan, mérnöki támogatással készül, mely nagyobb pontosságot biztosít.
 • Gyors hazai gyártás, mely a megrendeléstől a szállításig rövid határidőt jelent.
 • 20-50 év garancia tetőtípustól függően.
 • Kivitelezői és tervezői ajánlások: olyan szakemberek, akikre nyugodt szívvel bízhatjuk magunkat és értékes tulajdonainkat.
Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Az új technológia az elmúlt 20 év hazai tetőgyártói és piaci tapasztalatait felhasználva egy jobb mérnöki kialakítást, precízebb gyártást és formát garantál. Az egyedi dupla küszöbös vízorrnak köszönhetően sokkal jobb a vízzárás, így a tető időjárás elleni megbízhatósága tökéletes.

Acél és acél között is van különbség

Magyarországon egyedülállóan a Swedsteel 0,5-0,6 mm vastagságú prémium svédacéllal és Z275 cinkréteggel dolgozik, ami garantálja a legjobb termékminőséget, biztosítja a tartósságot, a hosszú élettartamot és a biztonságot.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

4 fontos kérdés a cserepeslemez tetővel kapcsolatban

1. Valóban hangos és kopog?

A kellemetlen zajhatás nem az alapanyagtól függ, hanem legfőképpen a szigeteléstől: a belső tér mennyire van hő- és hangszigetelve. Ha jó a szigetelés és megfelelőek a rétegrendek, bent nem hallható a zuhogó eső.

2. Mennyire meleg a tetőfedés alatti tér?

Az acéllemez rendkívül jó hővezető, ezért gyorsan felveszi és le is adja a hőt. De alapvetően a tetőburkolat rétegrendje és a szigetelés, a szigetelőanyag határozza meg a hővezetést. A lemezfedés alatt kialakított légrés biztosítja az acél tetőhéjazat alatt esetlegesen kicsapódó kondenzáció elvezetését, valamint megakadályozza a felmelegedést. A hőtechnikai tervezés, a megfelelő rétegrendi kialakítás és a jó minőségű anyagok gondoskodnak a szükséges hőszigetelésről.

3. Milyen színekben érhető el, mennyire színtartó?

25 féle standard szín és többféle felület (3 különböző bevonati rendszer) közül lehet választani, tehát csak az ízlésünkön múlik, hogy a klasszikus, vagy inkább egy modernebb színvilág mellett döntünk-e. Színkártyák mutatják az eredeti színeket és a felületet.

A legjobb minőségű svédacél alapanyagnak köszönhetően a színtartósság nagyon magas. A felület már a gyártáskor, speciális színbevonat által megkapja a színét és ez a bevonat a kiemelkedő UV-ellenállósági osztályba tartozik.

4. Hogyan kérjünk ajánlatot?

A www.svedacel.hu oldalon egy adatlapot kitöltve vagy közvetlenül telefonon a gyártót megkeresve, vagy a regionális értékesítőt telefonon, e-mailben megkeresve. Amennyiben a tervek a tető méretére vonatkozó adatokkal megvannak, ezeket továbbítsuk a kollégáknak, így biztosítva, hogy pontos ajánlatot kapjunk. Szükség esetén helyszíni szakmai segítséget, szakértő kivitelezőhöz ajánlást is kérhetünk.
További részleteket a svédacél cserepeslemezekről itt talál.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!