Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az acél tetők építőipari és műszaki tulajdonságai messzemenően jobbak bármely hagyományos tetőfedési módnál. Elég arra gondolnunk, hogy számos, olyan területen (ipari csarnokok, kereskedelmi épületek, stb.) alkalmazzák az acél tetőket, ahol mind a megbízhatóságot, mind pedig a tartósságot tekintve magasak az elvárások. Ugyancsak jó példa a kiváló minőségre az a tény, hogy az északi országokban rendkívül elterjedt a lakossági alkalmazásuk. Itt bizony hagyománya van a hosszú távra szóló építésnek, emellett pedig az időjárási körülmények is megkívánják a korszerűbb technológiát.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A megfelelő minőségű alapanyagból és megfelelő gyártási eljárással készült acél tetők – mint a Swedsteel tetők – rendkívül hosszú élettartamot és 100%-os megbízhatóságot kínálnak az időjárással szemben. Emellett kedvező fizikai tulajdonságaik révén a kivitelezés könnyebb, gyorsabb, ez pedig alacsonyabb költségeket és - végső soron - kedvezőbb árat eredményez.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Számtalan előnyük ellenére az acél tetők elterjedését lassította a hagyományokhoz való ragaszkodás: hazánkban kedvelt a jól megszokott cserép-, és betontető, kevésbé ismerjük az alternatív megoldásokat. Azonban a Swedsteel klasszikus cserepeslemezes tetői és modern exkluzív házakhoz, épületekhez kínált síklemezes tetői olyan széleskörű építészeti megoldásokat kínálnak, melyek megjelenésükben és esztétikájukban is páratlanok.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemez előnyei

A cserepeslemez egyaránt alkalmas lakossági célokra, családi házak, társasházak tetőfedésére, valamint középületek, melléképületek, irodák, műhelyek és ipari épületek kivitelezésére. Megjelenése tökéletesen illeszkedik a hazai nyeregtetős és sátortetős épületekhez, de régi parasztházakhoz is remek választás. Az acél az egyik legbiztonságosabb és legtartósabb tetőfedő alapanyag, a tetőfedők is szívesen dolgoznak vele a felújítási vagy építési munkálatok során.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Alacsony önsúly

Ez a jó tulajdonság termékbeszerzéskor a szállításban is megmutatkozik, de ami ennél is fontosabb, hogy minimális terhet jelent a tető tartószerkezetének. Cseréptető esetén négyzetmérenként átlagosan 30-40 kg a súly, cserepeslemeznél csupán 5 kg. Máris látható, hogy egy ellenállóbb anyag, az acél egyik nagy előnye, hiszen a tető tartószerkezetének 6-7-szer kisebb terhet kell megtartania.

Gazdaságos

A prémium minőségű acéllemezek nagy táblás kiszerelésben, méretre gyártva készülnek, ezért nem keletkezik anyagfelesleg. A tetőfedő szakemberek egyszerűen kiszámolhatják a szükséges anyagmennyiséget és kiegészítőket. A kis önsúlynak és a nagytáblás tetőfedésnek köszönhetően a kivitelezés ideje, ezáltal a munkadíja is kedvezőbb a hagyományos technológiákhoz képest.

Tartós

A Swedsteel cserepeslemez tető anyagvastagsága 0,5 mm, prémium svédacélból készül (az acélmag szilárdsága S250, a korrózióálló cinkréteg Z275, a színbevonat P25), ami a jó minőség biztosítéka, így a hazai és az észak-európai időjárási terheléseknek maximálisan ellenáll. Fontos ismerni a kiválasztott cserepeslemez anyagvastagságát és az acélmagot, horganyréteget, mert ezek a tulajdonságok biztosítják a tartós tetőmegoldást. Ezért erre érdemes mindig rákérdezni a kivitelezőnél, kereskedőnél, vagy a gyártónál.

Mivel az acél nem reped, és nem törik, így a legnagyobb viharokat is jól bírja. Az anyag tartósan ellenáll az UV sugárzásnak, a hóterhelésnek és a jégesők sem tesznek benne kárt.

A Swedsteel a lemeztetőire 20 év garanciát vállal. A kiemelkedő garanciavállalás hátterében a prémium minőség áll: a cég egyedülálló svédacél alapanyagból, élenjáró gyártástechnológiával állítja elő rendszerszintű tervezésű termékeit.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Gyorsan kivitelezhető

Az előre méretre gyártott nagytáblás elemeknek köszönhetően a cserepeslemez tető akár pár nap alatt kivitelezhető. Ez óriási előny az építkezések vagy felújítások időszakában, és a jelenlegi szakember hiányban. A kivitelezés gyorsasága miatt a költségek csökkennek, az épület is gyorsabban használatba vehető. Továbbá pl. palatető felújítás esetén legtöbbször bontás nélkül, ráépítéssel is kivitelezhető.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A kis önsúlya miatt nem szükséges az alátámasztó tetőrendszert túlméretezni, illetve korábbi tetőkre is megbontás nélkül alkalmazható.

Gazdag színválaszték

A lakossági termékek esetében több mint 25 szín közül lehet választani, így az épület jellegéhez és a külső vakolat színéhez illeszkedő színvilág könnyen kiválasztható.

Cserepeslemez árak

A cserepeslemez tetők ára gazdaságos és versenyképes. Az árat egyedileg a tetőfelmérést követően lehet 100%-ig pontosan megadni, nagyságrendi ár természetesen kalkulálható. Ami rendkívül fontos, hogy a Swedsteelnél minden kiegészítő rendelkezésre áll a biatorbágyi gyárban, még a gerencelemet is helyben gyártják, így a színeltérés nem lehetséges. Műszaki mérnök kollégák segítik az ajánlatának az elkészítését.

Vegye fel a kapcsolatot cégünkkel és kérje ingyenes ajánlatunkat!

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

A cserepeslemez legfontosabb tulajdonságai, alkalmazása

 • A termék anyagvastagsága határozza meg a termék hosszú távú funkcionalitását. Minimum 0,5 mm ezt a tetőfedő, bádogos könnyen ellenőrizheti
 • Az acélmag vastagsága a termék élettartamáért felelős. A hosszú élettartamhoz minimum S250, de inkább S280 vagy S350 vastagság szükséges.
 • Az acélon lévő cinkréteg a korrózió elleni védelmet biztosítja. A Swedsteel által alkalmazott Z275 a hazai piacon a legjobb minőség, ha ez vékonyabb, akkor a tető hamarabb rozsdásodhat vagy sérülhet.
 • A színbevonat extra védelmet nyújt miközben az esztétikus megjelenést is meghatározza. Ennek a típusa és a vastagsága is fontos: minimum 25-35 nanométer.
Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Hogyan készül a Swedsteel cserepeslemeze? Szogáltatások a gyártótól

 • Modern, automatizált gyártósorokon precízen beállított hengersorokon, legyen szó akár cserepeslemezes, akár előkorcolt síklemezes tetőről.
 • Gyártási folyamatok ellenőrzése: gyártott termékek méretpontosságának, toleranciájának ellenőrzése a gyártási folyamat több lépésében.
 • Kiemelt figyelemmel megtervezett hosszirányú kapcsolatok, (cserepeslemeznél pl. dupla vízküszöbös kialakítás) – így garantált a vízzárási biztonság
 • Teljesen automata gépi csomagolás, amely megvédi a terméket a tárolási és szállítási folyamatok alatt.
 • Rendszerként használható termékek: a tetőhöz tartozó kiegészítő elemek, melyek egy komplett tetőhöz szükségesek – fóliák, csavarok, szigetelés, tetőbiztonság, szellőzők, stb. – rendszert alkotnak.
 • Az ajánlatkészítés épültre szabottan, mérnöki támogatással készül, mely nagyobb pontosságot biztosít.
 • Gyors hazai gyártás, mely a megrendeléstől a szállításig rövid határidőt jelent.
 • 20-50 év garancia tetőtípustól függően.
 • Kivitelezői és tervezői ajánlások: olyan szakemberek, akikre nyugodt szívvel bízhatjuk magunkat és értékes tulajdonainkat.
Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

Az új technológia az elmúlt 20 év hazai tetőgyártói és piaci tapasztalatait felhasználva egy jobb mérnöki kialakítást, precízebb gyártást és formát garantál. Az egyedi dupla küszöbös vízorrnak köszönhetően sokkal jobb a vízzárás, így a tető időjárás elleni megbízhatósága tökéletes.

Acél és acél között is van különbség

Magyarországon egyedülállóan a Swedsteel 0,5-0,6 mm vastagságú prémium svédacéllal és Z275 cinkréteggel dolgozik, ami garantálja a legjobb termékminőséget, biztosítja a tartósságot, a hosszú élettartamot és a biztonságot.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés

4 fontos kérdés a cserepeslemez tetővel kapcsolatban

1. Valóban hangos és kopog?

A kellemetlen zajhatás nem az alapanyagtól függ, hanem legfőképpen a szigeteléstől: a belső tér mennyire van hő- és hangszigetelve. Ha jó a szigetelés és megfelelőek a rétegrendek, bent nem hallható a zuhogó eső.

2. Mennyire meleg a tetőfedés alatti tér?

Az acéllemez rendkívül jó hővezető, ezért gyorsan felveszi és le is adja a hőt. De alapvetően a tetőburkolat rétegrendje és a szigetelés, a szigetelőanyag határozza meg a hővezetést. A lemezfedés alatt kialakított légrés biztosítja az acél tetőhéjazat alatt esetlegesen kicsapódó kondenzáció elvezetését, valamint megakadályozza a felmelegedést. A hőtechnikai tervezés, a megfelelő rétegrendi kialakítás és a jó minőségű anyagok gondoskodnak a szükséges hőszigetelésről.

3. Milyen színekben érhető el, mennyire színtartó?

25 féle standard szín és többféle felület (3 különböző bevonati rendszer) közül lehet választani, tehát csak az ízlésünkön múlik, hogy a klasszikus, vagy inkább egy modernebb színvilág mellett döntünk-e. Színkártyák mutatják az eredeti színeket és a felületet.

A legjobb minőségű svédacél alapanyagnak köszönhetően a színtartósság nagyon magas. A felület már a gyártáskor, speciális színbevonat által megkapja a színét és ez a bevonat a kiemelkedő UV-ellenállósági osztályba tartozik.

4. Hogyan kérjünk ajánlatot?

A www.svedacel.hu oldalon egy adatlapot kitöltve vagy közvetlenül telefonon a gyártót megkeresve, vagy a regionális értékesítőt telefonon, e-mailben megkeresve. Amennyiben a tervek a tető méretére vonatkozó adatokkal megvannak, ezeket továbbítsuk a kollégáknak, így biztosítva, hogy pontos ajánlatot kapjunk. Szükség esetén helyszíni szakmai segítséget, szakértő kivitelezőhöz ajánlást is kérhetünk.
További részleteket a svédacél cserepeslemezekről itt talál.

Swedsteel cserepeslemez tetőfedés
Kapcsolódó cikkek

A gyanúsan olcsó tetőár minőségbeli kockázatokkal jár

Felemás képet mutat az idehaza forgalmazott tetőfedő termékek és külső burkolati lemezek piaca. A pályázati forrásokból megvalósuló beruházások esetében, a szigorú követelményeknek is köszönhetően, minőségi anyagokat használnak az építkezéseken. Viszont a lakossági felújítások, illetve az önerős vállalkozói beruházásoknál már meghatározó szerephez jutnak a bizonytalan minőségű és eredetű alapanyagok és késztermékek.

Trendi acél tető a társasházakon

Manapság egyre több tetőre kerül acél alapanyagú, időjárásálló cserepeslemezt, amellyel gyors a kivitelezés. Íme, a cserepeslemez közelebbről.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Önnek ajánljuk