Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

7 érv a beton tetőcserép mellett

Ha tetőfelújításra készülünk vagy új építésű házunk számára keresünk tetőfedési megoldást, a három legfontosabb szempont az esztétikai tulajdonság, a hosszútávú tartósság és a költséghatékonyság. A beton tetőcserép mindhárom előnnyel rendelkezik, mégis sokan idegenkednek tőle, elsősorban a súlya miatt. Összegyűjtöttünk 7 érvet, amelyekkel nemcsak eloszlatjuk a köztudatban élő tévhiteket erről a tetőfedő anyagról, de be is bizonyítjuk, hogy miért érdemes az extrém strapabírósággal rendelkező beton tetőcserép mellett dönteni.

Leier beton tetőcserép

1. Könnyen és bárki számára beszerezhető anyag

A tervezés során mindenki szeretne gyorsan beszerezhető és sok választási opciót kínáló megoldást. A beton tetőcserepeket sok helyen gyártják itthon, emellett változatos színekben – a téglavöröstől a feketéig – és formavilágban – hullámos vagy sík profilú – készülnek, így a mediterrán stílusú házaktól a letisztult, modern megjelenésű lakóépületekig mindenki megtalálhatja az otthona számára megfelelő betoncserepet. A gyártók közül a Leier igazi betonspecialistának számít, hiszen több évtizedes tapasztalatára alapozva, valamint a legmodernebb gyártási technológia felhasználásával készíti beton tetőcserepeit. Magyarországon a legtöbb betonelem gyárral rendelkezik és a legváltozatosabb betonelemeket gyártja.

2. Stabil és masszív anyag, amely idővel erősödik

A betoncserép egyik meglepő tulajdonsága, hogy szilárdsága, vízzáró képessége és egyben fagyállósága a beton szilárdulásával és így az idő előrehaladtával folyamatosan növekszik. Ez akár 50 év élettartamot is garantál, ez alapján pedig bátran kijelenthetjük, hogy aki a betoncserép mellett dönt, egy életre választ.

3. Egy életen át tartó, változatlan minőség

Ha már szóba került az élettartam, a minőségre sem lehet panaszunk a betoncserepet illetően. A betoncserép másik nagy előnye a méretpontossága és mérettartása. A betonösszetétel, a bedolgozási és utókezelési technológia együttesen gondoskodik a beton tetőcserepek változatlan minőségéről. Az évek során egyáltalán nem vetemedik, a környezeti változások hatására sem változik a térfogata, vagy a tömege, ami azt jelenti, hogy az illesztések is pontosan a helyükön maradnak, akár 50 év múlva is.

Leier beton tetőcserép

4. Stabilan és tartósan ellenáll a környezeti hatásoknak

Napjainkban egyre nagyobb aggodalomra adnak okot a különböző szélsőséges időjárási jelenségek, legyen szó jégverésről, orkán erejű szélviharról vagy extrém erős UV-sugárzásról. Nem csoda hát, ha sokak számára a tartós biztonság és a tető ellenállóképessége jelenti a legfőbb szempontot, ha anyagválasztásról van szó. A betoncserepek ebben is magasan felülmúlják az elvárásokat. Biztosak lehetünk benne, hogy egy betoncserepet nem kap le egy nyári vihar, a tetőcserepek vízfelvétele elhanyagolható, így tartós csapadék esetén sem növekszik a héjazat súlya. A beton tetőcserép a vékony és könnyű tetőfedő anyagokkal szemben a szélnek is jobban ellenáll. Alapanyagának, gyártási technológiájának, valamint felületkezelésének köszönhetően a beton tetőfedő anyagok színe egységes, UV-stabil, kevésbé mohásodik, nem kopik, nem vonzza a villámokat és a felületét még a jégverés sem károsítja. A Leier saját fejlesztésű, Lux bevonata zárt, vízzáró felületet biztosít a tetőcserepeknek, ami garantálja a kiváló vízelvezető képességet és a könnyű tisztíthatóságot, évtizedeken át.

Leier beton tetőcserép

5. Környezetbarát összetétel és gyártás

A betoncserép extrém tartóssága és minősége mellett nem elhanyagolható előnye a fenntarthatóság, mind anyagösszetételében, mind gyártásában. A betoncserép olyan természetes anyagok keveréke, mint a homok, víz és a cement, a színezéséhez pedig természetes, vasoxid-tartalmú festéket használnak. A gyártáshoz felhasznált energia ennél az építőanyagnál a legkevesebb. A kerámiacseréppel ellenétben nem kell égetni, így előállítása egyáltalán nem energiaigényes folyamat.

6. Súlytalan súly kérdés

Sokan a súlya miatt idegenkednek a beton tetőcserepektől. Azonban ez csupán egy köztudatban elterjedt tévhit, megalapozottság nélkül. Ugyanis a valódi probléma gyökere a tető méretezésében és minőségében rejlik. Ha ugyanis egy tetőszerkezet nem bírja el a betoncserepet, ami mindössze 45 kg/m2-es teher, mit várhatunk egy komolyabb szélnyomás esetén, ami akár 100 kg/m2-es terhet is jelenthet. A hiba tehát nem a betoncserép súlyában keresendő, hanem a nem megfelelő méretezésű és stabilitású tetőkben.

7. Költséghatékony és energiatakarékos

Az anyagiakról sem feledkezhetünk meg, hiszen ez az egyik fő szempont, ha tetőbe fektetünk. A betoncserép ára közel negyedannyival kevesebbe kerülhet, mint a kerámiacserépé, vagyis egy átlagos családi ház tetőjének esetében ez félmilliós különbséget is jelenthet. Végül érdemes kitérni az energiamegtakarításra is. Egy beton tetőcseréppel fedett, szakszerűen megépített tető fontos szerepet játszhat a rezsikiadások csökkentésében. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő hőszigetelés és átszellőztetés, amelyek csökkentik a hőterhelést, valamint a megfelelő alszerkezet kialakítása, ami a tető tartósságáról és külső hatások elleni védelméről gondoskodik.

A Leier szakmai csapatával is segít minden felmerülő kérdés megválaszolásában.

ÉRDEKLŐDÖM A LEIER BETON TETŐCSEREPEI IRÁNT

Népszerűek a témában

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Ez is érdekelhet

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Színek a fürdőszobában…

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

5 újítás a könnyen tisztántartható zuhanyzóért

Hatékonyabb árnyékolás: tartós, időjárásálló és könnyen működtethető megoldások

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Tetőfedés A-tól Z-ig, a tervezéstől a kivitelezésig. Kérdezzünk a szakértőtől!

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Költségtervezés családi ház építésekor – Ne becsüljük alá!

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Új tető állami támogatással