EuroCucina 2016 - A Whirlpool Corporation négy márka formatervezési és termék innovációjával jelentkezett

2016. április 11-én, Milánóban mutatta be a Whirlpool Corporation a KitchenAid, a Whirlpool, a Hotpoint és az Indesit márkák termékinnovációit, inspiráló elemeit és legújabb formatervezési megoldásait.


A Whirlpool az EuroCucina kiállításon egy 1700 négyzetméteres lakóteret rendezett be, így a vásárlók valódi tapasztalatokat szerezhettek a termékekről és azok mindennapi életben történő felhasználásáról.

EuroCucina 2016

További érdekesség volt a Whirlpool „Jövő interaktív konyhája” bemutató, mellyel  januárban a CES kiállításon díjat is nyert. A jövő konyhájában az összekapcsolt háztartási berendezések terén kifejlesztett legújabb innovációk voltak láthatók. A koncepció az intelligens konyhában zajló mindennapi életet szimulálja: hogyan működik a konyha, mint a főzés és az információszerzés központja.

EuroCucina 2016

A rendezvényen láthatta a közönség az új SmartCook indukciós főzőlap termékcsaládot, mely forradalmian új, főzést segítő funkciókat kínál az ínycsiklandó ételek rendkívül egyszerű elkészítéséhez. A SmartCook főzőlapok elegáns, prémium formai megjelenése hangsúlyozza a mai kor stílusát, így tökéletesen illik minden konyhába. A SupremeClean mosogatógép szintén újdonság, melynél számos innovatív technológiát használtak fel a jobb eredmények elérése érdekében, valamint a Supreme beépített hűtő-fagyasztó, melyben az ételek hosszabb ideig frissek maradnak.

EuroCucina 2016

Hotpoint – Hagyj nyomot

Az izgalmas, vadonatúj beépített készülékcsalád a tökéletesen illeszkedő egyedi és innovatív technológiákat autentikus formatervezéssel ötvözi. A nívós Red Dot 2016 díjjal jutalmazott, újonnan kifejlesztett beépített sütővel a főzés új szintre emelkedik. A beépített készülékcsaládban megtalálhatók az új gáz és indukciós főzőlapok, melyek a csodálatos formát forradalmi technológiákkal ötvözik. Az új mikrohullámú sütők formavilága a modern, divatos formát kiváló kezelhetőséggel és szabályozhatósággal párosítja.

EuroCucina 2016

Az új Hotpoint mosogatógép hihetetlen tisztaságot biztosít és akár 15 terítéket is könnyedén elmosogat. A beépített hűtőcsalád teljesen megújult. Jellemzői az elegáns kialakítású belső tér, a gyönyörű felületek, melyeknek köszönhetően a hűtők a stílust, a minőséget és a teret magasabb szintre emelik.

Indesit – Életrevaló

Az új beépített főzőkészülék család tökéletes választ ad a család sokoldalú igényeire és segít az otthoni kényelmes élet megteremtésében. Ez az első alkalom, hogy az Indesit teljes beépített főző termékcsaláddal jelentkezik, melynek tagjai – sütő, mikrohullámú sütő, főzőlap és páraelszívó – megjelenésükben tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Megoldásai megkönnyítik és élvezetesebbé teszik a család életét, a konyhában letisztult harmóniát teremtenek és megbízható eredményt biztosítanak. Az eXtra Hygiene mosogatógép higiénikus programja segítségével a kisgyermekes szülők igényeihez igazodik.

EuroCucina 2016

KitchenAid – amire készül

A KitchenAid prémium márka már csaknem egy évszázada ötvözi a professzionális teljesítményt a kifinomult minőséggel és a népszerű formai megjelenéssel. Művészi élményt nyújt a szenvedélyes ínyenceknek, akik a minden részletében kidolgozott eszközöket keresik. A KitchenAid új háztartási nagygépeire jellemzők a gondosan kimunkált apró részletek. A rozsdamentes acélból, méretre készülő munkafelület alakja, mérete igény szerint módosítható, akárcsak a tűzhelyek, a páraelszívók és mosogatómedencék esetén. Ezek összeállíthatók az újonnan kifejlesztett mélyindukciós rekeszekkel, egy vadonatúj főzőrendszerrel, mely öt különböző főzési funkciót kínál (párolás, főzés, alacsony hőmérsékletű főzés, olajban sütés, sütés), a hagyományos sütést az indukciós főzéssel párosítva.

 Forrás:Whirlpool

Kapcsolódó cikkek

Teljeskörű lakásfelújítás lépésről lépésre

A jó adottságokkal rendelkező, Budapest belvárosában található, tetőtéri lakás meglehetősen rossz állapotban került a tervezők kezébe. Az átalakítás legfontosabb pillanatait örökítettük meg, a végeredmény pedig példaértékű.

Konyhatervezés A-tól Z-ig

A lakás építése vagy felújítása során számos, fejtörést okozó kérdéssel találjuk szembe magunkat. A belső terek kialakításakor az egyik legkeményebb diót a konyha megtervezése jelenti, mely még a profik számára is alapos körültekintést igényel. Laikusként pedig – legyünk bármilyen alaposak – könnyen futunk olyan hibákba, melyeket aztán csak komoly idő és költség ráfordítással tudunk orvosolni.

Miért nagyon hasznos a jó lakberendezési terv?

A közösségi terekre fókuszálva nyújtunk segítséget abban, hogy mire érdemes figyelni a berendezési tárgyak elhelyezését illetően.

Hogyan használjuk az ultraviolát az otthonunkban?

Már mindenki tudja a hírt, hogy a design, a divat és képzőművészet idei meghatározó színe az ultraviola lett. A 2018-as szín egy kékalapú lila, mely “magasabb szintre helyezi az ember éberségét és alkotói potenciálját” – mondta róla a Pantone ügyvezetője, Leatrice Eiseman. De lássuk csak, hogyan illeszthető be ez az árnyalat otthonainkba?

A rönkház fűtése, fenntartási költségek

A rönkház anyaga alapvetően fa, ami felvet bizonyos tűzbiztonsági kérdéseket. És ha már a tűznél tartunk, érdemes áttekinteni a gazdaságos fűtési lehetőségeket és a fenntartás költségeit.

Tadelakt - Vakolat másként

Időről időre egy-egy újdonság, vagy újdonságnak vélt, de tulajdonképpen ősi technika kerül előtérbe és egy ideig folyamatosan foglalkoztatja a belsőépítészet világát. A tradicionális eljárások mindig felkeltik az érdeklődést, egyrészt misztikusságuk és rusztikus megjelenésük miatt, másrészt egyre fokozottabb igény van az egyszerű környezetbarát megoldások iránt. Ilyen belsőépítészeti eljárás például a tadelakt.

Természet ihlette kerámiák

A számos önálló kiállítással és köztéri alkotással is büszkélkedő keramikus hölgy éveken át a nagyhírű Herendi Porcelánmanufaktúra tervezőművésze volt, most pedig saját „gyermekének” útjait egyengeti. Meixner Etelka összetéveszthetetlen stílusban alkot. A magyar kerámiaműhelyben készülő alkotásokon életre kel a természet.

Konyhai páraelszívók teljesítménye és beépítése

A páraelszívó‑készülékek kiválasztásánál - amennyiben már megvan az alaptípus: fali, sziget, sarok - a következő feladat a megfelelő szívóteljesítmény kiválasztása. A páraelszívóknál ez köbméter/óra (m3/h) formájában van megadva, és alapból a maximális teljesítményt jelenti szabad kifújásnál. Azaz amikor semmi nem akadályozza a levegő átáramlását, és még a szűrők sem szennyezettek.

Konyhai páraelszívók típusai – Milyet válasszunk?

Azt gondoljuk, hogy mindent tudunk a páraelszívókról, hiszen elég gyakran találkozunk ilyen berendezésekkel ismerőseink konyhájában, vagy az üzletek kínálatában. Mielőtt azonban az új konyhabútorunkhoz beszereznénk egyet, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen páraelszívók léteznek és számunkra melyik lenne az ideális.