Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Sütés mesterfokon, gőzerővel – Beépíthető sütők intelligens funkciókkal

Az ételkészítés egyik legrégebbi és a mai napig legkedveltebb formája a sütés. Nagy utat jártunk be a szabadtűzös, kemencés megoldásoktól a modern, beépíthető készülékekig, bár kétségtelen, hogy előbbiek is népszerűek, ám a mindennapi használatból – érthető módon – kikoptak. Az, hogy a forró gőz ereje miképpen állítható a sütés szolgálatába, egy ideje már sokakat foglalkoztat, a megoldásra azonban nem is olyan régen találtak rá a termékfejlesztők. A Whirlpoolnál pedig szinte az elsők között öltött testet az innováció. Elérkezett a gőzsütők kora!

Beépítve, egyszerűen

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Whirlpool beépíthető készülékei között a sütők igazi “nagyágyúk”, úgynevezett Forced Air System technológiával rendelkeznek. Mit jelent ez? A Forced Air System kettős gyűrűs fűtőelemet használ a ventilátor körül, ennek köszönhető, hogy a sütőtér hőmérséklete jól eloszlik, homogén és a sütés a megszokottnál alacsonyabb hőmérsékleten – 160°C-on – történik. Azaz kevesebb idő alatt, kisebb energiafogyasztással is tökéletes eredményt kapunk.

75 literes belső tér áll a rendelkezésünkre, hogy kedvenc ételeinket elkészítsük – akár egyszerre többet is egy időben. Öt különböző szinten helyezhetjük el a rácsokat, így különféle ételek sülhetnek együtt anélkül, hogy az ízek keverednének. Sőt, a különféle ételek elkészítéséhez a sütőtér minden része használható. Elfelejthetjük a régi receptkönyvek előírásait, miszerint “tegyük a tepsit az alsó rácsra”.

Whirlpool gőzsütő

Túlléphetünk azon berögzött szokásunkon is, hogy a sütőt elő kell melegítenünk. Ha hőlégkeveréses Whirlpool sütőnk van, akkor erre többé nem lesz szükségünk. Süteményt, húst, felfújtat is tökéletesre készíthetünk úgy, hogy a hideg sütőtérbe helyezzük az edényt. Ezzel pedig akár 20% energiát spórolhatunk.

Kapcsoljunk gőzerőre!

A gőzsütőket számos előnyük mellett leginkább az elkészült ételek minőségével kapcsolatban illeti elismerés. A gőzzel sült ételek íze verhetetlen, tápértékük pedig köztudottan magasabb lesz, minden más ételkészítési móddal szemben. A kíméletes gőz sütés következtében az aromák jobban megmaradnak és az ételek vitamintartalma sem vész el teljesen.

A Whirlpool beépíthető sütői – típustól függően - háromféle gőz funkcióval rendelkeznek.

Gentle steam gőzsütők

 • A gőzképzés egy külön fűtőszál segítségével a sütőtéren kívül történik
 • A gőz a sütőtér alján található mélyedésben lévő víz elpárologtatásával alakul ki
 • A gőz mennyisége (alacsony, közepes, magas) szabályozható a sütési mód beállításával

SHS gőzsütők (SteamSeans)

 • Külső gőzgenerátor segíti a gőzképzést
 • A gőzképzés a sütőtéren kívül történik
 • A gőz a hátsó falon elhelyezett egységen keresztül jut a sütőtérbe
 • SHS: A hőlégbefúvásos sütéshez ad hozzá gőzt, melynek mennyisége (alacsony, közepes, magas) szabályozható

Pure Steam gőzsütők (StemSeans+)

 • Külső gőzgenerátor segíti a gőzképzést
 • A gőzképzés a sütőtéren kívül történik
 • A gőz a hátsó falon elhelyezett egységen keresztül jut a sütőtérbe
 • A hőlégbefúvásos sütéshez ad hozzá gőzt, melynek mennyisége (alacsony, közepes, magas) szabályozható
 • Lehetséges a csak gőzzel történő ételkészítés, párolás 30-100°C-on. Innen a PureSteam elnevezés.

ÉRDEKLŐDÖM A WHIRLPOOL GŐZSÜTŐK IRÁNT

Több, mint sütő – intelligens megoldások

Még a legrutinosabb otthoni szakáccsal is előfordul, hogy zavarba jön egy ínycsiklandónak ígérkező újdonság elkészítésénél. Ilyenkor jól jön a Whirlpool 6. Érzék technológiája, mely több problémára is megoldást kínál. A beépített sütőkhöz készült, ételkategóriákra meghatározott sütési algoritmusok lesznek ilyenkor a segítségünkre. Bátran rábízhatjuk magunkat!

A forgatógombbal három egyszerű lépésben állíthatjuk be a sütőt. Kiválasztjuk a megfelelő sütési funkciót (csőben sütés, szárnyas, hal, nagy hús, pizza, piskóta tészta) és elindítjuk a műveletet.16 előre beprogramozott lehetőség közül választhatunk.

Sütési asszisztensünk mindig rendelkezésünkre áll. A kijelzőn megjelenő, magyar nyelvű utasításokkal egyszerűen vezérelhetjük a készüléket. Megadjuk a sütés módját, kiválasztjuk az ételkategóriát és az étel mennyiségét. A további beállításokról (fűtőelemek, hőmérsékletek, idő) a 6. Érzék technológia gondoskodik. A sütési asszisztens még azt is megmutatja, hogy melyik szinten helyezzük el az edényt, mikor fordítsuk meg az ételt, mikor szükséges locsolni, ellenőrizni. Nincs más dolgunk, csak kitalálni a különféle fogásokat. Ezután sütőnk teszi a dolgát.

Whirlpool gőzsütő

Sőt! Ha bizonytalanok vagyunk a receptet illetően, ehhez is kapunk segítséget, a készülékekhez ugyanis közel 100 darabos, az adott készülékre írt recepttár tartozik. Ezek a sütő kijelzőjén, illetve a 6. Sense Live applikáción keresztül érhetők el.

ÉRDEKLŐDÖM A WHIRLPOOL GŐZSÜTŐK IRÁNT

Hogyan történik ez a gyakorlatban? Kiválasztjuk a receptet, majd a kijelző vagy az app segítségével elkészítjük az ételt. A sütőbe helyezzük és egy érintéssel elindítjuk az étel elkészítéséhez megalkotott sütési metódust. A 6. Érzék szenzortechnológia és a sütési asszisztens folyamatosan felügyeli a folyamatot.

Whirlpool gőzsütő

Tisztítás, karbantartás – Smart Clean

Ne gondoljunk bonyolult és hosszadalmas tisztítási procedúrára, sem pedig vegyszerek sokaságára. 30 perc alatt tökéletesen tiszta lesz a sütőnk.

A katalitikus öntisztításhoz szükséges panelek a sütő két oldalán találhatók. Ezek összegyűjtik a szennyeződéseket.

A pirolitkus öntisztítással gyakorlatilag hamuvá égetjük a szennyeződéseket, amit aztán egy nedves tisztítókendővel kitörölhetünk. Nincs más dolgunk, mint a rácsok, tepsik, sínek eltávolítása és az ajtó üveg belső tisztítása. Az ajtó reteszelése után a sütő kb. 475°C-ra fűt és a szennyeződés mértékétől függő ideig elvégzi az öntisztítást. Egy közepesen szennyezett sütőtér tisztításához elég másfél óra, de erősebb szennyeződés esetén ez több is lehet, általában 1-3 óra közötti időtartammal számoljunk.

Whirlpool gőzsütő

Apró, de fontos kényelmi funkciók

A csendes ajtózáródás valóságos áldás. Akivel fordult már elő, hogy a véletlenül elengedett sütőajtó csattanása felverte a lakás nyugalmát, hálás lesz ezért a kis pluszért.

Whirlpool gőzsütő

A könnyen csúsztatható sütőtálcák előnyeit sem kell hosszan ecsetelni azoknak, akik ejtettek már el étellel teli tepsit, mielőtt bekerült volna a sütőbe vagy forró állapotban, percekkel a tálalás előtt. Bosszankodás helyett “öröm-sütés” vár ránk és ehhez sokat hozzátesznek az ilyen gondos fejlesztések, mint a stabil sütőrács vagy a megfelelően mély sütőtálca.

ÉRDEKLŐDÖM A WHIRLPOOL GŐZSÜTŐK IRÁNT

Népszerűek a témában

ZUMBA csaptelepek: mesterségük a design és a megbízhatóság

A matt újradefiniálása a bútorfelületeken - REHAU nemes matt kollekció

Modern és ergonómikus konyhabútorok – a tervezés során felmerülő kérdések egy tervező szemével