Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Kevés dologra vágyunk jobban mostanában, mint pozitív szemléletre, vidámságra, valamint a biztonságra. Ez mutatta az utat 2021 Pantone színeihez, így esett a választás az Ultimate Grey és az Illuminating színekre.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Visszatekintve a mögöttünk álló esztendőre, rögtön megértjük, hogy miért erre a két markáns színre esett a választás. “Az erőteljes sárga (PANTONE 13-0647 Illuminating) és a szilárdságot szimbolizáló szürke (PANTONE 17-5104 Ultimate Grey) párosa a pozitivitás üzenetét hordozza, a lelkierőt támogatja. A két szín együtt praktikus, jól kiegészítik egymást, látványuk megnyugtató és optimista hatást kelt. Bátorság, rugalmasság és remény – ezek a szavak kapcsolódnak leginkább a színpárhoz” – mondja Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Sárga lakberendezési tárgyak
A kövek, a beton szilárdságát idéző szürke és a vidámságot, pozitív szemléletet sugalló sárga a 2021-es év meghatározó színei.
Fotó: Pressloft

A 2021-es év hangulatát jól kifejező színek az enteriőrökbe csempészve is kellemes légkört teremtenek. A telt, erőteljes, meleg sárga eleve sikeres szín, hiszen legyen bármilyen borús az idő odakint, a falak között mindig úgy tűnik, mintha a sütne a nap. A szürke pedig a maga hűvösségével, komolyságával tökéletes ellenpont ehhez, biztonságot, megbízhatóságot sugall. Ezzel a kő szürke tónussal egyszerűen nem foghatunk mellé. Nézzünk néhány példát, hogyan érdemes a két színt egymással kordinálni.

A vidám, inspiráló napsárga, valamint a beton vagy kövek szilárdságát szimbolizáló szürke együttese szinte észrevétlenül frissíti fel a belső tereket, de kültéren, a teraszon, kertben is nagyszerűen alkalmazható. Nem feltétlenül kell azonnali falfestésre vagy burkolat cserére gondolni, néhány apróság beszerzése, egy kisebb átrendezés is megteszi a hatását.

Elég lehet egy vibráló színű porcelán készlet vagy akár egy új falikép, poszter, vagy apró kiegészítő, ami máris megteremti 2021 reményteli hangulatát.

Sárga lakberendezési tárgyak
Vidám sárga csésze, klasszikus ébresztő óra és falikép Pantone Ultimate Grey és Illuminating színekben
Fotó: Bombay Duck, Rocket Jack, Annabel James

Ha emelnénk a tétet – miért is ne? – és néhány nagyobb bútoron is viszontlátnánk az év színeit, válasszunk egy kényelmes olvasófotelt. Ez a telt szín vonzza a tekintetet, így a helyiség fókuszpontját is kijelöljük. A szürke kisbútor, legyen az tároló vagy asztalka, megbízható társunk lehet hosszú évekre, hiszen ez a tónus szinte bárhova jól illeszkedik. Egy puha, bársonyos szőnyeg sárga rojtokkal egyszerre elegáns és játékos, akár a gyerekszobában is találhatunk neki helyet.

fotel, klasszikus komód
Kényelmes fotel, klasszikus komód és bársonyos tapintású szőnyeg – mindenütt visszaköszönnek az év színei
Fotó: KOKET, Sweetpea & Willow, AUDENZA

A nappali egyszerre kelthet bohém, modern és elegáns hatást, mindez a napsárga és szürke színek együttesével könnyedén elérhető. Egy modul rendszerű kanapén mindkét szín megjelenhet, sőt néhány kiegészítőn is visszaköszönhetnek ezek a népszerű tónusok.

Sárga szófa
Szófa tetszés szerint építhető elemekből. Ily módon viszontláthatjuk a napsárgát és a szürkét akár nagyobb felületen is
Fotó: TOM TAILOR HOME

A konyha ugyancsak izgalmas terepnek ígérkezik, ha a színek hangolásáról van szó. A betonszürke manapság kihagyhatatlan, nagyobb felületeken nagyszerűen mutat. Néhány, foltszerűen megjelenő, napsárga kiegészítő különlegessé teszi az összképet, csillogást hoz a térbe.

fekete-fehér, szürkésen elmosódott poszter
Egy fekete-fehér, szürkésen elmosódott poszter, simára csiszolt betonfelület vagy betonszürke burkolat máris megteszi a hatását és jó alapot teremt a napsárga kiegészítőknek
Fotó: Nedgis

Ne hagyjuk érintetlenül a teraszt se! A kültéri bútorokhoz igazán szerencsés lehet a szürke szín, ahogy a terasz burkolata is jól viseli ezt a betonhoz hasonlító tónust. A párnák, plédek, kaspók vibráló sárgája fogja igazán feldobni az összképet.

Kerti bútor szürkében
Kerti bútor szürkében, napsárga kiegészítőkkel. A két szín párosával kültéren sem lehet mellényúlni
Fotó: BRIDGMAN
Népszerűek a témában

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

„A legfőbb célom olyan életművet hátra hagyni, amiért nem volt hiába a sok küzdelem” – beszélgetés Papp Lindával, az Év Lakberendezője pályázat fődíjasával

Mit csinál egy lakberendező?

Ez is érdekelhet

Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállítás a BOK Csarnokban, február utolsó hétvégéjén! - 2024. február 23-25., BOK Csarnok

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

Ha számít az energiatakarékosság: így válasszunk árnyékolót! Válaszol a szakértő

Mitől különleges a Tornado Ultracsendes WC ?

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

„Ha egyszóval kellene jellemezni, amit a lakberendezés adhat, akkor az a varázslat lenne” – bemutatkozik Baktai Bianca lakberendező, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottja

Játék a csempékkel – Így válnak hangsúlyossá a terek a jól megválasztott csempével

3 tipp a modern, színes fürdőszoba kialakításához

Fókuszban a világítástechnikai eszközök

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

„Az esztétikumon és a funkcionalitáson felül kiemelt fontosságú számomra a terek játékos és inspiráló kialakítása” – interjú Lode Cora lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat harmadik helyezettjével

„Szeretem felfedezni a tér adottságait, tanulmányozni a lehetőségeket és megtalálni a legjobb kialakítási opciókat” – Kovács-Szécsi Dóra lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottjával beszélgettünk

„Egy enteriőr akkor lesz élhető, amikor jól működnek együtt a különböző funkciók” – beszélgetés Pál Gabriella Annával, az Év moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

Friss hír a jakuzzivilágból: tovább bővült a VitalSpa „vevőkényeztető” garanciája

Hidegburkolat variációk dekoratív és különleges terekbe