2021 színei: napsárga és nyugtató szürke. Inspiráló párosítás, melytől otthonunk is frissebbnek hat

Kevés dologra vágyunk jobban mostanában, mint pozitív szemléletre, vidámságra, valamint a biztonságra. Ez mutatta az utat 2021 Pantone színeihez, így esett a választás az Ultimate Grey és az Illuminating színekre.

Visszatekintve a mögöttünk álló esztendőre, rögtön megértjük, hogy miért erre a két markáns színre esett a választás. “Az erőteljes sárga (PANTONE 13-0647 Illuminating) és a szilárdságot szimbolizáló szürke (PANTONE 17-5104 Ultimate Grey) párosa a pozitivitás üzenetét hordozza, a lelkierőt támogatja. A két szín együtt praktikus, jól kiegészítik egymást, látványuk megnyugtató és optimista hatást kelt. Bátorság, rugalmasság és remény – ezek a szavak kapcsolódnak leginkább a színpárhoz” – mondja Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Sárga lakberendezési tárgyak
A kövek, a beton szilárdságát idéző szürke és a vidámságot, pozitív szemléletet sugalló sárga a 2021-es év meghatározó színei.
Fotó: Pressloft

A 2021-es év hangulatát jól kifejező színek az enteriőrökbe csempészve is kellemes légkört teremtenek. A telt, erőteljes, meleg sárga eleve sikeres szín, hiszen legyen bármilyen borús az idő odakint, a falak között mindig úgy tűnik, mintha a sütne a nap. A szürke pedig a maga hűvösségével, komolyságával tökéletes ellenpont ehhez, biztonságot, megbízhatóságot sugall. Ezzel a kő szürke tónussal egyszerűen nem foghatunk mellé. Nézzünk néhány példát, hogyan érdemes a két színt egymással kordinálni.

A vidám, inspiráló napsárga, valamint a beton vagy kövek szilárdságát szimbolizáló szürke együttese szinte észrevétlenül frissíti fel a belső tereket, de kültéren, a teraszon, kertben is nagyszerűen alkalmazható. Nem feltétlenül kell azonnali falfestésre vagy burkolat cserére gondolni, néhány apróság beszerzése, egy kisebb átrendezés is megteszi a hatását.

Elég lehet egy vibráló színű porcelán készlet vagy akár egy új falikép, poszter, vagy apró kiegészítő, ami máris megteremti 2021 reményteli hangulatát.

Sárga lakberendezési tárgyak
Vidám sárga csésze, klasszikus ébresztő óra és falikép Pantone Ultimate Grey és Illuminating színekben
Fotó: Bombay Duck, Rocket Jack, Annabel James

Ha emelnénk a tétet – miért is ne? – és néhány nagyobb bútoron is viszontlátnánk az év színeit, válasszunk egy kényelmes olvasófotelt. Ez a telt szín vonzza a tekintetet, így a helyiség fókuszpontját is kijelöljük. A szürke kisbútor, legyen az tároló vagy asztalka, megbízható társunk lehet hosszú évekre, hiszen ez a tónus szinte bárhova jól illeszkedik. Egy puha, bársonyos szőnyeg sárga rojtokkal egyszerre elegáns és játékos, akár a gyerekszobában is találhatunk neki helyet.

fotel, klasszikus komód
Kényelmes fotel, klasszikus komód és bársonyos tapintású szőnyeg – mindenütt visszaköszönnek az év színei
Fotó: KOKET, Sweetpea & Willow, AUDENZA

A nappali egyszerre kelthet bohém, modern és elegáns hatást, mindez a napsárga és szürke színek együttesével könnyedén elérhető. Egy modul rendszerű kanapén mindkét szín megjelenhet, sőt néhány kiegészítőn is visszaköszönhetnek ezek a népszerű tónusok.

Sárga szófa
Szófa tetszés szerint építhető elemekből. Ily módon viszontláthatjuk a napsárgát és a szürkét akár nagyobb felületen is
Fotó: TOM TAILOR HOME

A konyha ugyancsak izgalmas terepnek ígérkezik, ha a színek hangolásáról van szó. A betonszürke manapság kihagyhatatlan, nagyobb felületeken nagyszerűen mutat. Néhány, foltszerűen megjelenő, napsárga kiegészítő különlegessé teszi az összképet, csillogást hoz a térbe.

fekete-fehér, szürkésen elmosódott poszter
Egy fekete-fehér, szürkésen elmosódott poszter, simára csiszolt betonfelület vagy betonszürke burkolat máris megteszi a hatását és jó alapot teremt a napsárga kiegészítőknek
Fotó: Nedgis

Ne hagyjuk érintetlenül a teraszt se! A kültéri bútorokhoz igazán szerencsés lehet a szürke szín, ahogy a terasz burkolata is jól viseli ezt a betonhoz hasonlító tónust. A párnák, plédek, kaspók vibráló sárgája fogja igazán feldobni az összképet.

Kerti bútor szürkében
Kerti bútor szürkében, napsárga kiegészítőkkel. A két szín párosával kültéren sem lehet mellényúlni
Fotó: BRIDGMAN
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Enteriőr átalakítás modern, organikus stílusjegyekkel – Mihálydeák Krisztina és Csomor László munkája

Gondoltunk már arra, hogy egy üzletbe belépve a belső tér látványa, hangulata mennyire motiváló, vagy éppen a vásárlási kedvünket szegő tényező lehet? Bizony, a miliő meghatározó ebből a szempontból. A lakberendező felelőssége pedig – érthető módon – nem elhanyagolható, hiszen kulcs szerepet játszik az enteriőr kialakításában.

Mennyit spórolhatunk a Homeinfo Kedvezmény Hetek kuponjaival? Íme, egy példa arra, hogy elég sokat!

Hamarosan élhetünk a kedvezményekkel és jelentős összeget, akár 50 százalékot is megtakaríthatunk az építkezéshez, felújításhoz szükséges termékek árából. Most egy fürdőszoba felújítását véve alapul bemutatjuk, hogyan működik majd ez a gyakorlatban.

Kölcsönhatásban: amikor a fekete és a bronz festés dominál

Egy üzlethelyiség tervezése, az adott tevékenységet tükröző kialakítása legalább akkora kihívást tartogat, mint egy privát lakással kapcsolatos projekt. Pongó Kriszta és Magyar Tibor legújabb munkáját mutatjuk be: egy Andrássy úti férfi szépségszalon megszületését.

Megéri az árát? Mit kell tudnunk a minőségi lakberendezési termékekről?

“Mi kerül ezen ennyibe?” Ez a szállóigévé vált mondat lehet az első gondolatunk, amikor felvont szemöldökkel méregetjük a – szerintünk - rendesen túlárazott terméket. Vajon valóban túlárazott-e a termék, jelen esetben a bútor, a szaniter vagy a burkolat? Tudjuk-e, hogy a minőségnek miért annyi az ára? És laikusként miről ismerjük fel, hogy egy bútor valóban minőségi-e? Az eligazodásban segít a Momento design marketing vezetője, Bányász András.

Izgalmas részletek egy étterem belső átalakításakor – Mihálydeák Krisztina lakberendező munkája

Egy utazás mindig inspirálóan hat, felfrissít, segít kizökkeni a megszokott keretek közül. Egy tervező esetében pedig különleges jelentősséggel bír, ha eltérő szemlélettel, újszerű hozzáállással találkozhat. Ennek nyomait fedezhetjük fel Mihálydeák Krisztina munkáján is.

Mire figyeljünk, ha kőburkolatot vásárolunk?

A természetes kövek burkolatként történő felhasználása – úgy tűnik – soha nem megy ki a divatból. Éppen ezért a választás meglehetősen nehéz: hova, milyen méretű, típusú kőburkolat illik? Tanácsok a szakértőtől.

A beton hatástól a levél mintáig – Mivel burkolunk 2021-ben?

Ami a hidegburkolatokat illeti, izgalmas trendeknek nézünk elébe. Sok minden továbbra is népszerű és találunk számos újdonságot, melyek felkelthetik a figyelmünket.