Várja a tavaszt virágzó cseresznyefák hangulatával

Már Ön is nagyon várja a tavaszt? A napfényt és a friss virágok illatát? Segítünk felidézni a tavasz hangulatát: díszítse kanapéját saját készítésű japán cseresznyevirágos párnákkal. Ha elkészült, állítson virágzó faágakat a dohányzó asztalra és tegyen melléjük potpourrit. Így megidézheti otthonába a tavasz mámorító illatát.

Cseresznyevirág mintás párnák

Szükséges eszközök

  • Dremel Versatip forrasztópáka, a forrasztóheggyel
  • Dremel 910/930 Ragasztópisztoly és 7 mm-es átlátszó ragasztórúd (magas hőmérsékletű)

Szükséges anyagok

  • fehér és rózsaszín műszálas organza anyag
  • barna flitterekből font szalag
  • zöld nem rojtosodó anyag, például szarvasbőr vagy filc, vagy zöld flitterek
  • melegen ragasztható gyöngyök/strasszok
  • díszpárnák selyem huzattal

 

1. lépés - A virágformák kivágása

Vágjon ki virágformákat az organzából a Dremel Versatip segítségével. A művelethez használja a forrasztóhegy tartozékot. Amennyiben az anyag vastagabb, a vágáshoz az úgynevezett „forró vágókés” tartozékot alkalmazza.

A virágformák kivágása

2. lépés - Virágok összeállítása

Az organzából kivágott virágformákból helyezzen egymásra három darabot, és a közepükön fogja őket össze. Ezt követően a hátoldalukon olvassza egymásba a három virágformát a Dremel Versatippel. Így készítse a többi cseresznyevirágot is. A műveletet ismételje annyiszor, amennyi kész virágra a dekorációhoz szüksége van.

Párna dekorálása

3.  lépés - Ágak elkészítése

A barna flitterekből font szalagot ragassza a párnahuzatra a Dremel ragasztópisztollyal. Ez lesz a cseresznyefa ága. Ha azt szeretné, hogy az egyik párnán véget érő ágmotívum a másik párnán folytatódjon, körültekintően tervezze meg a mintákat.

Párna dekorálása

4.  lépés - A minta rögzítése

A leveleket a zöld anyagból vágja ki, majd a Dremel ragasztópisztollyal ragassza őket és a virágokat a párnahuzatra az ágak köré. Alternatív megoldásként a leveleket zöld flitterekből is kialakíthatja. A Dremel Versatip segítségével rögzítsen még a párnára néhány csillogó melegen ragasztható gyöngyöt, vagy még több virágot, tetszés szerint.

   Kék mintás párna Arany mintás párna

Várja a tavaszt virágzó cseresznyefák hangulatával

További információért látogasson el a Dremeleurope.com címre.

Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Régiből régit, avagy hódít a bútorantikolás

Trendi hobbivá lett a „do it yourself”, ismertebb rövid nevén a DIY, azaz a csináld magad, melynek eredménye számos átalakított bútordarab és berendezézi tárgy. Íme a bútor antikolás receptje.

Hogyan fessünk szépen falat?

A falfestés nem tűnik ördöngös dolognak, és nem is az, ha megtesszük a megfelelő előkészületeket. Kaparás, áztatás, javítás, vakolás, glettelés, csiszolás, aztán kreatívkodhatunk kedvünkre.

Lakásfelújítás saját kezűleg – Laminált padló, az igazi felnőtt puzzle

Bár a laminált parketta méretre vágása és lefektetése nem a felújítás legkönnyebb része, azonban bele lehet szeretni a laminált padló lerakásába.

Újítsuk fel a nappalit fillérekből!

Unjuk már a régit, de sokba kerülne a teljes felújítás? Némi fantáziával és csipetnyi kreativitással akár újjá varázsolhatjuk a nappalinkat. Az időt ugyan nem, de pénzt jócskán megtakaríthatunk, ha megfogadjuk az alábbi tanácsokat.

Lakásfelújítás saját kezűleg – A hungarocell csodája

A felújítás során használt egyik leghasznosabb anyag a polisztirol. Egyszerű vele bánni, díszít, és – köznapi nevén – a hungarocell még szigetel is egyben.

Karácsonyi szalvétagyűrű saját kezűleg

Készítsen édességre emlékeztető szalvétagyűrűket karácsonyra saját kezűleg! A karácsonyi asztal dísze lesz, vagy ajándékba is adható a magunk által készített a szalvétagyűrű.

Gravírozás saját kezűleg

A gravírozás sokkal könnyebb feladat, mint elsőre gondolnánk. Könnyen készíthetünk személyes ajándékot szeretteinknek: névre szóló gravírozott poharat, üveget vagy épp fűszertartót.