Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Dekoratív és környezetbarát zöldfalak

A vertikális növényfalak töretlen népszerűségnek örvendenek nem csupán középületek belső tereiben, hanem lakásbelsőkben, teraszokon, kisebb balkonokon is jól mutatnak. Az élő növények gondozása elengedhetetlen, így ezek csak akkor jöhetnek szóba, ha tudunk és szeretnénk erre időt áldozni. Jó hír viszont, hogy a Nortene természetes hatású zöldfalai enélkül is jól bírják.

Nortene Costa zöldfal

Mire jó egy zöldfal?

Az emberek azóta díszítik otthonaikat növényekkel, amióta házat építenek, hiszen néhány kisebb növény is megidézheti a természetet. Egy függőleges növényfal pedig igazán impozáns látvány a lakás bármely pontján, tökéletes fókuszpont lehet a nappaliban, de akár az egyébként unalmas közlekedőt is azonnal érdekessé varázsolja. A világjárvány pedig arra világított rá, hogy milyen sokat segíthet akár csak egy pici erkély vagy terasz is, hogy könnyedebben viseljük el a bezártságot, ugyanakkor azt is mindenki a saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy a városi lakóházak, lakóparkok esetében mennyire fontos, hogy ezeket a kis kertrészeket, teraszokat megvédjük a szomszédok kíváncsi tekinteteitől. Ennek talán a legdekoratívabb módja szintén a függőleges növényfal.

Nortene Forest zöldfal

Természetes vagy szintetikus?

Elsőként valószínűleg mindenkinek az élő növényfal jut eszébe, ám aki találkozott már a rossz konstrukcióban kialakított öntözőrendszer okozta károkkal a nappaliban, a természetes fény hiánya miatt csak vegetáló virágokkal az irodában, vagy a mennyezeti hűtés-fűtés, esetleg a hosszan tartó aszály miatt kiszáradt méregdrága növények látványával, az bizony megtanulta, hogy ebben az esetben is érdemes alternatív megoldásokban gondolkodni.

Ilyen a szintetikus zöldfal, amelynek legnagyobb előnye, hogy miután felhelyeztük, semmit nem kell vele csinálni: nincs szükség locsolásra, tápoldatozásra, a föld frissítésére, az elszáradt vagy a túl nagyra nőtt növények pótlására, cseréjére. Nem támadja meg semmilyen kártevő, ami nemcsak szabadtéren, de a lakásban is előfordulhat az élő virágokkal. Azonnal készen van, nem kell várni arra, hogy megnőjön, és nincs szükség formára metszésre, alakításra sem.

Természetes zöldfalSzintetikus Nortene zöldfal
Napfényes helyet igényel, nem bírja az extrém körülményeketNem igényel napfényes helyet, kül- és beltéren is alkalmazható, UV-álló, bírja az extrém párát is
100%-ban természetes megjelenésűTermészetes megjelenés minden típus esetén
Öntözést és karbantartást igényelNem igényel öntözést vagy karbantartást
Egyszeri, nagyobb összegű beruházás után folyamatos karbantartást is igényelKisebb kezdeti költséggel kialakítható, később nincs további költség
Könnyen tönkremegy, ha nincs megfelelő karbantartás5 év garancia
Kellemes tapintásúKellemes tapintású
Nem ajánlott rövid ideig álló, ideiglenes építményekhez (pl. kiállítási pavilonok)Ideiglenes építészethez is ajánlott
Nem ajánlott szélsőséges éghajlatonMinden éghajlatra alkalmas

Miért a Nortene?

A fenti összes előnnyel rendelkezik a Nortene Vertical kollekciója, amely az élő növények tökéletes illúzióját nyújtja, miközben teljesen gondozásmentes, legfeljebb időnként a port kell róla eltávolítani szappanos vagy ecetes víz segítségével.

SZERETNÉK GONDOZÁSMENTES ZÖLDFALAT!

A kül- és beltéri használatra is alkalmas, természetes hatású zöldfalak összefüggő növényegyüttesei 100x100 centiméteresek, 25x25 vagy 33x33 centiméteres egységekből tevődnek össze, szükség esetén az elemek egy ollóval vághatók, így bárhová elhelyezhetők a rendelkezésre álló helyhez igazodva. A felszerelésükhöz mindössze két szögre vagy csavarra van szükség, semmi másra, így akár a mennyezetet is díszíthetjük növényekkel, vagy könnyedén magunkkal vihetjük, ha költözünk. Ha pedig hosszú évek múlva esetleg elhasználódnak, akkor sem kell aggódnunk a környezetvédelmi szempontok miatt, hiszen anyaguk 100%-ban újrahasznosítható polietilén.

Mindezek mellett a Nortene Vertical kollekciója számos változatban elérhető, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb növényeket tartalmazó összeállítást:

Nortene Lavanda és Tropic zöldfal
  • Forest: az erdő jellemző növényeinek keveréke
  • Tropic: kis és nagy struktúrájú trópusi növények izgalmas összeállítása
  • Lavanda: homogén levendulabokor-hatású felület
  • Costa: sokféle növénnyel, például lóherékkel kialakított, mozgalmas összhatású változat
  • Jungle: trópusi zöld növények és apró kék virágok keveréke
  • Villa: háromféle zöld növény és murvafürtvirágok kombinációja
  • Lauro: babérlevelekből álló felület
  • Red lauro: vörös babérlevelekkel díszített változat
  • Jasmin: jázminvirágokkal díszített zöld növények keveréke
  • Buxus: buxuslevelek tarka együttese
Népszerűek a témában

Látható minimum: a szinte észrevétlen kapcsolók és dugaljak világa

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez

Így válassz lámpát!