Hirdetés

Bútorok házi kedvenceinknek

A macskatartók tudják, hogy kedvenceiknek nincsenek extra igényeik: koszt, kvártély és szeretet elég a boldogságukhoz. A zavartalan együttéléshez azonban ajánlott a kisállat életterét is úgy kialakítani, hogy az harmonikusan illeszkedjen otthonunkba.

A macskák igen rövid check listtel rendelkeznek. Macskaétel, friss ivóvíz, szeretet és pihenőhely bőven elég ahhoz, hogy boldogok legyenek. Ennyi. Higgyük el, hogy semelyik kisállat nem élvezi, ha bazári majomnak öltöztetjük, vagy ha elhalmozzuk mindenféle drága játékkal és fekhellyel, amikor úgyis a filléres fültisztító pálcikával fog órákig játszani, majd megpihen az ölünkben.

Macskabarát polc

Polc macsaklépcsővel

Macska burger ágy

Búvóhely macskáknak

Mini hálószoba cicáknak – Luxus a köbön

Macska hálószoba

Igaz, ami igaz, a pihenés és szundikálás nagyon fontos napirendi pont a cica életében. Elsősorban azokat a helyeket kedvelik, melyek nyugodtak, mentesek mindenféle zavaró tényezőtől, például járkálástól vagy egyéb háziállattól.

Nagyon szeretnek szűk vagy sötét helyekre elbújni, ahol látszólag rejtőzködve tarthatnak szemmel, de a legjobb az, ha ezek a búvóhelyek a magasban helyezkednek el, ahol jól belátják a területüket.

Macska a kartondobozban

Manapság már arra is van lehetőségünk, hogy a lakástervezésnél néhány bútordarabot eleve úgy vásároljunk meg, hogy az már a macska számára is barátságos és jól használható legyen. (És itt most ne a körömélezésre gondoljunk.) Azzal azonban legyünk tisztában, hogy mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha konkrétan a macskánk szájíze szerint szeretnénk berendezni lakásunkat. Az ilyen helyezetekre léteznek költséghatékony megoldások, házilag is kivitelezhető ötletek. Ha a macskán múlna, egy kartondobozt választana, de lássuk be ez nem túl esztétikus.

Macskafű díszítés a dohányzó asztalban

Macskafű az asztalban

Fűtéscsőre vagy radiátorra szerelhető ágy

Csőlakó

Indiana Jones ihletésű függőágy

Függőágy macskáknak

Játékos alagút cicáknak a dolgozóasztalban

Íróasztal macskalakkal

Kaparófa a szerkény oldalán – egyszerűen kivitelezhető

Szekrény kaparófával

Játszótér a magasban – nagy helyiségekbe

Magaslati játszótér

Menekülőút cicáknak

Macskaajtó

Alvó kabin – kis helyen is elfér

Macskabújócska

Nagy Brigitta vagyok, a Junior Art Center lakberendező hallgatója. Sokáig teljesen más pályán tevékenykedtem, így én semmiképp nem tartozok azok közé, akik már kiskoruk óta tudták, hogy lakberendezők lesznek. Angoltanárként végeztem és egy ideig ez elég is volt. Persze mindig is gyűjtögettem a lakberendezős és dizájn magazinokat, bújtam a blogokat és faltam a lakás-átalakítós műsorokat a tévében, aztán amikor befejeztem egy inspiráló cikk olvasását vagy egy látványos műsor nézését, mindig jött egy nagy sóhaj, hogy „de jó nekik… bárcsak én is csinálhatnám.”

És akkor egyszer hirtelen jött egy gondolat, hogy miért is ne. Nos, így kerültem én ide. A Blogtár és az Inspirációtár tartalmának frissítésében is részt veszek, sőt alkalmanként a Tudástárban még cikkeket is találhattok tőlem.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Hogyan használjuk az ultraviolát az otthonunkban?

Már mindenki tudja a hírt, hogy a design, a divat és képzőművészet idei meghatározó színe az ultraviola lett. A 2018-as szín egy kékalapú lila, mely “magasabb szintre helyezi az ember éberségét és alkotói potenciálját” – mondta róla a Pantone ügyvezetője, Leatrice Eiseman. De lássuk csak, hogyan illeszthető be ez az árnyalat otthonainkba?

Nem mindegy, hova tesszük a szőnyeget

A szőnyeg minden lakásnak fontos eleme: meghatározza és dekorálja a teret, összefogja és csoportosítja a bútorokat. A szőnyeg segíthet a térben található különböző minták, színek, részletek összehangolásában.

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak.

Növényfalak otthonunkban

A növényfalak eredetileg a fejlettebb kerttechnológiával rendelkező országokból indultak hódító útjukra. Mostanság itthon is egyre népszerűbbek és egyre nagyobb teret kapnak a függőleges kertnek nevezett zöldfalak.

Hajtóvadászat a tökéletes kanapé után

Lakástulajdonosok hőn áhított vágya az a kanapé, ahol jól esik egy baráti kibeszélő parti, ahol a délutáni szunyókálás kényeztető, ahol az esti film még élvezhetőbb és, ahol az egész család elfér. Egy szóval a „tökéletes” kanapé. No, de van ilyen?

A nagy párnacsata – Minták, színek és formák összecsapása

Sok lakásban ítélték a díszpárnákat méltatlanul alulértékelt szerepre, pedig egy ötletes válogatással látványosan átöltöztethető az enteriőr. Ezek a kényelmes kiegészítők többet nyújthatnak puszta hát- vagy nyaktámasznál.

Albérletben is otthonosan

Bérelt lakásban élni egyrészt kevesebb kötöttséggel járó életforma, másrészt viszont meglehet, hogy éppen e kötöttségek hiánya vet fel egy sor, elgondolkodtató kérdést. Mennyi időt és pénzt érdemes arra áldoznunk, hogy a saját ízlésünkhöz igazítsuk más valaki lakását?