Hirdetés

Bútorba zárt természet

A természet szépsége és a növények jótékony hatása becsempészhető a városi lakásokba is. Hogyan? Zöldfallal és mohával díszített bútorokkal. Lássuk csak, mitől különleges egy zöldfal vagy egy növénnyel kombinált bútor!


Tudjuk, hogy a növény oxigént termel, tiszítja, frissen tartja a helyiségek levegőjét. Az, hogy milyen zöldet választunk a lakásba, árulkodhat környezettudatos szemléletünkről, de lehet ez a figyelemfelkeltés eszköze is. Egy fiatal, olasz designer Alessio Romano alkotta meg azokat a lenyűgöző kisbútorokat, mely a Greenside kollegció nevet viseli. Természetes moha (Moss) ékesíti ezeket a berendezési tárgyakat.

Az 5 Terre nevet viselő függőleges kertecske kis helyet igényel, a nappaliban, a konyhában vagy a teraszon egyaránt elhelyezhető. Ideális azoknak, akik arra törekszenek, hogy otthonukban része legyen a természetnek.

Függőleges kert

A Babilonia-nak keresztelt különleges kialakítású állólámpa egy asszimetrikus toronyhoz hasonlít. Nem véletlenül, hiszen Bábel tornya ihlette meg a tervezőt. A koncentrikus körökből álló lámpatest mosható szövettel borított, a búrába pedig növények ültethetők.

Állólámpa

 

Állólámpa

A zseniális Fouetté térelválasztó fal csavart oszlopai dinamizmust sugallnak és kecsesek, akár a táncosnők. Kétségtelenül azonnal a szoba ékévé válnak.

Térelválasztó

A Sinkhole dohányzóasztal új dimenziót nyit a beltéri növényzetről eddig kialakult fogalmunkról. Egy négyzetméter természetes moha, mely az érintetlen, tiszta földet idézi.
Ez a növénytípus nem igényel sem napfényt, sem öntözést. Csupán a relatív páratartalomnak kell 40-50% között lennie.


Ezek a zöldfelületek antisztatikus kezelésen esnek át, ami megakadályozza, hogy porosodjanak. Közvetlen napfénynek viszont nem szabad kitenni őket.

Dohányzóasztal

Orto volante a világítás és a természet kombinációja. Szoba- és fűszernövények egyaránt elhelyezhetőek benne, még fejjel lefelé is.

20160513 butorba zart termeszet6

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Zöldtetők, tetőkertek Kínában

Kínában egyre többet foglalkoznak a nagyvárosi lét hátrányainak csökkentésével, ennek egyik módja a tetőkeretek, zöldtetők, zöldfalak építése.

Zölden a zöldben, avagy újrahasznosítás a kertben

Virágokat ültethetünk haszontalannak tűnő holmikba is, ezzel újrahasznosíthatjuk a hulladékot, és takarékoskodunk is egyben. Játékos ötletek a virágok ültetéséhez: a gyerekek kinőtt csizmája, kiégett villanykörte vagy épp a régi autó karosszériája, bármibe ültethetünk virágokat, szárnyalhat a fantáziánk.

Készítsen fonott kosár mintájú, fa virágládát

Idézze fel a régi idők hangulatát és készítsen fonott kosár mintájú virágláda dekorációt. Nem kell mást tennie, mint két faládára a fonott kosár mintáját elkészíteni, majd a ládákat színes virágokkal beültetni.

10 tipp téli növényápoláshoz

A téli hónapokban jobban odafigyelünk az egészségünkre és a vitamindús táplálkozásra. Azonban ezekben a kemény hónapokban nem csak magunkra, hanem a szobanövényeinkre is jobban kell figyelnünk.

Őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete szervezésében

Több tucat kaktusz, különleges szukkulensek, növény ritkaságok szeptember 11-12-13-án az ELTE Füvészkertben.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

A növényektől lesz igazán otthonos a lakás

A növények annyira elválaszthatatlan tartozékai otthonunknak, hogy nélkülük – legyen bármilyen gondosan berendezett az enteriőr – üresnek, szinte halottnak tűnik a tér. Megfelelő tárolásuk, a jól megválasztott kaspók pedig lényeges elemei a helyiségeknek és fontosak a növények egészsége szempontjából.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.