Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Bútorba zárt természet

A természet szépsége és a növények jótékony hatása becsempészhető a városi lakásokba is. Hogyan? Zöldfallal és mohával díszített bútorokkal. Lássuk csak, mitől különleges egy zöldfal vagy egy növénnyel kombinált bútor!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Tudjuk, hogy a növény oxigént termel, tiszítja, frissen tartja a helyiségek levegőjét. Az, hogy milyen zöldet választunk a lakásba, árulkodhat környezettudatos szemléletünkről, de lehet ez a figyelemfelkeltés eszköze is. Egy fiatal, olasz designer Alessio Romano alkotta meg azokat a lenyűgöző kisbútorokat, mely a Greenside kollegció nevet viseli. Természetes moha (Moss) ékesíti ezeket a berendezési tárgyakat.

Az 5 Terre nevet viselő függőleges kertecske kis helyet igényel, a nappaliban, a konyhában vagy a teraszon egyaránt elhelyezhető. Ideális azoknak, akik arra törekszenek, hogy otthonukban része legyen a természetnek.

Függőleges kert

A Babilonia-nak keresztelt különleges kialakítású állólámpa egy asszimetrikus toronyhoz hasonlít. Nem véletlenül, hiszen Bábel tornya ihlette meg a tervezőt. A koncentrikus körökből álló lámpatest mosható szövettel borított, a búrába pedig növények ültethetők.

Állólámpa

 

Állólámpa

A zseniális Fouetté térelválasztó fal csavart oszlopai dinamizmust sugallnak és kecsesek, akár a táncosnők. Kétségtelenül azonnal a szoba ékévé válnak.

Térelválasztó

A Sinkhole dohányzóasztal új dimenziót nyit a beltéri növényzetről eddig kialakult fogalmunkról. Egy négyzetméter természetes moha, mely az érintetlen, tiszta földet idézi.
Ez a növénytípus nem igényel sem napfényt, sem öntözést. Csupán a relatív páratartalomnak kell 40-50% között lennie.


Ezek a zöldfelületek antisztatikus kezelésen esnek át, ami megakadályozza, hogy porosodjanak. Közvetlen napfénynek viszont nem szabad kitenni őket.

Dohányzóasztal

Orto volante a világítás és a természet kombinációja. Szoba- és fűszernövények egyaránt elhelyezhetőek benne, még fejjel lefelé is.

20160513 butorba zart termeszet6

Népszerűek a témában

Így válassz lámpát!

Mit csinál egy lakberendező?

Így lesz modern stílusú az otthonod – Trükkök a berendezéshez