Hirdetés

Bútorba zárt természet

A természet szépsége és a növények jótékony hatása becsempészhető a városi lakásokba is. Hogyan? Zöldfallal és mohával díszített bútorokkal. Lássuk csak, mitől különleges egy zöldfal vagy egy növénnyel kombinált bútor!


Tudjuk, hogy a növény oxigént termel, tiszítja, frissen tartja a helyiségek levegőjét. Az, hogy milyen zöldet választunk a lakásba, árulkodhat környezettudatos szemléletünkről, de lehet ez a figyelemfelkeltés eszköze is. Egy fiatal, olasz designer Alessio Romano alkotta meg azokat a lenyűgöző kisbútorokat, mely a Greenside kollegció nevet viseli. Természetes moha (Moss) ékesíti ezeket a berendezési tárgyakat.

Az 5 Terre nevet viselő függőleges kertecske kis helyet igényel, a nappaliban, a konyhában vagy a teraszon egyaránt elhelyezhető. Ideális azoknak, akik arra törekszenek, hogy otthonukban része legyen a természetnek.

Függőleges kert

A Babilonia-nak keresztelt különleges kialakítású állólámpa egy asszimetrikus toronyhoz hasonlít. Nem véletlenül, hiszen Bábel tornya ihlette meg a tervezőt. A koncentrikus körökből álló lámpatest mosható szövettel borított, a búrába pedig növények ültethetők.

Állólámpa

 

Állólámpa

A zseniális Fouetté térelválasztó fal csavart oszlopai dinamizmust sugallnak és kecsesek, akár a táncosnők. Kétségtelenül azonnal a szoba ékévé válnak.

Térelválasztó

A Sinkhole dohányzóasztal új dimenziót nyit a beltéri növényzetről eddig kialakult fogalmunkról. Egy négyzetméter természetes moha, mely az érintetlen, tiszta földet idézi.
Ez a növénytípus nem igényel sem napfényt, sem öntözést. Csupán a relatív páratartalomnak kell 40-50% között lennie.


Ezek a zöldfelületek antisztatikus kezelésen esnek át, ami megakadályozza, hogy porosodjanak. Közvetlen napfénynek viszont nem szabad kitenni őket.

Dohányzóasztal

Orto volante a világítás és a természet kombinációja. Szoba- és fűszernövények egyaránt elhelyezhetőek benne, még fejjel lefelé is.

20160513 butorba zart termeszet6

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Zölden a zöldben, avagy újrahasznosítás a kertben

Virágokat ültethetünk haszontalannak tűnő holmikba is, ezzel újrahasznosíthatjuk a hulladékot, és takarékoskodunk is egyben. Játékos ötletek a virágok ültetéséhez: a gyerekek kinőtt csizmája, kiégett villanykörte vagy épp a régi autó karosszériája, bármibe ültethetünk virágokat, szárnyalhat a fantáziánk.

Készítsen fonott kosár mintájú, fa virágládát

Idézze fel a régi idők hangulatát és készítsen fonott kosár mintájú virágláda dekorációt. Nem kell mást tennie, mint két faládára a fonott kosár mintáját elkészíteni, majd a ládákat színes virágokkal beültetni.

10 tipp téli növényápoláshoz

A téli hónapokban jobban odafigyelünk az egészségünkre és a vitamindús táplálkozásra. Azonban ezekben a kemény hónapokban nem csak magunkra, hanem a szobanövényeinkre is jobban kell figyelnünk.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.

A növényektől lesz igazán otthonos a lakás

A növények annyira elválaszthatatlan tartozékai otthonunknak, hogy nélkülük – legyen bármilyen gondosan berendezett az enteriőr – üresnek, szinte halottnak tűnik a tér. Megfelelő tárolásuk, a jól megválasztott kaspók pedig lényeges elemei a helyiségeknek és fontosak a növények egészsége szempontjából.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.