Bútorba zárt természet

A természet szépsége és a növények jótékony hatása becsempészhető a városi lakásokba is. Hogyan? Zöldfallal és mohával díszített bútorokkal. Lássuk csak, mitől különleges egy zöldfal vagy egy növénnyel kombinált bútor!


Tudjuk, hogy a növény oxigént termel, tiszítja, frissen tartja a helyiségek levegőjét. Az, hogy milyen zöldet választunk a lakásba, árulkodhat környezettudatos szemléletünkről, de lehet ez a figyelemfelkeltés eszköze is. Egy fiatal, olasz designer Alessio Romano alkotta meg azokat a lenyűgöző kisbútorokat, mely a Greenside kollegció nevet viseli. Természetes moha (Moss) ékesíti ezeket a berendezési tárgyakat.

Az 5 Terre nevet viselő függőleges kertecske kis helyet igényel, a nappaliban, a konyhában vagy a teraszon egyaránt elhelyezhető. Ideális azoknak, akik arra törekszenek, hogy otthonukban része legyen a természetnek.

Függőleges kert

A Babilonia-nak keresztelt különleges kialakítású állólámpa egy asszimetrikus toronyhoz hasonlít. Nem véletlenül, hiszen Bábel tornya ihlette meg a tervezőt. A koncentrikus körökből álló lámpatest mosható szövettel borított, a búrába pedig növények ültethetők.

Állólámpa

 

Állólámpa

A zseniális Fouetté térelválasztó fal csavart oszlopai dinamizmust sugallnak és kecsesek, akár a táncosnők. Kétségtelenül azonnal a szoba ékévé válnak.

Térelválasztó

A Sinkhole dohányzóasztal új dimenziót nyit a beltéri növényzetről eddig kialakult fogalmunkról. Egy négyzetméter természetes moha, mely az érintetlen, tiszta földet idézi.
Ez a növénytípus nem igényel sem napfényt, sem öntözést. Csupán a relatív páratartalomnak kell 40-50% között lennie.


Ezek a zöldfelületek antisztatikus kezelésen esnek át, ami megakadályozza, hogy porosodjanak. Közvetlen napfénynek viszont nem szabad kitenni őket.

Dohányzóasztal

Orto volante a világítás és a természet kombinációja. Szoba- és fűszernövények egyaránt elhelyezhetőek benne, még fejjel lefelé is.

20160513 butorba zart termeszet6

Varsányi Brigitta enteriőrtervező vagyok, az Olinda Home megálmodója. A célom, hogy szakmai segítséget nyújtsak otthonuk, munkahelyük igényes, személyre szabott kialakításában. Mindenki törekszik a szép, harmonikus élettér kialakítására és valószínűleg Ön is ugyanezeket szeretné megvalósítani meglévő vagy leendő otthonában. Az én feladatom, hogy mindenben a segítségére legyek, akár a terek megformálásáról, akár a stílusos bebútorozásról legyen szó.

Kapcsolódó cikkek

Nem mindegy, hova tesszük a szőnyeget

A szőnyeg minden lakásnak fontos eleme: meghatározza és dekorálja a teret, összefogja és csoportosítja a bútorokat. A szőnyeg segíthet a térben található különböző minták, színek, részletek összehangolásában.

A bent kényelme a szabadban

Itt a tavasz és közel a nyár, tehát egyre több időt tölthetünk a szabadban. Miért ne tennénk mindezt ugyanolyan kényelemben, mintha a nappalinkban relaxálnánk? Bátran hangoljuk erkélyünket, teraszunkat egy szép, komfortos kültéri szobává.

Nyaralóban is otthonosan

Egy jól megtervezett hétvégi ház sok örömet és valódi kikapcsolódásra alkalmas időt jelent tulajdonosainak.Sajnos sok nyaraló válik a retró bútorok raktárává, mert amit otthon megununk vagy nem fér el, azt kivisszük a nyaralóba. Pedig lehet ezt másképp is.

Kreatív könyvtárolás

Ideje elszakadni a megszokott, polcokon való könyvtárolástól. Ha már betemetnek a könyveink, válasszunk olyan megoldást elhelyezésükre, amely látványos és kreatív. Íme, néhány példa arra, hogy a lehetőségek száma végtelen.

Zöldtetők, tetőkertek Kínában

Kínában egyre többet foglalkoznak a nagyvárosi lét hátrányainak csökkentésével, ennek egyik módja a tetőkeretek, zöldtetők, zöldfalak építése.

Zölden a zöldben, avagy újrahasznosítás a kertben

Virágokat ültethetünk haszontalannak tűnő holmikba is, ezzel újrahasznosíthatjuk a hulladékot, és takarékoskodunk is egyben. Játékos ötletek a virágok ültetéséhez: a gyerekek kinőtt csizmája, kiégett villanykörte vagy épp a régi autó karosszériája, bármibe ültethetünk virágokat, szárnyalhat a fantáziánk.

Készítsen fonott kosár mintájú, fa virágládát

Idézze fel a régi idők hangulatát és készítsen fonott kosár mintájú virágláda dekorációt. Nem kell mást tennie, mint két faládára a fonott kosár mintáját elkészíteni, majd a ládákat színes virágokkal beültetni.

10 tipp téli növényápoláshoz

A téli hónapokban jobban odafigyelünk az egészségünkre és a vitamindús táplálkozásra. Azonban ezekben a kemény hónapokban nem csak magunkra, hanem a szobanövényeinkre is jobban kell figyelnünk.

Otthon a kertben – Kiegészítőkkel lesznek igazán hangulatosak a külső terek

Miután kertünk funkcióit az igényeinkhez igazítottuk és a kerti bútorok, árnyékolók, lámpák, tárolók is a helyükre kerültek, már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy mindez otthonunk igazán hangulatos szegletévé váljon. Az i-re a pontot a kiegészítőkkel tehetjük fel.