Hirdetés

7 ötletes faldekoráció

Egy látványos lakásdekoráció nem csak a szemnek, a léleknek is jól esik. Hiszen ki ne szeretne egy fárasztó nap után kellemes környezetbe hazatérni. Tévedés, hogy ezt csak drága bútorok és kiegészítők vásárlásával teremthetjük meg.A legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lakásdíszítésnek a falak dekorálásra.

A faldekoráció rendkívül fontos, hiszen ezzel hátteret adunk a berendezésnek, ily módon befolyásolva azenteriőr megjelenését.

Nagyméretű falikép

Ismét divat az otthoni képgaléria, ezzel azonban nem árt óvatosan bánni. Ha biztosra akarunk menni, válasszuk ki egyik kedvenc képünket, nagyítsuk ki, majd ezt tegyük a falra. Sokkal hatásosabb így, mint a sok aprócska kép.

Falikép

Öltöztessük a falat is!

Batikolással, gyűrt technikával érdekes textúrát kaphatnak a textíliák, ami a falra aplikálva különleges és egyedi hatást kel.Festhetünk mintát is a berendezéshez illő színekben.

Ezek a saját készítésű falikárpitok bárhol jól mutatnak: bátran akasszunkegy nagyobb darabot az ágyvég fölé, vagy kisebbet egysarokba, a nappaliba.

Faliszőnyeg

Faliképek 3D-ben

Falra helezett dobozokba látványos kompozíciókat készíthetünk, melyeket akár falikép helyett is bevethetünk.Tökéletes helye lehet példáula legfontosabb emléktárgyaknak vagy egy kisebb gyűjteménynek.

3D falikép

Tükrök mindenütt

Senki sem fog hiúnak tartani bennünket, ha a lehető legfeltűnőbb színű, formájú, mintájú tükrükkel dekorálunk. Ötletesnek annál inkább!

Falitükör

Tányér, a régi-új faldekor

A mennyiségre és a minőségre – mint mindenhol – itt is figyelni kell. Bátran pakoljunk fel pár fehér tányért a hangsúlyos sötétebb falra és máris megalkottuk a legromantikusabb étkezőt, amit valaha láttunk. Színes tányérokkal még különlegesebb a hatás. Nem csupán a konyhábanvagy az étkezőben, hanem a nappaliban, az előszobában is nagyon jól mutat ez a dekoráció.

Falitányér

Térképek, táblázatok, képletek – tantermen kívül

Egy kimustrált falitérkép tapéta helyett, egy kidobásra ítélt periódusos rendszer vagy fizikai képlet táblázatigazán egyedi és látványos eleme lehet a megfelelően kialakított enteriőrnek. Nem csupán a megkopott tudásunkat, a környezetet is felfrissíti. Annyira meghökkentő és újszerű, hogy biztos a siker.

Faldekor

Tábla, memória pad

Emlékeztető tábla vagy üzenőfal otthonra még az okostelefonok korában is szükséges, a funkció nem számít. A matt felületnek köszönhetően igen ízléses dekorációs elemet hozhatunk létre, mely keretbe rakva még látványosabb

Falitábla

Nagy Brigitta vagyok, a Junior Art Center lakberendező hallgatója. Sokáig teljesen más pályán tevékenykedtem, így én semmiképp nem tartozok azok közé, akik már kiskoruk óta tudták, hogy lakberendezők lesznek. Angoltanárként végeztem és egy ideig ez elég is volt. Persze mindig is gyűjtögettem a lakberendezős és dizájn magazinokat, bújtam a blogokat és faltam a lakás-átalakítós műsorokat a tévében, aztán amikor befejeztem egy inspiráló cikk olvasását vagy egy látványos műsor nézését, mindig jött egy nagy sóhaj, hogy „de jó nekik… bárcsak én is csinálhatnám.”

És akkor egyszer hirtelen jött egy gondolat, hogy miért is ne. Nos, így kerültem én ide. A Blogtár és az Inspirációtár tartalmának frissítésében is részt veszek, sőt alkalmanként a Tudástárban még cikkeket is találhattok tőlem.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Karácsonyi dekoráció kül- és beltérre

Koszorúk, csillámló díszek, fényfüzérek és girlandok, no meg az elmaradhatatlan fenyőfa. Ezek nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt.

Elegáns és vagány beton tárgyak

A beton töretlen népszerűségét mi sem mutatja jobban, minthogy egyre nő a magyar alkotók száma ezen a piacon. Egy tehetséges hölgy kreativitásának köszönhetően ismét gazdagodott a beton kiegészítők tárháza.

Különleges beton használati tárgyak

A beton használata már régen túlnőtt az építőiparban ismert módokon. Ma már ez az erőteljes, masszív anyag nem csupán az alap. Egyéni lakberendezési tárgyak köntösében kelt új életre.

Fából, szeretettel

Különleges, száz százalékban kézi munkával készülő lakberendezési tárgyak és kedves kiegészítők. Ezekkel büszkélkedhet egy tehetséges és elkötelezett magyar pár, aki azért hívta létre vállalkozását, hogy jó minőségű alapanyagokból készítsen egyedi, modern használati tárgyakat, fából.

Édes kis ölelke-párnák

A cukiság fogalma új szintre emelkedett az ölelke-párnák alkotójának köszönhetően. A rendkívül sokféle típusban létező párnák, aranyos figuráikkal, igazán babáknak és kisgyermekeknek való termékek.

Festett párna, egyszeri és megismételhetetlen

Ki ne szeretne olyan díszpárnát otthonra, amely egyedi, akár személyre szabott? Olyat, ami tökéletesen illeszkedik a berendezési tárgyaihoz és a lakás hangulatához, stílusához.

Otthon őszi hangulatban

Évszak váltáskor érdemes újrahangolni otthonunkat az adott évszak színei, jellemző formái segítségével. Íme, néhány tipp a hangulat teremtéshez.