7 ötletes faldekoráció

Egy látványos lakásdekoráció nem csak a szemnek, a léleknek is jól esik. Hiszen ki ne szeretne egy fárasztó nap után kellemes környezetbe hazatérni. Tévedés, hogy ezt csak drága bútorok és kiegészítők vásárlásával teremthetjük meg.A legegyszerűbb és legolcsóbb módja a lakásdíszítésnek a falak dekorálásra.

A faldekoráció rendkívül fontos, hiszen ezzel hátteret adunk a berendezésnek, ily módon befolyásolva azenteriőr megjelenését.

Nagyméretű falikép

Ismét divat az otthoni képgaléria, ezzel azonban nem árt óvatosan bánni. Ha biztosra akarunk menni, válasszuk ki egyik kedvenc képünket, nagyítsuk ki, majd ezt tegyük a falra. Sokkal hatásosabb így, mint a sok aprócska kép.

Falikép

Öltöztessük a falat is!

Batikolással, gyűrt technikával érdekes textúrát kaphatnak a textíliák, ami a falra aplikálva különleges és egyedi hatást kel.Festhetünk mintát is a berendezéshez illő színekben.

Ezek a saját készítésű falikárpitok bárhol jól mutatnak: bátran akasszunkegy nagyobb darabot az ágyvég fölé, vagy kisebbet egysarokba, a nappaliba.

Faliszőnyeg

Faliképek 3D-ben

Falra helezett dobozokba látványos kompozíciókat készíthetünk, melyeket akár falikép helyett is bevethetünk.Tökéletes helye lehet példáula legfontosabb emléktárgyaknak vagy egy kisebb gyűjteménynek.

3D falikép

Tükrök mindenütt

Senki sem fog hiúnak tartani bennünket, ha a lehető legfeltűnőbb színű, formájú, mintájú tükrükkel dekorálunk. Ötletesnek annál inkább!

Falitükör

Tányér, a régi-új faldekor

A mennyiségre és a minőségre – mint mindenhol – itt is figyelni kell. Bátran pakoljunk fel pár fehér tányért a hangsúlyos sötétebb falra és máris megalkottuk a legromantikusabb étkezőt, amit valaha láttunk. Színes tányérokkal még különlegesebb a hatás. Nem csupán a konyhábanvagy az étkezőben, hanem a nappaliban, az előszobában is nagyon jól mutat ez a dekoráció.

Falitányér

Térképek, táblázatok, képletek – tantermen kívül

Egy kimustrált falitérkép tapéta helyett, egy kidobásra ítélt periódusos rendszer vagy fizikai képlet táblázatigazán egyedi és látványos eleme lehet a megfelelően kialakított enteriőrnek. Nem csupán a megkopott tudásunkat, a környezetet is felfrissíti. Annyira meghökkentő és újszerű, hogy biztos a siker.

Faldekor

Tábla, memória pad

Emlékeztető tábla vagy üzenőfal otthonra még az okostelefonok korában is szükséges, a funkció nem számít. A matt felületnek köszönhetően igen ízléses dekorációs elemet hozhatunk létre, mely keretbe rakva még látványosabb

Falitábla

Nagy Brigitta vagyok, a Junior Art Center lakberendező hallgatója. Sokáig teljesen más pályán tevékenykedtem, így én semmiképp nem tartozok azok közé, akik már kiskoruk óta tudták, hogy lakberendezők lesznek. Angoltanárként végeztem és egy ideig ez elég is volt. Persze mindig is gyűjtögettem a lakberendezős és dizájn magazinokat, bújtam a blogokat és faltam a lakás-átalakítós műsorokat a tévében, aztán amikor befejeztem egy inspiráló cikk olvasását vagy egy látványos műsor nézését, mindig jött egy nagy sóhaj, hogy „de jó nekik… bárcsak én is csinálhatnám.”

És akkor egyszer hirtelen jött egy gondolat, hogy miért is ne. Nos, így kerültem én ide. A Blogtár és az Inspirációtár tartalmának frissítésében is részt veszek, sőt alkalmanként a Tudástárban még cikkeket is találhattok tőlem.
Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

Újragondolt dekoráció – a 3D falpanel

Az utóbbi években egyre több helyen találhatunk ún. 3D falpaneleket. Először inkább csak a  terekben jelentek meg, majd szépen lassan beszivárgott a nappalik, hálószobák, vagy akár fürdőszobák falaira is.

Rendhagyó konyhaburkolatok

A konyha otthonunk egyik legfontosabb helyisége, igazán megérdemli, hogy látványossá tegyük. A praktikus és szép konyhabútor, a jó munkalap nélkülözhetetlenek, most azonban vessünk egy pillantást a falakra is. Ezek adják ugyanis a konyha lelkét, a helyiség harmóniáját.

5 tanács a tökéletes falszín kiválasztásához

Minden átalakításnál a tervezés a legfontosabb feladat, hiszen egy lakás, vagy akár csak egy szoba újrafestése nem kis feladat. Amennyiben követjük az alábbi lépéseket, könnyebben hozzuk meg a legnehezebb döntéseket is.

10 szuper ötlet tárolókra

Egy kisméretű lakás egyik legnagyobb problémája a tárolási lehetőségek hiánya. A nem mindennap használatos, kisebb-nagyobb holmik elrejtésére már alig-alig jut hely. Pedig lehetőség akad bőven.

Találjuk meg a tökéletes szőnyeget!

A szőnyeg kiválasztása egyike a legnehezebb feladatoknak otthonunk berendezésekor. A megfelelő méretű szőnyeg tereket határol körbe, a tökéletes szín a helyiség egész hangulatát meghatározza, míg a textúra melegséget adhat otthonunknak.

Falra való szőnyegek

A faliszőnyegek használata komoly tradícióval, évezredekre visszatekintő múlttal rendelkezik. Népszerűségéből valójában soha nem vesztett, legfeljebb rövidebb időszakokban kevésbé volt divatos. Most azonban újra fénykorát éli a faliszőnyeg.

Nem mindegy, hova tesszük a szőnyeget

A szőnyeg minden lakásnak fontos eleme: meghatározza és dekorálja a teret, összefogja és csoportosítja a bútorokat. A szőnyeg segíthet a térben található különböző minták, színek, részletek összehangolásában.

Antik kő hatás egyszerűen, falfestéssel

Antik kő hatás és fényes, csillogó felület a speciális glett anyag és festék, valamint a megfelelő szerszámok segítségével. Ötletek a megvalósításhoz.