Hirdetés

NagyCsaládiHáz – a díjátadó

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete segítségével hét építőanyag-gyártó – Baumit Kft., Hella Árnyékolástechnikai Kft., Hörmann Hungária Kft., Schiedel Kéménygyár Kft., Tondach Magyarország Zrt., Villeroy & Boch Magyarország Kft., Wienerberger Téglaipari Zrt. – 10 millió forint értékű építőanyagot ajándékoz két építkező nagycsaládnak. Az idei a második alkalom volt, hogy a cégek építőanyaggal támogattak nagycsaládosokat. Különdíjként a HOMEINFO.hu 100 ezer forint értékű vagyonvédelmi rendszert ajándékozott az egyik családnak.

A NagyCsaládiHáz elnevezésű pályázatot a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) írta ki építési engedéllyel rendelkező tagjai számára. Tavaly szintén két család kapott hasonló nagyságú támogatást, ők már új otthonukban élnek.

NagyCsaládiHáz – a díjátadó

Az építőanyag-gyártók a jövő generációiért érzett társadalmi felelősségvállalás jegyében jutottak arra az elhatározásra, hogy minőségi építőanyaggal támogassanak nagycsaládokat. A 10 millió forint értékű építőanyagot –falazóelemeket, áthidalókat, födémet, tetőcserepeket, kémény- és hőszigetelő rendszert, vakolatot és idei évben újdonságként szanitereket, árnyékolástechnikát és garázskapukat – a szerencsés nyertesek az építkezés ütemének megfelelően a helyszínen vehetik majd át.

Székely Hajnalka, a NOE elnöke elmondta, „büszkék vagyunk arra, hogy immáron második alkalommal hirdethetjük meg a NagyCsaládiHáz pályázatot. Örömmel tölt el bennünket, hogy a tavalyi év után már nem öt, hanem hét építőanyag-gyártó vállalat döntött úgy, hogy csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez. Jó látni, hogy a nehezebb helyzetben lévő nagycsaládok számára még ezekben a kemény időkben is akad segítő kéz” – tette hozzá az elnök asszony.

NagyCsaládiHáz – a díjátadó

A nyertesek 2012. március 10-én, a Fundamenta Lakásvásár nagyszínpadán vehették át a nyereményüket jelképező okleveleket. A HOMEINFO.hu 100 ezer forint értékű különdíjjal járul hozzá az egyik család építkezéséhez, a nyertes vagyonvédelmi rendszert építhet be új házába.

NagyCsaládiHáz – a díjátadó

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

A térkő tavaszi tisztítása, felújítása

A növényápolás mellett a tavaszi kerti munkák része a díszburkolat, a térkő felújítása, gondozása. Ha hosszú ideig szeretnénk gyönyörködni a lerakott térburkolatban, akkor szenteljünk időt a térkövek rendszeres karbantartására.

Földházak

Földházak a földréteggel fedett épületek, előnyeik közé tartozik az energiatakarékos a fenntartásuk, hogy belső klímájuk állandó, és beolvadnak a természetes környezetbe.

Szempontok a kémény kiválasztásához

Milyen az ideális kémény? Érdemes alaposan körülnézni a kémény kiválasztása előtt építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A készkémény, elemes kémény, szerelt kémény mára általánossá vált, mivel számos előnnyel bír a falazott kényekhez viszonyítva.

Készkémény, elemes kémény, szerelt kémény

Több dolgot is végig kell gondolni a kéménnyel kapcsolatban építkezés, felújítás, fűtéskorszerűsítés vagy épp tetőtér-beépítés során. A legfontosabb szempont a biztonság, ezt szorosan követi az energiatakarékosság.

Közös tulajdon 4. – A kötelezettségek

A közös tulajdon esetén is igaz, hogy a tulajdonosokat a tulajdonukat képező dologgal kapcsolatban kötelezettségek is terhelik. A dolog fenntartásával járó és a dologgal kapcsolatos egyéb kiadások, a közös tulajdoni viszonyból eredő kötelezettségek mértékét is a tulajdoni hányad határozza meg.

Megváltozott a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat

Megváltozott a gáz csatlakozó vezetékek és felhasználói berendezések műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról szóló rendelet és a Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat.

Építési hibák – fűtéstervezés

Lakásunk, házunk fűtésének kiépítésekor, felújításakor a tervezéshez feltétlenül épületgépész szakember segítségét kell kérni, aki szakszerű számítások alapján tesz javaslatot az új fűtési rendszerre, a kéményre, a fűtőtestek elhelyezésére. A tervezéskor évtizedekre eldőlhet, hogy mennyi energiát kell a fűtésre fordítanunk.