Hirdetés

Épületek ott, ahol sosem gondolnánk

Több száz méteres sziklafalakra vagy hasadékokba lakóházat, éttermet építeni meglehetősen merész vállalkozás, de nem lehetetlen. Az egyelőre még csak tervek szintjén létező épületek hamarosan meg is valósulhatnak.


A Cliffside House-t Izland egyik vulkáni kőzeteiből álló, függőleges partfalára álmodta Alex Hogrefe, aki főként digitális látványtervezésben, ezen belül építészeti látványtervezésben híresen erős. A lakóház alapját a kemény és rendkívül teherbíró bazalt képezné, erre jönnének a korszerű anyagok, a beton, az üveg és az acél, valamint a megmunkált vulkáni kőzetek. Mind külső megjelenését, mind pedig anyaghasználatát tekintve tökéletesen illeszkedne a vad izlandi tájba és egyszerre jelenítené meg az ősi erőket és a kortárs, kifinomult alkotó művészetet, hangsúlyozva azok kontrasztját.

Cliffside House

Úgy tűnik, Hogrefe alaposan átgondolta, hogyan és mit szeretne. Ennek eredményeképp lélegzetelállító tervek születtek, merész elgondolások a térfogatot, a texturált felületeket és a drámai hatásokat illetően. A ház monolitikus jellegét a földet mintegy megnyitó, vaskos síkbeton adja, egyben ez biztosítja az épület stabilitását is. A beton aztán találkozik a többrétegű üveg felületekkel, innen a nyers ipari esztétika. A nappali mennyezete ismét beton, de ez már kecses, tetraéder kazettákban fut, ennek köszönhető a szofisztikált hatás.

Cliffside House

Cliffside House

Cliffside House

A Tall Arquitectos tervei alapján épülhet meg a Bire Bitori nevű luxus étterem és koktélbár Mexikóban, a lenyűgöző Copper-kanyon fölött. A Tall irodánál nem először terveznek konzolokra emelt épületet, sőt, ezekből több már el is készült – lakóházak, apartmanok, hotel és irodaház is található közöttük.

Bire Bitori

Cliffside House

Aki kevésbé tériszonyos, vagy leküzdi a fóbiáját és veszi a bátorságot kilépni az étterem üvegpadlójára, annak 180 fokos panoráma nyílik a kanyonra, illetve a 6000 láb mélyen fekvő szurdok aljára és a hires Basaseachi-vízesésre.


A hatalmas üvegpadló a félemeleten lesz, míg a felső körfolyosó némileg stabilabb hatást kelt az étterem látogatóiban. A fikció hamarosan valósággá válik, érdemes tehát ellátogatni Chihuahua tartományba, Észak-Nyugat Mexikóba. Figyelem! Erős szívűek előnyben!

Cliffside House

Forrás: http://www.tallarquitectos.com/, https://visualizingarchitecture.com/

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Különleges otthoni kiegészítők látványbetonból

Betondesign, látszóbeton - egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon és otthonunk különböző kiegészítőiként is remekül mutatnak a betonfelületen vagy betonfelületként megjelenő designelemek.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

A betonhatású burkolat az egyik legsokoldalúbb trend

Modern és tradicionális is lehet a megfelelő kiegészítőkkel az utóbbi évek legkedveltebb belsőépítészeti dizájneleme, a beton, illetve a beton hatású élvágott greslapok.

Új irányzatok és örökzöldek csempe fronton

Amikor a hidegburkolat kiválasztására kerül a sor, számos szempontot kell mérlegelnünk. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a választott termék illeszkedjen lakásunk stílusához és lehetőleg a trendeket is kövesse. Ebbe enged betekintést a téma egyik szakértője.

Látványos betonfelületek családi házon

Betondesign, látszóbeton, egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon is remekül mutatnak a betonfelületen megjelenő designelemek.A homogén burkolatlan betonfelület elkészítéséhez a minőségi betonon túl elengedhetetlen az olyan korszerű zsalutechnológia, mint a MEVA műanyag „alkus” zsaluhéja.

Milyen építőanyagot válasszunk?

Az építőipar praktikus újításai sokban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy leendő otthonunk minőségi lakókörnyezetet biztosítson számunkra, a bőség zavara ugyanakkor nehezíti lehetőségeink felmérését. Cikkünkben ezért bemutatjuk a legáltalánosabban használt építőanyagok jellemzőit, és azt, hogy milyen anyagokban érdemes gondolkodnunk, ha otthonunk építését tervezzük.

Elnyűhetetlen, esztétikus és trendi - Betontárgyak a belsőépítészetben

A beton többszörösen bizonyított az építészetben és egy ideje már hódít a belső építészetben is. A minimalista és az indusztriális stílusoknak köszönhetően a beton is fontos design tényezővé vált. Egyszerűbb dolgok, mint a betonpult, vagy cement asztallap létrehozása már házilag is megoldható, így rengeteg költséget megtakarítva az alkotás örömét is biztosítja.