Hirdetés

Épületek ott, ahol sosem gondolnánk

Több száz méteres sziklafalakra vagy hasadékokba lakóházat, éttermet építeni meglehetősen merész vállalkozás, de nem lehetetlen. Az egyelőre még csak tervek szintjén létező épületek hamarosan meg is valósulhatnak.


A Cliffside House-t Izland egyik vulkáni kőzeteiből álló, függőleges partfalára álmodta Alex Hogrefe, aki főként digitális látványtervezésben, ezen belül építészeti látványtervezésben híresen erős. A lakóház alapját a kemény és rendkívül teherbíró bazalt képezné, erre jönnének a korszerű anyagok, a beton, az üveg és az acél, valamint a megmunkált vulkáni kőzetek. Mind külső megjelenését, mind pedig anyaghasználatát tekintve tökéletesen illeszkedne a vad izlandi tájba és egyszerre jelenítené meg az ősi erőket és a kortárs, kifinomult alkotó művészetet, hangsúlyozva azok kontrasztját.

Cliffside House

Úgy tűnik, Hogrefe alaposan átgondolta, hogyan és mit szeretne. Ennek eredményeképp lélegzetelállító tervek születtek, merész elgondolások a térfogatot, a texturált felületeket és a drámai hatásokat illetően. A ház monolitikus jellegét a földet mintegy megnyitó, vaskos síkbeton adja, egyben ez biztosítja az épület stabilitását is. A beton aztán találkozik a többrétegű üveg felületekkel, innen a nyers ipari esztétika. A nappali mennyezete ismét beton, de ez már kecses, tetraéder kazettákban fut, ennek köszönhető a szofisztikált hatás.

Cliffside House

Cliffside House

Cliffside House

A Tall Arquitectos tervei alapján épülhet meg a Bire Bitori nevű luxus étterem és koktélbár Mexikóban, a lenyűgöző Copper-kanyon fölött. A Tall irodánál nem először terveznek konzolokra emelt épületet, sőt, ezekből több már el is készült – lakóházak, apartmanok, hotel és irodaház is található közöttük.

Bire Bitori

Cliffside House

Aki kevésbé tériszonyos, vagy leküzdi a fóbiáját és veszi a bátorságot kilépni az étterem üvegpadlójára, annak 180 fokos panoráma nyílik a kanyonra, illetve a 6000 láb mélyen fekvő szurdok aljára és a hires Basaseachi-vízesésre.


A hatalmas üvegpadló a félemeleten lesz, míg a felső körfolyosó némileg stabilabb hatást kelt az étterem látogatóiban. A fikció hamarosan valósággá válik, érdemes tehát ellátogatni Chihuahua tartományba, Észak-Nyugat Mexikóba. Figyelem! Erős szívűek előnyben!

Cliffside House

Forrás: http://www.tallarquitectos.com/, https://visualizingarchitecture.com/

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

Különleges otthoni kiegészítők látványbetonból

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

A betonhatású burkolat az egyik legsokoldalúbb trend

Új irányzatok és örökzöldek csempe fronton

Látványos betonfelületek családi házon

10 ok, miért érdemes az ISOTEX-et választani

Év háza 2021: sasadi villa és a MOME Campus az idei legjobbak

A közönség által legjobbnak ítélt építészeti megoldásokat keresi az Év Homlokzata 2021 pályázat

Prémium masculin penthouse lakás – Home of vision

Hidegburkolatok: színek, formák és felületek változatossága, különleges méretek – Mit találunk a kínálatban?

Tetőcsere, tetőfelújítás, napelem – Ezekre ad pénzt az állam

Vásárlási listák
További vásárlási listák