Hirdetés

Épületek ott, ahol sosem gondolnánk

Több száz méteres sziklafalakra vagy hasadékokba lakóházat, éttermet építeni meglehetősen merész vállalkozás, de nem lehetetlen. Az egyelőre még csak tervek szintjén létező épületek hamarosan meg is valósulhatnak.


A Cliffside House-t Izland egyik vulkáni kőzeteiből álló, függőleges partfalára álmodta Alex Hogrefe, aki főként digitális látványtervezésben, ezen belül építészeti látványtervezésben híresen erős. A lakóház alapját a kemény és rendkívül teherbíró bazalt képezné, erre jönnének a korszerű anyagok, a beton, az üveg és az acél, valamint a megmunkált vulkáni kőzetek. Mind külső megjelenését, mind pedig anyaghasználatát tekintve tökéletesen illeszkedne a vad izlandi tájba és egyszerre jelenítené meg az ősi erőket és a kortárs, kifinomult alkotó művészetet, hangsúlyozva azok kontrasztját.

Cliffside House

Úgy tűnik, Hogrefe alaposan átgondolta, hogyan és mit szeretne. Ennek eredményeképp lélegzetelállító tervek születtek, merész elgondolások a térfogatot, a texturált felületeket és a drámai hatásokat illetően. A ház monolitikus jellegét a földet mintegy megnyitó, vaskos síkbeton adja, egyben ez biztosítja az épület stabilitását is. A beton aztán találkozik a többrétegű üveg felületekkel, innen a nyers ipari esztétika. A nappali mennyezete ismét beton, de ez már kecses, tetraéder kazettákban fut, ennek köszönhető a szofisztikált hatás.

Cliffside House

Cliffside House

Cliffside House

A Tall Arquitectos tervei alapján épülhet meg a Bire Bitori nevű luxus étterem és koktélbár Mexikóban, a lenyűgöző Copper-kanyon fölött. A Tall irodánál nem először terveznek konzolokra emelt épületet, sőt, ezekből több már el is készült – lakóházak, apartmanok, hotel és irodaház is található közöttük.

Bire Bitori

Cliffside House

Aki kevésbé tériszonyos, vagy leküzdi a fóbiáját és veszi a bátorságot kilépni az étterem üvegpadlójára, annak 180 fokos panoráma nyílik a kanyonra, illetve a 6000 láb mélyen fekvő szurdok aljára és a hires Basaseachi-vízesésre.


A hatalmas üvegpadló a félemeleten lesz, míg a felső körfolyosó némileg stabilabb hatást kelt az étterem látogatóiban. A fikció hamarosan valósággá válik, érdemes tehát ellátogatni Chihuahua tartományba, Észak-Nyugat Mexikóba. Figyelem! Erős szívűek előnyben!

Cliffside House

Forrás: http://www.tallarquitectos.com/, https://visualizingarchitecture.com/

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Szerkezetkész családi ház építésére alkalmas építőanyagok egyik legnagyobb hazai gyártója, a Leier szakértőivel csokorba szedtünk néhány összefüggést. Fókuszban ezúttal a falazat és annak anyaga.

“A maximumot kihozni a tervezésből, csak az ügyféllel együtt lehet” – beszélgetés Zámbó Tímea építészmérnök, belsőépítésszel, az Év fürdőszobája pályázat díjazottjával

Természetközeliség, a külső és belső terek határainak feszegetése, a hagyományos funkciók továbbgondolása, mindez kreatív formavilággal, igényes és harmonikus megjelenéssel. Ha röviden akarnánk összefoglalni, ez jellemezné legjobban Zámbó Tímea munkáit, aki formabontó megoldásokat is szívesen alkalmaz terveiben.

Fürdőszoba Kiállítás | 2020 | Mezítláb a Párisi udvarban - KROKI stúdió

Virtuális túra a felújított Párisi udvarban kialakított, ötcsillagos hotel fürdőszobáiban

5+1 fontos tudnivaló az építkezést megelőző földmunkákról: gépek, árak, időtartam

A családi ház építésének első fázisát a földmunkákkal kezdjük. Íme, a legfontosabb információk a gépekről, árakról, időtartamról, hogy könnyebben tervezhessünk.

Különleges otthoni kiegészítők látványbetonból

Betondesign, látszóbeton - egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon és otthonunk különböző kiegészítőiként is remekül mutatnak a betonfelületen vagy betonfelületként megjelenő designelemek.

Régi borospincéből építész műterem Budajenőn

Felújtani, átalakítani, az eredeti funkciókat elhagyni és újragondolni, komoly munka, de látva az eredményt, kimondhatjuk: megéri fáradozni.

A betonhatású burkolat az egyik legsokoldalúbb trend

Modern és tradicionális is lehet a megfelelő kiegészítőkkel az utóbbi évek legkedveltebb belsőépítészeti dizájneleme, a beton, illetve a beton hatású élvágott greslapok.