Hirdetés

Különleges otthoni kiegészítők látványbetonból

Betondesign, látszóbeton - egyedi, letisztult, elegáns. A betonépítészet egyre közkedveltebb, sőt családi házakon és otthonunk különböző kiegészítőiként is remekül mutatnak a betonfelületen vagy betonfelületként megjelenő designelemek. A homogén burkolatlan betonfelület elkészítéséhez a minőségi betonon túl elengedhetetlen az olyan korszerű zsalutechnológia, mint a MEVA műanyag „alkus” zsaluhéja.

A Linzben és St. Gallen városában megépült családi házak jól példázzák a tendenciát: egyre kedveltebb a minimalista dizájnra törekvő, egybefüggő, sima homlokzati felületet láttató, látványbeton elemekből készült homlokzati megoldás. A betonból elképzelt kötetlen formavilág a maga egyszerűségével és az építészek által kedvelt plasztikusságával mindig is népszerű volt, ám egy-egy jól sikerült épületnek köszönhetően újra és újra fókuszba kerül.

Kültéri bútorok látványbetonból
Kültéri bútorok látványbetonból

Ilyen épület a bécsi Tudományegyetem új épületegyüttesének emblematikus épülete, a Zaha Hadid építésziroda által jegyzett könyvtár és tanulmányi központ, de Magyarországon a 4-es metró több állomásán is látványbeton felületek gondolkoztatják, vagy ámítják el a felfelé tekintő utazóközönséget.

Közösségi és privát terekben is hasznos és látványos látványbeton ülőkék
Közösségi és privát terekben is hasznos és látványos látványbeton ülőkék

Alkus zsaluhéjjal készített látványbeton különlegesség

A lakberendezők idejét éljük, amikor igazán divatos megterveztetni a lakásunkat, házunkat, hiszen mindenki egyedire és különlegesre vágyik, valamint „zöldre” már ami a környezetvédelmet illeti. Az egyedi és az ökológiai szempontból is kedvező megoldáshoz tökéletesen illik a MEVA „alkus” műanyag zsaluhéj, mely rugalmasan felhasználható, bármilyen formára alakítható, de ami ennél még lényegesebb, regenerálása után számtalanszor felhasználható. Éppen ezért ezzel a környezetkímélő zsalutechnológiai megoldással egy-egy nagyobb mennyiségű betont beépítő beruházás zsaluzásához nem szükséges nagy mennyiségű faanyag felhasználása.

Alkus műanyag zsaluhéjjal készülő betonelem
Alkus műanyag zsaluhéjjal készülő betonelem

Csak hogy egy igazán különleges, ám mégis trendi megoldást mutassunk, a különböző színekben megjelenő látszóbeton napozóágyak mellett biztos nem mennének el a kerti sütögetésben résztvevő vendégek szó nélkül. A száz százalékban famentes „alkus” zsaluhéj mindemellett számtalan térgeometriai forma kialakítására is alkalmas.

Legyen szó csavart, ívelt, lekerekített vagy döntött geometria életre hívásáról az előre meghajlítható, formázható „alkus” műanyag zsaluhéjjal ez nem okoz problémát. Így a beton valóban formaadó anyag, térformáló eszköz lehet, az építészeti eszköztár fontos része.

„Zöld” látszóbeton

A látványbeton vagy látszóbeton felületek kialakításához a megfelelő betonminőségen túl a korszerű zsalutechnikai megoldás, a MEVA Zsalurendszerek Zrt. által forgalmazott 100%-ban famentes, számtalanszor felhasználható, műanyag alkus zsaluhéj a legalkalmasabb. Az alkus műanyag zsaluhéj alkalmazásának gazdasági előnyei mellett egyre több beruházó számára környezetvédelmi szempontok is fontossá válnak.

Műanyag alkus zsaluhéjjal készült beton a MEVA Zsalurendszerek Zrt-től
Műanyag alkus zsaluhéjjal készült beton a MEVA Zsalurendszerek Zrt-től

A MEVA „alkus” zsalutechnológia ugyanakkor nemcsak a művészi formaképzésnél, vagy nagyobb felületet igénylő közösségi épületeknél, hanem a praktikus, kisebb költségvetésű, akár gyorsan kivitelezhető családi házak homlokzati kialakításánál is előnnyel alkalmazható.

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák