Minőségi és látványos tetőfedő anyag - Bitumenes bazaltzúzalékos zsindelyek

A Tegola tradicionális zsindely gyártó kőzúzalékos zsindelyei közül 7 modell áll a tervezők és vásárlók rendelkezésére, de a termékpalettán megtalálhatók a fémborítású zsindelyek, illetve az energiatermelő zsindely is.


A keramizált bazaltzúzalék szórású zsindelyek 7 modellel segítik a tervezői kreativitást: miként lehet a formák játékának szépségével különleges hatásokat és varázslatosan élénk színeket megvalósítani.

MASTER COPPO - Háromdimenziós térhatás

Újdonságként jelent meg a kínálatban a Master Coppo zsindely, mely az olasz kolostorfedés mintájára készült. Ezt a 3 dimenziós térhatást éri el laminált több rétegű zsindelyként. Egyedi megjelenésű a zsindelyek között.

Tegola zsindely

Szigetelés a tetőn

MASTER - Kiemelkedő megjelenés

A Master zsindely különleges, dupla rétegű kialakításával a hagyományos tetőkre jellemző plasztikus hatás érhető el. A zsindelycsalád nyolc színe tökéletesen illeszkedik bármilyen környezethez. A szabálytalan alak és az árnyalt színek különlegessé teszik a Master zsindellyel fedett tetőket.

Tegola zsindely

Tegola zsindely

MOSAIK - Méhsejt

A Mosaik zsindely hatszögű alakjának és különleges színárnyalatainak köszönhetően mozaik-hatás érhető el. A kivitelezés igen egyszerű, a zsindelyek teljes felülten öntapadó lebenyei tovább fokozzák a héjalás vízelvezető képességét. Az öntapadó réteg következtében erősen szeles vagy havas időjárású területeken is nagy biztonsággal alkalmazható. (6 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

GOTHIK - Masszív dinamizmus

Kitűnő megoldás eredeti, esztétikailag igényes és gazdaságos tetők fedésére. A szabálytalan alak és az árnyalt színek biztosítják a tető színjátszósságát. Lendületet ad a tervező fantáziájának. Az új, teljes felületén öntapadó csík növeli a biztonságot. (6 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

LIBERTY – Kifejező eklektika

Az eredetiség és az önkifejezés szabadsága jegyében ez a zsindelymodell bármilyen tetőformához tökéletesen illik, emeli annak értékét. (2 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

TRADITIONAL - Formabeli korlátozások nélkül

A cseréptetők ihlették, széleskörű felhasználhatóság jellemzi. Ez a zsindelymodell rendkívüli rugalmassága révén könnyedén alkalmazkodik a legkülönlegesebb tervezői igényekhez és a legkülönfélébb dőlésszögű tetőkhöz. Mintázata tetszetősen mozgalmassá teszi a tetőt. (7 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

STANDARD - A színbajnok

A tető színei tökéletesen belesimulnak bármilyen környezetbe, hála annak a széles színskálának, amely rendelkezésre áll. Kiváló tulajdonságai közé tartozik rendkívüli ellenálló képessége, sokrétű alkalmazhatósága és könnyű beépítése. (13 féle színben.)

Tegola zsindely

Tegola zsindely

A Tegola Premium Zsindelyek összetétele

 • Színes keramizált bazaltzúzalék
 • Modifikált Tia-Juana bitumen
 • Nehéz, előimpregnált üvegfátyol
 • Modifikált Tia-Juana bitumen
 • Szilícium-homok

 

Miért válasszuk a zsindelyt?

A Tegola Canadese zsindely tetőnk változatos, színes, ellenáll az időjárási viszontagságoknak, bármely éghajlaton, szélsőséges körülmények között is. Ráadásul nem öregszik, nagyon csendes, könnyű és mégis stabil, könnyű felhelyezni és fenntartani.

1. Gazdag forma- és színválaszték

 • 7 különböző modell 43 színéből választhatjuk ki a tető formájához, a ház stílusához legmegfelelőbbet.

2. Egyetlen termék minden időjárási viszonyhoz
Rendkívül ellenálló

 • a hideggel és a meleggel (tesztek -70 és + 90 °C-on),
 • a széllel,
 • a környezetszennyezéssel,
 • a hőmérsékletváltozással,
 • és a heves esővel, jégesővel szemben.

3. Bármilyen alakú tetőformára sikeresen alkalmazható

 • Legyen az akár íves, vagy bármilyen tagolt felület a Tegola Canadese bitumenes zsindellyel könnyedén megvalósítható.

Tegola zsindely

Tegola zsindely

4. Tartós színek

 • A bazaltzúzalék nem szívja magába a vizet, ezért nem porlad. A zúzalékszemcséket magas hőmérsékleten, több mint 650 °C-on keramizálási eljárással színezik. A színezéshez felhasznált szervetlen festékanyag ellenáll az UV-sugárzásnak, ezért megőrzi élénk színét.

5. Könnyű tetőfedési rendszer
Különböző tetőfedő rendszerek súlyának összehasonlítása 300 m2-es tetőfelületre számítva:

 • a tartószerkezetek keresztmetszetének csökkentése,
 • az alacsonyabb tetősúly kisebb terhelést és nagyobb biztonságot jelent,
 • régi palatetők újra fedésére kiválóan alkalmas tetőfedő anyag.

6. Nincs szükség karbantartásra

 • A Tegola Canadese tető biztonságosan járható, könnyen ellenőrizhető. A zsindelyek nem csúsznak szét. Időjárásálló.

7. Nincs szükség különleges kiegészítő elemekre
A zsindely saját anyagából elkészíthetők a különböző részletek:

 • az éleknél,
 • a tető dőlésszög változásánál,
 • a vápákban
 • a gerincnél.

8. Sokféle tetőhajlás esetében alkalmazható

 • A különböző tetőfedési rendszereknél alkalmazható dőlésszögekkel összehasonlítva a legtágabb tartományban használható. A különböző alátétlemezek segítségével akár 15-90%-os tetőhajlásszög esetén is alkalmazható.

9. Praktikus csomagolás

 • Mozgatás közben nem törnek az elemek
 • Könnyen szállítható és tárolható
 • Könnyen felvihető a tetőre

10. Tetőbe integrálható Tegosolar panellel összeépíthető

Tegola zsindely

11. A Tegola a bazaltzúzalékos zsindelyfedéseihez teljes rendszert kínál, melyben a tető építéséhet felhasználható össze tartozék megtalálható. Ezek segítségével a kivitelezés egyszerű, gyors és gazdaságos:

 • szellőzők és hóvágók
 • szegek, rögzítőelemek
 • hagyományos és speciális öntapadó alátétlemezek, vápalemezek, bitumenes ragasztók, és páratechnikai alátétlemezek.

www.tegola.hu;
www.tegolazsindely.hu;

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.