Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Tetőfedési alapozó – Az elképzeléstől a megvalósításig, szakértőkkel

Szakértelmet igénylő kérdésben szakértőket érdemes felkeresni – ezzel nyilván nem árultunk el újdonságot, azonban tetőfedés témakörben a „szakértő” címke alatt ne feltétlenül csak az ácsokra gondoljunk, sokszor már maguk a gyártók is rengeteg segítséget nyújtanak, ha álmaink tetőjének elméleti alapjait szeretnénk lefektetni, főleg ha az a bizonyos cég évszázados tapasztalattal rendelkezik a témában.

Kiemelkedő szakmaiság, megbízhatóság, felelős működés. Egy a minőség mellett igazán elkötelezett gyártó a megfelelő szakember kiválasztásában is a vásárló mellett áll. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. összefoglalta, hogy mik lehetnek a legfontosabb szempontok, ha profi mesterembert keresünk.

Terrán tetőcserép

Referenciák és ajánlások

A jó bornak nem kell cégér – akár ezen mondás mentén is elindulhatunk a megfelelő ács és tetőfedő kiválasztásánál, a jó szakemberek ugyanis nem kell, hogy ajánlják magukat, megteszik ezt korábbi ügyfeleik is. Első körben pont ezért érdemes ismeretségi körünkben vagy online csoportokban nézelődni. Bárhogy is találjunk rá az igazira, mindenképpen nézzük meg néhány elkészült munkáját, lehetőleg a saját szemünkkel, de – ahogy arról később is szó lesz – mindenképp érdemes a gyártói ajánlásokat is figyelembe venni.

Terrán tetőcserép

Részletes, írásos árajánlat

Csak olyan mesterrel dolgoztassunk, aki nemcsak bemondásra vállal feladatokat, hanem kész azt írásba is adni. Új ház építésénél az építész tervei alapján már várhatunk költségszámítást, felújításnál viszont mindenképp helyszíni szemlét követően fogadjunk el ajánlatot, mert egy jó szakember csak így tudja elkerülni a váratlan helyzeteket, amik fennakadásokat és drágulást okozhatnak.

Nem kér előleget a munkadíjra

Ha már kaptunk részletes árajánlatot, jöhet a fizetési ütemterv átbeszélése. Egy jó szakember előre legfeljebb csak az anyagköltség árát, a munkadíjat viszont csakis az elkészült munka átadását követően kéri el.

Mindig legyen szerződés és számla

A részletes árajánlat egy korrekt szerződés alapja is, melyben mindkét fél rögzíti a vállalásait. Elsőre az is vonzó lehet, hogy megspórolhatjuk az ÁFA összegét azzal, hogy rábólintunk a zsebbe történő fizetésre, ám később sokszorosan ráfizethetünk, ha számla híján nincs bizonyítékunk arra, miért és mennyit fizettünk. Ezenkívül a különböző állami támogatások, pályázatok esetében is szükséges a pontos dokumentáció, a költségek elszámolása okán.

Terrán tetőcserép

Rendszerben gondolkodjon

Egy jó mesternek a cserepek felhelyezésén túl értenie kell a kiegészítő elemekhez is, a tető hőszigetelése, biztonságos és korszerű felkészítése otthonunk tartós védelme miatt is kiemelten fontos. Ha pedig olyan modern megoldásokat szeretnénk alkalmazni, mint a napelemek felszerelése, az külön szakmai ismereteket is igényel.

Ezen a ponton csatlakozik be a gyártói ajánlás is, ugyanis míg a szolárkivitelezők a klasszikus, és főként nagytáblás napelemek felszerelésében jártasak, addig az olyan speciális megoldások esetén, mint a Generon napelemes cserepek már inkább a Terrán specialistáira érdemes hagyatkozni.

Közép-Európa vezető tetőcserép márkája százéves fennállása alatt szerzett tapasztalatainak és hagyományainak őrzése mellett nagy figyelmet fordít a modern technológiák alkalmazására és a környezettudatosságra is. Csakúgy, mint a vevők és a szakemberek segítésére, melyhez széleskörű online és személyes tanácsadással is hozzájárulnak, valamint a költségvetés megtervezésében is segíthetnek.

A TERRÁN SPECIALISTÁI

Népszerűek a témában

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Ez is érdekelhet

10+1 termék, amiért megéri kilátogatni a Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

Kültéri világítás lépésről lépésre

Legyen neked is DESIGN ELEM a fürdőszobádban a törölközőszárítód!

Higiénia, praktikum és esztétikum a fürdőszobában

Útmutató a kádvásárláshoz - majdnem minden, amit döntés előtt át kell gondolnia

Így élvezheti a fürdőszobája panorámáját zuhanyzás közben és teheti tágasabbá a teret egyszerre Walk-In zuhanyfallal

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

Új koncepció tetőfedéshez

Környezetbarát tetőfelújítás

4 fontos dolog, amely nélkülözhetetlen a jó tetőhöz

Gazdaságos és környezettudatos tetőfelújítás alumínium cseréppel

Hány évig tarthat a tetőnk? A válasz: akár egy életen keresztül

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Tetőfedési alapozó – álmaink tetője, elméletben

Síklemezes tetőfedés – a tradíciók és a modern technológia látványos találkozása

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre