Hagyjuk a tetőt levegőhöz jutni! - A Creaton taréjszellőző cserepei a tető optimális kiszellőzéséért

Amikor a tetőfedéshez kiegészítőket választunk, a kiegészítőkkel szembeni legfontosabb elvárás a hosszú távú megbízható működés. Így van ez a tető szellőzését biztosító kiegészítőkkel is, hiszen ha tetőnk nem szellőzik rendesen, az elégtelen légáramláshoz vezet, így a páralecsapódás és a nedvesedés jelentősen károsítja a tetőfedés teherhordó szerkezetét.A Creaton fejlesztések egyik fontos állomása az ún. taréjszellőző rendszer kialakítása, amely minden szabványnak és szakmai követelménynek megfelelve, optimális megoldásként egyesíti a kerámia tetőfedőanyagok hosszú élettartamát és a hatékony tetőkiszellőztetés feltételeit. Azon kívül, hogy tetőnk tovább élhet, azaz feltehetőleg hosszabb ideig nem merül fel a tetővel kapcsolatosan új költség, további előny,hogy ezt a taréjszellőző megoldást nem károsítja az UV sugárzás, piszok, por vagy a madárürülék, működésének hatékonyságát megőrzi minden időjárási körülmény között, hidegben-melegben, esőben vagy akár havazásban.

Creaton taréjszellőző cserép

A gerincnél a taréjcserepek és a kúpcserepek között kialakítanak egy rést, ezen keresztül történik tetőnk szellőzése. A szakszerűen kialakított Creaton gerincszellőző rendszer 230 cm2/m szabad szellőző keresztmetszetet biztosíthat, ami akár 23 m szarufa hosszúságú tető kiszellőztetését is biztosítani tudja (vonatkozó Magyar előírás hiányában a Német DIN 4108 szabvány alapján számolva).
Gondoljunk csak bele, ezt a szabad szellőző keresztmetszetet 3-4 db pontszellőző egyvonalban történő beépítésével tudjuk csak elérni. A Creaton kerámia taréjszellőző cserép segítségével párhuzamosan futó vonalat, rést alakítanak ki a kúpcserép és a cserép felülete között. E műszaki megoldás alkalmazásával nincs szükség bonyolult műveletek végrehajtására, illetve bizonytalan élettartamú nem kerámiából készült kiegészítők használatára.

Creaton taréjszellőző cserép

Ám az esztétikus megjelenésen és karbantartást nem igénylő gerinckialakításon kívül más előnyöket is kínál a taréjszellőző cserép.
A taréjszellőző rendszerrel elért kitűnő tetőgerinc szellőzése mellett fontos a viharállósága is. A gerinc megfelelő kialakítása csökkentette a taréjszellőző cserepek és a kúpok közötti rést, a szél támadási felületét, valamint a gerinc áramvonalasabb lett. Ezzel a kialakítással pedig a tető viharállóssága az eddiginél is nagyobb mértékű lett.

Biztonságos kúpcserép rögzítés egyszerűen

A Creaton „FIRSTFIX” innovatív kúpcserép rögzítési rendszere a hagyományos rendszer továbbfejlesztése. A hagyományos módszer szerint a rögzítés bonyolult és időigényes. A „FIRSTIX” rendszer a kúpléc elhagyásával kerül kialakításra, a kúpcserepek nem a gerinclécre kerülnek, hanem az utolsó sorban elhelyezett taréjcserépen fekszenek fel, így a rögzítésük sem az eddigi módszer szerint történik, alumínium kúpkapoccsal oldható meg.
A „FIRSTFIX” a hagyományos rögzítés technikához képest gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé, mivel elhagyhatjuk a gerinclécet és a tartó konzolok szerelését, valamint a kúpcserepek rögzítése is hatékonyabb, így időt és anyagköltséget takaríthatunk meg.

Szerelési videó elérhető a Creaton honlapján: www.creaton.hu

 | 
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Masszív épületszerkezet költséghatékonyan, rekordidő alatt - Ytong Vasalt Pallós építési rendszer

Hajdúszoboszlón épül a világ egyik legmodernebb betoncserépgyára

Két Superbrands díjat is nyert a Terrán

Új hővisszanyerős szellőztetők a Zehndertől: friss levegő, egészséges otthon

Piros pontot kapott a napelemes tetőcserép

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Vásárlási listák
További vásárlási listák