Hirdetés

Hagyjuk a tetőt levegőhöz jutni! - A Creaton taréjszellőző cserepei a tető optimális kiszellőzéséért

Amikor a tetőfedéshez kiegészítőket választunk, a kiegészítőkkel szembeni legfontosabb elvárás a hosszú távú megbízható működés. Így van ez a tető szellőzését biztosító kiegészítőkkel is, hiszen ha tetőnk nem szellőzik rendesen, az elégtelen légáramláshoz vezet, így a páralecsapódás és a nedvesedés jelentősen károsítja a tetőfedés teherhordó szerkezetét.A Creaton fejlesztések egyik fontos állomása az ún. taréjszellőző rendszer kialakítása, amely minden szabványnak és szakmai követelménynek megfelelve, optimális megoldásként egyesíti a kerámia tetőfedőanyagok hosszú élettartamát és a hatékony tetőkiszellőztetés feltételeit. Azon kívül, hogy tetőnk tovább élhet, azaz feltehetőleg hosszabb ideig nem merül fel a tetővel kapcsolatosan új költség, további előny,hogy ezt a taréjszellőző megoldást nem károsítja az UV sugárzás, piszok, por vagy a madárürülék, működésének hatékonyságát megőrzi minden időjárási körülmény között, hidegben-melegben, esőben vagy akár havazásban.

Creaton taréjszellőző cserép

A gerincnél a taréjcserepek és a kúpcserepek között kialakítanak egy rést, ezen keresztül történik tetőnk szellőzése. A szakszerűen kialakított Creaton gerincszellőző rendszer 230 cm2/m szabad szellőző keresztmetszetet biztosíthat, ami akár 23 m szarufa hosszúságú tető kiszellőztetését is biztosítani tudja (vonatkozó Magyar előírás hiányában a Német DIN 4108 szabvány alapján számolva).
Gondoljunk csak bele, ezt a szabad szellőző keresztmetszetet 3-4 db pontszellőző egyvonalban történő beépítésével tudjuk csak elérni. A Creaton kerámia taréjszellőző cserép segítségével párhuzamosan futó vonalat, rést alakítanak ki a kúpcserép és a cserép felülete között. E műszaki megoldás alkalmazásával nincs szükség bonyolult műveletek végrehajtására, illetve bizonytalan élettartamú nem kerámiából készült kiegészítők használatára.

Creaton taréjszellőző cserép

Ám az esztétikus megjelenésen és karbantartást nem igénylő gerinckialakításon kívül más előnyöket is kínál a taréjszellőző cserép.
A taréjszellőző rendszerrel elért kitűnő tetőgerinc szellőzése mellett fontos a viharállósága is. A gerinc megfelelő kialakítása csökkentette a taréjszellőző cserepek és a kúpok közötti rést, a szél támadási felületét, valamint a gerinc áramvonalasabb lett. Ezzel a kialakítással pedig a tető viharállóssága az eddiginél is nagyobb mértékű lett.

Biztonságos kúpcserép rögzítés egyszerűen

A Creaton „FIRSTFIX” innovatív kúpcserép rögzítési rendszere a hagyományos rendszer továbbfejlesztése. A hagyományos módszer szerint a rögzítés bonyolult és időigényes. A „FIRSTIX” rendszer a kúpléc elhagyásával kerül kialakításra, a kúpcserepek nem a gerinclécre kerülnek, hanem az utolsó sorban elhelyezett taréjcserépen fekszenek fel, így a rögzítésük sem az eddigi módszer szerint történik, alumínium kúpkapoccsal oldható meg.
A „FIRSTFIX” a hagyományos rögzítés technikához képest gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé, mivel elhagyhatjuk a gerinclécet és a tartó konzolok szerelését, valamint a kúpcserepek rögzítése is hatékonyabb, így időt és anyagköltséget takaríthatunk meg.

Szerelési videó elérhető a Creaton honlapján: www.creaton.hu

Kapcsolódó cikkek

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.