Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Notice: Undefined property: stdClass::$links_expirity in /home/dasl1/homeinfo.hu/public_html/plugins/content/homeinfo/homeinfo.php on line 83

Hagyjuk a tetőt levegőhöz jutni! - A Creaton taréjszellőző cserepei a tető optimális kiszellőzéséért

Amikor a tetőfedéshez kiegészítőket választunk, a kiegészítőkkel szembeni legfontosabb elvárás a hosszú távú megbízható működés. Így van ez a tető szellőzését biztosító kiegészítőkkel is, hiszen ha tetőnk nem szellőzik rendesen, az elégtelen légáramláshoz vezet, így a páralecsapódás és a nedvesedés jelentősen károsítja a tetőfedés teherhordó szerkezetét.A Creaton fejlesztések egyik fontos állomása az ún. taréjszellőző rendszer kialakítása, amely minden szabványnak és szakmai követelménynek megfelelve, optimális megoldásként egyesíti a kerámia tetőfedőanyagok hosszú élettartamát és a hatékony tetőkiszellőztetés feltételeit. Azon kívül, hogy tetőnk tovább élhet, azaz feltehetőleg hosszabb ideig nem merül fel a tetővel kapcsolatosan új költség, további előny,hogy ezt a taréjszellőző megoldást nem károsítja az UV sugárzás, piszok, por vagy a madárürülék, működésének hatékonyságát megőrzi minden időjárási körülmény között, hidegben-melegben, esőben vagy akár havazásban.

Creaton taréjszellőző cserép

A gerincnél a taréjcserepek és a kúpcserepek között kialakítanak egy rést, ezen keresztül történik tetőnk szellőzése. A szakszerűen kialakított Creaton gerincszellőző rendszer 230 cm2/m szabad szellőző keresztmetszetet biztosíthat, ami akár 23 m szarufa hosszúságú tető kiszellőztetését is biztosítani tudja (vonatkozó Magyar előírás hiányában a Német DIN 4108 szabvány alapján számolva).
Gondoljunk csak bele, ezt a szabad szellőző keresztmetszetet 3-4 db pontszellőző egyvonalban történő beépítésével tudjuk csak elérni. A Creaton kerámia taréjszellőző cserép segítségével párhuzamosan futó vonalat, rést alakítanak ki a kúpcserép és a cserép felülete között. E műszaki megoldás alkalmazásával nincs szükség bonyolult műveletek végrehajtására, illetve bizonytalan élettartamú nem kerámiából készült kiegészítők használatára.

Creaton taréjszellőző cserép

Ám az esztétikus megjelenésen és karbantartást nem igénylő gerinckialakításon kívül más előnyöket is kínál a taréjszellőző cserép.
A taréjszellőző rendszerrel elért kitűnő tetőgerinc szellőzése mellett fontos a viharállósága is. A gerinc megfelelő kialakítása csökkentette a taréjszellőző cserepek és a kúpok közötti rést, a szél támadási felületét, valamint a gerinc áramvonalasabb lett. Ezzel a kialakítással pedig a tető viharállóssága az eddiginél is nagyobb mértékű lett.

Biztonságos kúpcserép rögzítés egyszerűen

A Creaton „FIRSTFIX” innovatív kúpcserép rögzítési rendszere a hagyományos rendszer továbbfejlesztése. A hagyományos módszer szerint a rögzítés bonyolult és időigényes. A „FIRSTIX” rendszer a kúpléc elhagyásával kerül kialakításra, a kúpcserepek nem a gerinclécre kerülnek, hanem az utolsó sorban elhelyezett taréjcserépen fekszenek fel, így a rögzítésük sem az eddigi módszer szerint történik, alumínium kúpkapoccsal oldható meg.
A „FIRSTFIX” a hagyományos rögzítés technikához képest gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé, mivel elhagyhatjuk a gerinclécet és a tartó konzolok szerelését, valamint a kúpcserepek rögzítése is hatékonyabb, így időt és anyagköltséget takaríthatunk meg.

Szerelési videó elérhető a Creaton honlapján: www.creaton.hu

Kapcsolódó cikkek

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Önnek ajánljuk