Hirdetés

Hagyjuk a tetőt levegőhöz jutni! - A Creaton taréjszellőző cserepei a tető optimális kiszellőzéséért

Amikor a tetőfedéshez kiegészítőket választunk, a kiegészítőkkel szembeni legfontosabb elvárás a hosszú távú megbízható működés. Így van ez a tető szellőzését biztosító kiegészítőkkel is, hiszen ha tetőnk nem szellőzik rendesen, az elégtelen légáramláshoz vezet, így a páralecsapódás és a nedvesedés jelentősen károsítja a tetőfedés teherhordó szerkezetét.A Creaton fejlesztések egyik fontos állomása az ún. taréjszellőző rendszer kialakítása, amely minden szabványnak és szakmai követelménynek megfelelve, optimális megoldásként egyesíti a kerámia tetőfedőanyagok hosszú élettartamát és a hatékony tetőkiszellőztetés feltételeit. Azon kívül, hogy tetőnk tovább élhet, azaz feltehetőleg hosszabb ideig nem merül fel a tetővel kapcsolatosan új költség, további előny,hogy ezt a taréjszellőző megoldást nem károsítja az UV sugárzás, piszok, por vagy a madárürülék, működésének hatékonyságát megőrzi minden időjárási körülmény között, hidegben-melegben, esőben vagy akár havazásban.

Creaton taréjszellőző cserép

A gerincnél a taréjcserepek és a kúpcserepek között kialakítanak egy rést, ezen keresztül történik tetőnk szellőzése. A szakszerűen kialakított Creaton gerincszellőző rendszer 230 cm2/m szabad szellőző keresztmetszetet biztosíthat, ami akár 23 m szarufa hosszúságú tető kiszellőztetését is biztosítani tudja (vonatkozó Magyar előírás hiányában a Német DIN 4108 szabvány alapján számolva).
Gondoljunk csak bele, ezt a szabad szellőző keresztmetszetet 3-4 db pontszellőző egyvonalban történő beépítésével tudjuk csak elérni. A Creaton kerámia taréjszellőző cserép segítségével párhuzamosan futó vonalat, rést alakítanak ki a kúpcserép és a cserép felülete között. E műszaki megoldás alkalmazásával nincs szükség bonyolult műveletek végrehajtására, illetve bizonytalan élettartamú nem kerámiából készült kiegészítők használatára.

Creaton taréjszellőző cserép

Ám az esztétikus megjelenésen és karbantartást nem igénylő gerinckialakításon kívül más előnyöket is kínál a taréjszellőző cserép.
A taréjszellőző rendszerrel elért kitűnő tetőgerinc szellőzése mellett fontos a viharállósága is. A gerinc megfelelő kialakítása csökkentette a taréjszellőző cserepek és a kúpok közötti rést, a szél támadási felületét, valamint a gerinc áramvonalasabb lett. Ezzel a kialakítással pedig a tető viharállóssága az eddiginél is nagyobb mértékű lett.

Biztonságos kúpcserép rögzítés egyszerűen

A Creaton „FIRSTFIX” innovatív kúpcserép rögzítési rendszere a hagyományos rendszer továbbfejlesztése. A hagyományos módszer szerint a rögzítés bonyolult és időigényes. A „FIRSTIX” rendszer a kúpléc elhagyásával kerül kialakításra, a kúpcserepek nem a gerinclécre kerülnek, hanem az utolsó sorban elhelyezett taréjcserépen fekszenek fel, így a rögzítésük sem az eddigi módszer szerint történik, alumínium kúpkapoccsal oldható meg.
A „FIRSTFIX” a hagyományos rögzítés technikához képest gyorsabb kivitelezést tesz lehetővé, mivel elhagyhatjuk a gerinclécet és a tartó konzolok szerelését, valamint a kúpcserepek rögzítése is hatékonyabb, így időt és anyagköltséget takaríthatunk meg.

Szerelési videó elérhető a Creaton honlapján: www.creaton.hu

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Így ellenőrizhetjük, hogy zuhanykabinunk biztonságos-e

A zuhanykabin vásárlásakor kevesen gondolnak arra, hogy a biztonság is fontos szempont lehet, hiszen „mi baj történhet?”. Nos, a zuhanykabin üvegből készül!

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!