Hirdetés

Tudjuk, mi történik a fejünk felett? – 3 tipp, mire figyeljen tetőfelújításkor

A Lindab nyári tetőfelújítási akciója keretében gazdaságosan, tartósan és jó minőségben újíthatja föl háza tetőzetét.

Lindab nyári tetőfelújítási akcióBizonyára sokan emlékeznek, a viccre, amelyben a hajó kapitánya a következő párbeszédet folytatja a gépházzal: „Mennyi?” „Harminc!” – érkezik a válasz. „Mi harminc?” „Mi mennyi?” Nos, a tetőfelújítók is gyakran kerülnek ilyen kommunikációs csapdába a szállítókkal vagy a kivitelezőkkel, amikor az árajánlattal kapcsolatban szeretnék megtudni, végül mennyi is az annyi? Noha a tetőfelújítás költsége igen magas lehet, azonban a gyakran megkerülhetetlen tetőfelújítások esetében nem elég kiválasztani a színt, az anyagot vagy a formát. Tisztában kell lenni azzal is, hogy a modern tető nem csupán fedőréteg, hanem összetett rétegrendű szerkezet, az épület struktúrájának egyik legfontosabb védelmi alrendszere. A költségek kalkulációja éppen ezért meglehetősen összetett, és bizonyos szakmai ismeretek meglétét feltételező feladat.

Íme, három tanács a tetőfedés, tetőfelújítás árajánlatának értékeléséhez.

Hasznos fedőszélesség kontra tényleges táblaszélesség

Érdemes például tisztázni, hogy az 1m2 felületre megadott egységár alapján hogyan kell számolni a tetőfedő táblák tényleges árát. Van olyan gyártó, amely a hasznos fedőszélességre, és van, amely a tényleges táblaszélességre vonatkozóan adja meg az árat. A kétféle érték között pedig akár 10–12 százalék különbség is lehet.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

Ne maradjon ki semmi! – A tetőfólia, a tartozékok és a beépítés költségei

Érdemes rákérdezni arra, hogy az árajánlat tartalmazza-e a tetőfóliát: ha a meglévő és megmaradó tetőszerkezeti elemek nem tudják ellátni az úgynevezett másodlagos vízelvezetést, mindenképpen be kell építeni a tetőfóliát.
Az új tetőfedő anyagok megfelelő összeszerelése számos különböző tartozékot igényel: fűző- és rögzítő csavarokat, szegélyezéseket, tömítőprofilokat stb. Vajon ezeket is felvették a kifizetendő anyagok listájára vagy csak a végső elszámolásnál bukkannak majd elő váratlanul, nem tervezett kiadásként? Hasonlóan fájdalmas, utólagosan jelentkező többletköltség adódhat a tetőfedéshez szükséges anyagmennyiség felmérésének pontatlanságaiból vagy a munkadíjban foglalt feladatok részletes egyeztetésének elmaradásából. Egyértelműen tisztázni kell a kivitelezővel, hogy az általa kért összeg tartalmazza-e az összes szükséges elem (tetőfedő anyagok, tartozékok, tetőfólia, fa aljzatszerkezet stb.) beépítésének díját.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

Lényegesek a garanciális feltételek is!

Mivel a tető felújítása a család életében általában a jelentősebb, hosszabb távú beruházások közé tartozik, érdemes tájékozódni arról, hogy a beépíteni kívánt anyagokra a gyártó mennyi garanciát ad és milyen feltételekkel. A körültekintő vásárlók azokat a hazai piacon komoly referenciákkal bíró céget részesítik előnyben, amelyek két-három évtized múltán is kezeskednek majd vállalásaikért. Nagy előnyt jelenthet a hazai gyártó melletti döntés, hiszen ha a későbbiekben pótlásra, kiegészítésre, bővítésre van szükség, nagyobb az esély arra, hogy ugyanazt az anyagot rövid időn belül ismét szállítani tudják.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

Nyári tetőfelújítási akció

A fentiek ismeretében a Lindab nyári tetőfelújítási akciója több szempontból is hasznos lehet az építkezők számára. A svéd világvállalat tűzihorganyzott, színes, műanyag bevonatos acélból készült tetőburkolatai elsősorban a természeti és egyéb fizikai hatásokkal szembeni nagy ellenállásuknak és tartósságuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvendenek. Bár hazánkban hagyományosan kerámia- és betoncserepeket használnak, érdemes elgondolkodni azon, hogy a valóban időtállónak tervezett templomok és kastélyok tetejét miért éppen fémlemezekkel burkolják már évszázadok óta. A Lindab e jól bevált, hagyományos technológiát a legmodernebb fejlesztésekkel ötvözve teszi elérhetővé a lakosság számára.

;Lindab nyári tetőfelújítási akció

A vállalat biatorbágyi üzemében gyártott cserepeslemezekből vagy éppen síklemezekből korcolásos technikával épített tetőkben – ha a szerelést az előírások szerint, gyakorlott kivitelező végzi – a hófúvás és a szélvihar sem tehet kárt. Még a legnagyobb jégverés sem okoz apróbb horpadásoknál nagyobb kárt. Ha a tetőszerkezetben megfelelő hőszigetelést alkalmaznak – amely az energetikai és a vízzárási szempontok együttes követelményei miatt a professzionális tetőfelújítás szerves része –, akkor teljes egészében kiküszöbölhető az esőcseppek kopogása.

A tűzihorganyzásnak, illetve a műanyag bevonatnak köszönhetően a Lindab tetőfedő anyagai nem csak tartósak, de változatos szín- és formaviláguknak köszönhetően szépek is. Számos formában, így például klasszikus, mediterrán vagy akár a legmodernebb, minimál design stílusban is kaphatók. A tetőfedő anyagok hajlékonyságából adódó könnyű megmunkálhatóságnak köszönhetően bonyolultabb formák, ívek, manzárd ablakok burkolására is tökéletesen alkalmas.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

A szerkezet kis önsúlyának további előnye, különösen a felújítások esetében, hogy nem terhelik oly mértékben az épület tartószerkezetét, mint a legalább négyszer-ötször nagyobb tömegű, hagyományos kerámia vagy beton tetőcserepek. Ez jelentős megtakarítást jelent a Magyarországon nagyon elterjedt, veszélyes, azbeszt tartalmú, palatetők felújításakor. A Lindab cserepeslemezeivel vagy síklemezeivel a veszélyes hulladéknak minősülő – éppen ezért meglehetősen jelentős szállítási költségekkel járó – a pala elbontása nélkül, azaz ráfedéssel is megoldható a tető felújítása. A munkálatok megkezdése előtt természetesen ki kell kérni a statikus és/vagy az építészmérnök véleményét a meglévő szerkezet állapotáról, illetve a szükséges javítási munkákról.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

A Lindab tetők egyre növekvő népszerűsége a formák és stílusok széles kínálatán, a jelentős munkaóra-megtakarításon, a gyors szerelhetőségen, a kis önsúlyon, a tartósságon és a biztonságon túl a Lindab által biztosított komplex szolgáltatásoknak köszönhető. A vállalat szolgáltatásaival kiküszöbölhetők a tervezés során adódó nehézségek, vagy éppen a költségvetés pontatlanságai. A Lindab tanácsadói a „Nyári tetőfelújítási akció” keretében ingyenesen nyújtanak segítséget a precíz felmérésben, a termékmennyiség pontos meghatározásában, a szerelvények és kiegészítők listázásában, az épület feladatának, illetve a természeti környezet adottságainak megfelelő lemezvastagság kiválasztásában. Az építtetők az igények legrészletesebb vizsgálatán alapuló árajánlatot kaphatnak mind az anyagszükségletet, mind pedig a munkadíjat illetően. A Lindab olyan kivitelezői partnerhálózattal rendelkezik, amelynek tagjai a gyártó tanfolyamain, bemutatóin szereztek képesítést a vállalat termékeinek szakszerű összeszerelésére. E bádogosok, tetőfedők ellenőrizhető referenciákkal és olyan különleges felszereléssel rendelkeznek, amelyek garanciát jelentenek az anyag szakszerű megmunkálására, továbbá biztosítják a korrózió elleni évtizedekig védelmet nyújtó, speciális bevonat sértetlenségét.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

A Lindab értékesítői soha nem a gyors vásárlás kikényszerítésén, hanem a jó minőségű tető megvalósításán és az elégedett ügyfelek számának gyarapításán fáradoznak. Jól tudják, hogy a tető a családi otthon, az épület elsődleges fizikai védvonala, ha szükséges, inkább türelemre intik az érdeklődőket a tökéletes tető megépítése érdekében. Filozófiájuk szerint hosszú távon jelentősebb megtakarítás érhető el a drágább, de megbízható fedés kialakításával, mint az aktuálisan olcsóbbnak tűnő látszatmegoldásokkal vagy félmegoldásokkal.
A Lindab várja mindazokat, akik még ezen a nyáron költségkímélő, de profi megoldást keresnek a régi tető felújításához vagy új tető építéséhez.

A Lindab Nyári felújítási akcióról további részletek a www.felujitas.lindab.hu oldalon talál és a Lindab Centerekben, kereskedésekben.

Lindab nyári tetőfelújítási akció

Tizenöt éves, építőipari (Bautrend, Magyar Építéstechnika), biztonságtechnikai (Árgus) nyomtatott szaklapoknál eltöltött főszerkesztői, lapigazgatói gyakorlat után 2011 és 2014 között a homeinfo.hu főszerkesztője volt és a securinfo.hu alapító főszerkesztője. Hisz abban, hogy fejlődő világunkban az on-line sajtó az információ fő forrása.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.