Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Lindab időtálló könnyűszerkezetes épületei a hazai kkv szektornak

A könnyű acélszerkezetes ipari épületek tervezésében és kivitelezésében a Lindab több mint öt évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A konstrukciós tervek gyors megvalósítása és az időjárástól független szerelési módszer, közvetve jelentősen hozzájárul a kkv szektor építési vagy felújítási célú beruházásainak mihamarabbi megtérüléséhez. A dinamikus fejlődésnek induló a mintegy 2 millió főnek munkát adó hazai kis- és középvállalkozásoknak lendületet adott a 2013 tavaszán indított Növekedési Hitelprogram, amelynek 2014 január 1-jén megemelt hitelösszege új lehetőségeket nyit a kkv szektor fejlesztési lehetőségeinek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Lindab és a kkv

A Lindab megbízásából indított tavaly őszi GfK kutatás kimutatta a hazai kkv szektor élénkülő beruházási kedvét. Közülük 60% tervez a következő 5 évben valamilyen fejlesztést, jelentős részük megújítást tervez, ebből 50% egy éven belül kívánja felújítaná gazdasági épületeit, 37% szívesen belefogna akár új építésbe is.
A gyors megtérülés a legfontosabb beruházásokkal kapcsolatos jellemző a költségérzékeny kkv szektorban. Az elhúzódó engedélyeztetés és az időjárás függő kivitelezhetőség nem kedvez a hagyományos építési technológiáknak és az építési vagy felújítási kedvnek sem, ezért tájékoztatni kell a cégvezetőket az új, és korszerű technológiai távlatokról.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Lindabtól

Beruházás könnyítő szolgáltatások

Az acél könnyűszerkezetes csarnok-épületrendszereit és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásait a Lindab a kkv szektor speciális igényeinek figyelembe vételével fejlesztette ki, továbbá a hitelkérelmi dokumentáció összeállításához is jelentős segítséget nyújt a vállalat:

  • Kész mintatervek készültek a különböző ágazatban használt tipikus gazdasági épületek dokumentációi alapján, azonnali kiindulási pontot biztosítva az igény szerinti épület tervezési folyamatához, gyors kivitelezéséhez.
  • Az előzetes beruházási kalkuláció ezek alapján is jól elkészíthető.
  • A mintaépületek alapján, gyorsan elkészülnek az aktuális igényeknek megfelelő végleges tervek. A folyamat során folyamatos műszaki felügyeletet és helyszíni konzultációt is biztosít a Lindab az épületrendszerekkel kapcsolatban.

Az acél könnyűszerkezetes gyártási és szerelési technológia egyik legfontosabb előnye, hogy a gyors kivitelezés megvalósítást segíti. A különféle ipari csarnokok megépítéséhez tapasztalt kivitelező cégeket is ajánlva, garantálja a lehető legrövidebb határidőket, körülményes hagyományos építési technológiákkal szemben. A kész Lindab épületszerkezetek hosszútávon, biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethetők, miközben kiváló teherhordó képességgel, hőtechnikai és fokozott tűzbiztonsági tulajdonsággal, energiahatékonysággal, szerkezeti tartóssággal, statikai megbízhatósággal rendelkeznek.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Lindabtól

Sokoldalú funkciók

A Lindab könnyűszerkezetes acél‑csarnokok rugalmas választást jelentenek a megvalósítás szempontjából, a szükséges funkciót megcélozva a legoptimálisabb kivitelezési formában: 

  • Raktárként, gyártó üzemként, összeszerelő csarnok, vagy állattartó épületként, mezőgazdasági tárolóként, de akár iroda célra is készülhetnek.
  • A méretben igazodnak a változatos igényekhez, mivel a technológia akár több ezer négyzetméter alapterület lefedésére is alkalmas.
  • Lindab SBS modulorientált minősített épületrendszer az 50-250 m2 alapterületű csarnokok kialakításához ajánlott, gazdaságos és nagyon gyorsan szerelhetők, valamint kedvező az ár-érték arányuk.
  • Lindab SBS Maxi épületrendszer a 2013. évi újdonsága, akár 2000 m2 alapterületű, teljesen tűzi‑horganyzott csarnokok szerkezetek létrehozását is lehetővé teszi, versenyképes áron.

Lindab a Systemline csarnokrendszert ajánlja az 1000 m2 feletti épületekhez, ami jól bevált, rugalmas, és méretek tekintetében teljesen szabadon tervezhető. Lehetőséget nyújt egyedi kialakításokra (pl. többhajós, közbenső szintes, daruzott, stb.), valamint különböző tető- és falburkolati megoldások megvalósítására – a megrendelői, aktuális funkcionális és műszaki igényeknek megfelelően.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Linabtól

További részletes információk, referenciák, ingyenes ajánlatkérés, szakmai konzultáció, továbbá gyár, raktár, logisztikai csarnok és egyéb mintacsarnok épületek letölthető kész tervekkel és látványokkal a www.lindab.hu/csarnok oldalon!

Népszerűek a témában

Házat, de gyorsan! - 3. rész - A sokezer éves az új modern

Házat, de gyorsan! - 2. rész – Hűtés, fűtés, villanyszerelés: előkészítve

Házat, de gyorsan! - 4. rész - Szárnyakon a fal evolúciója

Ez is érdekelhet

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Kád is, zuhany is - melyik az idális fürdőkád számomra

A napellenző kiválasztása teraszra, erkélyre

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért fontos kivitelezői szerződést kötni és mi szerepeljen a szerződésben? Letölthető szerződésminta és magyarázatok felújítóknak, építkezőknek

Trendek, tervek – variációk fürdőszobára

Az építkezés új formája – Az előregyártott betonelemek előnyei

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Így készül a jó alaprajz 2. – A kiállások tervezésétől a bútorozásig

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Fontos kérdés építkezés előtt: hogyan válasszunk építészt?

32 tanács kivitelező választáshoz

Felkészülés az építkezésre

Csupa elégedett építkező! Itt van már a Kánaán?

Erre figyeljünk, ha pergolát vásárolunk! – válaszol a specialista

Konyhatervezés előtt állsz? Ezt a cikket feltétlen olvasd el!

Medenceválasztás okosan: mobil, telepített vagy épített?