Hirdetés

Lindab időtálló könnyűszerkezetes épületei a hazai kkv szektornak

A könnyű acélszerkezetes ipari épületek tervezésében és kivitelezésében a Lindab több mint öt évtizedes tapasztalattal rendelkezik. A konstrukciós tervek gyors megvalósítása és az időjárástól független szerelési módszer, közvetve jelentősen hozzájárul a kkv szektor építési vagy felújítási célú beruházásainak mihamarabbi megtérüléséhez. A dinamikus fejlődésnek induló a mintegy 2 millió főnek munkát adó hazai kis- és középvállalkozásoknak lendületet adott a 2013 tavaszán indított Növekedési Hitelprogram, amelynek 2014 január 1-jén megemelt hitelösszege új lehetőségeket nyit a kkv szektor fejlesztési lehetőségeinek.

Lindab és a kkv

A Lindab megbízásából indított tavaly őszi GfK kutatás kimutatta a hazai kkv szektor élénkülő beruházási kedvét. Közülük 60% tervez a következő 5 évben valamilyen fejlesztést, jelentős részük megújítást tervez, ebből 50% egy éven belül kívánja felújítaná gazdasági épületeit, 37% szívesen belefogna akár új építésbe is.
A gyors megtérülés a legfontosabb beruházásokkal kapcsolatos jellemző a költségérzékeny kkv szektorban. Az elhúzódó engedélyeztetés és az időjárás függő kivitelezhetőség nem kedvez a hagyományos építési technológiáknak és az építési vagy felújítási kedvnek sem, ezért tájékoztatni kell a cégvezetőket az új, és korszerű technológiai távlatokról.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Lindabtól

Beruházás könnyítő szolgáltatások

Az acél könnyűszerkezetes csarnok-épületrendszereit és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásait a Lindab a kkv szektor speciális igényeinek figyelembe vételével fejlesztette ki, továbbá a hitelkérelmi dokumentáció összeállításához is jelentős segítséget nyújt a vállalat:

  • Kész mintatervek készültek a különböző ágazatban használt tipikus gazdasági épületek dokumentációi alapján, azonnali kiindulási pontot biztosítva az igény szerinti épület tervezési folyamatához, gyors kivitelezéséhez.
  • Az előzetes beruházási kalkuláció ezek alapján is jól elkészíthető.
  • A mintaépületek alapján, gyorsan elkészülnek az aktuális igényeknek megfelelő végleges tervek. A folyamat során folyamatos műszaki felügyeletet és helyszíni konzultációt is biztosít a Lindab az épületrendszerekkel kapcsolatban.

Az acél könnyűszerkezetes gyártási és szerelési technológia egyik legfontosabb előnye, hogy a gyors kivitelezés megvalósítást segíti. A különféle ipari csarnokok megépítéséhez tapasztalt kivitelező cégeket is ajánlva, garantálja a lehető legrövidebb határidőket, körülményes hagyományos építési technológiákkal szemben. A kész Lindab épületszerkezetek hosszútávon, biztonságosan és gazdaságosan üzemeltethetők, miközben kiváló teherhordó képességgel, hőtechnikai és fokozott tűzbiztonsági tulajdonsággal, energiahatékonysággal, szerkezeti tartóssággal, statikai megbízhatósággal rendelkeznek.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Lindabtól

Sokoldalú funkciók

A Lindab könnyűszerkezetes acél‑csarnokok rugalmas választást jelentenek a megvalósítás szempontjából, a szükséges funkciót megcélozva a legoptimálisabb kivitelezési formában: 

  • Raktárként, gyártó üzemként, összeszerelő csarnok, vagy állattartó épületként, mezőgazdasági tárolóként, de akár iroda célra is készülhetnek.
  • A méretben igazodnak a változatos igényekhez, mivel a technológia akár több ezer négyzetméter alapterület lefedésére is alkalmas.
  • Lindab SBS modulorientált minősített épületrendszer az 50-250 m2 alapterületű csarnokok kialakításához ajánlott, gazdaságos és nagyon gyorsan szerelhetők, valamint kedvező az ár-érték arányuk.
  • Lindab SBS Maxi épületrendszer a 2013. évi újdonsága, akár 2000 m2 alapterületű, teljesen tűzi‑horganyzott csarnokok szerkezetek létrehozását is lehetővé teszi, versenyképes áron.

Lindab a Systemline csarnokrendszert ajánlja az 1000 m2 feletti épületekhez, ami jól bevált, rugalmas, és méretek tekintetében teljesen szabadon tervezhető. Lehetőséget nyújt egyedi kialakításokra (pl. többhajós, közbenső szintes, daruzott, stb.), valamint különböző tető- és falburkolati megoldások megvalósítására – a megrendelői, aktuális funkcionális és műszaki igényeknek megfelelően.

Könnyű acélszerkezetes ipari csarnok a Linabtól

További részletes információk, referenciák, ingyenes ajánlatkérés, szakmai konzultáció, továbbá gyár, raktár, logisztikai csarnok és egyéb mintacsarnok épületek letölthető kész tervekkel és látványokkal a www.lindab.hu/csarnok oldalon!

Kapcsolódó cikkek

Gyors és minőségi falak, lépcsők építése előregyártott betonelemekkel

A kivitelezésben manapság a hatékonyság, a gyors és minőségi munka szinte mindig az elsődleges szempontok között szerepelnek. Szerencsére már elérhető az a modern technológiai háttér, melynek segítségével például a falazás, vagy a lépcsőépítés kifogástalanul elvégezhető. Az előregyártott betonelemek a legjobban alkalmazható anyagok közé tartoznak.

Magán- és középületek, üzemek, raktárak könnyűszerkezetes technológiával

Legyen szó műhelyről, kerti tárolóról, garázsról vagy épp egy kisvállalkozás számára épített üzemről, raktárról, boltról, ha gyorsan szeretnénk tartós és szép házat, akkor a könnyűszerkezetes épület jelentheti a megoldást.

Miért fontos felelősségbiztosítást kötni kivitelezéskor?

Egyértelmű, hogy mind tervezői, mind kivitelezői oldalról körüljárható a szakmai és pénzügyi felelősség, éppen ezért a felelősség kérdését megnyugtatóan a felelősségbiztosítás rendezheti.

Így készül a jó alaprajz 2. – A kiállások tervezésétől a bútorozásig

A tervezési folyamat egyik kritikus pontja az elektromos-, víz- és gázcsatlakozások betervezése. A legapróbb figyelmetlenség is rengeteg kényelmetlenséggel és súlyos anyagi károkkal járhat, hiszen szerelés után már csak komoly nehézségek árán javíthatók a hibák.

A rönkház tervezése, alapozása és építése

Rönkházban lakni valódi természetközeli élmény. Azonban a stabil, időtálló szerkezet megköveteli a körültekintő tervezést és kivitelezést.

Híd alá épített stúdiót magának egy formatervező

Még ha sokszor átvitt értelemeben is használjuk, a “híd alatt lakás” mibenlétével sokan tisztában vannak. A fogalom, szerte a világon, kevés pozitív jelentést hordoz. Egy spanyol tervező, fittyet hányva a sztereotípiákra, saját pop-up stúdiót alakított ki egy valenciai híd alatt. Jól tette!

Fontos kérdés építkezés előtt: hogyan válasszunk építészt?

Megvásároltuk a telkünket, többé-kevésbé az anyagi forrásaink is egyben vannak és a fejünkben összeállt a kép arról, milyen házat szeretnénk. De ki fogja ezt nekünk megtervezni? És lehet-e úgy, ahogy mi szeretnénk? Vajon tud-e ehhez még hozzátenni vagy a téves elképzeléseinket kijavítani? Kire bízhatjuk ezt a nagy felelősséggel járó feladatot?

32 tanács kivitelező választáshoz

 

Felkészülés az építkezésre

Sokan szeretnének új ház építésébe fogni, de sajnos információ hiányában az építkezés folyamata nem mindig zökkenőmentes. Célunk, hogy mindenkinek, aki építkezni szeretne segítséget nyújtsunk az indulásban. Íme az útmutató, mely rávilágít a fontosabb momentumokra.