Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Így ne legyen rémálom az építkezés: Álomház okosan

Az elmúlt évtizedek technikai forradalma életünk szinte minden területén újítások olyan sorát hozta, amelyek könnyebbé és gazdaságosabbá teszik mindennapjainkat. A folyamatos fejlesztések természetesen az építőipart is komolyan érintették. Az innovációk az építőanyagok esetében is látványos eredményeket hoztak. Ezeknek a termékeknek a beépítéséhez ugyanakkor friss szaktudásra van szükség, ha maximálisan ki akarjuk használni a termékek adottságait. Ha nem az előírásoknak megfelelően vannak beépítve, előnyös tulajdonságaik csökkenhetnek, sőt, akár el is veszhetnek. A Wienerberger éppen ezért indította útjára Mesterház Programját, hogy a házépítőknek segítsenek elkerülni a kivitelezés során gyakran elkövetett hibákat.

Wienerberger Mesterház program

Az építőanyaggyártás az elmúlt években számos olyan innovációt tudott felmutatni, ami a magasszintű és minőségi építkezésben számottevő fejlődést jelent. Olyan megoldások jelentek meg a piacon, amelyek jóval kedvezőbb hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, mint elődeik. Sőt, gond nélkül megfelelnek a legszigorúbb energetikai szabályozásoknak is. Ezek egyik legújabb példája a Wienerberger vállalat által, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kar Szilárdságtani és Tartószerkezeti Tanszékével közösen fejlesztett Porotherm X-therm tégla. Tervezéséhez például olyan profi számítógépes modellezést használtak, amit a Forma-1-es autók kidolgozásakor alkalmaznak. A mai, korszerű falazóblokkokkal már nagyon gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni. Az ilyen, professzionális anyagok beépítésénél mégis körültekintőnek kell lenni, ha technikai képességeiket, hőszigetelő adottságaikat teljes mértékben ki akarja használni az építtető. Éppen ezért fontos, hogy a kivitelezésnél pontosan betartsák az elemi szabályokat.

Minden építtető jogos igénye, hogy a megvásárolt építőanyagait az előírásoknak megfelelően építsék be. A Wienerberger Mesterház Programja éppen erre kínál megoldást. Kevés olyan leendő családi ház-tulajdonos van ugyanis, aki képes eldönteni, hogy a megvásárolt építőanyag technológiai adottságaihoz alkalmazkodnak-e megálmodott otthona tervei, majd megfelelően zajlik-e a kivitelezés. Azok az építkezni vágyók, akik részt vesznek a programban, a Wienerberger alkalmazástechnikai szakértők helyszíni szemléinek köszönhetően, biztosak lehetnek abban, hogy a kivitelezők megfelelően építik be az általuk választott minőségi építőanyagokat leendő álomotthonukba. Ez azért is különösen hangsúlyos kérdés, mert a munka falazási szakaszában elkövetett hibákat utólag már nem, vagy csak nagyon komoly költségekkel lehet korrigálni.

A 2020 márciusában indított Mesterház Program iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Ennek egyik magyarázata, hogy a családi házak leendő tulajdonosai díjmentesen vehetnek igénybe olyan szolgáltatásokat, amelyek mögött komoly mérnöki és szakmai tudás van. Ezek egyike, hogy a vállalat alkalmazástechnikai munkatársai a kivitelezés során három alkalommal, ingyenesen ellenőrzik a zajló munkálatokat, az építőanyagok helyes beépítését, emellett szakmai tanácsokkal is segítik az építkezőket, akár már a tervek véglegesítésénél is. Emellett az építőanyagokra – szintén díjmentesen – mennyiségkalkulációt is végeznek a vállalat szakértői.

A Mesterház Program szakembereinek segítségét már csak azért is megéri igénybe venni, mert az építőanyag tudatos választásával a további anyagok mennyiségén spórolhatunk. Porotherm X-therm használata esetén akár utólagos külső hőszigetelésre sincs szükség, elegendő a hőszigetelő vakolat, így felesleges pluszkiadásoktól kímélhetjük meg magunkat, miközben a 2024 második felétől érvényes, a „közel zéró” energiaigényű épületekre vonatkozó előírásokat teljesíthetjük. A kevesebb felhasznált építőanyag révén ráadásul a lakástulajdonosok ökológiai lábnyomát is csökkenthetjük, a megfelelő beépítéssel a fűtési és hűtési költségek, valamint a szén-dioxid kibocsátás is alacsonyan tartható, ami minden családi ház tulajdonosának hosszú távon érdeke.

Éppen ezért, az építkezés lehető legkorábbi szakaszában érdemes a Mesterház Programhoz csatlakozni. Így biztosan olyan otthonunk lesz, amelyet álmodtunk a családunk részére.

Érdeklődöm a Wienerberger Mesterház Programja iránt

Népszerűek a témában

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen

Energiatakarékos miniházak – Mit kell tudnunk a tiny house-ról?

Ez is érdekelhet

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Egyedi érzés a talp alatt - SOLIDSoft zuhanytálca

Okosan megtervezett termékekkel nagyobb tisztaság a fürdőszobában

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Lehet egyszerűbb a zuhanykabin építés! - ismerje meg a burkolható zuhanytálcáinkat

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Felére csökkenhet a falak építésének ideje ezzel a technológiával - Nemcsak időt, de pénzt és vizet is spórolhat, aki így épít

„Olyan típusú ember vagyok, aki bármit képes megszervezni” – interjú Zselló Katica lakberendező, enteriőrtervezővel, az Év fürdőszobai moodboardja 2023 pályázat díjazottjával

Előregyártott hűtő-fűtő rendszer: klímafödém

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon

Olcsó és gyors is? Pénzügyileg is jó megoldás lehet a gyorsház

Luxus-e a lakberendezés?

Tudatos tervezéssel hangulatos és stílusos lesz a kert és a terasz

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Gyors és stresszmentes építkezés, akár a karosszék kényelméből

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával