Hirdetés

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

A minőségi ereszcsatorna tulajdonságai

A minőségi NIAGARA ereszcsatorna rendszer egy komplett vízelvezető rendszer, mely minden tetőre tökéletes, ezenfelül könnyen összeszerelhető. Bármilyen éghajlaton jól teljesít és bármelyik létesítményhez ideálisan hozzáilleszthető. A helyesen felszerelt ereszcsatorna rendszer biztosítja az egész tetőrendszerről az esővíz gyors és biztos elvezetését, ellenáll a víz súlyának, a tetőről lecsúszó hónak, vagy a rétegződő jég okozta deformációknak.

NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható
NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható

Az ajánlott méretek és egyben a leggyakrabban használt rendszerek a 125/90 mm, 150/100 mm és 190/120 mm (ereszcsatorna átmérő/lefolyócső). A rendszeren belül nyolcféle színben, plusz horganyzott felületekben választhatók a termékek és a Niagarából nyolcféle rendszer érhető el.

A gazdag méret- és színválasztéknak köszönhetőn a struktúra egyedileg illeszkedik a tetőszerkezetek és az épületek, illetve az ipari csarnokok homlokzatának felületéhez és színéhez.

NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható
NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható

A kétféle méret lehetővé teszi az adott tetőfelülethez leginkább illő ereszcsatorna kiválasztását. Nagyon fontos, hogy a tetőhöz megfelelő méretű (125 mm vagy 150 mm) ereszcsatornát, illetve megfelelő mennyiségű lefolyót válasszunk.

Érdeklődöm a termék iránt

Az ereszcsatorna tartókat a lehető legsűrűbben, minden szarufához megfelelően rögzítsük, így elkerülhető a téli csapadék okozta deformitás. Az elemválaszték minden speciális igényt kielégít.

A minőségi termékeket gazdag elemválaszték jellemzi
A minőségi termékeket gazdag elemválaszték jellemzi

Az ereszcsatorna rendszer a legkorszerűbb technológián alapuló hidegen hengerelt acéllemezből készül. A rendszerelemek alapanyaga 0,70 mm vastagságú acéllemez, mely biztosítja a hosszú élettartamot. Az elemek kétoldalról horganyzottak (275g/m2) és pural réteg bevonatot kapnak (2x50 µm) a gyártás során. A pural réteget extra sima felület és tartós szín, valamint esővíz és légköri szennyeződésekkel szembeni ellenállás jellemzi. A bádog nyolc rétegben felvitt védőrétege garantálja az elemek tökéletes rozsdásodás elleni védelmét, ami többszörösen megnöveli azok élettartamát. Ezért az ereszcsatorna rendszert többéves megbízhatóság jellemzi, a karbantartás csupán a csatornákban lévő szennyeződések eltávolításából áll.

A pural rétegbevonat garantálja a rozsdamentességet és jelentősen megnöveli az ereszcsatorna élettartamát
A pural rétegbevonat garantálja a rozsdamentességet és jelentősen megnöveli az ereszcsatorna élettartamát

A legújabb innováció azonban már egy ennél is mélyebb kialakítású ereszcsatorna, mely a jelenleginél jelentősen nagyobb mennyiségű esővíz elvezetésére képes.

Bővebben a termékről Ajánlatot kérek a gyártótól

Kapcsolódó cikkek

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.