Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

A minőségi ereszcsatorna tulajdonságai

A minőségi NIAGARA ereszcsatorna rendszer egy komplett vízelvezető rendszer, mely minden tetőre tökéletes, ezenfelül könnyen összeszerelhető. Bármilyen éghajlaton jól teljesít és bármelyik létesítményhez ideálisan hozzáilleszthető. A helyesen felszerelt ereszcsatorna rendszer biztosítja az egész tetőrendszerről az esővíz gyors és biztos elvezetését, ellenáll a víz súlyának, a tetőről lecsúszó hónak, vagy a rétegződő jég okozta deformációknak.

NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható
NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható

Az ajánlott méretek és egyben a leggyakrabban használt rendszerek a 125/90 mm, 150/100 mm és 190/120 mm (ereszcsatorna átmérő/lefolyócső). A rendszeren belül nyolcféle színben, plusz horganyzott felületekben választhatók a termékek és a Niagarából nyolcféle rendszer érhető el.

A gazdag méret- és színválasztéknak köszönhetőn a struktúra egyedileg illeszkedik a tetőszerkezetek és az épületek, illetve az ipari csarnokok homlokzatának felületéhez és színéhez.

NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható
NIAGARA ereszcsatorna rendszer kétféle méretben és gazdag színválasztékban kapható

A kétféle méret lehetővé teszi az adott tetőfelülethez leginkább illő ereszcsatorna kiválasztását. Nagyon fontos, hogy a tetőhöz megfelelő méretű (125 mm vagy 150 mm) ereszcsatornát, illetve megfelelő mennyiségű lefolyót válasszunk.

Az ereszcsatorna tartókat a lehető legsűrűbben, minden szarufához megfelelően rögzítsük, így elkerülhető a téli csapadék okozta deformitás. Az elemválaszték minden speciális igényt kielégít.

A minőségi termékeket gazdag elemválaszték jellemzi
A minőségi termékeket gazdag elemválaszték jellemzi

Az ereszcsatorna rendszer a legkorszerűbb technológián alapuló hidegen hengerelt acéllemezből készül. A rendszerelemek alapanyaga 0,70 mm vastagságú acéllemez, mely biztosítja a hosszú élettartamot. Az elemek kétoldalról horganyzottak (275g/m2) és pural réteg bevonatot kapnak (2x50 µm) a gyártás során. A pural réteget extra sima felület és tartós szín, valamint esővíz és légköri szennyeződésekkel szembeni ellenállás jellemzi. A bádog nyolc rétegben felvitt védőrétege garantálja az elemek tökéletes rozsdásodás elleni védelmét, ami többszörösen megnöveli azok élettartamát. Ezért az ereszcsatorna rendszert többéves megbízhatóság jellemzi, a karbantartás csupán a csatornákban lévő szennyeződések eltávolításából áll.

A pural rétegbevonat garantálja a rozsdamentességet és jelentősen megnöveli az ereszcsatorna élettartamát
A pural rétegbevonat garantálja a rozsdamentességet és jelentősen megnöveli az ereszcsatorna élettartamát

A legújabb innováció azonban már egy ennél is mélyebb kialakítású ereszcsatorna, mely a jelenleginél jelentősen nagyobb mennyiségű esővíz elvezetésére képes.

A Polmetál termékeivel április 3. és 7. között a Construmán is találkozhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó cikkek

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok egyre népszerűbbek a tervezők és kivitelezők körében. Alkalmazásával tartós, környezetbarát és esztétikus tetőfedés és homlokzat alakítható ki.

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Esztétikus, tartós és környezetbarát tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez számos előnyös tulajdonságának köszönhetően jól alkalmazható lakó-, köz- és műemlék épületek tetőfedésére.

Utólagos szigetelés a tetőtérben. Gyors és problémamentes megoldások víz- és hőszigetelésre

A tetőtér – hiába remek lehetőség újabb helyiségek kialakítására – gyakran az egyik legproblémásabb része a lakóépületeknek. Ha a víz- és hőszigetelés nem megfelelő, elvész a kényelem is. Szerencsére azonban mindez egy alapos felújítással orvosolható.

Önnek ajánljuk