Hirdetés

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A cserepeslemez felhasználása, rögzítése

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a cserepeslemez azon tetők befedésére alkalmas, melyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok (14%). A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni azért, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt. Emellett fontos a hang-, és hőszigetelő hatása is.

A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható
A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható

A lemezek rögzítése az EPDM gumis gyűrűvel ellátott önfúrós csavarokkal történik. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezek takarásban úgynevezett fűzőcsavarral rögzíthetők.

Érdeklődöm a termék iránt

A felhasznált csavarok száma a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. Szerkezeti csavarból négyzetméterenként 5 db-ot használata javasolt. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők
A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők

Méretek

A lemezek átlagos szélessége 1,1 méter és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,5 méter hosszúságúak lehetnek. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimálisra csökken. A cserepeslemez súlya körülbelül 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb, így kevésbé terheli a szerkezeteket, miközben biztonságos és viharálló.

A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép
A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép

Bevonati rendszer, időtállóság

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont felületek garantálják a hosszú élettartamot, illetve az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez öntisztuló, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa. A lemezek 25 μm fényes poliészter, 35 μm matt-pikkely vagy 50 μm pural/purmat festékbevonattal készülnek. A festékréteg a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról
A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról

Bővebben a termékről Ajánlatot kérek a gyártótól

Kapcsolódó cikkek

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.