Hirdetés

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A cserepeslemez felhasználása, rögzítése

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a cserepeslemez azon tetők befedésére alkalmas, melyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok (14%). A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni azért, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt. Emellett fontos a hang-, és hőszigetelő hatása is.

A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható
A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható

A lemezek rögzítése az EPDM gumis gyűrűvel ellátott önfúrós csavarokkal történik. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezek takarásban úgynevezett fűzőcsavarral rögzíthetők.

Érdeklődöm a termék iránt

A felhasznált csavarok száma a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. Szerkezeti csavarból négyzetméterenként 5 db-ot használata javasolt. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők
A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők

Méretek

A lemezek átlagos szélessége 1,1 méter és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,5 méter hosszúságúak lehetnek. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimálisra csökken. A cserepeslemez súlya körülbelül 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb, így kevésbé terheli a szerkezeteket, miközben biztonságos és viharálló.

A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép
A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép

Bevonati rendszer, időtállóság

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont felületek garantálják a hosszú élettartamot, illetve az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez öntisztuló, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa. A lemezek 25 μm fényes poliészter, 35 μm matt-pikkely vagy 50 μm pural/purmat festékbevonattal készülnek. A festékréteg a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról
A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról

Bővebben a termékről Ajánlatot kérek a gyártótól

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!