Fürdőszoba Show 2020. január 17-18-19. Kíváncsi a legújabb fürdőszoba trendekre? Érdekel →

Esztétikus és tartós tetőfedés cserepeslemezzel

A cserepeslemez alkalmazásával lehetőség nyílik egy- és többlakásos családi házak, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és esztétikus befedésére. A gazdag színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.

A cserepeslemez felhasználása, rögzítése

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a cserepeslemez azon tetők befedésére alkalmas, melyek dőlésszöge nem kisebb, mint 8 fok (14%). A cserepeslemez alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni azért, hogy elvezesse a párát, áteressze a levegőt. Emellett fontos a hang-, és hőszigetelő hatása is.

A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható
A cserepeslemez tetőfedés szinte bármilyen stílusú lakó- és középületen használható

A lemezek rögzítése az EPDM gumis gyűrűvel ellátott önfúrós csavarokkal történik. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezek takarásban úgynevezett fűzőcsavarral rögzíthetők.

A felhasznált csavarok száma a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. Szerkezeti csavarból négyzetméterenként 5 db-ot használata javasolt. A cserepeslemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők
A lemezek gyorsan, EPDM gumis gyűrűvel szerelhetők

Méretek

A lemezek átlagos szélessége 1,1 méter és a könnyű kivitelezhetőség érdekében maximálisan 5,5 méter hosszúságúak lehetnek. Annak köszönhetően, hogy a lemezek konkrét hosszúságban készülnek, a hulladék minimálisra csökken. A cserepeslemez súlya körülbelül 5 kg/fm, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb, így kevésbé terheli a szerkezeteket, miközben biztonságos és viharálló.

A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép
A lemezek súlya közel tízszer könnyebb, mint a hagyományos tetőcserép

Bevonati rendszer, időtállóság

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont felületek garantálják a hosszú élettartamot, illetve az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez öntisztuló, a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa. A lemezek 25 μm fényes poliészter, 35 μm matt-pikkely vagy 50 μm pural/purmat festékbevonattal készülnek. A festékréteg a horganyréteg, a passziváló réteg és a primer réteg felett helyezkedik el.

A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról
A lemezek két oldalú horganyzása és a több rétegű festékbevonat gondoskodnak a hosszú élettartamról

A Polmetál termékek megtekinthetők a Construmán, április 3-7. között.

Kapcsolódó cikkek

Klikk rendszerű állókorcos lemezfedés – 1.rész

Az építészetben alkalmazott egyik legrégebbi technológia, az állókorcos lemezfedés napjainkban is méltán népszerű.

Klikk rendszerű állókorcos lemezfedés - 2.rész

A pattintott korcolt lemezek számos, előnyös tulajdonsággal rendelkeznek.

Miért válasszunk cserepeslemez tetőfedést?

Könnyű súlyával, gyors szerelhetőségével és időtállóságával a cserepeslemez napjaink egyik legnépszerűbb tetőfedő anyaga.

A minőségi ereszcsatorna legfontosabb tulajdonságai

A magastetős épületek nélkülözhetetlen tartozéka az ereszcsatorna, mely nélkül a falazat súlyos károkat szenvedne. Mikor mondhatjuk, hogy az ereszcsatorna jó minőségű?

A tervezéstől a felújításon és a tetőfedő anyagok kiválasztásán át a szigetelésig, itt mindent megtalál, amit a tetőkről tudnia kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Tetőjavítás, tető vízszigetelés egyszerűen, házilag

A tetővel kapcsolatos karbantartási munkákat ajánlott szakemberre bízni. Bizonyos esetekben azonban dolgozhatunk olyan anyagokkal, melyek segítségével saját kezűleg is elvégezhető a kivitelezés.

Tető- és homlokzatburkolatok horganyzott acéllemezből

A horganyzott acéllemez megmunkálásával készülő burkolatok a homlokzatokon és a tetőkön egyaránt jól alkalmazhatók.

Figyeljünk a fontos részletekre! - Tetőfóliák és alátéthéjazatok

Egy új ház építése során számos olyan tényezőt kell figyelembe venni, melyeket kevésbé fontosnak gondolunk. Habár az esztétikum mindenki számára az egyik legfontosabb szempont, az alapanyag választás és a kialakítás legalább ekkora hangsúlyt kell, hogy kapjanak. Ha a biztonságról és a funkcionalitásról van szó, ne kössünk kompromisszumot!

Milyen cserepet válasszunk az otthonunkra, ha az energiatakarékosság, az esztétikum és a funkcionalitás egyaránt fontos?

A Terrán GENERON napelemes tetőcserép alkalmazásával a tető védelmi funkciója a teljes felületen tökéletesen biztosított, miközben fenntartható módon járul hozzá otthononunk mindennapi energiaszükségletéhez.

Önnek ajánljuk