Hirdetés

Köztartozásmentes adózó CSOK igénylése

A CSOK igényléséhez több feltételnek kell teljesülnie, melyek közül az egyik az igénylő köztartozásmentessége. A NAV kiadott közleményéből megtudhatjuk, ki minősül köztartozásmentes adózónak.

Az igénylő, aki a Köztartozásmentes Adózói Adatbázisban szerepel

Ehhez, személyes Ügyfélkapu regisztrációt követően elektronikus úton kell benyújtani az illetékmentes, KOMA elnevezésű nyomtatványt. Az igénylő a benyújtást követő hónap 10. napjáig bekerül az adatbázisba, ha az igénylési hónap (mikor benyújtotta az igénylési kérelmét) utolsó napjában megfelel a kiszabott feltételeknek. A regisztrációt nyerő személy több évig igazolhatja köztartozás mentességét más eljárások esetében is, az adatbázisban való szereplésével, további ügyintézési procedúra és költségek nélkül. Az így létrejövő adatbázis mindenki számára szabadon szolgáltat információt.

Nemleges adóigazolás, amely 15 napnál nem régebbi

A kérelmező, igazolását az igényléstől számított 6 napon belül kézhez kapja, melynek nincs lejárati ideje. Ellenben CSOK igénylés esetén nem lehet 15 napnál régebbi, máskülönben új igazolás iránti kérelem benyújtása szükséges.

CSOK igénylés

Igénylése illetékmentes, a következő módon történhet:

  • Postai úton
  • Személyesen
  • Elektronikusan az IGAZOL nyomtatvány kitöltésével
  • Az Állami Adó- és Vámhatóság Ügyfél tájékoztató és Ügyintéző rendszerében

Forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Érezhető-e már a CSOK-hatás?

A két éve tartó lakáspiaci fellendülés idén sem áll meg, a tavaly tapasztalt fogalomnövekedés jelenleg is kitart. Áprilisban 4%-kal, májusban pedig 3%-kal magasabb tranzakció számot regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.

A CSOK bővítésének következményei: telek és ingatlan ár növekedés

Cikkünkből megtudhatja, milyen mértékű ingatlan és telek ár változásra lehet számítani az ország egyes területein a nagy keresletnek köszönhetően.

Az éves szinten hiányzó 25 ezer lakóingatlan

Az „Évente 25 ezer új lakóingatlan hiányzik a magyar piacról”címmel március 22-én megrendezett sajtótájékoztató az ingatlanpiac múltbéli, jelenlegi és várható helyzetéről, változásairól informálta a sajtó képviselőit.

5 kérdés és válasz a NOK-ról

Röviden már esett szó a Nemzeti Otthonteremtési Közösségről (NOK). Következő cikk sorozatunkban olyan információkat szeretnénk kérdés-válasz formájában összegyűjteni, melyek segítségével egy átfogóbb képet nyújthatunk az amúgy bonyolultnak tűnő rendszerről.

CSOK igénylők körének bővítése

Novák Katalintól (Ifjúság és Családügyi Államtitkár) megtudhattuk, hogy a kormány további módosításokat tervez a CSOK programmal kapcsolatosan.

CSOK – tudnivalók a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről

Hazánkban az elmúlt időszak legfontosabb kérdésköre az otthonteremtés, kedvezmények, adócsökkentés és az építésügyhöz kapcsolódó eljárások egyszerűsítése volt. Ezt öleli fel a Családosok Otthonteremtési Kedvezménye, a CSOK.

Ezeknél a bankoknál már igényelhető a CSOK

Óriási az érdeklődés az új otthonteremtési kedvezmények, azaz a CSOK iránt és most már egyre több pénzintézet áll készen arra, hogy az igénylőket kiszolgálja. Íme azon bankok listája, melyeknél már adottak a lehetőségek, illetve azok, melyeknél néhány héten belül elérhető a támogatás.

3 dolog, amire érdemes odafigyelni új lakás vásárlásánál

A családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) várhatóan egyre többen tervezik új lakás vásárlását. Ám mielőtt sor kerülne az adásvételre, alaposan utána kell járni, milyen lehetőségeink vannak, és mi mindenre kell odafigyelnünk egy ilyen fontos döntés előtt.

Szocpol 2015, avagy CSOK – fontos tudnivalók a támogatásról

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK), korábbi nevén Szocpol, 2015 július 1-től már használt lakásra is igénybe vehető. A feltételek, az igénylés módja azonban sokak számára nem világosak.