Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Házépítés másképp: új típusú falazóelemek, típusházak, gyors kivitelezés

Aki látott már közelről építkezést, az látott már mindent. Pedig nem törvényszerű, hogy az építkezés végére tönkremegyünk a stressztől, lehet ezt másképp is. Találunk már olyan innovációkat, melyek gyorsabb, hatékonyabb és egyszerűbb munkát tesznek lehetővé. Ha még csak tervezzük az építkezést, tájékozódjunk a lehetőségekről. Íme, az Ytong Kész Ház programja.

Mintatervek az Ytongtól

A házépítés kevesek hobbija, hiszen az alapanyagok és a munkálatok megkezdését alapos szakmai és pénzügyi tervezésnek kell megelőznie, azt pedig sokan tapasztalhatják, hogy az eredeti terveket szinte mindig felülírják a nem várt események. Megfelelő szakértelem nélkül nem könnyű jó döntéseket hozni ezekben a kérdésekben. Az Ytong Kész Ház programjával az építtetők megkímélhetik magukat a házépítéssel járó gondoktól. A szerződött partnerekkel megvalósuló rendszert arra fejlesztették ki, hogy segítsenek egy kézben tartani az építkezés összes lépését. A magánépítők akár egy karosszék kényelméből tervezhetik meg az otthonukat. Nincs más feladatuk, mint a mintatervek közül kiválasztani a számukra szimpatikus, egyszintes ház típustervét, amit igény esetén akár egyedi elképzelésükre formálnak a szakemberek. Ezután a kiválasztott mintatervet a partnerek az adott helyszínre adaptálják, majd az árkalkuláció kidolgozásával és az építési idő meghatározásával könnyítik meg a megrendelő dolgát.

Családi ház, mely az Ytong Kész Ház programjával épült

Az említett kényelmi szempontok mellett számos érv szól az Ytong mellett, hiszen a Lambda falazóelemek alkalmazásával egyrétegű, alacsony energiaigényű családi házak valósíthatók meg kiegészítő hőszigetelés nélkül.

Az Ytong tégla kitűnő épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyrétegű falazószerkezetek páraszabályozásban, energiahatékonyságban és hőszigetelésben verhetetlenek.

Családi ház, mely az Ytong Kész Ház programjával épült

Emellett az Ytongra a környezettudatos építőanyag éllovasaként tekinthetünk: a tisztán ásványi alapanyagokból készülő építési elemek nem borítják fel az ökológiai egyensúlyt, a falazóelemek gyártása során nem szabadulnak fel mérgező anyagok, nem beszélve arról, hogy a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Az Ytong hagyományos falazóelemcsaládhoz csatlakoztak nemrég az innovatív vasalt fal-, tető és födémpallók, mely termékek ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokokkal rendelkeznek, mint hagyományos falazóelem társai. Így a „tér minden irányában” azonos mértékben szigetelnek, az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően optimális lakóklímát, valamint a megfelelő nyomószilárdságból adódóan masszív és értékálló szerkezetet biztosítanak.

Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem tökéletesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyiben az építkezés során a rendszer összes elemét beépítik, a tökéletesen illeszkedő homogén rendszerelemek eredményeként megelőzhető a hőhidak kialakulása. A nagy méretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak az adott projekthez igazadó, méretre történő gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét. Többek között a daruval mozgatható elemeknek is köszönhető, hogy az élőmunkaerő mennyisége a hagyományos kiselemes építéseknél alkalmazottnak csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan. A nagy elemekből és a gépi beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m2 falfelület is megvalósítható. Ez hozzávetőlegesen egy családi ház egy teljes szintjének felel meg!

Családi ház, mely az Ytong Kész Ház programjával épült

Az Ytong pallók teherhordó és nem teherhordó falak építésére egyaránt alkalmasak, hatékony munkaidő kihasználást tesznek lehetővé családi házak, ikerházak, sorházak és társasházak kivitelezése esetén. További információért látogass el a https://epiteniakarok.hu/ weboldalra.

Népszerűek a témában

Gyors házépítés, tartós megoldás - Egyre kedveltebbek az előre tervezett típusházak

Ezt a szolgáltatást minden kivitelezőnek ismernie kell! A Wienerberger „Első sor” megoldása az, amire minden építtető vágyott, még ha eddig nem is tudott róla

Kényelmes, költséghatékony és korszerű építkezés fehér téglával

Ez is érdekelhet

Már 100 éve bizonyít a pórusbeton

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Így segít a profi zuhanykabin a maximális vízbiztonság elérésben

A kültéri árnyékolás legújabb formája: tolópaneles zsalugáter

Napsütötte terasz, erkély? Nem hiányozhat a napellenző!

Családi ház építése környezettudatosan és fenntartható módon

Olcsó és gyors is? Pénzügyileg is jó megoldás lehet a gyorsház

Régi családi házak felújítása Ytong építési rendszerrel

Közel nulla energiaigényű épület – Így is építhetünk házat az új anyagok használatával

Optimális lakóklíma környezetbarát hőszigeteléssel – akár belső oldali hőszigetelésként is

Gyors, kalkulálható, Típusház – érdemes utánanézni! Házat, de gyorsan! 7. rész

Gyors és stresszmentes építkezés, akár a karosszék kényelméből

5 pénztárca kímélő környezettudatos szempont építkezésnél

Otthonunk felbecsülhetetlen értéke a csend és a nyugalom – Építkezés mészhomok téglával

Így gazdálkodunk okosan – Mi az, amit mi feltétlenül beszerzünk a HOMEINFO Heteken?

Elszálló építőanyagárak, komoly kihívások. Mit tehetünk? – szakértőket kérdeztünk

Otthonfelújítási támogatástól az építőanyag vásárlásig – Ezentúl mindezt egy helyen intézhetjük!

Ytong: ahol a minőség, a fenntarthatóság és az elkötelezettség találkozik