Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Napelem tapasztalatok, napelem vélemények, napelem ötletek, napelem cégek, napelem képek, napelem tippek

napelem cikkek

Tető – Minden, amit a tetővel kapcsolatban tudnunk kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Az energiatárolás és az áramhálózattól függetlenedés - Nézzük az előnyöket és a hátrányokat!

Az energiaárak növekedése, a túlterhelt hálózatok egyre akutabb problémái az energiatárolás irányába tolják majd a fogyasztókat. Mikor éri majd meg igazán az energiatárolás, mint beruházás?

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Tetőre vagy talajra telepített napelemes rendszer? Sokan ez utóbbira egyfajta kényszerű megoldásként tekintenek, pedig a szabadmezős telepítéseknek is van előnyük.

Tények és tévhitek a napelemes rendszerekről

A szolárenergia iránti érdeklődés több mint duplájára nőtt az utóbbi hetekben mind lakossági, mind pedig a vállalati szektorban. Az alábbi cikkünkben összeszedtük a napelemes rendszerekről szóló leggyakoribb tévhiteket, amelyhez szakértői segítséget nyújtott Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke.

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

A hazai 700 ezer panellakás nagy része még korszerűsítésre vár, amit érdemes minél előbb megejteni és nemcsak az emelkedő rezsiköltségek miatt.

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

A környezettudatosság mellett az utóbbi időben a jelentősen növekvő energiaárak is mind inkább arra ösztönöznek minket, hogy belevágjunk otthonunk energetikai korszerűsítésébe.

Napelemes rendszertípusok: miből választhatunk?

Aki csak most kezd a napelemes rendszerek megismerésébe, a lehetőségei feltérképezésébe, azok számára hasznos lehet összefoglalni, milyen napelemes rendszermegoldások közül választhat, ha saját HMKE-t, vagyis háztartási méretű kiserőművet szeretne. A lehetőségek száma ugyanis nagy, így jól jöhet, ha tisztában vagyunk a különböző rendszertípusok előnyeivel és hátrányaival.

Napelemes rendszer az elszabaduló energiaárak ellen?

Az energiapiacon – ebben a pillanatban is tapasztalható – bizonytalanságnak, és az ebből fakadó árrobbanásnak már voltak előzményei, hiszen a szélerőművek gondjai, az ázsiai piac egyre nagyobb energiaéhsége már megmutatta, mi történik akkor, ha az energia ára – mint például egy év alatt a gázé – a húszszorosára növekszik. De hogyan készülhetünk fel erre mi, fogyasztók? Megoldás-e minderre a napelemes rendszer? Ennek járunk utána.

További cikkek napelem témában

napelem képek

Referencia ház

Ajtó-ablak Gil-Trade Kft.

Tégla homlokzat

Personal Architecture

Ökoház

Elledecor.it

Geometrikus formák

http://www.liebelarchitekten.de/
További képek napelem témában

napelem cégek

További cégek napelem témában