Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Napelem tapasztalatok, napelem vélemények, napelem ötletek, napelem cégek, napelem képek, napelem tippek

napelem cikkek

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

Tető – Minden, amit a tetővel kapcsolatban tudnunk kell

A tető az épület egyik fontos teherhordó szerkezete, épsége, megfelelő stabilitása éppen ezért kulcskérdés. Az épülethez illő formát és kialakítást, a tetőfedés típusát, anyagát, színvilágát a tervezés során kell meghatározni, majd a kivitelezésnél - minden részletre kiterjedően - szakszerűen végigvinni. A cél, a tető évtizedekig tartó időtállósága és nem utolsósorban esztétikája.

Információ nélkül nem tudunk jó döntéseket hozni

Magától értetődő, hogy információ nélkül nehezen igazodunk ki a világban, legyen szó kisebb vagy nagyobb döntésekről. Tájékozódunk, ha iskolát keresünk a gyerekünknek, ha orvosi ellátásra szorulunk, ha építkezünk vagy felújítunk. A Terrán számára fontos, hogy segítséget nyújtson a döntésben hiteles információkkal.

Hogyan lehetünk függetlenek az energiahálózattól? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez?

Az áremelkedést látva sokan játszanak gondolattal, hogy függetlenedve a nagy hálózatoktól, maguknak termelik, és ha lehet, tárolják is az energiát. Hogyan működhet egy szigetüzemű energiatermelő és tároló rendszer? Megéri-e egyáltalán ebbe beruházni?

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Tetőre vagy talajra telepített napelemes rendszer? Sokan ez utóbbira egyfajta kényszerű megoldásként tekintenek, pedig a szabadmezős telepítéseknek is van előnyük.

Tények és tévhitek a napelemes rendszerekről

A szolárenergia iránti érdeklődés több mint duplájára nőtt az utóbbi hetekben mind lakossági, mind pedig a vállalati szektorban. Az alábbi cikkünkben összeszedtük a napelemes rendszerekről szóló leggyakoribb tévhiteket, amelyhez szakértői segítséget nyújtott Kiss Ernő, a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke.

Tippek és tanácsok a panelek energetikai korszerűsítéséhez

A hazai 700 ezer panellakás nagy része még korszerűsítésre vár, amit érdemes minél előbb megejteni és nemcsak az emelkedő rezsiköltségek miatt.

10 + 1 tipp otthonunk sikeres energetikai korszerűsítéséért

A környezettudatosság mellett az utóbbi időben a jelentősen növekvő energiaárak is mind inkább arra ösztönöznek minket, hogy belevágjunk otthonunk energetikai korszerűsítésébe.

Milyen napelemes rendszertípust válasszunk?

Ha saját háztartási méretű kiserőművet – röviden HMKE-t – szeretnénk telepíteni, fontos megismerni a különböző napelemes rendszereket. Sokféle lehetőség adott, viszont egy ilyen beruházás felelős döntést kíván. Összeszedtük a különböző rendszertípusokat előnyökkel és hátrányokkal.

További cikkek napelem témában

napelem képek

Referencia ház

Ajtó-ablak Gil-Trade Kft.

Modern lakóház

Arnhard and Eck

Rusztikus lakóház

Breathe Architecture
További képek napelem témában

napelem cégek

További cégek napelem témában