Hirdetés

Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Lakberendezési trendek 2024-ben - Új dimenziók az otthonokban

Az otthonok kialakítása, berendezése mindig is tükrözte a kor divatját és a benne élők változó igényeit. 2024 a lakberendezésbe is új nézőpontokat hoz magával, ahol az innováció, az élénk színek, a környezetvédelem és az egyediség jegyében zajlanak a változások. Ismerjük meg az idei év legizgalmasabb elemeit, melyek segítenek új életet lehelni otthonunkba!

A 2024-es év lakberendezési trendjei az egyediség és a kreativitás iránti vágyat tükrözik. Az élénk színek, fenntartható anyagok és a geometriai formák egyedülálló otthonokat teremtenek, ahol a múlt, a jelen és a jövő találkozik. A lakberendezés ezen új dimenziói arra ösztönöznek bennünket, hogy otthonainkat ne csak lakhelyként, hanem kifejező művészeti alkotásként is tekintsük, ahol a színek, a formák és az anyagok összjátéka személyiségünket is tükrözi. Készüljünk fel tehát arra, hogy az otthonunk 2024-ben ne csak “szálláshely”, hanem valódi élettér legyen, ahol a kreativitás és az egyediség minden elemét felfedezhetjük.

Színek és hangulatok

  • Élénk színek és fények

Élénk és merész színek hódítják meg a belső tereket, miközben a klasszikus árnyalatok – grafitszürke, borvörös, bézs, mahagóni barna és az arany – továbbra is népszerűek. Az élénk kék, mély zöld és tűzpiros egyaránt megjelennek, hogy lendületet és életteliséget csempésszenek a térbe. A napfényes hangulatot fokozva ugyancsak visszatérnek a narancsos és sárga árnyalatok.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Covet House
Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Fenabel – The heart of seating

Az év színe a Peach Fuzz, amit leginkább a hamvas barackhoz hasonlíthatunk, inkább a klasszikus színvilágot egészíti ki: jól illik a szürkékhez, bézsekhez, a babakékhez és az arany tónusokhoz.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Covet House
  • Organikus anyagok és földszínek

A környezettudatosság jegyében a földszínek, például a terrakotta, az olajzöld és a mélybarna, egyaránt közkedveltté válnak. Az organikus anyagok, mint a fa és a kő, harmonizálnak ezekkel a színekkel, létrehozva egy természetes és kiegyensúlyozott atmoszférát.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Fenabel – The heart of seating
  • Multifunkcionális fényforrások

Főként az intelligens világítás és a multifunkcionális lámpák kerülnek előtérbe. Az okosotthon rendszerek lehetővé teszik a mesterséges fények testreszabását és a színhőmérséklet kiválasztását, így a fényforrások könnyedén alkalmazkodnak a különböző napszakokhoz és tevékenységekhez.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Boca do Lobo

Anyagok és textúrák

  • Természetes és fenntartható anyagok

A fenntarthatóság iránti igény visszavonhatatlanul beépült a lakberendezésbe is. A bambusz, a kő, a fa és a gyapjú olyan anyagok, amelyek nemcsak környezetbarátak, de természetközelivé és életteltelivé varázsolják az otthonokat.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: SENTTA
  • Fémek és üvegek

A rozsdamentes acél, az alumínium, a réz és az üveg – akár színes formában – kombinációja elegáns és modern megjelenést kölcsönöz az enteriőröknek. A fémfelületek a bútorokon és a dekor elemeken egyaránt megjelennek, de önállóan, dísztárgyként is jól kiegészítik a tágas tereket.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Sweetpea & Willow
  • Bőr és szövetek

A luxus és kényelem jegyében a bőr és a szövetek egész kavalkádja jelenik meg. A színes bőr kanapék, akár textilbőr formában, valamint a puha szövetek, az organikus pamut kényelmes zugokat teremtenek, míg a textúrák játékosságát élvezhetjük a párnákon és a takarókon.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Abstract House

Formák és stílusok

  • Aszimmetria és geometria

Egyelőre az aszimmetrikus formák és a geometriai minták dominálnak. A bútorokon és a dekorációs részleteken egyaránt felbukkanhatnak az érdekes szögek és vonalak, amelyek egyedi karaktert kölcsönöznek a térnek.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Mustard
  • Rusztikus minimalizmus és japandi stílus

A minimalizmus továbbra is erős marad, de gyakran kiegészül rusztikus, natúr részletekkel. A tiszta vonalak, az egyszerű formák és a természetes fények nyugodt és harmonikus környezetet teremtenek. A japandi a japán és a skandináv stílusok házasságából született, a természetes anyagok és natúr színek uralják ezeket a tereket, melyekbe egy-egy régebbi tárgy is helyet kaphat.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: MYFACE
  • Retro és vintage

A nosztalgia jegyében visszatér a retro stílus. A vintage bútorok, geometriai minták és a régi korszakok stílusjegyei modern értelmezésben teremtenek egyedi atmoszférát. Nem idegen ettől a vonulattól a bohémság sem, élénk színekkel, sok zöld növénnyel, még egy-egy klasszikus bútordarab vagy kiegészítő is elfér közöttük.

Lakberendezési trendek 2024
Fotó: Pressloft.com
Népszerűek a témában

Otthoni edzőterem kialakítása

Útmutató kárpitválasztáshoz

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

Ez is érdekelhet

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

Modern fürdőszobák díszei az öntöttmárvány térkádak

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Hörmann garázskapu és bejárati ajtó konfigurátor

Így lehet energetikailag hatékony a tető

Gyors, díjmentes, nagyságrendi számítás a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Talán a legjobb családi jakuzzi a piacon – a VitalSpa ‘Bermuda’ masszázsmedencéje (TÉNYLEG 5 személyes)

Erre figyeljünk oda, ha redőnyt vásárolunk! – válaszol a szakértő

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Mindent a hőszigetelésről: anyagok, módszerek és árak

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

„Az egyedi környezet kialakításához mindig magam tervezem a bútorokat is” – beszélgetés Zsákai Gábor belsőépítész, lakberendezővel

Fuga nélkül nincs tartós burkolat – Miért fontos a megfelelő fuga kiválasztása?

Okos megoldásokkal az optimális fürdőszobai vízhasználatért

Otthoni edzőterem kialakítása

„Ha egyszóval kellene jellemezni, amit a lakberendezés adhat, akkor az a varázslat lenne” – bemutatkozik Baktai Bianca lakberendező, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottja

Játék a csempékkel – Így válnak hangsúlyossá a terek a jól megválasztott csempével

3 tipp a modern, színes fürdőszoba kialakításához

Hogyan készülnek a prémium kerámia szaniterek?

„Az esztétikumon és a funkcionalitáson felül kiemelt fontosságú számomra a terek játékos és inspiráló kialakítása” – interjú Lode Cora lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat harmadik helyezettjével

„Szeretem felfedezni a tér adottságait, tanulmányozni a lehetőségeket és megtalálni a legjobb kialakítási opciókat” – Kovács-Szécsi Dóra lakberendezővel, az Év moodboardja 2023 pályázat díjazottjával beszélgettünk

„Egy enteriőr akkor lesz élhető, amikor jól működnek együtt a különböző funkciók” – beszélgetés Pál Gabriella Annával, az Év moodboardja 2023 pályázat közönségdíjas lakberendezőjével

Szebb otthon home staging-gel: Zen ház projekt