Klasszikus stílus & modern technika: egyedi forgókapcsolók Németországból

Aki többre vágyik annál, hogy az otthonában a kapcsolók csak jól funkcionáljanak és azt szeretné, hogy emellett az anyaghasználattal és a dizájnnal önálló esztétikai értékkel is bírjanak, azoknak kiváló választási lehetőséget kínál forgócsapos kapcsolóival a Berker. Cikkünkben a 101 éves német gyártó egyedi termékcsaládjának tagjaira, az ötféle anyagváltozatban elérhető forgókapcsolókra fókuszálunk, melyek egyszerre testesítik meg a hagyományt, a stílust és a minőséget.

Időtlen formavilág, izgalmas anyaghasználat

Nem véletlen, hogy a belsőépítészek körében is népszerű ez a termékcsalád, melynek minőségi és dizájnos típusai harmóniában tudnak lenni modernebb felfogásban kidolgozott belső terekkel, a régebbi, akár többszáz éves (műemlékvédelem alatt álló) klasszikus stílusú épületekhez, lakásokhoz pedig korhűségük okán illenek tökéletesen, és jelentenek tökéletes választást egy felújítás során.

Klasszikus stílusú, vagy vintage jellegű terekbe jól illik a Berker forgókapcsolója
Klasszikus stílusú, vagy vintage jellegű terekbe jól illik a Berker forgókapcsolója
A Berker klasszikus forgókapcsolója
A Berker klasszikus forgókapcsolója

Portálunkon már bemutattuk az idén 101 éves Berker kapcsolóit, előző cikkünkből nemcsak az derült ki, hogy a hagyományosan magas minőség innovatív, merész anyaghasználattal párosul, hanem, hogy termékeivel a német gyártó elhódította az alábbi rangos dizájn-díjakat is:

  • Red Dot,
  • Good Design,
  • German Design Award,
  • iF DESIGN AWARD.

BERKER.HU FACEBOOK OLDAL

Több, mint egyszerű villanykapcsoló!

Fontos kiemelni, hogy a forgókapcsoló nem „csak” egy, a ma megszokott típusoktól merőben eltérő megoldás, puszta visszatekintés a múltba, hiszen 4 állásának köszönhetően kifejezetten praktikusan használható csillárokhoz (kiváltva ezzel a két nyomógombos kapcsolót), de például motoros redőnyök vezérléséhez is tökéletes.

Modern enteriőr bauhaus jegyekkel. A forgókapcsoló ide is tökéletes választás
Modern enteriőr bauhaus jegyekkel. A forgókapcsoló ide is tökéletes választás

Forgókapcsolóiban a Berker igényesen ötvözi az újra felfedezett, klasszikus stílusokat az új technológiákkal és a modern anyaghasználattal (termékeik minden eleme Németországban készül!), más kapcsolót nem is igazán lehetne elképzelni a ma is népszerű Bauhaus stílusú belső terekhez. A Berker forgókapcsolói látványosan mást nyújtanak, mint a legtöbb ma elérhető kapcsoló, ezért amellett, hogy tökéletesen funkcionálnak, önálló esztétikai élménnyel is bírnak a belső térben.

Egy különleges kapcsoló, mely önálló esztétikai élménnyel bír – ezt is tudja a Berker modern kivitelű forgókapcsolója
Egy különleges kapcsoló, mely önálló esztétikai élménnyel bír – ezt is tudja a Berker modern kivitelű forgókapcsolója

A halhatatlan Bauhaus
A Bauhaus művészeti iskola alapítása Németországban az első világháború utáni forradalmi és művészeti felpezsdülés eredménye, lényege a kézművesség és a modern technikai módszerek összeegyeztetése. Habár mint intézmény, a Bauhaus 1933-ban megszűnt, az eszmerendszere akkor már meghódította a világot és a mai napig meghatározza az építészet arculatát. A Bauhaus eredetileg valójában egy német művészeti iskola neve volt Weimarban, ami a helyi szépművészeti és iparművészeti akadémia összevonásával jött létre. Az iskola 1925-ben Dessauba költözött, a híres Bauhaus épületbe, mely 1996-ban felkerült az UNESCO kulturális Világörökségi listájára, mint meghatározó építészeti műemlék. Az épületben jelenleg a Berker 1930 kapcsolócsaládját használják.

A Bauhaus iskola épülete Dessauban
A Bauhaus iskola épülete Dessauban

SZERETNÉK MÉG TÖBBET MEGTUDNI A BERKER KAPCSOLÓKRÓL

Műanyagtól a Rosenthal porcelánig

A forgókapcsolók keretei öt féle anyagból készülhetnek.

  • műanyag,
  • üveg,
  • alumínium,
  • rozsdamentes acél,
  • porcelán.

Utóbbi a patinás porcelángyár, a Rosenthal közreműködésével készül, a Berker 1930 sorozat kerete és kapcsolója is porcelán, fekete és fehér színben vásárolhatók meg. A Berker jól eltalálta azt a mezsgyét, amelyen „járva” megőrizte az immár 1 évszázada rá jellemző vonalvezetést, látványt, ami a klasszikus értékek, formák jól eltalált ötvözetét kínálja a jelennel.

Üveg forgókapcsoló – modern megjelenés klasszikus gyökerekkel
Üveg forgókapcsoló – modern megjelenés klasszikus gyökerekkel

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Hangulatérzékeny kapcsolók

Mindenki törekszik az önkifejezésre, melynek fontos része a lakás stílusának kialakítása. Ehhez számtalan apró lépésen keresztül vezet az út, melynek méltatlanul elhanyagolt területe a kapcsolók és konnektorok világa. Pedig ezek igencsak fontos látványelemek.

Német minőség, hibátlan működés, színes formavilág, rangos dizájn díjak – kapcsolók felsőfokon

A Berker 101 éves múltra visszatekintő német gyártó, nemcsak a tartósságot és a minőséget helyezi előtérbe a tervezés és a gyártás során, de nagy hangsúlyt fektet termékeinek anyaghasználatára és formavilágára is.

A világítás és a fényforrások jelentősége kül- és beltéren

A belső terek dekorálásához, a hangulatos látvány megteremtéséhez számos eszközt bevethetünk. A sok lehetőség közül az egyik – egyben a legfontosabb – a világítás, valamint a megfelelő világító testek, lámpák, izzók kiválasztása.

Lehet-e a lakásszerelvény látványelem? A válaszunk: igen

A lakásszerelvényektől – mint bármelyik berendezési tárgytól - elvárható, hogy harmonizáljanak otthonunk stílusával, színvilágával, uralkodó anyagaival. Sőt, lehetnek akár az adott helyiség látványelemei is.

Szerelvények az otthonunkban: kapcsolók, dugaljak

Minden háznak, lakásnak fontos elemei a szerelvények, nemcsak funkció, hanem design szempontjából is. Nézzük át kicsit milyen lehetőségeink vannak.

Videosec okoskapcsolók és fali csatlakozók

Talán magyarázni sem kell, miért fontos egy új épületnél, vagy egy meglévő elektromos hálózat felújításánál a lehető legoptimálisabb, megfelelően bővíthető, felokosítható kapcsolók és aljzatok kiválasztása.

12 fontos dolog, melyekről felújítás előtt a villanyszerelővel beszélnünk kell

Egy általános összefoglalóban tekintsük át, hogy egy régi építésű családi ház villamos felújításánál mire figyeljünk, miről beszélgessünk el a kivitelezővel. Egy felújításnál ugyanis nem készülnek villamos tervek, így a helyszíni felmérés során tudjuk megadni igényeinket.

Az idősek és a Smart Home

Egy intelligensotthon rendszer a közhiedelemmel ellentétben, nem csak a fiatalabb korosztály életének lehet szerves része. Számos olyan funkció létezik, melyek az idősebbek életminőségén javíthatnak. Létrehozva számukra egy biztonságosabb, költséghatékonyabb, szórakoztatóbb környezetet.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok 2. rész - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Az előző részben a háztartási elektromos hálózat legfontosabb elemeinek új fejlesztésű, korszerű szerelvényeiről esett szó. A legújabb gyártmányfejlesztésekben azonban ugyanolyan hangsúlyt kap az elektromos szerelvények külső megjelenésének progresszív tervezése is.