Hirdetés

Evolúciós kapcsolók és konnektorok 2. rész - Új fejlesztésű villamossági szerelvények


Az előző részben megismerkedtünk a háztartási elektromos hálózat legfontosabb elemeinek új fejlesztésű, korszerű szerelvényeivel, a különféle bővített funkciójú dugaszoló aljzatokkal és villany‑kapcsolókkal. A legújabb gyártmányfejlesztésekben azonban ugyanolyan hangsúlyt kap az elektromos szerelvények külső megjelenésének progresszív tervezése is.

Számunkra fontosabb az a felhasználói felület, nevezhetjük interfésznek is, amellyel közvetlenül találkozunk, és amelyen az adott kapcsolási, vagy csatlakoztatási műveletet elvégezzük. Ezzel a külső megjelenéssel találkozunk naponta többször is, ráadásul hozzáérünk, tapintjuk, megfogjuk, illetve kezeljük ezeket a szerelvényeket. Nem mindegy tehát a termékek esztétikai értéke, minősége, megjelenése.

Szerkezet a design szolgálatában

Az új fejlesztések nem csak egyszerűen szín és mintaválasztékban adnak bőséges kínálatot, hanem összhangba hozzák a szerkezeti és funkcionális tartalmat a külső megjelenéssel. Talán a legfontosabb jellemzői az új termékcsaládoknak a moduláris megoldások.

Ez azt jelenti, hogy a különféle megjelenésű fedelek csereszabatosak egymással, a rögzítési megoldásuk pedig olyan, hogy a már fixen beszerelt alapszerkezetek bármikor, a későbbiekben is minden gond nélkül, akár házilag is cserélhetők. Például egy új lakásfestés megváltoztatott szín és formavilágához bármikor cserélhetők a villamos szerelvények stílusa is.

Villanykapcsoló

A különféle felpattintható soroló‑keretek egységessé teszik a vízszintesen vagy függőlegesen beépített szerelvények kisebb nagyobb csoportjait.

Új szerelvény design irányok

Az elektromos fali kapcsolók és konnektorok világában az évtizedek alatt nem sokat változott a meghatározó kör- és négyzetes alapformák rendszere. Épp ezért különleges, ha egy‑egy gyártó ezen a formai kereten belül is tud meglepő és újdonság értékű design-t létrehozni. A színek tetszőleges változatossága már nem kunszt, megszokottak lesznek a fémes színek és a tapétákról ismert klasszikus, barokkos motívumok is.

Villanykapcsoló

 

Villanykapcsoló

Szinte végtelen variációk adódnak a kör és a szögletes alakzatok ötvözésével, a színek és felületek ötletes kombinálásával.

 • Primer élénk színek, illetve trendi rafináltan kevert színárnyalatok tucatjai, mint a legújabb pasztell színsorok.
 • Fémes színek, a matt ezüsttől, az alumíniumon át a bronz és réz legszebb árnyalatáig.
 • Az autógyártásban már jól megszokott élénk metál színek.
 • Valódi fém szál‑csiszolt és eloxált felületek.
 • A természetes, különféle nemes‑fák erezetét tökéletesen utánzó mintázatok.
 • Transzparens, hátulról színezett és mintázott üveg hatású felületek, melyek a legszélsőségesebben minimál stílusú lakberendezéshez is illeszthetők.
 • Porcelánból kialakított felületek.
 • Gránit kő felületű mintázatok.
 • Valódi varrott bőr mintázatok, mely barátságos melegséget sugároznak.
 • Lebegő kapcsolók

 

Formai változatosság

A négyzet és kör ügyes kombinációjával, a kapcsolóbillentyűk tömbösített sorolásával és a többfunkciós megoldásokkal további formai változatosság születik.

 • Az alapformán túl változatosságot ad a felület konvex, vagy konkáv (domburú, homorú) vonalvezetése, hogy kellemes legyen a kéznek.
 • Jöhetnek a különféle csillogó vékony fémes szegélyek, keretek a keretben.
 • Retró hatású, a régi forgó‑kapcsolókat idéző formai megoldások.
 • Artdeco és indusztriális utalásokat tartalmazó formák.
 • A digitális technikában megszokott többfunkciós, illetve osztott‑billentyűs megfoldások LED lámpás és LCD felületű visszajelzésekkel.

20160111 evolucios kapcsolok es konnektorok4


Bátran gondolhatjuk, hogy a legújabb fejlesztések formai és design választékából a legkényesebb ízlésű lakásfelújító, belsőépítész, lakberendező, vagy villanyszerelő szakember is tud a kedvére valót választani.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Hangulatérzékeny kapcsolók

Mindenki törekszik az önkifejezésre, melynek fontos része a lakás stílusának kialakítása. Ehhez számtalan apró lépésen keresztül vezet az út, melynek méltatlanul elhanyagolt területe a kapcsolók és konnektorok világa. Pedig ezek igencsak fontos látványelemek.

5 az egyben konnektor

A legigényesebben berendezett dolgozószoba vagy iroda összhatásán is ronthat egy kaotikus kábelrengeteg. Ma már sok módja van a kábelek elrejtésének és rendszerezésének, de íme egy igazán esztétikus megoldás.

A konnektorok helye

Az elektromos kiállások, dugaljak helyének kijelölése, az álmennyezetbe, bútorba épített világítás előkészítése, a különféle készülékekhez szükséges csatlakozások elhelyezése nem könnyű feladat, gondos tervezést igényel.

Klasszikus stílus & modern technika: egyedi forgókapcsolók Németországból

Aki többre vágyik annál, hogy az otthonában a kapcsolók csak jól funkcionáljanak és azt szeretné, hogy emellett az anyaghasználattal és a dizájnnal önálló esztétikai értékkel is bírjanak, azoknak kiváló választási lehetőséget kínál forgócsapos kapcsolóival a Berker.

Német minőség, hibátlan működés, színes formavilág, rangos dizájn díjak – kapcsolók felsőfokon

A Berker 101 éves múltra visszatekintő német gyártó, nemcsak a tartósságot és a minőséget helyezi előtérbe a tervezés és a gyártás során, de nagy hangsúlyt fektet termékeinek anyaghasználatára és formavilágára is.

A világítás és a fényforrások jelentősége kül- és beltéren

A belső terek dekorálásához, a hangulatos látvány megteremtéséhez számos eszközt bevethetünk. A sok lehetőség közül az egyik – egyben a legfontosabb – a világítás, valamint a megfelelő világító testek, lámpák, izzók kiválasztása.

Lehet-e a lakásszerelvény látványelem? A válaszunk: igen

A lakásszerelvényektől – mint bármelyik berendezési tárgytól - elvárható, hogy harmonizáljanak otthonunk stílusával, színvilágával, uralkodó anyagaival. Sőt, lehetnek akár az adott helyiség látványelemei is.