Videosec okoskapcsolók és fali csatlakozók

Talán magyarázni sem kell, miért fontos egy új épületnél, vagy egy meglévő elektromos hálózat felújításánál a lehető legoptimálisabb, megfelelően bővíthető, felokosítható kapcsolók és aljzatok kiválasztása.

Nikola Tesla óta tudjuk, hogy az elektromos közművesítés jó dolog. Belépünk a szobába, egy határozott mozdulattal odanyúlunk a villanykapcsolóhoz, klikk, és máris világos van. Eszközeinket a legnagyobb természetességgel csatlakoztatjuk a 230V-os hálózat aljzataiba. Kapcsolóink és aljzataink jelenlétét már észre se vesszük, csak a hiányukat, vagy ha nem az elvárásaink szerint működnek.

VideoSec okoskapcsolók

Kabátot nem a már meglévő kabátgombhoz választunk, okos otthont sem elsősorban a mobilapplikációja alapján ítélünk meg (bár nem elhanyagolandó szempont), hiszen ki tudja ma megmondani, 3-5-10 év múlva milyen kütyükkel élünk napi szimbiózisban, miről szeretnénk akkoriban vezérelni a már beépített eszközeinket. Aktuátorainkat is időről időre lecseréljük, elég ha az izzószálak korát követő gáztöltetes kompakt fényforrásokat ma leváltó LED világítástechnikára gondolunk, legtovább a kapcsolók és az aljzatok maradnak. Első szempont legyen tehát a robusztus elektromechanikus kivitel és a tartósság, valamint könnyű szerelhetőség, amiről a telepítés után meg is feledkezhetünk. Fontos továbbá az elérhető funkciók listája, a programozható eszközök egyszerű kezelhetősége és megbízható működése.

VideoSec okoskapcsolók szerelése

A modern, letisztult formavilágú, exkluzív megjelenésű Videosec távvezérelhető érintőkapcsolók nagy előnye, hogy nem igénylik külön null-vezető bekötését, saját táplálásukat a fogyasztón keresztül valósítják meg, még a dimmer, impulzuskapcsoló és az időzített kapcsoló (egy érintés 90 másodpercre kapcsolja be a fogyasztót) esetében is. Az egyes modulok mérete EU/DIN szabványos fali kötődobozok alkalmazását teszi lehetővé. Az edzettüveg előlapok és a hozzájuk tartozó fém szerelőkeret egy, kettő, három és négy modul szélességben kaphatóak. Mechanikus váltókapcsolók egyes, kettes és hármas csoportban érhetőek el, illetve a feles méretű kivitel mellé egyéb fél egység szélességű aljzatot szerelhetünk. Aljzatok között az elengedhetetlen a CEE 7/3 F vagy Schuko konnektor, ami gyerekzáras kivitelű, illetve RJ-45, RJ-11 és egyéb csatlakozók, valamint kétportos 5VDC USB töltő is.

VideoSec okoskapcsolók

A Mifare kártyás táplálás-főkapcsolók és a padlófény-modulok főleg hotelekben való telepítésre lettek előlátva.

A távvezérelhetőség a rendszerhez megvásárolható 433MHz-en sugárzó EV1527 kódolású távirányítókkal oldható meg, amik a kulcstartóra szerelhető és asztali távirányítón kívül három érintőgombos, felületreszerelhető, az érintőkapcsolókkal megegyező kinézetű kivitelben is kapható. Ha egy kapcsolót csak távirányítva szeretnénk használni, érintőkapcsoló nélkül, ezt egy MRS56-01 rádiós vevőegységgel megtehetjük. Ha távvezérlés hatótávolságát messze, az épületen kívülre szeretnénk meghosszabbítani, szükségünk lesz egy internetre csatlakoztatható 433MHz-es repeater-eszközre, mint amilyen többek között a BroadLink RM-Pro távvezérlő. Az e-Control mobilapplikációból vezérelve különféle gombelrendezéseket létrehozva a már felprogramozott távirányítóink egyes nyomógombjaihoz tartozó rádiójelet fel tudjuk venni, amit az RM-Pro gombnyomásunkra visszajátszik, azaz felkapcsolja és lekapcsolja a kívánt eszközöket. Ugyanezt a másolást megtehetjük infravörös távirányítóinkkal is, ezáltal telefonunkról vezérelhetjük a világításon, motoros redőnyökön, függönyökön és a fűtésen kívül a házimozit, klímát és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközünket.

Kapcsolódó cikkek

Van új a nap alatt - Napelem fejlesztések, újdonságok

A napelemek fejlődése olyan ugrásszerűen változik, hogy lassan a hagyományos és jól bevált szilíciumlapkás táblákat említeni szinte korszerűtlen. Mielőtt sorolnánk a jobb és ígéretesebb, zseniális újdonságokat, tegyünk említést a hagyományos és jelenleg is általánosan használatban lévő szilícium napelemekről.

A LED szalag és a benne rejlő lehetőségek

A világítástechnikában a legsokoldalúbban alkalmazható technológia a LED szalag, melyen belül az egyszínű szalagoktól kezdve az RGBW szalagokig számos termékvariáció létezik. Ebben az összefoglalóban többet is elárulunk a LED szalagokról, mint amit egy termékkatalógus mutat.

Fő világítás és dekorációs fények színes LED szalagokkal. Okos rendszerek

A színes LED szalagokat gyakran alkalmazzák hangulatvilágításokhoz, rendezvénytermek indirekt megvilágításaihoz, de okos testvéreikkel együtt különleges világítások is megvalósíthatók.

Szerelvények az otthonunkban: kapcsolók, dugaljak

Minden háznak, lakásnak fontos elemei a szerelvények, nemcsak funkció, hanem design szempontjából is. Nézzük át kicsit milyen lehetőségeink vannak.

Elektromos zárak és kilincsek: újdonságok a Videosec kínálatában

Az Euro Tech Corp. Kft. termékválasztékában idén tavasszal már elérhetővé vált a beléptető rendszerek csoportjához tartozó elektromos zárak, kártyaolvasók és azok kiegészítői.

Világítástervezés átgondoltan – első lépések

Mi sem természetesebb annál, mint amikor sötétedni kezd, megszokott mozdulattal kapcsoljuk fel a villanyt. Nem mindegy azonban, hová és mennyi lámpát helyezünk el a lakásban, és melyiknek milyen szerepet szánunk.

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építése vagy felújítása jó alkalom arra, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?

Hangulatérzékeny kapcsolók

Mindenki törekszik az önkifejezésre, melynek fontos része a lakás stílusának kialakítása. Ehhez számtalan apró lépésen keresztül vezet az út, melynek méltatlanul elhanyagolt területe a kapcsolók és konnektorok világa. Pedig ezek igencsak fontos látványelemek.

5 az egyben konnektor

A legigényesebben berendezett dolgozószoba vagy iroda összhatásán is ronthat egy kaotikus kábelrengeteg. Ma már sok módja van a kábelek elrejtésének és rendszerezésének, de íme egy igazán esztétikus megoldás.

Önnek ajánljuk