Hirdetés

Hírlevél feliratkozóknak

1000 Ft kedvezmény

jegyvásárlásra a februárban megrendezésre kerülő Bútor, Lámpa, Lakástextil Kiállításra.

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed, és küldjük a kupont!

A kuponkódod:

hi24kiállítás

Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Videosec okoskapcsolók és fali csatlakozók

Talán magyarázni sem kell, miért fontos egy új épületnél, vagy egy meglévő elektromos hálózat felújításánál a lehető legoptimálisabb, megfelelően bővíthető, felokosítható kapcsolók és aljzatok kiválasztása.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Nikola Tesla óta tudjuk, hogy az elektromos közművesítés jó dolog. Belépünk a szobába, egy határozott mozdulattal odanyúlunk a villanykapcsolóhoz, klikk, és máris világos van. Eszközeinket a legnagyobb természetességgel csatlakoztatjuk a 230V-os hálózat aljzataiba. Kapcsolóink és aljzataink jelenlétét már észre se vesszük, csak a hiányukat, vagy ha nem az elvárásaink szerint működnek.

VideoSec okoskapcsolók

Kabátot nem a már meglévő kabátgombhoz választunk, okos otthont sem elsősorban a mobilapplikációja alapján ítélünk meg (bár nem elhanyagolandó szempont), hiszen ki tudja ma megmondani, 3-5-10 év múlva milyen kütyükkel élünk napi szimbiózisban, miről szeretnénk akkoriban vezérelni a már beépített eszközeinket. Aktuátorainkat is időről időre lecseréljük, elég ha az izzószálak korát követő gáztöltetes kompakt fényforrásokat ma leváltó LED világítástechnikára gondolunk, legtovább a kapcsolók és az aljzatok maradnak. Első szempont legyen tehát a robusztus elektromechanikus kivitel és a tartósság, valamint könnyű szerelhetőség, amiről a telepítés után meg is feledkezhetünk. Fontos továbbá az elérhető funkciók listája, a programozható eszközök egyszerű kezelhetősége és megbízható működése.

VideoSec okoskapcsolók szerelése

A modern, letisztult formavilágú, exkluzív megjelenésű Videosec távvezérelhető érintőkapcsolók nagy előnye, hogy nem igénylik külön null-vezető bekötését, saját táplálásukat a fogyasztón keresztül valósítják meg, még a dimmer, impulzuskapcsoló és az időzített kapcsoló (egy érintés 90 másodpercre kapcsolja be a fogyasztót) esetében is. Az egyes modulok mérete EU/DIN szabványos fali kötődobozok alkalmazását teszi lehetővé. Az edzettüveg előlapok és a hozzájuk tartozó fém szerelőkeret egy, kettő, három és négy modul szélességben kaphatóak. Mechanikus váltókapcsolók egyes, kettes és hármas csoportban érhetőek el, illetve a feles méretű kivitel mellé egyéb fél egység szélességű aljzatot szerelhetünk. Aljzatok között az elengedhetetlen a CEE 7/3 F vagy Schuko konnektor, ami gyerekzáras kivitelű, illetve RJ-45, RJ-11 és egyéb csatlakozók, valamint kétportos 5VDC USB töltő is.

VideoSec okoskapcsolók

A Mifare kártyás táplálás-főkapcsolók és a padlófény-modulok főleg hotelekben való telepítésre lettek előlátva.

A távvezérelhetőség a rendszerhez megvásárolható 433MHz-en sugárzó EV1527 kódolású távirányítókkal oldható meg, amik a kulcstartóra szerelhető és asztali távirányítón kívül három érintőgombos, felületreszerelhető, az érintőkapcsolókkal megegyező kinézetű kivitelben is kapható. Ha egy kapcsolót csak távirányítva szeretnénk használni, érintőkapcsoló nélkül, ezt egy MRS56-01 rádiós vevőegységgel megtehetjük. Ha távvezérlés hatótávolságát messze, az épületen kívülre szeretnénk meghosszabbítani, szükségünk lesz egy internetre csatlakoztatható 433MHz-es repeater-eszközre, mint amilyen többek között a BroadLink RM-Pro távvezérlő. Az e-Control mobilapplikációból vezérelve különféle gombelrendezéseket létrehozva a már felprogramozott távirányítóink egyes nyomógombjaihoz tartozó rádiójelet fel tudjuk venni, amit az RM-Pro gombnyomásunkra visszajátszik, azaz felkapcsolja és lekapcsolja a kívánt eszközöket. Ugyanezt a másolást megtehetjük infravörös távirányítóinkkal is, ezáltal telefonunkról vezérelhetjük a világításon, motoros redőnyökön, függönyökön és a fűtésen kívül a házimozit, klímát és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközünket.

Népszerűek a témában

Fókuszban a világítástechnikai eszközök

Több fényt az éjszakába! - Hogyan könnyítik meg mindennapjainkat a modern, világító kapcsolók?