Hirdetés

Videosec okoskapcsolók és fali csatlakozók

Talán magyarázni sem kell, miért fontos egy új épületnél, vagy egy meglévő elektromos hálózat felújításánál a lehető legoptimálisabb, megfelelően bővíthető, felokosítható kapcsolók és aljzatok kiválasztása.

Nikola Tesla óta tudjuk, hogy az elektromos közművesítés jó dolog. Belépünk a szobába, egy határozott mozdulattal odanyúlunk a villanykapcsolóhoz, klikk, és máris világos van. Eszközeinket a legnagyobb természetességgel csatlakoztatjuk a 230V-os hálózat aljzataiba. Kapcsolóink és aljzataink jelenlétét már észre se vesszük, csak a hiányukat, vagy ha nem az elvárásaink szerint működnek.

VideoSec okoskapcsolók

Kabátot nem a már meglévő kabátgombhoz választunk, okos otthont sem elsősorban a mobilapplikációja alapján ítélünk meg (bár nem elhanyagolandó szempont), hiszen ki tudja ma megmondani, 3-5-10 év múlva milyen kütyükkel élünk napi szimbiózisban, miről szeretnénk akkoriban vezérelni a már beépített eszközeinket. Aktuátorainkat is időről időre lecseréljük, elég ha az izzószálak korát követő gáztöltetes kompakt fényforrásokat ma leváltó LED világítástechnikára gondolunk, legtovább a kapcsolók és az aljzatok maradnak. Első szempont legyen tehát a robusztus elektromechanikus kivitel és a tartósság, valamint könnyű szerelhetőség, amiről a telepítés után meg is feledkezhetünk. Fontos továbbá az elérhető funkciók listája, a programozható eszközök egyszerű kezelhetősége és megbízható működése.

VideoSec okoskapcsolók szerelése

A modern, letisztult formavilágú, exkluzív megjelenésű Videosec távvezérelhető érintőkapcsolók nagy előnye, hogy nem igénylik külön null-vezető bekötését, saját táplálásukat a fogyasztón keresztül valósítják meg, még a dimmer, impulzuskapcsoló és az időzített kapcsoló (egy érintés 90 másodpercre kapcsolja be a fogyasztót) esetében is. Az egyes modulok mérete EU/DIN szabványos fali kötődobozok alkalmazását teszi lehetővé. Az edzettüveg előlapok és a hozzájuk tartozó fém szerelőkeret egy, kettő, három és négy modul szélességben kaphatóak. Mechanikus váltókapcsolók egyes, kettes és hármas csoportban érhetőek el, illetve a feles méretű kivitel mellé egyéb fél egység szélességű aljzatot szerelhetünk. Aljzatok között az elengedhetetlen a CEE 7/3 F vagy Schuko konnektor, ami gyerekzáras kivitelű, illetve RJ-45, RJ-11 és egyéb csatlakozók, valamint kétportos 5VDC USB töltő is.

VideoSec okoskapcsolók

A Mifare kártyás táplálás-főkapcsolók és a padlófény-modulok főleg hotelekben való telepítésre lettek előlátva.

A távvezérelhetőség a rendszerhez megvásárolható 433MHz-en sugárzó EV1527 kódolású távirányítókkal oldható meg, amik a kulcstartóra szerelhető és asztali távirányítón kívül három érintőgombos, felületreszerelhető, az érintőkapcsolókkal megegyező kinézetű kivitelben is kapható. Ha egy kapcsolót csak távirányítva szeretnénk használni, érintőkapcsoló nélkül, ezt egy MRS56-01 rádiós vevőegységgel megtehetjük. Ha távvezérlés hatótávolságát messze, az épületen kívülre szeretnénk meghosszabbítani, szükségünk lesz egy internetre csatlakoztatható 433MHz-es repeater-eszközre, mint amilyen többek között a BroadLink RM-Pro távvezérlő. Az e-Control mobilapplikációból vezérelve különféle gombelrendezéseket létrehozva a már felprogramozott távirányítóink egyes nyomógombjaihoz tartozó rádiójelet fel tudjuk venni, amit az RM-Pro gombnyomásunkra visszajátszik, azaz felkapcsolja és lekapcsolja a kívánt eszközöket. Ugyanezt a másolást megtehetjük infravörös távirányítóinkkal is, ezáltal telefonunkról vezérelhetjük a világításon, motoros redőnyökön, függönyökön és a fűtésen kívül a házimozit, klímát és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközünket.

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

A terasz felújítása

A teraszok az otthonunk, lakásunk külső bővítményei, az alapterület egyfajta csatolt területei. A terasz az épületből legalább 1,5 méterre kinyúló szerkezeti elem. Építési felújítási szempontból ide tartoznak a kocsifeljárók, nagyobb erkélyek, tetőteraszok és a ház körüli szabadtéri ücsörgésre, étkezésre és - ha van - a medence körüli tevékenységre szolgáló stabil, állandó, burkolattal rendelkező területek is.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok 2. rész - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Az előző részben a háztartási elektromos hálózat legfontosabb elemeinek új fejlesztésű, korszerű szerelvényeiről esett szó. A legújabb gyártmányfejlesztésekben azonban ugyanolyan hangsúlyt kap az elektromos szerelvények külső megjelenésének progresszív tervezése is.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Európai viszonylatban jól szabványozottan és évtizedek óta szinte változatlan működéssel, némi formai változatosságot mutató kínálattal szolgálnak otthonainkban a villanykapcsolók, konnektorok. A technológiai újítások azonban ezeket is alaposan átalakították.

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építése vagy felújítása jó alkalom arra, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?

Hangulatérzékeny kapcsolók

Mindenki törekszik az önkifejezésre, melynek fontos része a lakás stílusának kialakítása. Ehhez számtalan apró lépésen keresztül vezet az út, melynek méltatlanul elhanyagolt területe a kapcsolók és konnektorok világa. Pedig ezek igencsak fontos látványelemek.

5 az egyben konnektor

A legigényesebben berendezett dolgozószoba vagy iroda összhatásán is ronthat egy kaotikus kábelrengeteg. Ma már sok módja van a kábelek elrejtésének és rendszerezésének, de íme egy igazán esztétikus megoldás.

A konnektorok helye

Az elektromos kiállások, dugaljak helyének kijelölése, az álmennyezetbe, bútorba épített világítás előkészítése, a különféle készülékekhez szükséges csatlakozások elhelyezése nem könnyű feladat, gondos tervezést igényel.