Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

Gyakran gondolunk úgy a kertünkre, mint otthonunk meghosszabbítására, a nyugalom és a boldogság szigetére. Legtöbben mégis csak a nyári hónapokban élvezik ki a kert adottságait, pedig egy jó teraszmelegítővel a külső terek akár egész évben használhatók. Ha te is szeretnéd ősszel és télen is élvezni a kerted előnyeit, olvass tovább!

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Amint a nyárnak vége és az időjárás hűvösebbre fordul, a legtöbben visszahúzódnak otthonuk biztonságos melegébe – pedig a terasz és a kert használata akár egész évben megoldható, ha megtaláljuk hozzá a megfelelő eszközöket. A hősugárzók például hatékony és egyszerű módot kínálnak arra, hogy odakint kellemes legyen a hőmérséklet, ráadásul ma már rengeteg típus és üzemeltetési mód közül választhatunk. Egy teraszmelegítő a kerted kedvenc kiegészítője lehet, és a tér teljes értékű használatát is lehetővé teszi: ugyanúgy hívhatsz vendégeket, mint tavasszal vagy nyáron, de segítségével akár egymagad is kiülhetsz egy bögre kávéval a teraszra és figyelheted a hóesést. Ma már a legtöbb teraszmelegítő kifejezetten sokoldalú, ráadásul esztétikus is, így otthonod és kerted stílusához is illeszkedhet. A Heatstrip kültéri melegítői például innovatív fűtési megoldásokat alkalmaznak, a termékek között pedig gázüzemű és elektromos modelleket is találsz.

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Egyszerű beüzemelés

A legtöbb Heatstrip modell hagyományos kábellel és csatlakozóval érkezik, így szokványos konnektorba történő bekötéssel működtethető. A készülék mellé speciális állványt is adunk, melynek segítségével a hősugárzó a falra vagy a mennyezetre is könnyen rögzíthető, így a beüzemeléshez csak akkor van szükség szakemberre, ha például egyszerre több készüléket szeretnénk beüzemelni, vagy szeretnéd a kábeleket esztétikusan elrejteni. Egyes modellekhez távirányító is jár, melynek segítségével a készülék rendkívül egyszerűen üzemeltethető.

Energiahatékony megoldás

A legtöbb kültéri tevékenységhez a leghatékonyabb fűtési megoldás egy asztal vagy meghatározott terület célzott melegítése. Ennek során a hősugárzók infravörös sugarak segítségével, célzottan melegítik fel a testek felszínét, ezáltal egyenletes hőt hoznak létre, minimális energiabefektetés mellett, a levegő viszont hűvös marad. A hőáramlást biztosító, hagyományos melegítők ezzel szemben a levegőt melegítik, így például nagyméretű, kültéri tereknél kifejezetten ellenjavallt a használatuk, ugyanis rengeteg energiát veszíthetünk el azáltal, hogy a felmelegített levegőt egyszerűen elviszi a szél. A Heatstrip termékei hősugárzók, ezért kültéri használatra különösen alkalmasak, és energiát is megtakaríthatunk használatukkal.

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Különböző típusok a legkülönfélébb terekhez

A különböző méretű és adottságú kertek, teraszok, verandák fűtéséhez különböző jellegű hősugárzókra van szükség. Nagyon fontos szempont az esztétikum is, hiszen egy ilyen berendezésnek a tér adottságaihoz, stílusához is illeszkednie kell, illetve elengedhetetlen a korróziómentes kivitel, hiszen kültérben már a legkisebb pára is kárt okozhat egy fém felületű készülékben.

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Designérzékeny vásárlóknak a Heatstrip Classic modellt ajánljuk, mely stílusos, karcsú és elegánsan fekete.

A Heatstrip Elegance kimagasló technológiai megoldásaival és letisztult eleganciájával a gyártó prémium kategóriás terméke, mely innovatív megjelenésének köszönhetően könnyedén egybeolvad a mennyezettel, emellett kompakt és nagy teljesítményű, az időjárásnak is jól ellenáll, ráadásul távirányítható változatban is elérhető.

A Heatstrip Intense magas hőteljesítményt kínál, ami például nagy belmagasság vagy különlegesen nagy terek (például télikertek) fűtésére lehet ideális megoldás, ráadásul fehér és fekete kivitelben is elérhető, és hordozható változata is létezik – utóbbival egy olyan terület is könnyedén fűthető, mint például egy kültéri munkaállomás vagy dohányzósarok.

Különleges készülék a Heatstrip Max, mely nagy teljesítményű, magas hőmérsékletet biztosít, de különlegesen alacsony a fénykibocsájtása és fűtőeleme is törésálló, így nagyobb igénybevételhez is alkalmas lehet.

A Heatstrip Max DC pedig egyedi, kettős sugárzóegységgel és hőtükröző technológiával áll helyt a legnehezebb körülmények között is.

Bármi is a pontos igényed – egy kisebb erkély melegítése vagy akár egy hatalmas teraszé –, a felsorolt készülékek között egészen biztosan megtalálod a hozzád illőt!

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Rögzítési lehetőségek

A legtöbb modell rögzítése nagyon egyszerű a készülékhez mellékelt állvány segítségével. Mivel minden terasz, fal, mennyezet más adottságú, a termékeket változatos módokon lehet rögzíteni: mennyezeten, falon, süllyesztve, függesztve, gerendára vagy oszlopra helyezve is installálhatod a hősugárzódat, sőt: akár két készüléket is egymás mellé helyezhetsz, ha nagyobb felületet szeretnél felmelegíteni.

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Hogyan válassz?

Kültéri használat során a leghatékonyabb módszer az asztal vagy hasonló méretű terület célzott melegítése. Kérj segítséget a megfelelő modell kiválasztásához, a leggyakoribb étkezőelrendezést és a sugárzók számát is figyelembe véve.

Infra hősugárzó kertbe, teraszra

Teraszmelegítő megoldásainkat megtalálod Törökbálinton, a Tó utca 2-ben, vagy a tgselection.hu weboldalon.

ÉRDEKLŐDÖM A TERASZMELEGÍTŐK IRÁNT

Népszerűek a témában

Tudatos tervezéssel hangulatos és stílusos lesz a kert és a terasz

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

Legyen a kert otthonunk legjobb része!

Ez is érdekelhet

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hatékony, megtérülő és környezettudatos – fűtés hőszivattyúval

Eclisse 40, az átgondolt és kifinomult tokrendszer

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Tízből kilencen korszerűsítenék otthonukat

A mai görgős zuhanykabinok csak hírből ismerik a '90-es évekbeli elődeiket

Beltéri árnyékolás - a lakberendezés fontos eleme is

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Masszázsmedence – a jó közérzet és az egészségmegőrzés különleges eszköze. Hogyan válasszunk masszázsmedencét?

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

A külső vagy a belső számít igazán? – A legfontosabb szempontok klímaválasztás során

Fürdőtó a kertünkben – kialakítás, használat, karbantartás

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

A fafűtéses rendszerek előnyei – Kandalló, faelgázosítós kandalló, vízteres és légfűtéses lehetőségek

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Mivel fűtsünk, hogy ne szálljanak el az energiaköltségeink? Gáz, áram, fa?

Térformálás design elemekkel

Rövid- és hosszútávú megoldások az elszálló rezsiköltségek ellen

Dizájn radiátorok egyedi igényekre

Minden, amit a fűtési rendszerekről tudni kell!

Javuló életminőség, mérséklődő költségek – hőcserélős szellőztetők a Zehndertől

Padlófűtés melegburkolattal? Igen, lehetséges!