Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A külterek, kertek esztétikus látványa, rendezett megjelenése nagy mértékben múlik azon, hogy milyen burkolatokat alkalmazunk. Nem csak az időtállóság, a tartós, minőségi anyagok, hanem a burkolatok kialakítása, formája, színei is jelentősen befolyásolják a végeredményt. Sokat számít a gondos tervezés és a megfelelő burkolatok kiválasztása.

A kültéri burkolatok kiválasztása előtt több szempontot is mérlegelnünk kell. Ilyen például a burkolat teherbírása, hiszen a kocsifeljáró burkolata nagyobb terhelésnek van kitéve, mint egy kerti gyalogút. Milyen a telek lejtése? Hogyan oldjuk meg a csapadék elvezetését? Vagy szükségünk lesz-e szegélykőre? A különböző funkciójú területeken más-más burkolatot szeretnénk-e, vagy legyen egységes az egész? Ezek azért fontos kérdések, mert a burkolatot utólag cserélni nem csak nagy munka, de meglehetősen költséges is. Körültekintő tervezéssel viszont nem bosszúságban lesz részünk, hanem a gyönyörű végeredményt élvezhetjük. A Leier kínálatában elérhető, minőségi Kaiserstein térkövek, szegélykövek, kerti burkolólapok családi és társasházak kertjében, illetve közterületeken, parkokban, sétányokon is felhasználhatók.

Leier kültéri burkolólapok

Térkövek és kerti burkolólapok

A beton térburkoló kövek rendkívüli teherbírásuknak köszönhetően a kertekben kialakított nagyobb teraszok, kocsifeljárók, illetve köztéri parkok, terek befedésére is alkalmasak. Tetszőleges méretűre és formájúra alakíthatók, színezhetők és esztétikus megjelenésűek. Bármilyen stílusú kerthez, vagy térhez találunk megfelelő térkövet és szegélykövet, legyen szó modern, rusztikus vagy mediterrán stílusról. Ugyancsak jellemző tulajdonság a felület- és méretgazdagság, ami jelentősen megkönnyíti a választást.

Leier kültéri burkolólapok

A kerti lapok a ház körüli területek burkolására a legalkalmasabbak. Előnyük, hogy a legnagyobb fagyokkal szemben is ellenállók és a nagy igénybevételt is jól bírják, nem kopnak el.

Érdekel a Leier kerti lap kínálat

Csúszásbiztos kialakításuk gondoskodik arról, hogy kiadós esők, havazások alkalmával sem válik korcsolyapályává a felület.

Leier kültéri burkolólapok

A nagy kopásállóságú és teherbírású Kaiserstein térkövek jól alkalmazhatók

 • Családi házak kertjében
 • Közterek, parkok burkolásához
 • Kocsifelhajtókon
 • Sétányokon
 • Közlekedőutakon

Megnézem a Leier térkő kínálatot

A tartós és esztétikus Kaiserstein kerti burkolatok ideálisak

 • Családi házak teraszának
 • Lépcsők
 • Gyalogbejárók
 • Kerti utak
 • Medence szegélyek burkolásánál
 • Falazatok fedésénél
Leier kültéri burkolólapok

Kaiserstein burkolatok tisztítása

Kültéri burkolatainkat hosszú évekig, évtizedekig tervezzük használni. Ahhoz, hogy esztétikus megjelenésüket, felületük épségét sokáig megőrizzék, a megfelelő tisztításról, karbantartásról feltétlenül gondoskodnunk kell.

Leier kültéri burkolólapok

A Leier Kaiserstein térkő és kerti lap termékeket évente kétszer, tavasszal és késő ősszel ajánlott alapos tisztításnak alávetni, mely elsősorban seprűvel és erős vízsugárral történhet. Egy speciális eljárásnak köszönhetően azok a termékek, melyek a belső hidrofobizálás mellett KAISERclean felületvédelmet is kaptak, nagyon könnyen tisztíthatók. Ennek köszönhető, hogy moha vagy algák, a fű, vagy a falevelek festékanyagai, sőt, zsírok és olajok sem hatolnak be mélyen a burkolatok anyagába. Az ilyen felületi szennyeződések okozta foltok egyszerűen vízzel és szappannal tisztíthatók.

Leier kültéri burkolólapok

A KAISER-clean felületkezelés előnyei:

 • Csökkentett szennyeződésfelvevő képesség
 • Mélyített felületi színek
 • Könnyen tisztítható felületek
 • Minden medencetisztító szerrel szemben ellenálló felület
 • A burkolat felületének hosszan fennmaradó szépsége
 • Mérsékelt tisztítási költségek
 • Strapabíró felület

Figyelem! Minden szennyeződést a lehető legrövidebb időn belül távolítsunk el a burkolat felületéről, hogy az esetleges kémiai folyamatok, mint például a hervadó, rothadó növényekből kiváló csersav, vagy a vörösbor foltja se hagyjanak nyomot. Az erős szennyeződéseket, melyeket a seprű és a vízsugár sem távolít el, beton termékekhez kifejlesztett szerekkel tisztítsuk. A koncentrált savak és lúgok alkalmazását kerüljük. Bármilyen tisztítószert először egy kisebb felületen teszteljünk. A fugaanyagok épségének megőrzéséhez magasnyomású tisztítóberendezést ne, vagy csak mértékkel használjunk.

Népszerűek a témában

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat

Így legyen a kerted álmaid oázisa! - 5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt

Gyors és hatékony felújítás a kertben és a teraszon: fa- és fémfelületek festése, megóvása. Milyen festéket válasszunk?