Hirdetés
Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Így legyen a kerted álmaid oázisa! - 5+1 ok, amiért érdemes tájépítészt felfogadni átalakítás előtt

Mindenki arra vágyik, hogy otthona harmonikus és szép legyen, így a kertek átalakítása és tervezése is kiemelt szerepet kap. Az első lépések megtételénél azonban sokszor elakadunk, gyakran nem tudjuk hova forduljunk tanácsért, kitől kérjünk segítséget a tervezéshez és az elképzeléseink megvalósításához. Itt jönnek képbe a tájépítészek, akik szakértelmükkel, kreativitásukkal és tapasztalatukkal segíthetnek megvalósítani álmaink kertjét. Most 5+1 indokkal alá is támasztjuk, hogy miért érdemes tájépítészt felfogadni, ha kertünk átalakítására vagy tervezésére kerül a sor.

1. Professzionális és kreatív megoldások

A tájépítészeknek a kertek tervezésében és átalakításában van a legjobb tapasztalatuk. Ismerik az egyes növények, burkolatok és formák egymáshoz való viszonyát, így olyan tervet készíthetnek, ami nem csak gyönyörű, jól is használható. Az általuk kínált kreatív megoldásokkal olyan kertet varázsolnak, amit egyedinek és a személyes stílusunknak megfelelőnek érzünk.

Semmelrock
Semmelrock

2. Költséghatékony

Egy tapasztalt tájépítész segítségével a kert átalakítása sokkal költséghatékonyabb lehet. Szakemberként pontosan tudják, hogy milyen anyagokat és növényeket érdemes választani, sőt, a kész terveket könnyebben a pénztárcánkhoz igazíthatják. Ráadásul előre megismerhetjük az egész folyamatot, annak minden rejtett és időközben felmerülő költségét. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell a folyamat közben kompromisszumot kötni a megálmodott kertünk minősége és szépsége rovására.

3. Időtakarékos

A kert tervezése és átalakítása időigényes folyamat lehet, különösen akkor, ha nincs megfelelő tapasztalatunk és tudásunk. Egy tájépítész azonban produktívan kezeli az egész folyamatot, így nem kell aggódnunk a részletek miatt. Ezáltal rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. És ami a legfontosabb, sokkal stresszmentesebb folyamatnak éljük meg az egész átalakítást.

Semmelrock
Semmelrock

4. Környezetvédelem és fenntarthatóság

A tájépítészek remek javaslatokat adhatnak ahhoz, hogy lehet például árnyékosabb a kertünk, vagy hogyan telepítsünk olyan növényeket, amelyeknek kevesebb víz kell. Így nem csak a teraszunkon töltött idő lesz kellemesebb, de a locsolásra sem kell több köbméter vizet feleslegesen elpazarolni. Ezekkel az intézkedésekkel és a fenntartható és környezetbarát anyagokkal segítenek csökkenteni a kertünk ökológiai lábnyomát, amivel hozzájárulunk a környezetünk védelméhez.

5. Harmonikus és stresszmentes környezet

Egy gyönyörűen kialakított kert nem csak esztétikailag vonzó, de segít csökkenteni a stresszt és javítja a lelki egészségünket. A tájépítész segítségével létrehozott harmonikus kertben pihenhetünk, feltöltődhetünk és egy valódi természetközeli oázist teremthetünk otthonunkban.

+1 Akár egy kanapéról egy mobilalkalmazás segítségével

A tájépítész sokszor szereti felmérni igényeinket, igyekszik jobban megismerni minket, az ízlésünket és a szokásainkat, hogy minél inkább a házhoz, a környezethez és az ízlésünkhöz passzoló kertet készítsen. Ebben nagy segítség, ha már van némi elképzelésünk arról, milyen irányba indulnánk el.

A Semmelrock GardenVisions mobilalkalmazással akár a kanapénk kényelméből megtervezhetjük álmaink kertjét, sőt, a vállalat díjmentes koncepciótervező szolgáltatásával lehetőség van burkolatkiosztási terv igénylésére. A tervek alapján pontos anyagszükségletet is kalkulálnak, megkönnyítve ezzel a vásárlást. Ez a modern technológiai megoldás egyedivé teszi a kerttervezést és elősegíti a jobb kommunikációt a tájépítész és a kert tulajdonosa között.

Összességében egy tájépítész bevonása a kertünk tervezésébe és átalakításába számos előnnyel jár. Professzionális tervezési megoldásokkal, költséghatékonysággal, időmegtakarítással és fenntartható környezettel segítenek létrehozni álmaink kertjét. A végeredmény pedig a lélek számára gyógyító hatású környezet és egy gyönyörű kert, amelyben örömünket leljük. Ráadásként a Wienerberger által kínált mobilalkalmazás új dimenziót ad a kerttervezésnek, hogy könnyedén álmodhassuk és valósíthassuk meg oázisunkat.

Népszerűek a témában

Legyen a kert otthonunk legjobb része!

Hogyan válasszunk kültéri burkolatot és hogyan tartsuk karban, ha tartós és esztétikus felületet szeretnénk?

A szabadság és a stílus találkozása – Kültéri „szobák” berendezése

Ez is érdekelhet

Komfortosan a télikertben – válasszunk hozzá árnyékolót!

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Színek a fürdőszobában…

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Házvásárlás: innen tudhatjuk, hogy kell-e tetőcsere

Készítsen díjmentes, gyors nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Szabad mozgás a fürdőben, avagy minden, amit tudnia kell az akadálymentesített fürdőszobákról

Atenád redőnyök: zsákbamacska helyett hosszú távú megoldás

Kingfire Kanto az első Schiedel sarokkandalló előnyei

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Tudatos tervezéssel hangulatos és stílusos lesz a kert és a terasz

Legyen a kert otthonunk legjobb része!

Vegyszermentes kert - Biológiai hatóanyagok is óvhatják zöldségeinket, gyümölcsfáinkat

Harmóniában a kertünkkel: esztétikus és praktikus megoldások a Ketertől

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Élet a zöldben – Otthon a kertben

Kézzel fogható és lábbal járható az „életre kelt” kertépítő katalógus

Kétszázezer forinttól a csillagos égig. Milyen felújítás fér bele kicsi, nagyobb és korlátlan büdzsébe?

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

Kerttervezés lépésről lépésre

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól