Akár egy hét alatt elkészülhet a medencénk – Mutatjuk, hogyan

Amikor hirtelen és elemi erővel beköszönt a nyár, sokan akkor döbbennek rá, hogy bizony hamarabb kellett volna a medence megépítéséről gondoskodniuk. Mindannyiunk szerencséje, hogy az egyszerű és meglepően gyors kivitelezésre, valamint az egyszerű karbantartásra is kínálkozik megoldás.

Az első kánikulával érkező nappal együtt beköszönt a sóvárgás is egy otthoni medence iránt. A zsúfolt strandokat örökre elfelejthetjük, munka után vagy előtt bármikor csobbanhatunk, a gyerekek számára óriási élmény és egy medencés party a barátokkal is bármikor jó program lehet. Ami pedig a legfontosabb, hogy manapság ez már egyre kevésbé számít luxusnak, sokkal inkább az otthoni kényelmünk részét képezi.

Desjoyaux medence

Gyakori azonban, hogy a medence megépítését hosszadalmasnak, körülményesnek, a karbantartását pedig plusz egy házifeladatnak gondoljuk a többi száz mellé. Mindenki megnyugodhat és főleg örülhet, hiszen ez ennél lényegesen egyszerűbb.

Medence egy hét alatt

A világ első számú medencegyártója, a Desjoyaux innovatív megoldást kínál, ha úgy érezzük, hogy feltétlenül szükségünk van egy tartós és különleges medencére. 7-8 nap alatt el is készül a medencénk, amit akár mi magunk is megépíthetünk. Rengeteg időt, és főleg pénzt spórolhatunk azzal, hogy ehhez a medencéhez nincs szükség vízvezetékre. A vízforgatási technika a Desjoyaux-nak az egyedülálló szabadalma, melynek a lényege, hogy a medence nincsen körbe csövezve. A víz kiszívása a medencéből és a befúvása a medence azonos oldalán történik, ami biztosítja, hogy a medencében a víztest folyamatos mozgást végezzen. A Desjoyaux szűrőrendszer másik nagy előnye, hogy nem igényel külön akna építést a medence elhelyezése. A szűrőrendszer a medence falába vagy a medence falára építhető be, valamint, a szűrőberendezést nem szükséges csatornahálózatra kötni. Így elkerülhető a hosszadalmas és költséges csőfektetési és bekötési munka, továbbá nagy előnye az is, hogy később a szivárgó csövek, valamint az utólagos burkolat bontás problémája sem jelentkezik majd. Nincs földalatti csatornázás, nincs stressz!

Desjoyaux medence

Az újrahasznosított polipropilén paneleket előre összeállítják a gyárban, majd a helyszínen egyetlen folyamatban telepítik és körbe betonozzák. Ennek az egyedi eljárásnak köszönhető a masszív medencetest. Egy darabból áll, mégis szabadon összeállítható. Az egész struktúra stabil, rendkívül ellenálló, különösen a jéggel és a földmozgással szemben.

Bármilyen forma mellett dönthetünk, ami a kertünkbe éppen megfelel, de a lépcsők formája, kialakítása is tetszőleges. A vízhatlan medence falat biztosító belső borítást egy fixáló profillal erősítik a medence szerkezetéhez. A sokféle borításnak köszönhetően tetszés szerint választhatunk színt és ugyanígy a medence körüli szegélyekről is egyedileg dönthetünk. Választhatunk például olyan lépcsőt, mely lehetővé teszi, hogy a vízben napozzunk, hűsöljünk.

Desjoyaux medence

A medencével együtt kapjuk a kompakt gépészeti rendszert is. A karbantartás szinte gyerekjáték: csupán a gépházat kell felnyitni és kivehetjük a szűrőt, amit könnyen ki lehet tisztítani. A gépészetet elhelyezhetjük a szerkezetbe, a medence falára vagy a lépcső formájába. Egyben tartalmazza a hagyományos szűrőegység minden elemét: szivattyú, csatorna, szűrő, világítás. Egy 8x4 méteres medence vizét 2 óra alatt szűri át, sőt, a 6 mikronig terjedő szűrőmembárrnak hála, mindezt kiváló minőségben.

Desjoyaux medence

A medence heti takarítása legfeljebb 15 percet vesz igénybe és vegyszereket csak minimális mértékben szükséges használni hozzá.

A szerkezet tartós, 10 év garanciát kapunk a zsaluköves, PVC fóliával bevont betonmedencére. Idővel persze egy minden jóval felszerelt Desjoyaux medence is igényel felújítást, azonban ezt sem kell túlgondolnunk. Elegendő a PVC borítást kicserélni, ami sokkal gyorsabb és költségkímélőbb, mint egy mozaikkal burkolt medencében a burkolat cseréje.

Költségkímélő és környezetbarát lehetőségek

A Desjoyaux 1990 óta 100%-ban újrahasznosított anyagokból készíti a medencék szerkezetét. A folyamatba beiktatott műanyagkezelési lánc napjainkban már újrahasznosított polipropilén elemeket állít elő.

Desjoyaux medence

A szűrőrendszer takarékosan működik: a szűrőmembrán tisztításakor a szűrt, felmelegített és fertőtlenített víz nem ürül a használtvíz rendszerbe, A kevesebb cső és a kisebb szivattyú kevesebb elektromos energiát használ, átlagosan fele annyit, mint más medencék.

ÉRDEKLŐDÖM A TERMÉK IRÁNT

Desjoyaux medence a gyakorlatban

Épített zsalus (nem előre kiöntött forma) kivitelének köszönhetően szűkebb, kisebb méretű kertekben is elhelyezhető. Nincs többé merengés azon, hogy csak azért kell lemondanunk a medence nyújtotta élményekről, mert kicsi a kertünk. Felesleges darut hívnunk ahhoz, hogy beemeljék a tervezett helyére, mint általában az előre kiöntött medencéket.

Desjoyaux medence

A mélysége kényelmes és biztonságos, A standard mélység 120 cm a medence falánál, de lehetőség van arra, hogy a medence belső teknőjénél mélyebb részeket is kialakítsunk. Ideális az 1,2 méter, melyben a gyerekek is bátran pancsolhatnak, akár az első karcsapásokat is megtanulhatják benne. Természetesen a szülői felügyelet itt is elengedhetetlen!

A méretnek és a formának valóban csak a fantáziánk szab határt.

Desjoyaux medence

Medence a házban – ez is egy lehetőség

Sokan úgy gondolják, hogy a medence kínálta előnyökkel nem csupán a nyári hónapokban élnének – és milyen igazuk van! Ha lehetséges, hogy a belső térben legyen a medence, esetleg adott a közvetlen kertkapcsolat, az már a kényelem netovábbja.

Ekkor a legjobb már a ház tervezésekor számolni a medencével, de ha utólag gondolunk csak erre, az sem jelent problémát. A Desjoyaux medence kivitelezési sajátosságainak köszönhető, hogy később, akár egy felújítási szakaszban is beépíthető, ekkor azonban a megfelelő alapzatról gondoskodni kell.

Desjoyaux medence

A Desjoyaux egyedi vízszűrő berendezése viszont már meglévő medencéknél is használható.

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Élet a zöldben – Otthon a kertben

Otthoni wellness élmény: zuhanykabinok, zuhanypanelek és fejzuhanyok

RE.SOURCE: kényelem és funkcionalitás egyben

Ki miért vesz VitalSpa jakuzzit? - „Egy kanapé helyett vettük, hogy le tudjunk ülni a barátokkal beszélgetni”

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

Otthoni medence – lehetőség a tartalmas időtöltésre, az egészségmegőrzésre és a biztonságos nyaralásra

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Konyha a szabadban – ahogy te szeretnéd

Okos megoldások a kertben - Tökéletes kényelem, gombnyomásra

SZÁLLODAI MEGOLDÁSOK KONFERENCIA: Fürdőszobák és wellness terek fejlesztése, korszerűsítése

Wellness helyiség és fürdőszoba prémium minőségben berendezve

Rendhagyó burkolatok: különlegességek és újdonságok a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításon

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

3 ok, amiért érdemes részt venni a Burkolói workshopon

Vásárlási listák
További vásárlási listák