Hirdetés

Energiatermelő kertészet

A tavaszi esőzések idején is sok munka akad a kertekben, különösen a veteményesben. A nedves talajban való munkához így jól jön egy vízhatlan lábbeli, azaz  a jól bevált gumicsizma. És ha ez a csizma használat közben még áramot is termel, a munka duplán hasznos lehet.

Energiatermelő csizma

A szokatlan lábbeli gondolata az angol Orange telekommunikációs cég fejlesztőinek fejéből pattant ki, és annyira sikeres lett, hogy a Time „2010 ötven legjobb találmánya” is beszavazta!

A csizma működése

Az ötlet azon alapul, hogy minden, amit teszünk, energiát termel, még a lélegzetvétel is. Egy lépéssel például körülbelül 70 watt energiát termelünk. Minél intenzívebb a mozgás annál jobb, mert a keletkező hőt a csizma elektromos árammá alakítja.

Igaz ugyan, hogy egy órás telefonfeltöltéshez 12 órát kell gyalogolni ebben a nem túl kényelmes darabban, de közben elég csak arra gondolnunk, hogy nem csak az egészségünknek tesz jót így a séta, hanem a környezetünknek is.

A csizma hazsnálat közben

A csizma hazsnálat közben

Fesztiválozók figyelmébe is ajánljuk! Egy áttáncolt éjszaka alatt ebben biztosan levezethetjük a feszültséget!
(Forrás: Orange.co.uk)

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

A kellemeset az egészségessel – jakuzzik otthonra, élmény minden napra

Az elmúlt évtizedekben talán soha nem volt akkora jelentősége az otthon eltöltött időszak minőségének, s vele együtt az egészségmegőrzésnek, mint ebben az évben.

Napelemek és innovációk - Átlátszó megoldások

A fejlesztők újabb építészeti szerkezeti felületeket kezdtek kutatni, amelyek alkalmasak lennének napelemek céljára, így terelődött a figyelem az épületek üvegezett síkjainak irányába.

Napelem és/vagy napkollektor?

Vajon mikor melyiket célszerű használni, illetve használható‑e mindkettő egy háztartási háztartási rendszerben? Az átlagember számára a kettő szinte ugyanaz, pedig működési elvüket és a kimeneti energia formát tekintve jelentősen különbözőek, bár a betáplált energiát valóban a napsugárzás biztosítja mindkét esetben.

Optikai csalódás gyeptéglából

A modern művészetek egyik népszerű ága a land art, amely a természet formavilágát és kellékeit használja szabadtéri látványosságok létrehozásához. Ilyen például az a háromdimenziós „gömb park”, melynek ötlete François Abélanet fejéből pattant ki...

Látványos árampazarlás

A készenléti áramfogyasztás nem újdonság senkinek, hisz tudjuk, hogy a kikapcsolt azaz „stand by” módban lévő elektromos készülékek is fogyasztanak áramot. Keveset ugyan, de a sok kicsi, sokra megy.

Zöld Beruházási Rendszer - Mire lehet pályázni, kik és hogyan pályázhatnak?

Korábban már szó volt arról, hogy új építésre is, és felújításra is lehet pályázni a ZBR keretében. Milyen előírásoknak és feltételeknek kell megfelelni a pályázat elnyeréséhez? Kik pályázhatnak? Miylen típusú támogatások vannak? Most erről lesz szó.

Passzívházak épületgépészeti megoldásai

A passzívházak alapötlete abból az elgondolásból ered, hogy a minimális – de nem nulla – fűtési hőenergiaigényt egy leegyszerűsített fűtőrendszer fedezi, amelynek kialakítása költségcsökkenéssel jár.

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

 Sokan egy focilabda méretű lyukon keresztül fűtik az utcát, Ön is közéjük tartozik? Sőt ekkora résen engedik a por és pollen bejutását otthonukba. A legegyszerűbb, legolcsóbb módszerekről - amivel akár 15-20% fűtési energia megtakarítást is elérhetünk - hajlamosak vagyunk azonban megfeledkezni, miközben nagyon sok figyelmet fordítunk a média által felkapott bonyolult, drága energia megtakarítási módokra.