Hirdetés

Energiatermelő kertészet

A tavaszi esőzések idején is sok munka akad a kertekben, különösen a veteményesben. A nedves talajban való munkához így jól jön egy vízhatlan lábbeli, azaz  a jól bevált gumicsizma. És ha ez a csizma használat közben még áramot is termel, a munka duplán hasznos lehet.

Energiatermelő csizma

A szokatlan lábbeli gondolata az angol Orange telekommunikációs cég fejlesztőinek fejéből pattant ki, és annyira sikeres lett, hogy a Time „2010 ötven legjobb találmánya” is beszavazta!

A csizma működése

Az ötlet azon alapul, hogy minden, amit teszünk, energiát termel, még a lélegzetvétel is. Egy lépéssel például körülbelül 70 watt energiát termelünk. Minél intenzívebb a mozgás annál jobb, mert a keletkező hőt a csizma elektromos árammá alakítja.

Igaz ugyan, hogy egy órás telefonfeltöltéshez 12 órát kell gyalogolni ebben a nem túl kényelmes darabban, de közben elég csak arra gondolnunk, hogy nem csak az egészségünknek tesz jót így a séta, hanem a környezetünknek is.

A csizma hazsnálat közben

A csizma hazsnálat közben

Fesztiválozók figyelmébe is ajánljuk! Egy áttáncolt éjszaka alatt ebben biztosan levezethetjük a feszültséget!
(Forrás: Orange.co.uk)

Kapcsolódó cikkek

Napelemek és innovációk - Átlátszó megoldások

A fejlesztők újabb építészeti szerkezeti felületeket kezdtek kutatni, amelyek alkalmasak lennének napelemek céljára, így terelődött a figyelem az épületek üvegezett síkjainak irányába.

Napelem és/vagy napkollektor?

Vajon mikor melyiket célszerű használni, illetve használható‑e mindkettő egy háztartási háztartási rendszerben? Az átlagember számára a kettő szinte ugyanaz, pedig működési elvüket és a kimeneti energia formát tekintve jelentősen különbözőek, bár a betáplált energiát valóban a napsugárzás biztosítja mindkét esetben.

Optikai csalódás gyeptéglából

A modern művészetek egyik népszerű ága a land art, amely a természet formavilágát és kellékeit használja szabadtéri látványosságok létrehozásához. Ilyen például az a háromdimenziós „gömb park”, melynek ötlete François Abélanet fejéből pattant ki...

Látványos árampazarlás

A készenléti áramfogyasztás nem újdonság senkinek, hisz tudjuk, hogy a kikapcsolt azaz „stand by” módban lévő elektromos készülékek is fogyasztanak áramot. Keveset ugyan, de a sok kicsi, sokra megy.

Zöld Beruházási Rendszer - Mire lehet pályázni, kik és hogyan pályázhatnak?

Korábban már szó volt arról, hogy új építésre is, és felújításra is lehet pályázni a ZBR keretében. Milyen előírásoknak és feltételeknek kell megfelelni a pályázat elnyeréséhez? Kik pályázhatnak? Miylen típusú támogatások vannak? Most erről lesz szó.

Passzívházak épületgépészeti megoldásai

A passzívházak alapötlete abból az elgondolásból ered, hogy a minimális – de nem nulla – fűtési hőenergiaigényt egy leegyszerűsített fűtőrendszer fedezi, amelynek kialakítása költségcsökkenéssel jár.

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

 Sokan egy focilabda méretű lyukon keresztül fűtik az utcát, Ön is közéjük tartozik? Sőt ekkora résen engedik a por és pollen bejutását otthonukba. A legegyszerűbb, legolcsóbb módszerekről - amivel akár 15-20% fűtési energia megtakarítást is elérhetünk - hajlamosak vagyunk azonban megfeledkezni, miközben nagyon sok figyelmet fordítunk a média által felkapott bonyolult, drága energia megtakarítási módokra.   

Edelmann Dóra közönségdíjas miniháza

Egy magyar tervezőlány, Edelmann Dóra nyerte a kanadai Touchtones Nelson Művészeti és Történeti Múzeum öko miniház dizájn és terv pályázatának közönségszavazását.

Álom zöld kivitelben

Modern forma, stílusos design, romantikus hangulat, zöld oázis, környezettudatos életmód. Az Ecotypic ágy ezt mind garantálja. Az Arthur Xin tervezésében készült fekhely ugyanis már nem csak nyugodt pihenésünket szolgálja.