Hirdetés

Edelmann Dóra közönségdíjas miniháza

Egy magyar tervezőlány, Edelmann Dóra nyerte a kanadai Touchtones Nelson Művészeti és Történeti Múzeum öko miniház dizájn és terv pályázatának közönségszavazását.

Magyar siker: Edelmann Dóra közönségdíjas miniháza

A miniépítkezés egy új irány a környezetbarát építkezés területén. Eddig főleg az energiával való takarékoskodásra törekedtek az építészek és tervezők, mostanában azonban új irányzatként előtérbe kerül a términimalizálás. Ennek fényében tehát a pályázók feladata nem volt egyszerű: egy 10 m2-es bruttó alapterületű, környezetbarát, családi házat kellett tervezniük, amelynek maximum 4,00 méteres a magassága. Az épülethez kizárólag környezetkímélő anyagokat használhattak, és emellett az energiatakarékosságra is törekedniük kellett.

Miniház kívülről

Edelmann Dóra rájött, hogy úgy lehet legjobban kihasználni a belső teret, ha az épp felesleges bútordarabokat (nappal ágy, éjjel asztal stb.) eltüntetjük. A ház közepére így került egy tartályhenger, amit elég 90 vagy 180 fokkal eltekerni és azonnal másik szoba áll rendelkezésünkre. A hasznos alapterület így megtöbbszöröződik.

A ház különlegessége, hogy a tartályhengerre kívülről napelemek kerültek. Az épület helyi hulladékból és természetes anyagokból készül. A hőszigetelést például az épület vázát kitöltő hulladék - kólásüveg, faforgács - biztosítja.
(Forrás: Shelter.inthekoots.com)

Miniház belülről

 | 
Kapcsolódó cikkek

Érdekességek, amikért érdemes kilátogatni a Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításra 2022-ben

Az Elevenház Panzió Projekt

Rendezze be teraszát, kertjét!

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

HRH ablakszigetelés: kevesebb hűtésre / fűtésre, kevesebb por, kevesebb pollen?

Vásárlási listák
További vásárlási listák