Hirdetés

Lehet-e a lakásszerelvény látványelem? A válaszunk: igen

A lakásszerelvényektől – mint bármelyik berendezési tárgytól - elvárható, hogy harmonizáljanak otthonunk stílusával, színvilágával, uralkodó anyagaival. Sőt, lehetnek akár az adott helyiség látványelemei is.

Először is tisztázzuk, mi tartozik a lakásszerelvény gyűjtőszó alá: nyomógombok, csatlakozó aljzatok (dugaljak), fényerőszabályzók, multimédia- és adatcsatlakozók, termosztátok, mozgásérzékelők. Mivel ezek a tárgyak rendszerint a falon kapnak helyet és így szinte minden esetben szem előtt vannak, érthető, hogy túlmutatnak az egyszerű kiegészítőkön.

Logus90 lakásszerelvények – Modern villanykapcsoló
Logus90 lakásszerelvények – Modern villanykapcsoló

A szerelvények kiválasztására kevesen fordítanak figyelmet. Legtöbben elugranak egy barkácsboltba és megveszik az első „szembejövő” legegyszerűbb fehér kapcsoló- és dugalj-változatokat, felszerelik otthon, a látvány meg olyan, amilyen. Pedig ezek a kiegészítők évekig velünk maradnak, számtalanszor használjuk, ezért érdemes olyan típust, márkát választani, melynél a sokszínűségen túl a mechanizmusok minősége is kiemelkedő. És még egy fontos szempont: az esztétikum önmagában már kevés, fontos, hogy egy esetleges bővítésnél, egy intelligens otthon rendszer kiépítésnél ugyanennek a márkának az elemeit tudjuk majd alkalmazni, az egységes dizájn jegyében.

Logus90 lakásszerelvények – Egységes dizájn
Logus90 lakásszerelvények – Egységes dizájn

A Logus90 szerelvények számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Gazdag szín- és anyagválaszték áll rendelkezésre: az egyszerű műanyag keretektől, a természetes anyagokig, mint a fém, a fa, az edzett üveg, vagy akár a gránit. Bárki megtalálja tehát az ízléséhez- és a helyiség stílusához igazodó típust.

Ugyanez a színekre is igaz, a fehértől a feketéig, a csillogó aranyos árnyalattól a fiatalos, vidám, élénk színekig, itt is rengeteg kombinációt választhatunk.

Szerelésük egyszerű, időtállók, tartósak, ráadásul a kialakításuknak és a gyári festésnek köszönhetően kevésbe koszolódnak, zsírosodnak.

Ami még nagyon fontos: biztonságból kitűnőre vizsgáztak! Akár a fedlap, vagy a gombok eltávolítása után is tökéletesen elszigetelik a felhasználót a vezetékektől. Például, ha a szerelés iránt korai érdeklődést mutató csemeténk nekiáll leszedni a fedlapot és a gombokat, akkor sem rázza meg az áram. A mechanizmusok speciális, önoltó műanyagból készülnek, 650°C-ig lángállók, így a rövidzárlat és az ebből fakadó esetleges tűzeset bekövetkezése szinte kizárt. Ne feledjük: a kiválasztás során a biztonság az egyik legfontosabb szempont kell, hogy legyen!

Logus90 lakásszerelvények – Maximális biztonság
Logus90 lakásszerelvények – Maximális biztonság

Lakberendezők számára is egyszerű ezzel a szerelvénycsaláddal tervezni, hiszen a szerelvényeket már az ARCHline.xp tervező-programba is felvették.

Akár egyenetlen falra is gond nélkül felszerelhetők és a rugós kapcsoknak köszönhetően még az eltérő méretű kábeleket is könnyedén kezelik.

A Logus90 szerelvénycsalád tagjai nem utolsó sorban kiváló ár-érték arányt képviselnek, tagjai pedig szerte az országban, rövid határidővel beszerezhetők. A termékeket ezekben az üzletekben vásárolhatja meg.

Logus90 lakásszerelvények – Kiváló ár-érték arány
Logus90 lakásszerelvények – Kiváló ár-érték arány

Az intelligens otthonhoz visszatérve, az iNELS okosotthon-rendszer és a mikro-kapcsolós LED visszajelzős nyomógomb típusú fali vezérlők megjelenése is leköveti a Logus90 szerelvényeket, ahogy a LARA Internetrádiós és zenelejátszó eszközök ugyancsak kompatibilisek vele. Noha az intelligens otthonok manapság legdivatosabb kezelési módja az okostelefonos/táblagépes vezérlés, a rendszerek továbbra is vezérelhetők hagyományos nyomógombokkal, ami történhet pl. a Logus90 szerelvénycsalád tagjaival. (Az iNELS rendszerbe gyárilag ezt integrálják.)

Logus90 lakásszerelvények – Az iNELS okosotthon rendszerrel kompatibilis
Logus90 lakásszerelvények – Az iNELS okosotthon rendszerrel kompatibilis

Az, hogy a szerelvények milyen látványt nyújtanak majd a valóságban, a falra szerelve, egyszerűen ellenőrizhetjük. Az ingyenes Logus90 tervezőprogram megkönnyíti a vizualizációt: a Logus90 konfigurátorban elérjük bármelyik mechanizmust, kerettípust, fedlapot, beállíthatjuk az adott helyiség falának színét. A konfigurátorban közelítő árajánlatot is kérhetünk, teljesen ingyenesen az általunk előzetesen kiválasztott szerelvényekre.

Logus90 lakásszerelvények – A választást megkönnyíti a Logus90 konfigurátor
Logus90 lakásszerelvények – A választást megkönnyíti a Logus90 konfigurátor
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Honnan tudjuk, hogy a tetőnk cserére szorul, vagy hogy elérkezett a tetőfelújítás ideje? A következőkben elmondjuk, mik lehetnek azok az intő jelek, amik már rövid távon szakemberért kiáltanak.

Csak a képzelet szab határt: inspiráló zuhanyvariációk a Radaway-től

A Méta szakembereivel a cég által forgalmazott Radaway zuhanykabinokról, azon belül is a 2020-as újdonságokról beszélgettünk.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok 2. rész - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Az előző részben a háztartási elektromos hálózat legfontosabb elemeinek új fejlesztésű, korszerű szerelvényeiről esett szó. A legújabb gyártmányfejlesztésekben azonban ugyanolyan hangsúlyt kap az elektromos szerelvények külső megjelenésének progresszív tervezése is.

Evolúciós kapcsolók és konnektorok - Új fejlesztésű villamossági szerelvények

Európai viszonylatban jól szabványozottan és évtizedek óta szinte változatlan működéssel, némi formai változatosságot mutató kínálattal szolgálnak otthonainkban a villanykapcsolók, konnektorok. A technológiai újítások azonban ezeket is alaposan átalakították.

Intelligencia drótok nélkül

Egy új otthon építése vagy felújítása jó alkalom arra, hogy a munkálatokkal együtt kiépítsük az intelligens rendszert. De mit tegyenek azok, akik már kifestettek, berendezkedtek, majd a fotelben pihenve döbbennek rá, hogy valójában egy intelligens otthont szeretnének?

Hangulatérzékeny kapcsolók

Mindenki törekszik az önkifejezésre, melynek fontos része a lakás stílusának kialakítása. Ehhez számtalan apró lépésen keresztül vezet az út, melynek méltatlanul elhanyagolt területe a kapcsolók és konnektorok világa. Pedig ezek igencsak fontos látványelemek.

5 az egyben konnektor

A legigényesebben berendezett dolgozószoba vagy iroda összhatásán is ronthat egy kaotikus kábelrengeteg. Ma már sok módja van a kábelek elrejtésének és rendszerezésének, de íme egy igazán esztétikus megoldás.

A konnektorok helye

Az elektromos kiállások, dugaljak helyének kijelölése, az álmennyezetbe, bútorba épített világítás előkészítése, a különféle készülékekhez szükséges csatlakozások elhelyezése nem könnyű feladat, gondos tervezést igényel.

Alacsony vízfogyasztás, látványos formák – Mit tud a csaptelepek legújabb generációja?

Az energiatakarékos, vízfogyasztást kímélő üzemmód, valamint a különleges megjelenés még mindig csak kettő a számos remek tulajdonság közül, melyek vonzóvá teszik a legmodernebb csaptelepeket.