Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?

Ne várjuk meg az újabb záport!

Beázás, korhadó gerendák, nedves padlás, porhó a tető alatt. A tavaszi esős idő után, könnyű elfelejteni ezeket a kellemtelenségeket, amit felújításra váró tetőnk okozott. Ne várjuk meg a következő nyári záport.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

A tetőfelújítást, amely nem tartozik a családi költségvetésben évente betervezett beruházások közé, nem árt jól átgondolni. Mivel a tető otthonunk első védvonala, ha már nekilátunk, érthető, ha hosszútávon tartós végeredményt szeretnénk. A tető ugyanakkor nem csupán funkcionális szerepet játszik és véd a környezeti hatásokkal szemben, de a ház karakterét meghatározó, esztétikai kérdés is egyben.

Creaton Balance tetőcserép

Szóval legyen szép és tartós, de persze az sem mellékes, mennyit költünk rá.
Ha a tetőfelújítás gazdaságossága fontos szempont, a Creaton XXI. századi tetőcserepei kínálják a legjobb megoldást. Nem mintha a hagyományos hódfarkú termékekkel történő fedés drága mulatság lenne, de a mega méretű hightech termékekkel a munka haladósabb, többek között ezért is eredményez költségmegtakarítást.

Tekintsük át, mit nyújtanak a tetőfelújítóknak a Creaton legnépszerűbb termékei, a mega méretű Balance, Rapido vagy Optima cserepei.

Creaton Balance tetőcserép

Gyorsan elkészül az új tető!

Egy átlagos méretű sátortető esetén, a mega méretű cserepek esetén négyzetméterenként mindössze 9 cserepet kell a helyére tenni, így akár egy fél személygépkocsi súlyával könnyebb a tetőre kerülő cserepek összsúlya.
Szemben a hagyományos méretű tetőcserepek átlagos 30-40 darabjával, a tetőfelújítás így gyors és a családi költségvetésben is jobban mutat, hogy az ácsszerkezet is kevesebbe kerül.

Creaton Balance tetőcserép

Nem csak esztétika, de műszaki kérdés is

 Kevesebb vágás, szép és vízbiztos tetőszélek, hófogás, az alszerkezet vizesedését akadályozó átszellőzés, vagy a tető legérzékenyebb pontja a tetőáttörések kialakítása. Ezek azok a tetőrészletek, amelyek a minden modellhez rendelkezésre álló kiegészítő elemekkel korrekt műszaki megoldást eredményeznek, ugyanakkor széppé, de hosszú távon tartóssá is teszik a tetőt.

Tartós lesz a tető

A karcsú, mégis nagy törőszilárdságú kerámia tetőcserepek akár natúr változatára is írásban vállalja az 50 év garanciát a gyártó, míg a cserepek hasznos élettartama akár 100 év is lehet. Ezt a termék felületébe beleégő, annak részévé váló természetes anyag, az engób csak tovább fokozza. A hosszú távú tartósságról alapvetően maga a termék alapanyaga és a gyártási technológia gondoskodik, amin az ipari formatervezett kialakítás csak tovább javít.

Creaton Balance tetőcserép

Víznek, szélnek nincs esélye

A tető tartósságának másik kulcsa maga az ácsszerkezet. Gyakori probléma, hogy a tető alatt, a régi, töredezett, egymástól elcsúszó tetőcserepek között bekerül a víz, a hó, a pára, ami a faszerkezet gombásodásához, korhadásához, végső soron a tető gyengüléséhez vezet. Ennek megakadályozásáért a másik védőzóna, a minőségi Creaton tetőfólia felelős.
Az ácsszerkezet védelmében ugyanakkor jelentős szerepet játszik a már említett ipari formatervezés eredményeképpen kialakult cserépforma is.

Creaton Balance sajtolt engóbozott tetőcserép

Mit nyerünk az ipari formatervezés eredményképpen?

Labirintust idéznek a hightech tetőcserepek, a gazdaságos tetőfelújítást garantáló Balance, Rapido és Optima ipari formatervezett alsó kialakítása, bordázata. A cserepek különösen erőteljes hornyai nagy szélnyomás esetén is megakadályozzák a víz behatolását a fedés alá.Ez a szinte egyedülálló fej- és oldalhornyolás 26 mm eltolhatóságot tesz lehetővé, így a tetőfedő  szükség szerint igazíthatja a tetőcserepeket. Ez azt jelenti, hogy nem csupán szép lesz a fedéskép, de a cserepek egymáshoz biztonságosan kapcsolódva gondoskodnak az alszerkezet és az épület védelméről.

Creaton Balance tetőcserép

További előny, hogy a cserepek erőteljes támasztóbordái gondoskodnak a nagyobb teherbírásról és a cserép hátsó oldalán esetleg keletkező kondenzvíz levezetéséről. A biztonságos tartásért felelős még a három stabil akasztófül. Ez utóbbi a normál követelményekhez képest háromszoros biztonság mellett, további előnyt jelent pl. a vágott tetőcserepek elhelyezésénél, a hajlatok és élek kialakításánál.

Creaton Optima tetőcserép

Mindezzel együtt a beázás és a páralecsapódás megelőzéséért is mindent megtettünk, ha az alszerkezetet - a tető hajlásszögének megfelelő, UNO, DUO, TRIO, QUATTRO néven forgalmazott- vízzáró és páraáteresztő fóliával látjuk el.

Creaton Optima tetőcserép

További részletek a termékekkel és az akcióval kapcsolatban: www.akcio.creaton.hu

Népszerűek a témában

Esztétika és környezettudatosság – arany középút a megújuló energiaforrások terén

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Ez is érdekelhet

Ezeket érdemes mérlegelni, ha napelem telepítésén gondolkozunk

Tervezd meg tetődet egyszerűen, 6 lépésben!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Ne mondjon le a fürdés élményéről, válasszon inkább akadálymentes kádat

A télikert nélkülözhetetlen eleme a megfelelően tervezett árnyékoló

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

A családi ház építését is egyre tudatosabban tervezzük meg

Tippek tetőablak választáshoz – felújítóknak

Állami támogatás tetőfelújításra, napelemre

Új tető állami támogatással

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

A csillagok nemcsak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg a BMI Bramac Star tetőcserepeket!

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Mutat és megtakarít: pala, kerámia, fém – homlokzaton és tetőn

Túlzott napfény és más betolakodók elleni védelem

Legyen otthon medencénk! – Méretek, kialakítás, költségek