Hirdetés

Tetőfedés és tetőfelújítás könnyűszerkezetes cserepes lemezzel

Egyre népszerűbb hazánkban a cserepes lemezzel való tetőfedés és tetőfelújítás. Különösen a régi, palával fedett tetők felújítása esetén.

A régi elöregedett palatetős lakóépületek, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és szép felújítására, illetve fedésére ajánlott a Polmetál Pruszynski Kft. Rubin, Kron, Szafir, Arad, Satjam Bond Exclusive fantázianevű lemezei. A cég jelenleg 6 típusú cserepes lemezt gyárt 5 különböző fajta festékréteggel illetve több mint 30 féle színben.

Polmetál cserepes lemezek

A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.
A cserepes lemezek előnye a gyors szerelhetőség, illetve a rendkívül kis össztömeg, ez körülbelül 5 kilogrammot jelent folyóméterenként, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. Ezáltal ha tetőfelújítást tervezünk nem szükséges a tetőszerkezetet megerősíteni, még akkor sem, ha a régi pala a tetőn marad. Manapság egyre többen választják ezt a fajta tetőfedési rendszert, hiszen nem szükséges a régi elöregedett palát lebontani, elég, ha fóliázás után a szarufák felett ellendeszkázunk, és belécezzük a tetőt, amire már szerelhető a cserepes lemez. Mivel a pala veszélyes hulladék, így elszállítása komoly költséget jelenthet ezzel azonban ez megtakarítható.

Kron cserepes lemezek

Szerelési ábrák

Polmetál cserepes lemezek szerelése

Polmetál cserepes lemezek szerelése

Bővebben a típusokról

Nagytáblás cserepes lemezek

Kron, Arad Classic, Szafir, Rubin Plus cserepes lemezek hasznos szélessége 1,10 méter, legfeljebb 5,35 méter hosszúságú lehet, e hossz felett érdemes két lemezből toldással megvalósítani a fedést. Annak köszönhetően, hogy a lemezek adott hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet felhasználni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

Modulméretes cserepes lemezek

2012 novemberétől a Polmetál Pruszynski Kft. lengyel anyacége megkezdte a modulméretes cserepes lemez gyártását, amely Arad Pru névre hallgat, különlegessége, hogy egyszeres, illetve dupla modul méretben kapható, speciális Purmat, 50 μm Pural Matt festékréteg bevonattal amelyre 30 év garanciát vállal a gyártó.

Arad Pru Polmetál cserepes lemez

A cserepeslemez rendkívül UV-álló, és nem színeződik el a napsütés hatására. Az Arad Pru modulméretes cserepes lemez előnye, hogy rendkívül alacsony – kevesebb, mint 7 százalék – veszteséggel szerelhető bonyolultabb kialakítású tetők esetén is, továbbá a rejtett csavarozásnak köszönhetően szép tetőfelületet kapunk.

Modulméretes kőzúzalékos cserepes lemezek

A Satjam Bond Exclusive alu-cink bevonatos acéllemez alapon lévő kőzúzalékos cserepes lemez, amely természetes, szép hatást kelt. Az Arad Pruhoz hasonlóan modulméretben kapható, tömege körülbelül 7 kg/m2. Számos kiegészítővel rendelkezik: tetőkibúvóval, tetőablakokkal, speciális tetőkivezető elemekkel. A kivitelezése a sima cserepes lemezekhez hasonlóan történik.

Satjam Bond cserepes lemez

Páraáteresztő fóliát

A cserepes lemezek alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy felvegye az esetlegesen a lemezen lecsapódó párát. A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 × 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 × 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma körülbelül 7–8 db/m2 ez a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. A bádogelemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez.
A cserepes lemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

Bevonati rendszer

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja: a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A lemezek 25 μm fényes poliészter vagy 35 μm matt poliészter, illetve 50 μm pural, 50 μm Pural Matt illetve Satjam Bond Exclusive esetén kőzúzalékos festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg és primer réteg felett helyezkedik el.
A termékek horganyzott acéllemezből hideghengerléssel készülnek, műanyag festékréteggel ellátva, így teljes mértékben megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, valamint tökéletes védelmet nyújtanak a környezeti hatásokkal szemben.

Rubin Plus cserepes lemezek

A cég

A Polmetál Pruszynski Kft. Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb lemezgyártó cégcsoportjának tagjaként több mint 10 éve meghatározó szerepet tölt be a magyar építőiparban. A cég elsősorban ipari és mezőgazdasági épületek burkolására használatos trapézlemezeket, valamint a családi házak fedésére is használt – Magyarországon is egyre népszerűbb – cserepes lemezeket gyárt és forgalmaz.

„Nekünk az a fontos, hogy rugalmasan és megbízhatóan szállítsunk az egész országban. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.
Az Ön célja, a mi Acélunk!”

Kantó György

Polmetál Pruszynski Kft.
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Telefon: (+36) 94/565-164
Fax: (+36) 94/565-165
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pruszynski.hu

Polmetál cserepes lemezek

Végzettség: Építésztechnikus Győr, Hild József Szakközépiskola 2001, Építészmérnök, Győr, Széchenyi István egyetem 2006. Munkahely: 2006-2007 LEIER Hungária (gyártmány tervező), 2007- Polmetál Pruszynski Kft. (értékesítő később értékesítési vezető). Feladataim közé tartozik az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás, marketing, oktatás.
Kapcsolódó cikkek

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!

Minden, amit tudnunk kell a cserepeslemezről – Útmutató A-tól Z-ig

Az időjárás még a legstabilabb tetőket sem kíméli. Idővel az anyagok elöregszenek, és egyre kevésbé alkalmasak eredeti funkciójuk ellátására. Amint a tető megérett a felújításra, többé nem megkerülhető a kérdés: milyen legyen az új tető? A cserepeslemez esztétikus, időtálló és gazdaságos megoldást jelent, tehát remek választás.

Nézze meg házát alumínium tető alatt!

Egy egyszerű családi ház látványát is feldobhatjuk, de legalábbis eljátszhatunk annak gondolatával, milyen lenne otthonunk egy trendi, egy elegáns vagy éppen hangulatos PREFA tető alatt. Ebben segítségünkre lehet a cég ingyenes fotószervíz szolgáltatása, amellyel megnézhetjük, hogyan festene új vagy felújítandó otthonunk a számtalan színben választható, viharálló, tartós és környezetkímélő fémtető alatt.

Családi ház korcolt tetővel – Miért ezt választotta a tulajdonos és mit mond erről a tervező?

A tetőfedési lehetőségek között válogatva családi házon kevésbé találkozunk korcolt tetővel. Hogy ez mégis jó döntésnek bizonyult, mindjárt kiderül, hiszen maga a tulajdonos és a ház építész tervezője mesél a választás okairól, a tervezés körülményeiről.

A Tesla legújabb innovációja: hatékony és magas szilárdságú napelemes tetőfedés

Az elektromos árammal hajtott autóinak fejlesztése után a Tesla tovább emeli a tétet: olyan fotovoltalikus tetőfedő anyagokat dobott piacra, melyek anyagukban és élettartamukban is különböznek az eddig ismert napelemes cserepektől.

Megújuló energia fémtetőről

Meglepő adat, hogy az éghajlatnak köszönhetően Magyarországon minden négyzetméterre körülbelül 1265 kilowattóra napenergia jut. Mivel ez több mint jónak nevezhető érték, így emiatt - és az egyre terjedő trendnek köszönhetően -, egyre több tetőn jelennek meg a nap energiáját összegyűjtő és hasznosító eszközök, napelemek és napkollektorok. Kifejezetten széles a választék, de amiről most szó lesz, az ezek biztonságos és tartós rögzítése – pl. fémtetőn.