Hirdetés

Tetőfedés és tetőfelújítás könnyűszerkezetes cserepes lemezzel

Egyre népszerűbb hazánkban a cserepes lemezzel való tetőfedés és tetőfelújítás. Különösen a régi, palával fedett tetők felújítása esetén.

A régi elöregedett palatetős lakóépületek, gazdasági és közhasznú épületek, templomok és más műemlék jellegű épületek tetőinek modern, tartós és szép felújítására, illetve fedésére ajánlott a Polmetál Pruszynski Kft. Rubin, Kron, Szafir, Arad, Satjam Bond Exclusive fantázianevű lemezei. A cég jelenleg 6 típusú cserepes lemezt gyárt 5 különböző fajta festékréteggel illetve több mint 30 féle színben.

Polmetál cserepes lemezek

A többfajta felületen való felhasználhatósága, valamint a széles színskála lehetővé teszi, hogy a tetőt a homlokzattal és a környezettel összhangba hozzuk.
A cserepes lemezek előnye a gyors szerelhetőség, illetve a rendkívül kis össztömeg, ez körülbelül 5 kilogrammot jelent folyóméterenként, ami azt jelenti, hogy a hagyományos cseréphez képest közel tízszer könnyebb. Ezáltal ha tetőfelújítást tervezünk nem szükséges a tetőszerkezetet megerősíteni, még akkor sem, ha a régi pala a tetőn marad. Manapság egyre többen választják ezt a fajta tetőfedési rendszert, hiszen nem szükséges a régi elöregedett palát lebontani, elég, ha fóliázás után a szarufák felett ellendeszkázunk, és belécezzük a tetőt, amire már szerelhető a cserepes lemez. Mivel a pala veszélyes hulladék, így elszállítása komoly költséget jelenthet ezzel azonban ez megtakarítható.

Kron cserepes lemezek

Szerelési ábrák

Polmetál cserepes lemezek szerelése

Polmetál cserepes lemezek szerelése

Bővebben a típusokról

Nagytáblás cserepes lemezek

Kron, Arad Classic, Szafir, Rubin Plus cserepes lemezek hasznos szélessége 1,10 méter, legfeljebb 5,35 méter hosszúságú lehet, e hossz felett érdemes két lemezből toldással megvalósítani a fedést. Annak köszönhetően, hogy a lemezek adott hosszúságban készülnek, a hulladék minimális mennyiségre csökken. A cserepes lemezeket olyan épületek tetőinek befedésére lehet felhasználni, amelyeknek dőlésszöge nem kisebb, mint 8° (14%).

Modulméretes cserepes lemezek

2012 novemberétől a Polmetál Pruszynski Kft. lengyel anyacége megkezdte a modulméretes cserepes lemez gyártását, amely Arad Pru névre hallgat, különlegessége, hogy egyszeres, illetve dupla modul méretben kapható, speciális Purmat, 50 μm Pural Matt festékréteg bevonattal amelyre 30 év garanciát vállal a gyártó.

Arad Pru Polmetál cserepes lemez

A cserepeslemez rendkívül UV-álló, és nem színeződik el a napsütés hatására. Az Arad Pru modulméretes cserepes lemez előnye, hogy rendkívül alacsony – kevesebb, mint 7 százalék – veszteséggel szerelhető bonyolultabb kialakítású tetők esetén is, továbbá a rejtett csavarozásnak köszönhetően szép tetőfelületet kapunk.

Modulméretes kőzúzalékos cserepes lemezek

A Satjam Bond Exclusive alu-cink bevonatos acéllemez alapon lévő kőzúzalékos cserepes lemez, amely természetes, szép hatást kelt. Az Arad Pruhoz hasonlóan modulméretben kapható, tömege körülbelül 7 kg/m2. Számos kiegészítővel rendelkezik: tetőkibúvóval, tetőablakokkal, speciális tetőkivezető elemekkel. A kivitelezése a sima cserepes lemezekhez hasonlóan történik.

Satjam Bond cserepes lemez

Páraáteresztő fóliát

A cserepes lemezek alá minden esetben páraáteresztő fóliát kell rögzíteni, abból a célból, hogy felvegye az esetlegesen a lemezen lecsapódó párát. A lemezek rögzítését az EPDM gumis gyűrűvel ellátott 4,8 × 35 mm önfúrós csavarok szolgálják. A gumi nem érzékeny a hőmérséklet ingadozásaira, biztosítja a rögzítés szorosságát. A lemezeket egymás között 4,8 × 19 mm-es önfúrós csavarokkal rögzítjük. A felhasznált csavarok száma körülbelül 7–8 db/m2 ez a tető alakjától, valamint a bádogelemek mennyiségétől függ. A bádogelemek ugyanabból az anyagból, színben és bevonattal készülnek, mint a cserepes lemez.
A cserepes lemezek gyors szereléséhez részletes útmutató áll rendelkezésre.

Bevonati rendszer

A két oldalon horganyozott és több rétegű festékkel bevont cserepes lemezek garantálják a hosszú élettartamot és az átrozsdásodás elleni védelmet. A lemez önmagát tisztítja: a szennyeződéséket az eső könnyen lemossa.
A lemezek 25 μm fényes poliészter vagy 35 μm matt poliészter, illetve 50 μm pural, 50 μm Pural Matt illetve Satjam Bond Exclusive esetén kőzúzalékos festékbevonattal készülhetnek, ami a horganyréteg, passziváló réteg és primer réteg felett helyezkedik el.
A termékek horganyzott acéllemezből hideghengerléssel készülnek, műanyag festékréteggel ellátva, így teljes mértékben megfelelnek a magas minőségi követelményeknek, valamint tökéletes védelmet nyújtanak a környezeti hatásokkal szemben.

Rubin Plus cserepes lemezek

A cég

A Polmetál Pruszynski Kft. Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb lemezgyártó cégcsoportjának tagjaként több mint 10 éve meghatározó szerepet tölt be a magyar építőiparban. A cég elsősorban ipari és mezőgazdasági épületek burkolására használatos trapézlemezeket, valamint a családi házak fedésére is használt – Magyarországon is egyre népszerűbb – cserepes lemezeket gyárt és forgalmaz.

„Nekünk az a fontos, hogy rugalmasan és megbízhatóan szállítsunk az egész országban. Rendszerünk sikerességének az alapja a minden apró részletre kiterjedő legnagyobb odafigyelés és az állandó, legjobb minőségű gyártás megőrzése.
Az Ön célja, a mi Acélunk!”

Kantó György

Polmetál Pruszynski Kft.
H-9736 Tormásliget, Ipartelep 127/5
Telefon: (+36) 94/565-164
Fax: (+36) 94/565-165
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.pruszynski.hu

Polmetál cserepes lemezek

Végzettség: Építésztechnikus Győr, Hild József Szakközépiskola 2001, Építészmérnök, Győr, Széchenyi István egyetem 2006. Munkahely: 2006-2007 LEIER Hungária (gyártmány tervező), 2007- Polmetál Pruszynski Kft. (értékesítő később értékesítési vezető). Feladataim közé tartozik az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartás, marketing, oktatás.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Lépjen bele bátran! Itt az alacsony fürdőkád!

Sokak számára, akik egészségi állapotuk vagy életkoruk miatt nehezebben mozognak, a fürdőkádba lépés valóságos kihívásnak tűnhet. Az M-Acryl új Eco modell belépőmagassága rendkívül alacsony, így azok is bátran használhatják, akik tartanak a hagyományos magas és mély kádaktól.

Gyorsabb kivitelezés, hosszabb távú megoldás – tetőszigetelés okosan

A tetőszigetelés okos megoldását képviselő ISOTEC egy olyan komplett rendszert kínál, melynek alkalmazásával hatékonyan küszöbölhetők ki a hagyományos technikák használatából eredő hibák.

Erre nagyon figyeljen! Változnak a hőtechnikai követelmények 2021-ben

Jó dolog, amikor az ember össze tudja kötni a kellemeset a hasznossal és ugyanígy több szempontból jó nekünk, ha a praktikust kötjük össze a kötelezővel. Hiszen, ha már valamire „hivatalból” is oda kell figyelnünk, azt miért ne tennénk úgy, hogy abból minden tekintetben a lehető legjobban jöjjünk ki? Erre jó példa az ISOTEC tetőszigetelés.

Beköszöntött a levegőt tisztító tetők korszaka

Az újrahasznosított anyagokból készült tetőszigetelés segíti a káros anyagok semlegesítését, ráadásul világos bevonata miatt kevésbé veszi fel a hőt, így növeli az energiahatékonyságot.

A csillagok nem csak az égen ragyognak, hanem már a tetőkön is - Ismerd meg az új Star tetőcserepeket!

A BMI Bramac azzal a céllal alkotta meg új Star tetőcserepeit, hogy hosszú évek múlva is olyan kellemes érzéssel pillanthassuk meg tetőnket, mint a beköltözés napján. Ideje, hogy felfedjük a hosszan tartó csillogás titkát.

Tetőablak helyhez és funkcióhoz igazítva

A szakemberek Európa-szerte szívesen dolgoznak olyan tetőablakokkal, melyek a műszaki követelmények mellett a magán és intézményi beruházók különféle dizájn elvárásait is kielégítik. Legyen szó elavult tetőablakok cseréjéről, vagy a tetőablak egy épületrész rendeltetéséhez való illesztéséről, a Roto méretben, anyagban és funkcióban egyaránt kellő rugalmasságot kínál.

Bramac Star tetőcserepek: Esztétikum és tartósság

A tetőcserépgyártás legújabb technológiáját képviselve megérkeztek a BMI Bramac Star-bevonattal ellátott cserepei.

Tető - készüljünk fel a szélsőséges időjárásra!

Tekintsük át, ha modern és környezetbarát alumínium tető mellett döntünk, milyen védelemre számíthatunk!