Hirdetés

Mire figyeljünk klíma választás előtt? A legfontosabb tudnivalók a készülék kiválasztásától a garanciáig

Ha eddig halogattuk, most már nagyon időszerű beszereznünk a megfelelő klíma készüléket. De vajon tudjuk-e, hogy milyen szempontok szerint keressünk és válasszunk?

Első lépésként gondoljuk végig a klimatizálás helyét. Hány helyiség klimatizálásáról szeretnénk gondoskodni? Az egész lakásról, vagy csupán egyetlen helyiségről van szó? Ez azért nagyon fontos, mert ehhez mérten fogjuk majd kiválasztani a készülék típusát.

Midea klíma

Ezzel el is érkeztünk a második lényeges ponthoz, a típus kérdéséhez. Csak neves, megbízható márkát válasszunk, lehetőleg szakkereskedésből. Felejtsük el az “egynyári” készülékeket! A regisztrált szakkereskedők nyújtotta szolgáltatásokban és az általuk forgalmazott készülékekben nem fogunk csalódni.

Midea klíma

Térjünk ki egy kicsit ezekre a szolgáltatásokra! A szakkereskedés mindig tud ajánlani vele szerződésben álló szerelőt, aki megfelelően telepíti és később karbantartja a készüléket. A Midea készülékek forgalmazója például egy online partnertérképpel segíti a keresést. Itt könnyen megtaláljuk a lakóhelyünkhöz legközelebbi szerelőt, aki szakszerűen telepíti a klímát. Nem elhanyagolható a helyszíni felmérés kérdése sem. Ahhoz, hogy valóban a megfelelő klíma tegye komfortossá otthonunkat – ahogy már említettük – a belső tér méretéhez, jellegéhez igazodó készüléket kell választanunk. Ebben pedig sokat segíthet egy előzetes konzultáció, illetve az ingyenesen elvégzett helyszíni felmérés is. Ez nagyjából fél, egy órát vesz igénybe.

Midea klíma

Mielőtt véglegesítjük döntésünket, több helyről is kérjünk árajánlatot!

A klimatizálás bonyolult műfaj, hiszen választhatjuk a legjobb készüléket, ha a telepítés helytelen, hiába fáradoztunk. Ne próbálkozzunk házilagos megoldásokkal! Kizárólag a regisztrált kereskedők által forgalmazott készüléket szereltessünk fel szerződéses szerelővel, akit a készülék forgalmazója ajánl. Erről egyébként a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság előírása is rendelkezik.

Fontos tudnunk, hogy a készülékekben lévő hűtőközeg üveggázhatást erősítő anyag, a helytelen telepítés miatt szivároghat. Ha tehát szivárgást tapasztalunk, az nagy valószínűséggel telepítési problémát jelez.

Mindig figyeljünk a garanciára! A megbízható, regisztrált forgalmazók, kereskedők, soha nem értékesítenek klíma készüléket garancia nélkül. A Midea készülékek esetében ez, a törvényben előírt 1 éven felül, plusz 4 év garancia időt jelent (lakossági ügyfelek részére). A garanciának azonban feltétele a készülék karbantartása. A Midea készülékek tulajdonosai,- ha a kiterjesztett garanciára jogosító regisztráció során a klímtelepítő megadta a tulajdonos e-mail címét - évente kapnak e-mailben értesítést arról, hogy itt az ideje az éves karbantartásnak. Erre azért is kell ügyelnünk, mert a garancia csak abban az esetben érvényes, ha az előírt karbantartás minimum évente egyszer megtörtént. Természetesen a felhasználás jellegéből adódóan a klímatelepítő évente többszöri karbantartást is javasolhat, hiszen nem mindegy, hogy a készülék naponta átlagosa csak pár órát üzemel, vagy akár egész nap hűti/fűti az adott helyiséget.

Midea klíma

Az előírt karbantartási időt tehát mindig tartsuk be! Enélkül nem csupán a készülék meghibásodását, hanem az esetleges egészségkárosító hatást is elkerülhetjük, hiszen a légkondicionáló karbantartása során nem csak az előírt működést ellenőrzik, hanem a készülék szűrőbetéteit is tisztítják, fertőtlenítik.

Midea partnertérkép

Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Ahány kád, annyi lehetőség – újdonságok az M-Acryltól

Ahány ház, annyi szokás – foglalja össze a közmondás azt az általános megállapítást, hogy ahány ember, annyiféle életérzés, gondolkodásmód, illetve ezekből fakadó igények létezhetnek. Ahány kád, annyi lehetőség – fűzhetjük tovább a nyitógondolatot, hiszen ma már a fürdőszobai jelenlétünk messze túlmutat a tisztálkodáson, ez a helyiség fokozatosan vált egyre inkább az otthoni pihenés színterévé. Ennek hangsúlyos eleme a fürdőkád, amelyekből eddig is széles kínálatot biztosított, 2020 azonban további újdonságokkal szélesítette a termékpalettát.

Fűtés másképp: LG Therma-V Monobloc-os hőszivattyúk

Az ősz beköszöntével ismét slágertémává válnak az alternatív fűtési megoldások. Manapság számos különféle, a távhőtől és az általános gázos fűtési megoldásoktól eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

A kényelmes otthon nélkülözhetetlen tartozéka a modern légkondicionáló készülék

A tartós nyári forróság előtt érdemes egy rövid szemlét tartani a légkondicionálók piacán. Vajon találunk-e olyan készüléket, mely egyszerre hatékony, energiatakarékos, netán még tetszetős is? A válaszunk: igen.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás gazdaságosan, hőszivattyúval

Gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy hőszivattyú beszerelése. Íme, egy új típus, számos pozitív tulajdonsággal.

Tervezzünk, mielőtt klímát veszünk!

Még éppen időben vagyunk, ha belevágunk a légkondicionáló berendezés megvásárlásába. Közben persze számtalan kérdés merül fel: melyik és milyen készülék lesz megfelelő, mennyire hűtsük le a lakást, tartsunk-e a zajoktól, érdemes-e hűtő-fűtő készüléket venni?