Alternatív fűtések – Érdemes-e hőszivattyúra váltani?

A hideg idő beköszöntével egyre nagyobb érdeklődés övezi az alternatív fűtési megoldásokat. Manapság többféle, a távhőtől és a gázfűtéstől eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Az alternatív rendszerek közül az egyik legnépszerűbb a hőszivattyú, melyből már többféle konfiguráció is kialakítható. Mindenképpen említést érdemel az LG Therma-V fantázianévre keresztelt hőszivattyú családja, melyben nem csak a már megszokott osztott (split típusú) hőszivattyúk, hanem a kompakt Monoblock jellegű készülékek is jelen vannak a hazai piacon.

A továbbiakban az LG Therma-V és ezen belül a Monoblock termékcsaládra vetünk egy pillantást és próbálunk válaszokat adni néhány egyszerűnek tűnő kérdésre.

Bővebbben a Therma-V-ről

A Therma V az LG levegő-víz hőszivattyú rendszere, a gyártó kifejezetten új építésű épületekhez és felújításokhoz tervezte az LG továbbfejlesztett, energiatakarékos fűtő technológiájával. Változatos fűtésekhez alkalmazható, a padlófűtéstől egészen a használati melegvíz készítésig.

A rendszer inverteres technológiája révén kiváló megoldást nyújt a fűtés és melegvíz előállítására. A külső környezetből felvett energia révén energiahatékonysága a kazános rendszereknél jóval kedvezőbb.

Milyen fűtési területeken használható?

Az LG Therma-V hőszivattyúk kifogástalanul teljesítenek akár radiátoros, akár padlófűtéses rendszer esetén, továbbá lehetőség nyílik az előbb említett melegvíz előállítására is.

Az új, beépülő technológiák miatt a készülék jelentősen hatékonyabb lehet a normál gázkazános megoldásoknál, sőt, a kialakított rendszer összekapcsolható olyan okos szabályozó megoldásokkal, mint az LG ThinQ szoftver, melynek segítségével okoseszközről is nyomonkövethető és szabályozható otthonunk fűtési rendszere.

Mi a különbség a Split és a Monoblock kialakítás között?

Míg a split jellegű hőszivattyúk alapvetően egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, a Monoblock kialakítású készülékek egy egységben tartalmazzák a víz oldali tételeket (lemezes hőcserélő, tágulási tartály, keringtető szivattyú). Ez egyszerűbb telepítést és kisebb helyigényt tesz lehetővé.

LG Therma-V hőszivattyú

Szabályozási lehetőségek

A felhasználó komfortja és kényelme érdekében különböző hőmérséklet szabályzó lehetőségek állnak rendelkezésre. Az európai életformában különösen nagy szerepet kap a megfelelő hőkomfort, ezért az LG Therma-V rendszerek a helyiség hőmérsékletének és a víz hőmérsékletének párhuzamos szabályozási lehetőségét kínálják. A széles működési tartomány lehetővé teszi az 55°C-os előremenő vízhőmérsékletet, még akár -15°C-os külső léghőmérséklet esetén is. Így a tisztán hőszivattyús üzemmel előállított használati melegvíz akár a leghidegebb téli napokon is rendelkezésre állhat.

Ennek eredményeként az R32 Monoblock-os hőszivattyú versenyképesebb, legyen szó akár helyettesítő, vagy újonnan jelentkező igényről.

ÉRDEKLŐDÖM AZ LG LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚK IRÁNT

Milyen teljesítményekben érhetők el ezek a készülékek? Mit jelent az R32?

A forradalmian új kompresszor technológiának köszönhetően a magas hatásfok és a megbízható teljesítmény jellemzi az LG levegő-víz hőszivattyúkat. A hagyományos scroll kompresszor technológiához képest az új típusok sokkal hatékonyabbak, ami a kompresszorban található továbbfejlesztett tengely rögzítéseknek köszönhető.

A készülékek a hazai piacon jelenleg 5kW-tól egészen 16kW-os összteljesítményig érhetők el.

Az R32 a rendszerekben található hűtőközegtöltet fajtáját jelöli. A modern LG levegő-víz hőszivattyúk ezzel az új környezetbarát hűtőközeggel vannak ellátva, ezzel is hozzájárulva az üvegházhatást előidéző gázok használatának csökkentéséhez.

LG Therma-V hőszivattyú

PARTNERKERESŐ

 | 
Kapcsolódó cikkek

Elérkezett a tetőcsere ideje?

Az Elevenház Panzió Projekt

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Miért válasszunk beépíthető háztartási gépeket? 7+1 figyelemre méltó készülék

Új technológiás légkondicionálók: nagyobb energiamegtakarítás, hatékonyabb működés

Energiahatékonyság, egészségvédelem és esztétikus megjelenés – a legfontosabb szempontok a klíma készülék kiválasztásakor

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Kompakt okosotthon rendszer: a nagyobb kényelem könnyed megoldása

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Ne maradjon le! Pályázati lehetőség megújuló energiával működő fűtés/hűtésre

Megéri szigetelni: mutatjuk, mennyivel drágábban adható el egy korszerűsített családi ház

Energiafogyasztásban dobogós helyen a lakosság

Radiátor választás – Az egyik legfontosabb lépés a fűtési rendszer kiépítése, korszerűsítése előtt

Vásárlási listák
További vásárlási listák