Hirdetés

Alternatív fűtések – Érdemes-e hőszivattyúra váltani?

A hideg idő beköszöntével egyre nagyobb érdeklődés övezi az alternatív fűtési megoldásokat. Manapság többféle, a távhőtől és a gázfűtéstől eltérő rendszerek is elérhetők a korszerűsítésre, vagy új otthon kialakítására vállalkozók számára.

Az alternatív rendszerek közül az egyik legnépszerűbb a hőszivattyú, melyből már többféle konfiguráció is kialakítható. Mindenképpen említést érdemel az LG Therma-V fantázianévre keresztelt hőszivattyú családja, melyben nem csak a már megszokott osztott (split típusú) hőszivattyúk, hanem a kompakt Monoblock jellegű készülékek is jelen vannak a hazai piacon.

A továbbiakban az LG Therma-V és ezen belül a Monoblock termékcsaládra vetünk egy pillantást és próbálunk válaszokat adni néhány egyszerűnek tűnő kérdésre.

Bővebbben a Therma-V-ről

A Therma V az LG levegő-víz hőszivattyú rendszere, a gyártó kifejezetten új építésű épületekhez és felújításokhoz tervezte az LG továbbfejlesztett, energiatakarékos fűtő technológiájával. Változatos fűtésekhez alkalmazható, a padlófűtéstől egészen a használati melegvíz készítésig.

A rendszer inverteres technológiája révén kiváló megoldást nyújt a fűtés és melegvíz előállítására. A külső környezetből felvett energia révén energiahatékonysága a kazános rendszereknél jóval kedvezőbb.

Milyen fűtési területeken használható?

Az LG Therma-V hőszivattyúk kifogástalanul teljesítenek akár radiátoros, akár padlófűtéses rendszer esetén, továbbá lehetőség nyílik az előbb említett melegvíz előállítására is.

Az új, beépülő technológiák miatt a készülék jelentősen hatékonyabb lehet a normál gázkazános megoldásoknál, sőt, a kialakított rendszer összekapcsolható olyan okos szabályozó megoldásokkal, mint az LG ThinQ szoftver, melynek segítségével okoseszközről is nyomonkövethető és szabályozható otthonunk fűtési rendszere.

Mi a különbség a Split és a Monoblock kialakítás között?

Míg a split jellegű hőszivattyúk alapvetően egy kültéri és egy beltéri egységből állnak, a Monoblock kialakítású készülékek egy egységben tartalmazzák a víz oldali tételeket (lemezes hőcserélő, tágulási tartály, keringtető szivattyú). Ez egyszerűbb telepítést és kisebb helyigényt tesz lehetővé.

LG Therma-V hőszivattyú

Szabályozási lehetőségek

A felhasználó komfortja és kényelme érdekében különböző hőmérséklet szabályzó lehetőségek állnak rendelkezésre. Az európai életformában különösen nagy szerepet kap a megfelelő hőkomfort, ezért az LG Therma-V rendszerek a helyiség hőmérsékletének és a víz hőmérsékletének párhuzamos szabályozási lehetőségét kínálják. A széles működési tartomány lehetővé teszi az 55°C-os előremenő vízhőmérsékletet, még akár -15°C-os külső léghőmérséklet esetén is. Így a tisztán hőszivattyús üzemmel előállított használati melegvíz akár a leghidegebb téli napokon is rendelkezésre állhat.

Ennek eredményeként az R32 Monoblock-os hőszivattyú versenyképesebb, legyen szó akár helyettesítő, vagy újonnan jelentkező igényről.

ÉRDEKLŐDÖM AZ LG LEVEGŐ-VÍZ HŐSZIVATTYÚK IRÁNT

Milyen teljesítményekben érhetők el ezek a készülékek? Mit jelent az R32?

A forradalmian új kompresszor technológiának köszönhetően a magas hatásfok és a megbízható teljesítmény jellemzi az LG levegő-víz hőszivattyúkat. A hagyományos scroll kompresszor technológiához képest az új típusok sokkal hatékonyabbak, ami a kompresszorban található továbbfejlesztett tengely rögzítéseknek köszönhető.

A készülékek a hazai piacon jelenleg 5kW-tól egészen 16kW-os összteljesítményig érhetők el.

Az R32 a rendszerekben található hűtőközegtöltet fajtáját jelöli. A modern LG levegő-víz hőszivattyúk ezzel az új környezetbarát hűtőközeggel vannak ellátva, ezzel is hozzájárulva az üvegházhatást előidéző gázok használatának csökkentéséhez.

LG Therma-V hőszivattyú

PARTNERKERESŐ

Ez is érdekelhet

Tisztíts úgy, mint egy profi!

Magasabb flexibilitás és vízlepergető hatás FX 66 Platinum Flexfugázóval!

Innovatív, öblítőperem nélküli WC-kerámiák a Geberittől

„Segítség, beázik az új tetőm!”

Terrán Tetőkalkulátor - Ingyenes és azonnali kalkuláció tetőépítéshez

Medence kompromisszumok nélkül

Családi ház építését tervezi? Segítünk kalkulálni!

Riasztórendszer kivitelezőt találni könnyű, ha tudjuk, hol keressük

Zuhanykabin tisztítás gyorsan és egyszerűen, az Easy Clean bevonat segítségével

Zsaluzia – modern és esztétikus árnyékolás

Hőszivattyúk minden igényre: intelligens és rugalmasan tervezhető rendszerek

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Új technológiás légkondicionálók: nagyobb energiamegtakarítás, hatékonyabb működés

Energiahatékonyság, egészségvédelem és esztétikus megjelenés – a legfontosabb szempontok a klíma készülék kiválasztásakor

Most éri meg igazán szigetelni - Az állami lakásfelújítási programmal akár egy nap alatt 25 százalékkal csökkentheti fűtési költségeit

Várjon el többet a padlófűtés-szabályozástól

Trendi, energiahatékony zöldtetők - Fejünk felett épülhet a zöld jövő

Kompakt okosotthon rendszer: a nagyobb kényelem könnyed megoldása

Energia- és pénz megtakarítás tudatos házkialakítással. Szakértők szerint a tudatos választás akár már 5 éven belül is megtérülhet a rezsiköltségekben

Kandalló – soha nem megy ki a divatból. Új anyagok, innovatív tűzterek, energiatakarékosság

Élvezd a kerted egész évben! Teraszmelegítés felsőfokon

82 év alatt újulhat meg a teljes családi ház állomány Magyarországon. Unokáink már látni fogják?

Patikamérlegen a hőszigetelés vastagsága

Otthonunk egészséges lakóklímája a jó minőségű hőszigeteléssel kezdődik

Vásárlási listák
További vásárlási listák