Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon
Közelgő események

Új hővisszanyerős szellőztetők a Zehndertől: friss levegő, egészséges otthon

Az egészséges otthoni környezethez szükséges friss levegő mennyiségét a legjobb szándék mellett sem lehet ablaknyitogatással biztosítani. A tapasztalatok, és az ezeket összegző tudományos vizsgálatok alapján teljesen egyértelmű, hogy a gépi szellőztetés - különösen a közel nulla energiaigényű épületek esetében - ma már megkerülhetetlen, ahogyan az is kijelenthető, hogy családi házaknál a hővisszanyerős szellőzés jelentheti a legjobb megoldást.

Energiatakarékos és költségkimélő

A hővisszanyerős szellőztető egy olyan műszaki megoldás, mellyel az épület fűtési és hűtési igénye jelentősen csökkenthető azáltal, hogy a berendezés télen a házban tartja a hőenergiát, nem engedi ki a szabadba a szellőző levegővel együtt, amivel egyúttal jelentős mennyiségű a hőenergia is távozik. A magas hatásfokú Zehnder hővisszanyerő ennek mértékét nagyon nagy mértékben csökkentheti, s így a hővisszanyeréssel a fűtési és hűtési rendszer beruházási és üzemeltetési költségei is mérséklődnek.

ComfoAir Standard hővisszanyerős szellőztető rendszer

ComfoAir Standard kedvező áron!

ComfoAir Standard néven már elérhetők a Zehnder új, rendkívül kedvező árú hővisszanyerős szellőztetői! A forgalmazó tájékoztatása szerint különösen a ComfoAir Standard 300 gép tart számot fokozott érdeklődésre. Kedvező ára miatt várhatóan sok építkező, felújító fantáziáját megmozgatja.

Erre figyeljünk az elhelyezésnél!

A hővisszanyerős szellőztetőket olyan helyiségben kell elhelyezni, ahol minden körülmények között biztosítható a 10C°-os környezeti hőmérséklet. Erre jellemzően alkalmas a gépészeti helyiség, a mosókonyha, tároló helyiség, fűtött garázs. A ComfoAir Standard gépek fali kivitelben, illetve lábon álló változatban is megrendelhetők. Az entalpiás változatok nem igényelnek kondenzvíz bekötést, de a normál hőcserélős gépekben keletkező kondenzvizet csatornába kell kötni, ezt mindenképpen figyelembe kell venni az elhelyezésnél.

Fagymentesítés

Minden gép fagyvédelemmel ellátott, de ezek módja különböző. A "V" jelű gépekbe villamos fagymentesítő került – a forgalmazó ezt javasolja minden normál hőcserélős géphez. Ha ez nincs beépítve, akkor fagyveszély esetén a friss levegő ventilátor csökkenti a fordulatát, erős fagyban akár meg is állhat.

Egyszerű vezérlés

A Standard gépcsalád szerényebb automatika lehetőségeket kínál, mint a ComfoAir Q vagy a ComfoAir E sorozat. A gép előlapján elhelyezett kijelzővel nem lépkedhetünk a fokozatok között, erre külső kapcsoló (ez a legegyszerűbb), vagy Zehnder Comfosense kezelő kínál megoldást. Utóbbi esetben a Comfosense egyúttal kijelzőként is üzemel. A gép képes egy késleltetett-időzített magas fokozatú átváltásra, amit kapcsolhat mozgásérzékelő, illetve páratartalom kapcsoló, vagy bármilyen más kapcsoló szenzor. Ha valaki ennél szélesebb körű szabályozási lehetőségre vágyik, a szakszerviz beépíti a Luxe bővítőmodult, amellyel a gép már akár szén-dioxid érzékelővel is vezérelhető. 

ComfoAir Standard hővisszanyerős szellőztető rendszer

Légszállítás – ebben is nagyon jó a Standard 300!

A Standard 300-as gép 220 Pa rendszer ellenállásig képes a 300 m3/h légszállításra. Sok más gyártó, a gépek megnevezésében más gyakorlatot követ. Ők a „háromszázas” jelölést sok esetben olyan gépekre használják, amelyek ezt a légszállítást csak 0 Pa rendszer ellenállás esetén tudják. Ez komoly félreértéshez vezet, ugyanis ezek a gépek a légtechnika rendszerbe beépítve már jelentősen kevesebb levegő mozgatására képesek csak. Ilyen hővisszanyerős szellőztetőhöz viszonyítva a ComfoAir Standard 300 egy jóval nagyobb és megbízhatóan működő gép.

Szűrők cseréje a terheléshez igazítva

A hővisszanyerő gépben két szűrő van. A kintről érkező levegőt ePM1 szűrő szűri. A bentről elszívott levegő portartalmától durvaszűrő védi a hőcserélőt. A szűrőket kétszer lehet takarítani, harmadik alkalommal már cserélni kell. A szűrő ellenőrzésére a gép kijelzője 16 hetenként hívja fel a figyelmünket, de ez az érték módosítható a felszerelés helyétől függően. Ahol a gép fokozottabb külső szennyezésnek van kitéve, ott indokolt a karbantartást gyakrabban elvégezni.

Újdonság: Szellőztető rendszer árkalkulátor
A Zehnder teljes szellőztető rendszereket kínál. Használja kalkulátorunkat, hogy a teljes szellőztető rendszer árra egy előzetes kalkulációt kaphasson!

KALKULÁTOR

Tudjon meg még többet!

A közel nulla energiaigényű épületeket ma már gépi szellőzéssel kell ellátni. A gép szellőzés gondoskodik a friss levegő bejutásáról, egyúttal a rossz levegő kijuttatásáról. Az ablakok nyitása sajnos ehhez képest a hosszú távú egészséghez szükséges friss levegőnek csak a töredékét képes biztosítani, számos egyéb hátránya mellett.

Ha érdekli Önt a hővisszanyerős szellőzés, nézzen körül a Zehnder Youtube-csatornáján, vagy iratkozzon fel a hírlevélre.

Népszerűek a témában

Mit jelent az IP védettség?

Elektromos padlófűtés minimális beépítési magassággal – Uponor Comfort-E

Napelemes rendszertípusok: miből választhatunk?

Ez is érdekelhet

Hővisszanyerős szellőztető rendszer árkalkulátor

Így csaljunk a csempével: hidegburkolattal is formálhatjuk a teret

A fény, ami alkalmazkodik az életünkhöz: EGLO Access

Legyen neked is DESIGN ELEM a fürdőszobádban a törölközőszárítód!

Higiénia, praktikum és esztétikum a fürdőszobában

Zuhanykabin lézergravírozás - üvegre visszük elképzelését

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Design fürdőszobai radiátorok - Zehnder Kazeane

Hővisszanyerős szellőztető: életre szóló befektetés az egészségbe

Energiatakarékos szellőztetés = egészség és életminőség

Egészséges otthon – Sokat tehetünk érte hővisszanyerős szellőztetővel

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszerek őszi akciója

Hőcserélős ventilátorral az egészségesebb, energiatakarékosabb otthonért

Szellőztetés friss levegős hőcserélővel

Pára-para: ügyeljünk ablakainkra a téli hidegben!

A modern, szigetelt épületek légtömör héjazata a kéményválasztást is befolyásolja

Pénz a levegőből – hővisszanyerős szellőztető rendszerrel

Káros anyagok a szoba levegőjében

Megnyílt a Zehnder új bemutató- és oktatóterme

Amikor a hagyomány egyesül a korszerűséggel: dizájn radiátorok a Zehndertől

Javuló életminőség, mérséklődő költségek – hőcserélős szellőztetők a Zehndertől

Optimális páratartalom otthon – egy lépés az egészségért

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben