Hirdetés

Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be. Az ilyen épületek csak gépi szellőzéssel működnek, enélkül fennáll a penészesedés kockázata, és borítékolható az egészségtelen, rossz levegő a „korszerű” új lakásban. Egészséges levegőjű (akár pollen mentes), korszerű épület csak hővisszanyerős szellőztető rendszerrel képzelhető el. A Zehnder húsz éve fejleszti lakásszellőztető gépeit, kínálatában tizenöt különböző modell szerepel, közel hatvan termékváltozatban. Ezek közül emelünk ki két népszerű szellőztetőgépet.

ComfoAir Basic 350 ERV

Ez a típus entalpia hőcserélős, azaz képes megakadályozni, hogy a lakásban túl alacsony páratartalom alakuljon ki a téli időszakban. Ez a jelenség ugyanis a normál (nem entalpia) hőcserélős gépek velejárója, az ilyen típusok mellé télen külön párásítás is szükséges. Entalpia hőcserélős hővisszanyerős szellőztetővel nincs szükség külön párásító üzemeltetésére, ráadásul az ilyen gépek egyéb előnyökkel is rendelkeznek. Erről a polimer membrános entalpia hőcserélőknél találunk bővebb információt.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Ez a gép alkalmas 100-190 m2 lakótér hővisszanyerős szellőztetésére. Az ellenáramú hőcserélőnek köszönhetően hatásfoka magas. Zajszintje, elektromos fogyasztása ugyancsak kiváló. Felépítése egyszerű, automatika lehetőségei úgyszintén. A gépbe egy kijelző van építve, a fokozatkapcsolás egy kézi kapcsoló segítségével történik. Egyes automatika cégek átjárót kínálnak a gép és az épületfelügyeleti rendszer között, így a gép köthető épületfelügyeletre is.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Nyári időszakban az automata megkerülő ág (bypass) biztosítja a hűvös friss levegőt. Téli fagy esetén a ventilátorok fordulatszám változása tartja fagymentesen a hőcserélőt, a VV jelzéssel ellátott típus elektromos fagymentesítővel ellátott. A gépet 2007 óta gyártja a Zehnder, számtalan helyen bizonyított Nyugat-Európában és Magyarországon is. Ez a hővisszanyerős szellőztető nincs csúcstechnológiával felszerelve, de megbízhatósága és kedvező ára miatt keresett termék az építkezők körében.

Ára a Zehnder őszi akciójában bruttó 744.000 Ft -tól indul.

ComfoAir Q350 ERV

Szintén entalpia hőcserélős szellőztető, jobb műszaki paraméterekkel, valódi csúcstechnológiával felvértezve. Jelenleg a Q350 gép (és nagyobb változatai, a Q450 és Q600) a legjobb műszaki jellemzőkkel büszkélkedő típusok a hővisszanyerős szellőztetők között. A Q350 légszállítása hasonló, szintén alkalmas 100-190 m2 területű családi házak, irodák szellőztetésére. Hatásfoka nagyobb, mert a hőcserét végző ellenáramú hőcserélő továbbfejlesztett típus, még nagyobb felülettel (kb. 45 m2). Zajszintje alacsonyabb és az energiafogyasztása is kedvezőbb. A készülékbe több szenzort is szereltek: rendelkezik páratartalom érzékelővel és légmennyiség érzékelővel is. Hatásfoka mindig az elérhető legnagyobb, köszönhetően a kifinomult légmennyiség szabályozó automatikának.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

A géphez rengeteg automatika kiegészítő választható, a felhasználó komfort igényeitől függően ez lehet pl. CO2 érzékelő, KNX modul, de a gép önmagában is kiválóan használható a beépített kezelő-kijelzőnek köszönhetően. Népszerű kiegészítő a LAN-C modul, mellyel okostelefon segítségével ellenőrizhető a levegő hőmérséklete, páratartalma, a gép fogyasztása és minden más adat, amivel a gép dolgozik. A hővisszanyerő nagyobb felületű szűrőkkel kerül forgalomba, a befúvott levegőre pollenszűrő (ISO PM1≥65%), a gép elszívó oldalán pedig ISO Course≥65% (a régebbi szabvány megnevezés szerint G4) szűrő van elhelyezve. Természetesen a gép jelzi a szűrő karbantartás esedékességét.

Ára bruttó 1.255.000 Ft, rendszer kedvezmény nélkül.

Kérjen árajánlatot az Energetika 2020 Kft-től a teljes szellőztető rendszerére, 5 év gyári garanciával!

5 év gyártói garancia

A Zehnder öt év gyártói garanciát kínál a teljes Zehnder szellőztető rendszerre.

Elolvasom a részleteket →

Energetika 2020 Kft

Az Energetika 2020 Kft 2013 óta kínálja a Zehnder szellőztető rendszereket, tervezéssel, kivitelezéssel, karbantartással. Viszonteladó partnereket is kiszolgálnak, raktárkészletről. Bemutatótermükben működő rendszert tekinthetünk meg, megismerkedhetünk a Zehnder termékeiel.

Látogassunk el a következő ingyenes szakmai napra, október 29-én, Szentendrén!

Energetika 2020 Kft.
Bemutatóterem és iroda: Budapest XIII., Csanády u.21. (időpont egyeztetéssel)
Telefon: 70-392-5995
Email: info@e2020.hu

Rövid összehasonlítás (EN13141-7 mérési standard szerint)

ComfoAir 350 Basic ERVComfoAir Q350 ERV
Termikus hatásfok80%85%
PáravisszanyerésIgenIgen
HőcserélőPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, vízzel moshatóPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, megnövelt felülettel, „diamond-shape” kialakítással, vízzel mosható
Lesugárzott zajszint (max)55 dB(A)40 dB(A)
Automatikus légszállítás tartásNincsVan, direkt légtömeg méréssel (nyomáskülönbség szenzorral)
Maximum légszállítás (100 Pa mellett)400 m3/h350 m3/h
Fajlagos villamos fogyasztás0,26 Wh/m30,15 Wh/m3
Szűrő, szűrőcsere kijelzésIgenIgen
BypassAutomatikus, nyit-zár működésű, hagyományos megkerülő ággalAutomatikus, moduláló, két zsalus megoldással
Páratartalom érzékelőNincsBeépített érzékelővel páratartalom felső korláttal vagy követéssel
Évszak felismerésKüszöbértékkelAdaptív
FagyvédelemEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, a VV modellek esetén beépített villamos fagyvédővelEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, teljesítményszabályozott villamos fagyvédő opció (utólag könnyen beépíthető)
AutomatikaKézi fokozatkapcsoló vagy épületfelügyelet RS232 porton keresztülBuszrendszer többféle kezelővel, kijelzővel, KNX csatoló, LAN csatoló okostelefonos applikáció, távoli elérés, stb
Árwebáruházbanwebáruházban
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

4 + 1 tipp az egészséges lakóklímáért a nyári hőségben

A vírushelyzet enyhülésének ellenére valószínű, hogy az eddig megszokottaktól eltérően az idei nyáron többen, több időt töltenek majd otthonaikban, zárt térben. Éppen ezért érdemes tehát odafigyelnünk életterünk klímájára.

Hővisszanyerős szellőztető: összeköti az egészségest a kötelezővel

A közel nulla energiaigényű épületeknek 2021-től számos követelménynek meg kell felelniük, ami már most előre gondolkodást, alapos felkészülést igényel azoktól, akik jövőre építkezésbe fognak. Sarkalatos pont a megfelelő mennyiségű friss levegő biztosítása, ennek legoptimálisabb módjáról kérdeztük Papp Szilárdot, az Energetika 2020 Kft. ügyvezető igazgatóját.

Hőszigetelés Kisokos: Mit? Mivel? Mennyire?

Az Austrotherm Hőszigetelés kisokos egyszerű és könnyen hozzáférhető tájékoztatást nyújt az épületek, lakóházak szigetelésével kapcsolatban.

Vírusfertőzések – vannak ellenük műszaki megoldások

Ma már olyan komoly légtisztító készülékek kaphatók, melyekkel a virágporon és a háziporon kívül a füst, szmog, kipufogógázok, benzingőz, a szagokat okozó vegyületek, atkák, gombaspórák, baktériumok, sőt, a vírusok jelentős része is kiszűrhető a levegőből.

Csináld magad épületgépészet: elsőre furcsa, de jól működik!

A villanyszerelés, vagy éppen a vízvezetékszerelés egy komoly szakma, amit nem biztos, hogy szerencsés az egyre népszerűbb DIY (Do it yoursfelf! – Csináld magad!) útján haladva kiváltani. Vagy mégis?

Javuló életminőség, nagyon kedvező áron – Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

A Zehnder hővisszanyerő szellőztető rendszerei közül választhatjuk a csúcskategóriát képviselő gépet, melyben megtaláljuk a ma rendelkezésre álló összes tudást, de akár dönthetünk olyan termék mellett is, ami azonos hatékonyság mellett, kevesebb automatikával érhető el, de kevesebbe is kerül.

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.