Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be. Az ilyen épületek csak gépi szellőzéssel működnek, enélkül fennáll a penészesedés kockázata, és borítékolható az egészségtelen, rossz levegő a „korszerű” új lakásban. Egészséges levegőjű (akár pollen mentes), korszerű épület csak hővisszanyerős szellőztető rendszerrel képzelhető el. A Zehnder húsz éve fejleszti lakásszellőztető gépeit, kínálatában tizenöt különböző modell szerepel, közel hatvan termékváltozatban. Ezek közül emelünk ki két népszerű szellőztetőgépet.

ComfoAir Basic 350 ERV

Ez a típus entalpia hőcserélős, azaz képes megakadályozni, hogy a lakásban túl alacsony páratartalom alakuljon ki a téli időszakban. Ez a jelenség ugyanis a normál (nem entalpia) hőcserélős gépek velejárója, az ilyen típusok mellé télen külön párásítás is szükséges. Entalpia hőcserélős hővisszanyerős szellőztetővel nincs szükség külön párásító üzemeltetésére, ráadásul az ilyen gépek egyéb előnyökkel is rendelkeznek. Erről a polimer membrános entalpia hőcserélőknél találunk bővebb információt.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Ez a gép alkalmas 100-190 m2 lakótér hővisszanyerős szellőztetésére. Az ellenáramú hőcserélőnek köszönhetően hatásfoka magas. Zajszintje, elektromos fogyasztása ugyancsak kiváló. Felépítése egyszerű, automatika lehetőségei úgyszintén. A gépbe egy kijelző van építve, a fokozatkapcsolás egy kézi kapcsoló segítségével történik. Egyes automatika cégek átjárót kínálnak a gép és az épületfelügyeleti rendszer között, így a gép köthető épületfelügyeletre is.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Nyári időszakban az automata megkerülő ág (bypass) biztosítja a hűvös friss levegőt. Téli fagy esetén a ventilátorok fordulatszám változása tartja fagymentesen a hőcserélőt, a VV jelzéssel ellátott típus elektromos fagymentesítővel ellátott. A gépet 2007 óta gyártja a Zehnder, számtalan helyen bizonyított Nyugat-Európában és Magyarországon is. Ez a hővisszanyerős szellőztető nincs csúcstechnológiával felszerelve, de megbízhatósága és kedvező ára miatt keresett termék az építkezők körében.

Ára a Zehnder őszi akciójában bruttó 744.000 Ft -tól indul.

ComfoAir Q350 ERV

Szintén entalpia hőcserélős szellőztető, jobb műszaki paraméterekkel, valódi csúcstechnológiával felvértezve. Jelenleg a Q350 gép (és nagyobb változatai, a Q450 és Q600) a legjobb műszaki jellemzőkkel büszkélkedő típusok a hővisszanyerős szellőztetők között. A Q350 légszállítása hasonló, szintén alkalmas 100-190 m2 területű családi házak, irodák szellőztetésére. Hatásfoka nagyobb, mert a hőcserét végző ellenáramú hőcserélő továbbfejlesztett típus, még nagyobb felülettel (kb. 45 m2). Zajszintje alacsonyabb és az energiafogyasztása is kedvezőbb. A készülékbe több szenzort is szereltek: rendelkezik páratartalom érzékelővel és légmennyiség érzékelővel is. Hatásfoka mindig az elérhető legnagyobb, köszönhetően a kifinomult légmennyiség szabályozó automatikának.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

A géphez rengeteg automatika kiegészítő választható, a felhasználó komfort igényeitől függően ez lehet pl. CO2 érzékelő, KNX modul, de a gép önmagában is kiválóan használható a beépített kezelő-kijelzőnek köszönhetően. Népszerű kiegészítő a LAN-C modul, mellyel okostelefon segítségével ellenőrizhető a levegő hőmérséklete, páratartalma, a gép fogyasztása és minden más adat, amivel a gép dolgozik. A hővisszanyerő nagyobb felületű szűrőkkel kerül forgalomba, a befúvott levegőre pollenszűrő (ISO PM1≥65%), a gép elszívó oldalán pedig ISO Course≥65% (a régebbi szabvány megnevezés szerint G4) szűrő van elhelyezve. Természetesen a gép jelzi a szűrő karbantartás esedékességét.

Ára bruttó 1.255.000 Ft, rendszer kedvezmény nélkül.

Kérjen árajánlatot az Energetika 2020 Kft-től a teljes szellőztető rendszerére, 5 év gyári garanciával!

5 év gyártói garancia

A Zehnder öt év gyártói garanciát kínál a teljes Zehnder szellőztető rendszerre.

Elolvasom a részleteket →

Energetika 2020 Kft

Az Energetika 2020 Kft 2013 óta kínálja a Zehnder szellőztető rendszereket, tervezéssel, kivitelezéssel, karbantartással. Viszonteladó partnereket is kiszolgálnak, raktárkészletről. Bemutatótermükben működő rendszert tekinthetünk meg, megismerkedhetünk a Zehnder termékeiel.

Látogassunk el a következő ingyenes szakmai napra, október 29-én, Szentendrén!

Energetika 2020 Kft.
Bemutatóterem és iroda: Budapest XIII., Csanády u.21. (időpont egyeztetéssel)
Telefon: 70-392-5995
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rövid összehasonlítás (EN13141-7 mérési standard szerint)

ComfoAir 350 Basic ERVComfoAir Q350 ERV
Termikus hatásfok80%85%
PáravisszanyerésIgenIgen
HőcserélőPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, vízzel moshatóPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, megnövelt felülettel, „diamond-shape” kialakítással, vízzel mosható
Lesugárzott zajszint (max)55 dB(A)40 dB(A)
Automatikus légszállítás tartásNincsVan, direkt légtömeg méréssel (nyomáskülönbség szenzorral)
Maximum légszállítás (100 Pa mellett)400 m3/h350 m3/h
Fajlagos villamos fogyasztás0,26 Wh/m30,15 Wh/m3
Szűrő, szűrőcsere kijelzésIgenIgen
BypassAutomatikus, nyit-zár működésű, hagyományos megkerülő ággalAutomatikus, moduláló, két zsalus megoldással
Páratartalom érzékelőNincsBeépített érzékelővel páratartalom felső korláttal vagy követéssel
Évszak felismerésKüszöbértékkelAdaptív
FagyvédelemEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, a VV modellek esetén beépített villamos fagyvédővelEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, teljesítményszabályozott villamos fagyvédő opció (utólag könnyen beépíthető)
AutomatikaKézi fokozatkapcsoló vagy épületfelügyelet RS232 porton keresztülBuszrendszer többféle kezelővel, kijelzővel, KNX csatoló, LAN csatoló okostelefonos applikáció, távoli elérés, stb
Árwebáruházbanwebáruházban
Kapcsolódó cikkek

Újdonságok a légkondicionálók között - BreezeleSS+

Aki igazán előrelátó, az a légkondicionáló készülék megvásárlását sem hagyja az utolsó pillanatra, amikor már elviselhetetlen forróság tombol a lakásban. Sőt, így elegendő ideje marad arra is, hogy alaposan körülnézzen az aktuális újdonságok között és felfedezheti a Midea egyik forradalmi innovációját.

Egy évtizedünk maradt változtatni - Szigeteléssel csökkenthető a klímaszorongás

A korszerűtlen épületek többlet energiafogyasztása nagymértékben hozzájárul a klímaváltozáshoz. Szigetelésükkel azonban több üvegházhatású gáztól menthetjük meg a Föld légkörét, ugyanis így több mint 0,4 tonnával, akár 40-50%-kal is csökkenthetjük CO2-kibocsátásunkat.

Akár egy nap alatt 25%-kal csökkentheti fűtési költségeit

Egy szigetelés nélküli családi házban az energia 35%-a a falakon, 25%-a az ablakokon, 15%-a a padlón keresztül, 25%-a pedig a tetőn át távozik. A tető hőszigetelése az egyre népszerűbb innovatív fújható szigetelésnek köszönhetően a legegyszerűbben, leggyorsabban elvégezhető munka.

Új hőszigetelő panel technológiát vezet be a magyar piacon az Isopan

Energiatakarékos hőszigetelő megoldást mutatott be a magyar piacon a fém hőszigetelő panelek szegmensének az egyik piacvezető gyártója az Isopan.

Design fürdőszobai radiátorok - Zehnder Vitalo

Modern, kecses, igen vékony radiátor, fűtőteljesítménye mégis elegendően nagy. Rendelhető rejtett csatlakozással, és elektromos változatban is.

Design fürdőszobai radiátorok - Zehnder Zenia

A 2018-as év újdonsága az innovatív Zenia modell volt, mely nem hagyományos radiátor, inkább multifunkciós fűtőeszköz. Akár okostelefonos alkalmazással is programozható és szerelhető falsík alá is, így egyáltalán nem foglal helyet a fürdőszobában.

Design fürdőszobai radiátorok - Zehnder Kazeane

A  modern építészet ihlette, Red Dot Design díjas Zehnder Kazeane-t asszimetrikus, szögletes formák jellemzik. Az exkluzív megjelenésű radiátor kiemelkedik a hasonló árfekvésű versenytársak kínálatából.

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság

Rendszerszemlélet, környezettudatosság, megbízhatóság. Csupán néhány tulajdonság, mely a Tétény-Ker termékeit és szolgáltatásait jellemzi.

Hővisszanyerős szellőztető: életre szóló befektetés az egészségbe

Ha folyamatosan friss és megfelelő hőmérsékletű levegőt szeretnénk az otthonunkba, ezt legmegbízhatóbban a hővisszanyerős szellőztető képes szavatolni - nyilatkozta a homeinfo.hu-nak Hajnal Ferenc, a szereld magad épületgépészeti rendszereket - hővisszanyerős szellőztető és hőszivattyús fűtés/hűtés – forgalmazó EasyKit Kft. társalapítója. A szakember beszélt arról is, hogy a központi hővisszanyerős szellőztető rendszer egyszerre csökkenti a rezsinket, és javítja az életminőségünket. Az EasyKit Kft. által forgalmazott hővisszanyerős szellőztető a legjobb minősítéssel rendelkezik a hazai piacon.