Hővisszanyerős szellőztetők a Zehnder kínálatában

A magyar követelményeknek megfelelő, közel nulla energiaigényű házaknak nincs természetes szellőzése, gépi szellőzés nélkül a pára nem jut ki, és a friss levegő nem jut be. Az ilyen épületek csak gépi szellőzéssel működnek, enélkül fennáll a penészesedés kockázata, és borítékolható az egészségtelen, rossz levegő a „korszerű” új lakásban. Egészséges levegőjű (akár pollen mentes), korszerű épület csak hővisszanyerős szellőztető rendszerrel képzelhető el. A Zehnder húsz éve fejleszti lakásszellőztető gépeit, kínálatában tizenöt különböző modell szerepel, közel hatvan termékváltozatban. Ezek közül emelünk ki két népszerű szellőztetőgépet.

ComfoAir Basic 350 ERV

Ez a típus entalpia hőcserélős, azaz képes megakadályozni, hogy a lakásban túl alacsony páratartalom alakuljon ki a téli időszakban. Ez a jelenség ugyanis a normál (nem entalpia) hőcserélős gépek velejárója, az ilyen típusok mellé télen külön párásítás is szükséges. Entalpia hőcserélős hővisszanyerős szellőztetővel nincs szükség külön párásító üzemeltetésére, ráadásul az ilyen gépek egyéb előnyökkel is rendelkeznek. Erről a polimer membrános entalpia hőcserélőknél találunk bővebb információt.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Ez a gép alkalmas 100-190 m2 lakótér hővisszanyerős szellőztetésére. Az ellenáramú hőcserélőnek köszönhetően hatásfoka magas. Zajszintje, elektromos fogyasztása ugyancsak kiváló. Felépítése egyszerű, automatika lehetőségei úgyszintén. A gépbe egy kijelző van építve, a fokozatkapcsolás egy kézi kapcsoló segítségével történik. Egyes automatika cégek átjárót kínálnak a gép és az épületfelügyeleti rendszer között, így a gép köthető épületfelügyeletre is.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

Nyári időszakban az automata megkerülő ág (bypass) biztosítja a hűvös friss levegőt. Téli fagy esetén a ventilátorok fordulatszám változása tartja fagymentesen a hőcserélőt, a VV jelzéssel ellátott típus elektromos fagymentesítővel ellátott. A gépet 2007 óta gyártja a Zehnder, számtalan helyen bizonyított Nyugat-Európában és Magyarországon is. Ez a hővisszanyerős szellőztető nincs csúcstechnológiával felszerelve, de megbízhatósága és kedvező ára miatt keresett termék az építkezők körében.

Ára a Zehnder őszi akciójában bruttó 744.000 Ft -tól indul.

ComfoAir Q350 ERV

Szintén entalpia hőcserélős szellőztető, jobb műszaki paraméterekkel, valódi csúcstechnológiával felvértezve. Jelenleg a Q350 gép (és nagyobb változatai, a Q450 és Q600) a legjobb műszaki jellemzőkkel büszkélkedő típusok a hővisszanyerős szellőztetők között. A Q350 légszállítása hasonló, szintén alkalmas 100-190 m2 területű családi házak, irodák szellőztetésére. Hatásfoka nagyobb, mert a hőcserét végző ellenáramú hőcserélő továbbfejlesztett típus, még nagyobb felülettel (kb. 45 m2). Zajszintje alacsonyabb és az energiafogyasztása is kedvezőbb. A készülékbe több szenzort is szereltek: rendelkezik páratartalom érzékelővel és légmennyiség érzékelővel is. Hatásfoka mindig az elérhető legnagyobb, köszönhetően a kifinomult légmennyiség szabályozó automatikának.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető

A géphez rengeteg automatika kiegészítő választható, a felhasználó komfort igényeitől függően ez lehet pl. CO2 érzékelő, KNX modul, de a gép önmagában is kiválóan használható a beépített kezelő-kijelzőnek köszönhetően. Népszerű kiegészítő a LAN-C modul, mellyel okostelefon segítségével ellenőrizhető a levegő hőmérséklete, páratartalma, a gép fogyasztása és minden más adat, amivel a gép dolgozik. A hővisszanyerő nagyobb felületű szűrőkkel kerül forgalomba, a befúvott levegőre pollenszűrő (ISO PM1≥65%), a gép elszívó oldalán pedig ISO Course≥65% (a régebbi szabvány megnevezés szerint G4) szűrő van elhelyezve. Természetesen a gép jelzi a szűrő karbantartás esedékességét.

Ára bruttó 1.255.000 Ft, rendszer kedvezmény nélkül.

Kérjen árajánlatot az Energetika 2020 Kft-től a teljes szellőztető rendszerére, 5 év gyári garanciával!

5 év gyártói garancia

A Zehnder öt év gyártói garanciát kínál a teljes Zehnder szellőztető rendszerre.

Elolvasom a részleteket →

Energetika 2020 Kft

Az Energetika 2020 Kft 2013 óta kínálja a Zehnder szellőztető rendszereket, tervezéssel, kivitelezéssel, karbantartással. Viszonteladó partnereket is kiszolgálnak, raktárkészletről. Bemutatótermükben működő rendszert tekinthetünk meg, megismerkedhetünk a Zehnder termékeiel.

Látogassunk el a következő ingyenes szakmai napra, október 29-én, Szentendrén!

Energetika 2020 Kft.
Bemutatóterem és iroda: Budapest XIII., Csanády u.21. (időpont egyeztetéssel)
Telefon: 70-392-5995
Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rövid összehasonlítás (EN13141-7 mérési standard szerint)

ComfoAir 350 Basic ERVComfoAir Q350 ERV
Termikus hatásfok80%85%
PáravisszanyerésIgenIgen
HőcserélőPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, vízzel moshatóPolimer membrános ellenáramú entalpia hőcserélő, megnövelt felülettel, „diamond-shape” kialakítással, vízzel mosható
Lesugárzott zajszint (max)55 dB(A)40 dB(A)
Automatikus légszállítás tartásNincsVan, direkt légtömeg méréssel (nyomáskülönbség szenzorral)
Maximum légszállítás (100 Pa mellett)400 m3/h350 m3/h
Fajlagos villamos fogyasztás0,26 Wh/m30,15 Wh/m3
Szűrő, szűrőcsere kijelzésIgenIgen
BypassAutomatikus, nyit-zár működésű, hagyományos megkerülő ággalAutomatikus, moduláló, két zsalus megoldással
Páratartalom érzékelőNincsBeépített érzékelővel páratartalom felső korláttal vagy követéssel
Évszak felismerésKüszöbértékkelAdaptív
FagyvédelemEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, a VV modellek esetén beépített villamos fagyvédővelEntalpia hőcserélővel, ventilátorok fordulatszám változtatásával, teljesítményszabályozott villamos fagyvédő opció (utólag könnyen beépíthető)
AutomatikaKézi fokozatkapcsoló vagy épületfelügyelet RS232 porton keresztülBuszrendszer többféle kezelővel, kijelzővel, KNX csatoló, LAN csatoló okostelefonos applikáció, távoli elérés, stb
Árwebáruházbanwebáruházban
Kapcsolódó cikkek

Fürdőszoba és otthoni wellness kiállítás: Budapest, január 17-19.

Ne csak a kádját töltse fel vízzel, hanem önmagát is ötletekkel! Új vagy régi, kicsi vagy nagy, költséghatékony vagy luxus – mindegy, mi mindent megmutatunk önnek. Több mint 100 márka és egyedi kedvezmények egy helyen!

Pénz a levegőből – hővisszanyerős szellőztető rendszerrel

A 2020-tól kötelező közel nulla energiaigényű épületek elengedhetetlen tartozéka a hővisszanyerős szellőztető rendszer.

Pollenmentes lakás hővisszanyerős szellőzéssel

A tavasznak nem csak a madárcsicsergés és a napsütés a velejárója, hanem a rengeteg ember életét megkeserítő pollen is. Ha ablakot nyitunk, a friss levegővel együtt a polleneket és az utca zaját, porát is beengedjük. Hővisszanyerős szellőztető megoldásokkal úgy jutunk folyamatosan szűrt friss levegőhöz, hogy az ablak zárva marad. Nincs zaj, nincs por, nincs pollen, mégis van friss levegő.

Miért hasznos beltéri ventilátort alkalmazni? – Működés és szerelés

A beltéri ventilátor alkalmazása egy sokak számára ismert problémára kínál megoldást: az egymással szomszédos, ám eltérő hőmérsékletű helyiségek tehetők ily módon komfortossá.

7 kérdés a nyílászárók kiválasztásáról – válaszok a szakértőtől

Legyen szó köz- vagy lakóépületekről, megjelenésüket és üzemeltetési költségeiket jelentősen befolyásolják a homlokzatokon alkalmazott nyílászárók. Ezek kiválasztása, az igényeknek megfelelő ablakok, bejárati- és teraszajtók felkutatása az építkezők, felújítók számára nem egyszerű feladatok. Szakértőnk tanácsaival igyekszünk megkönnyíteni az eligazodást.

Számoljunk le az elektromos fűtést övező tévhitekkel!

Czinege Károly az Az elektromos fűtés a jövő megoldása! című könyve igazi hiánypótló szakkönyv nemcsak szakmabelieknek, amely tisztáz minden, az elektromos fűtéssel kapcsolatos félreértést. Lásson ön is tisztán, hiszen könnyen meglehet, hogy otthonában is az elektromos megoldás lesz a leginkább költséghatékony megoldás!

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

Levegő-víz hőszivattyú - Hűtés, fűtés, melegvíz ellátás kazán és klíma nélkül

Sokak számára még mindig rengeteg kérdés merül fel a levegő-víz hőszivattyúkkal kapcsolatban, hiszen gyakran még mindig nem egyértelmű, hogy milyen előnyökkel jár egy ilyen készülék beszerelése.

Hőszigetelés tudatosan - Mit tehetünk a környezetünkért és a pénztárcánkért?

A környezetkímélő megoldások lassan, de biztosan mindennapjaink részévé váltak. Nincs ez másképp akkor sem, ha éppen a hőszigetelő anyagokról van szó.