Javuló életminőség, nagyon kedvező áron – Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Amikor például autót választunk, és a rászánt pénzkeret adott, igényeink szerint mérlegeljük, hogy milyen képességekhez ragaszkodunk és melyek azok, melyeket egy kedvezőbb vételár érdekében jó szívvel el tudunk engedni. Hasonló a helyzet a Zehnder hővisszanyerő szellőztető rendszereivel is, melyek közül választhatjuk a csúcskategóriát képviselő gépet, melyben megtaláljuk a ma rendelkezésre álló összes tudást, de akár dönthetünk olyan termék mellett is, ami azonos hatékonyság mellett, kevesebb automatikával érhető el, de kevesebbe is kerül.

Megoldás az igényeinkre szabva

A magyar piacon igény mutatkozott egy olyan hőcserélős szellőztetőre, ami hatékonyságát tekintve képes arra, amire „nagyobb testvére”, a Homeinfo-n korábban már bemutatott Zehnder ComfoAir Q350 ERV, azonban elsősorban a rendszer kezelését érintő technikai megoldások terén némi kompromisszumot vállalva, nagyon versenyképes áron megvásárolható. A Zehnder figyelemmel kíséri a piaci igényeket, ennek megfelelően a végfelhasználók, illetve a beszerelést végző szerződött partnerek észrevételeire építve úgy szélesíti termékpalettáját, hogy a német-svájci cég életminőséget javító berendezései minél több háztartásba juthassanak el. Általában elmondható, hogy még a jelentősen nagyobb vásárlóerővel bíró nyugat-európai országokban is árérzékenyek a vásárlók, Magyarországon pedig ez még hangsúlyosabb szempont, ami megadta a lökést a ComfoAir E350 megépítéséhez és bevezetéséhez.

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Vállalható a kompromisszum, azonos hatásfok mellett

Műszaki tartalomban kevesebbet nyújt a Zehnder ComfoAir Q350-hez képest. Ez elsősorban az automatikában mutatkozik meg, vagyis az E350-nél a nagyon kedvező áráért cserébe kényelmi megoldások terén kell kevesebbel beérnünk. Konkrétan ez ott jelentkezik, hogy míg egy Q gépet tetszés szerint bármikor, bárhonnan irányíthatunk okostelefonnal, addig az E-nél erre nincsen lehetőség, ott helyben, manuálisan kapcsolva vezérelhetjük a hővisszanyerő szellőztető központi gépét. Tehát akinek lényeges szempont a magas szintű vezérlés és a pénztárcája is megengedi, az Q350-et, akinek ez nem fontos, vagy túlfeszíti az anyagi lehetőségeit, az E350-et fog venni. Ugyanakkor nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a költséghatékonyabb változat hatásfokban, zajszintben, energiaigényben ugyanazt tudja, mint az etalonnak számító csúcstermék.

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Megéri?

Megtérülhet anyagilag egy ilyen beruházás az otthonunkba? Ha kizárólag a bekerülési és üzemelési költséget vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, hogy talán majd az unokáink idejében, de a Zehnder hőcserélős szellőztetőrendszereinek a lakókörnyezetre, s ezzel az életminőségünkre gyakorolt pozitív hatása olyan fokú, amit pénzben nem igazán lehet kifejezni. Ha mégis megpróbálnánk, csak az jönne ki végeredményként, hogy: igen, megéri!

Olyan ez, mint amikor valaki egy nagyon jó ágymatracot vesz. Az mikor térül meg? Akkor, amikor először egy igazán jót alszunk rajta, majd még több éven keresztül, jelentősen javítva ezáltal az egészségünket.

A hőcserélő szellőztető az emberi élet egyik legfontosabb alapelemének, a levegőnek a minőségét javítja az otthonunkban, mindezt úgy, hogy szinte semmit nem kell tennünk a folyamatosan jó minőségű, szűrt levegőjéért. Nem úgy az ablakok nyitogatásával végzett levegőcserénél, aminek hatásfoka úgy nincs a nyomában a gépi szellőztetésnek, hogy közben még sokkal több időt is vesz el az életünkből.

Befektetés a hosszabb, egészségesebb életbe:

Több kutatás szerint is a jó minőségű otthoni levegő évekkel is meghosszabbítja az életünket, a megtérülésre visszakanyarodva felmerül a kérdés, hogy pénzben kifejezve számszerűsíthetők-e az egészségben megélt plusz évek?

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Új ház, régi ház: van megoldás

A Zehnder hőcserélő szellőztetőit – így a rendkívül kedvező áron kínált ComfoAir E350-et is – természetesen egyszerűbb új építésű ingatlanokban rendszerbe állítani, ahol a falba építve futnak a műanyag légcsatornák. Ugyanakkor többféle megoldás létezik az utólagos beszereléshez is. A lényeg, hogy a működésben semmi különbség nincs új vagy régebbi építésű ingatlannál: a több szűrővel is ellátott központi gép végzi a légcserét, ami a kiépített légcsatornákon keresztül minden helyiségből kivezeti az elhasznált levegőt, egyúttal bejuttatja a frisset, hogy ezáltal járuljon hozzá az egészségünkhöz.

A bevezető áron kínált Zehnder ComfoAir E350 hőcserélő szellőztetőről az alábbi gombra kattintva tudhatnak meg még többet:

Érdeklődöm a termék iránt

Tudjon meg többet a lakásszellőzésről!

A Zehnder termékeit már 7 éve forgalmazó Energetika 2020 Kft. társszervezőként lesz ott az 5. Lakásszellőzés Konferencián, március 12-én, Budapesten, ahova szeretettel várják az érdeklődőket.

Jelentkezem a konferenciára

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Tetőfelújítás vagy új tetőszerkezet? Így kérjen ajánlatot!

Elérkezett a tetőfelújítás ideje? Építkezik? Vagy még csak a tervezés folyamatánál jár? Otthona éke és védelmezője minden esetben a tető, ezért olyan fontos, hogy mind esztétikailag, mind funkciójában és ár-érték arányában is azt nyújtsa, amit várunk tőle. Az elhatározást követően azonban a legelső lépés az ajánlatkérés.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Energiatakarékos szellőztetés = egészség és életminőség

A szellőztetés fontosabb annál, minthogy azt higgyük, az ablakok nyitogatása megfelelően biztosítja a friss levegőt otthonunkban. A nyílászárók, illetve a hőszigetelések fejlődésével a friss levegő egyre nehezebben jut a lakótérbe, az állott belső levegő nem távozik onnan, az optimálistól eltérő páratartalom pedig megbetegedéseket okozhat.

Pollenmentes lakás hővisszanyerős szellőzéssel

A tavasznak nem csak a madárcsicsergés és a napsütés a velejárója, hanem a rengeteg ember életét megkeserítő pollen is. Ha ablakot nyitunk, a friss levegővel együtt a polleneket és az utca zaját, porát is beengedjük. Hővisszanyerős szellőztető megoldásokkal úgy jutunk folyamatosan szűrt friss levegőhöz, hogy az ablak zárva marad. Nincs zaj, nincs por, nincs pollen, mégis van friss levegő.

Hővisszanyerős szellőztető rendszerek: friss levegő, energiatakarékosság, talajhő hasznosítás

Ahogy egyre inkább elszigeteljük magunkat a külső környezettől, úgy feledkezünk meg a belső komfort egyik alapvető eleméről, a szükséges friss levegőről. Ennek energiatakarékos és hatékony pótlását ma a legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerekkel érhetjük el.

Újragondolt terek – Egy társasházi lakás újjászületése

Mintha új lakásba költöztünk volna – így érezhetik magukat, akik egy mindent felforgató, szakszerűen levezényelt, alapos felújítás mellett döntenek. Íme, egy látványos átalakítás, mely igazolja, hogy megéri a munkát profi lakberendezőre bízni.

Zehnder hővisszanyerős szellőztető rendszerek őszi akciója

A német-svájci Zehnder a hővisszanyerős szellőztető megoldások teljes skáláját biztosítja a decentralizált (egyhelyiséges) szellőzőgépektől a központi gépes rendszerekig.

Hőcserélős ventilátorral az egészségesebb, energiatakarékosabb otthonért

A lakás energiafogyasztása, az energiafelhasználás hatékonysága minden ingatlantulajdonos számára komoly fejtörést okoz. A szigetelés, a nyílászárók cseréje ugyan sokat segíthet ebben, azonban egy sor további kérdést is felvet.

Családi ház felújítása 1. rész – Állapotfelmérés

Aki ház felújításba kezd, majdnem akkora fába vágja a fejszéjét, mint aki új házat épít. Kevésbé költséges ugyan, de az elavult rendszerek cseréje – a villamosságtól a fűtésen keresztül a vízig – legalább akkora munkával jár. Alaposan átgondolt és mindenre kiterjedő tervezés nélkül a végeredmény nem sok jóval kecsegtet. Egy felújításra szoruló házban ugyanis bőven számíthatunk kellemetlen meglepetésekre. Most induló sorozatunkban személyes résztvevői lehetünk egy felújításnak és lépésről lépésre követhetjük minden mozzanatát.