Építkezel? Felújítasz?A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Javuló életminőség, nagyon kedvező áron – Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Amikor például autót választunk, és a rászánt pénzkeret adott, igényeink szerint mérlegeljük, hogy milyen képességekhez ragaszkodunk és melyek azok, melyeket egy kedvezőbb vételár érdekében jó szívvel el tudunk engedni. Hasonló a helyzet a Zehnder hővisszanyerő szellőztető rendszereivel is, melyek közül választhatjuk a csúcskategóriát képviselő gépet, melyben megtaláljuk a ma rendelkezésre álló összes tudást, de akár dönthetünk olyan termék mellett is, ami azonos hatékonyság mellett, kevesebb automatikával érhető el, de kevesebbe is kerül.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Megoldás az igényeinkre szabva

A magyar piacon igény mutatkozott egy olyan hőcserélős szellőztetőre, ami hatékonyságát tekintve képes arra, amire „nagyobb testvére”, a Homeinfo-n korábban már bemutatott Zehnder ComfoAir Q350 ERV, azonban elsősorban a rendszer kezelését érintő technikai megoldások terén némi kompromisszumot vállalva, nagyon versenyképes áron megvásárolható. A Zehnder figyelemmel kíséri a piaci igényeket, ennek megfelelően a végfelhasználók, illetve a beszerelést végző szerződött partnerek észrevételeire építve úgy szélesíti termékpalettáját, hogy a német-svájci cég életminőséget javító berendezései minél több háztartásba juthassanak el. Általában elmondható, hogy még a jelentősen nagyobb vásárlóerővel bíró nyugat-európai országokban is árérzékenyek a vásárlók, Magyarországon pedig ez még hangsúlyosabb szempont, ami megadta a lökést a ComfoAir E350 megépítéséhez és bevezetéséhez.

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Vállalható a kompromisszum, azonos hatásfok mellett

Műszaki tartalomban kevesebbet nyújt a Zehnder ComfoAir Q350-hez képest. Ez elsősorban az automatikában mutatkozik meg, vagyis az E350-nél a nagyon kedvező áráért cserébe kényelmi megoldások terén kell kevesebbel beérnünk. Konkrétan ez ott jelentkezik, hogy míg egy Q gépet tetszés szerint bármikor, bárhonnan irányíthatunk okostelefonnal, addig az E-nél erre nincsen lehetőség, ott helyben, manuálisan kapcsolva vezérelhetjük a hővisszanyerő szellőztető központi gépét. Tehát akinek lényeges szempont a magas szintű vezérlés és a pénztárcája is megengedi, az Q350-et, akinek ez nem fontos, vagy túlfeszíti az anyagi lehetőségeit, az E350-et fog venni. Ugyanakkor nagyon fontos hangsúlyozni, hogy a költséghatékonyabb változat hatásfokban, zajszintben, energiaigényben ugyanazt tudja, mint az etalonnak számító csúcstermék.

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Megéri?

Megtérülhet anyagilag egy ilyen beruházás az otthonunkba? Ha kizárólag a bekerülési és üzemelési költséget vesszük alapul, akkor azt mondhatjuk, hogy talán majd az unokáink idejében, de a Zehnder hőcserélős szellőztetőrendszereinek a lakókörnyezetre, s ezzel az életminőségünkre gyakorolt pozitív hatása olyan fokú, amit pénzben nem igazán lehet kifejezni. Ha mégis megpróbálnánk, csak az jönne ki végeredményként, hogy: igen, megéri!

Olyan ez, mint amikor valaki egy nagyon jó ágymatracot vesz. Az mikor térül meg? Akkor, amikor először egy igazán jót alszunk rajta, majd még több éven keresztül, jelentősen javítva ezáltal az egészségünket.

A hőcserélő szellőztető az emberi élet egyik legfontosabb alapelemének, a levegőnek a minőségét javítja az otthonunkban, mindezt úgy, hogy szinte semmit nem kell tennünk a folyamatosan jó minőségű, szűrt levegőjéért. Nem úgy az ablakok nyitogatásával végzett levegőcserénél, aminek hatásfoka úgy nincs a nyomában a gépi szellőztetésnek, hogy közben még sokkal több időt is vesz el az életünkből.

Befektetés a hosszabb, egészségesebb életbe:

Több kutatás szerint is a jó minőségű otthoni levegő évekkel is meghosszabbítja az életünket, a megtérülésre visszakanyarodva felmerül a kérdés, hogy pénzben kifejezve számszerűsíthetők-e az egészségben megélt plusz évek?

Zehnder E350 hőcserélő szellőztető

Új ház, régi ház: van megoldás

A Zehnder hőcserélő szellőztetőit – így a rendkívül kedvező áron kínált ComfoAir E350-et is – természetesen egyszerűbb új építésű ingatlanokban rendszerbe állítani, ahol a falba építve futnak a műanyag légcsatornák. Ugyanakkor többféle megoldás létezik az utólagos beszereléshez is. A lényeg, hogy a működésben semmi különbség nincs új vagy régebbi építésű ingatlannál: a több szűrővel is ellátott központi gép végzi a légcserét, ami a kiépített légcsatornákon keresztül minden helyiségből kivezeti az elhasznált levegőt, egyúttal bejuttatja a frisset, hogy ezáltal járuljon hozzá az egészségünkhöz.

A bevezető áron kínált Zehnder ComfoAir E350 hőcserélő szellőztetőről az alábbi gombra kattintva tudhatnak meg még többet:

Érdeklődöm a termék iránt

Tudjon meg többet a lakásszellőzésről!

A Zehnder termékeit már 7 éve forgalmazó Energetika 2020 Kft. társszervezőként lesz ott az 5. Lakásszellőzés Konferencián, március 12-én, Budapesten, ahova szeretettel várják az érdeklődőket.

Jelentkezem a konferenciára

SZELLŐZTETŐ RENDSZER ÁRKALKULÁTOR

A Zehnder teljes szellőztető rendszereket kínál. Használja kalkulátorunkat, hogy a teljes szellőztető rendszer árra egy előzetes kalkulációt kaphasson!

KALKULÁTOR MEGNYITÁSA

Népszerűek a témában

Az infravörös mint a legoptimálisabb fő fűtés – központi fűtés

Radiátor vásárlás: minőségtől az árazásig

A megfelelő csaptelepek használatával akár 40 százalékkal alacsonyabb lehet az energiafogyasztásunk

Ez is érdekelhet

Hőszivattyú Akadémia - Bevezetünk a hőszivattyú rejtelmeibe többrészes videósorozatunkkal

Midea M Thermal, a szupercsendes hőszivattyú

Dulux EasyCare - Foltok a falon? Ugyan már!

Szárazépítés vizes helyiségekben Austrotherm UNIPLATTE® építőlemezekkel

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Laufen Silent Flush - Élvezze a csendet

Fürdőszoba-felújítás - amire érdemes odafigyelni

Paradox – Bemutatkozik az új BlueEye applikáció

Mit tud a megújult Torrenta zuhanykabin család?

Halkabb WC használat a család és a szomszédok örömére

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Hová szökik az áram? – Rangsoroltuk a 10 legnagyobb villamosenergia-fogyasztót a háztartásunkban

Otthonos energiahatékonyság: a biomasszával működő fűtési rendszerhez nélkülözhetetlen a jó kémény

A fafűtéses rendszerek előnyei – Kandalló, faelgázosítós kandalló, vízteres és légfűtéses lehetőségek

Megnyílt a Zehnder új bemutató- és oktatóterme

A Hörmann tippjei az otthoni energiatakarékossághoz

Hogyan lehetünk függetlenek az energiahálózattól? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár ez?

Szabadmezős, talajra telepített napelemes rendszerek: nem ördögtől való megoldások

Hogyan fizessünk kevesebbet a fűtésért? Gáz helyett klíma és fontos a hatékony hőszigetelés - Számoljunk együtt!

Tények és tévhitek a napelemes rendszerekről

A hőszivattyú lehet a megoldás?

Mivel fűtsünk, hogy ne szálljanak el az energiaköltségeink? Gáz, áram, fa?

Dizájn radiátorok egyedi igényekre

Az infravörös mint a legoptimálisabb fő fűtés – központi fűtés