Hirdetés

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól

Kint, és mégis bent. Vagy bent, és mégis kint? Nézőpont kérdése, de a lényeg, hogy nyári- és télikertjeihez hasonlóan a Sunwood Kft. pergolái is tökéletes kapcsolatot biztosítanak a lakótér és a kert között, komplex megoldásaival jelentősen emelve otthoni komfortérzetünket, életminőségünket. A gyorsan és egyszerűen telepíthető termékeinek megtervezésénél a Sunwood külön figyelmet fordít rá, hogy azok ne elkülönülő toldalékok, hanem az épülethez szervesen illeszkedő ékszerdobozok legyenek.

Előrelátó alkalmazkodás a változó klímában

1901 óta a második legforróbb nyarat és a legmagasabb átlaghőmérsékletű évet tudtuk magunk mögött a tavalyi évvel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból. Függetlenül attól, hogy az emberi tevékenység mennyiben befolyásolja a Föld éghajlatának változását, a szikár tények azt mutatják, hogy a nyarak évről évre forróbbak, ez pedig egyre több alkalmazkodást igényel az embertől. Ennek egyik formája lehet egy igényeinkhez igazított pergola.

Sunwood pergola

A Sunwood nemzetközi csapata 21 éve foglalkozik télikertekkel, melyek a hideg időszakban kifűthetők, nyáron pedig a hűtését biztosítva lehetnek teljes értékű részei a lakótérnek. A cég kínálatában megtaláljuk a nyárikerteket is, melyeket a Sunwood szakemberei leginkább azoknak ajánljanak, akik koratavasztól késő őszig szeretnék megteremteni a ház-kert kapcsolatot. Ezeket a nyárikerteket jellemzően pihenőhelyiségnek, étkezőnek alakítják ki, feldobva akár egy kis csobogóval, növényekkel, ki-ki a maga ízlésének és komfortérzetének megfelelően, de nyáron akár az ágyat is ki lehet ide hozni és a csillagos égboltban gyönyörködni, pihenni.

Sunwood pergola

Kertkapcsolat nemcsak nyárra

A Sunwood népszerű nyári- és télikertjei mellett folyamatosan növekszik az érdeklődés a technikai és esztétikai megoldásaiban is egyre kifinomultabb pergolák iránt. „Nyolc évvel ezelőtt, Magyarországon úttörőként kezdtünk el foglalkozni a nagy szélállóságú és vízálló ponyvákkal szerelt pergolákkal. Az utóbbi években az alumínium lamellás, bioklimatikus pergolák örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Ezeket kimondottan melegebb, főleg nyári időszakra terveztük, eső, illetve erős napsütés mellett is a pihenés, a feltöltődés színtereként működnek” – mondta el a Homeinfónak Pónya Péter. A Sunwood cégcsoport tulajdonosa hozzátette, hogy pergoláikat eltolható üvegfalakkal, korlátablakokkal úgy fejlesztették tovább, hogy azok akár nyárikertetté alakíthatók, s a nyári időszakon kívül, tavasztól őszig szélsőséges időjárási körülmények között is jól használhatók. Sőt, vannak olyan pergolák is, melyek – bár nem hőhídmentesek, tehát a hideget közvetítik valamennyire – bírják a hóterhelést, de thermolamellás változatban, alkalomszerűen télen is tartózkodhatunk a bioklimatikus pergolában, legyen szó nagyobb szabású családi rendezvényről vagy meghitt karácsonyi vacsoráról.

Sunwood pergola

A variációk szabadsága

Pergolából méret és felszereltség alapján is nagy a variációs lehetőség, a 1,5-2 méter széles egyszerűbb változattól, a nagy felületű, alumínium lamellás termékekig. Belső alátámasztás nélkül mintegy 240 négyzetmétert képesek lefedni, íves vázszerkezettel, ponyva zárással, 12 méter szélességben, 20 méter hosszúságig.

Ehhez képest a bioklimatikus pergolák ugyan kisebb területet fednek, ugyanakkor ezek egymás mellé sorolhatók, és a Sunwood tapasztalata szerint a vásárlók egyre gyakrabban élnek is ezzel a megoldással. A pergolák csúcstermékének számító billenthető és eltolható változat 6x4, a csak billenthető termékek pedig 4,5x8 méternyi területet tudnak lezárni, modulonként.

Fontos hangsúlyozni, hogy az egymás mellé épített pergolák nem igényelnek dupla lábakat, koronaszerkezeteik összeilleszthetők így egységes csatornarendszert képeznek együtt. Ez a megoldás mutatós és költséghatékony is.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy megjelenésükkel a pergolák hogyan illeszkednek egy épület karakteréhez. A Sunwood válasza erre a rendkívül széles termékpaletta, hiszen 22 modellből választhatunk. A bioklimatikus, billenőlamellás alumínium rendszerek egyszerűsége miatt könnyen integrálhatók a legkülönfélébb korú, formájú, színű épületekhez, legyen az sarokterasz vagy homlokzati rész, de teljesen különálló pergolaként is nagyon szépen mutat a kertben.

A pergola optimális tájolása mellett a billenőlamellák mozgatásával a napfényt úgy engedhetjük be, ahogyan azt szeretnénk, ha pedig arra van szükség, a lamellák zárásával árnyékban pihenhetünk a forró nyári napokon.

Sunwood pergola

Sunwood – akárcsak egy Forma 1-es csapat

Gyorsan és egyszerűen telepíthető termékeivel a Sunwood komplex szolgáltatást nyújt, hiszen pergoláikat minden lehetséges szempontot figyelembe véve tervezik meg, külön figyelmet fordítva rá, hogy ne toldaléknak látszódjanak, hanem az adott épülethez szervesen illeszkedő ékszerdoboznak. Az igényfelmérésre különösen nagy hangsúlyt fektet a cég, pontosan meghatározva mire is szeretnék használni. Termékválasztásnál fontos tudni, hogy házi wellness lesz jakuzzival, vagy grillezős nyári terasz, esetleg a család pihenését szolgáló tér, olvasó kanapéval. Meggyőződésük szerint ez az alapja annak, hogy az új pergoláját meglátva a megrendelő azt mondja: „Ez, az, ezt szerettük volna!”

Ahogyan Pónya Péter rávilágított, a felhasználói igényeket összehangolják a műszaki tartalommal, a műszaki tartalmat pedig finomra hangolják az esztétikai megoldásaikkal. A cég működése leginkább egy Forma 1-es csapatéhoz hasonlóan működik, hiszen a Sunwood brand alatt értékesített pergolákat, nyári-, és télkerteket sokszor több gyártó termékeiből állítják össze, ahogyan a versenyistállók autóinak is számos világcég a beszállítója.

A Sunwood pergoláinak egyes elemei az aktuális vásárlói igényekhez igazodva távirányítóval, mobiltelefonnal kezelhetők, valamint okosotthon megoldások is segítik a használatát. A cég minden pergolájára 5 év teljeskörű garanciát kínál, amibe beletartozik az esetleg meghibásodó alkatrészek ingyenes cseréje és javítása.

Sunwood pergolák Sunwood télikertek

Sunwood a Fürdőszoba Kiállításon

Érdeklődöm a sunwood termékei iránt

Újságcikk, könyv, Facebook-poszt, PR-tartalom - legyen szó bármilyen szöveg elkészítéséről, íróként, újságíróként ugyanazt a célt tartom szem előtt: a közérthetőséget. Ezért a homeinfo.hu munkatársaként is arra törekszem, hogy a lakberendezésben, gépészetben, építkezésben, felújításban járatos szakemberek által elmondottakat könnyen fogyasztható formában adjam át olvasóink számára.
Kapcsolódó cikkek

Homeinfo Kedvezmény Hetek

Építkezés, felújítás, lakberendezés? Több 100 kupon, 10-40% kedvezmény, több 100 üzletben.

Bízza szakértő kezekre a tetőfelújítást!

A tető nemcsak befedi és védi otthonát, hanem ideális esetben díszíti is. De ahhoz, hogy mindezeket a funkciókat teljesíthesse, ráadásul hosszú-hosszú évtizedeken keresztül, elengedhetetlen a megfelelő kivitelezés, a minőségi alapanyag és az ezeket fedező, elegendő forrás.

Jakuzzi vásárlás? Előtte kérdezzük meg a szakértőt!

Egy jakuzzi megvásárlásába nem érdemes könnyelműen fejest ugrani. Mindenképpen ajánlott a megfelelő típus kiválasztása előtt alaposan tájékozódjunk, sőt, legjobb, ha ehhez szakember segítségét kérjük.

Outdoor-otthonok modern árnyékoló és pergola megoldásai - kültéri életterek tervezése az Archishade szakértőivel

Ahogy belső élettereink egyre inkább kertünkbe is kiköltöznek, úgy változnak az árnyékoló megoldások igényeinkhez igazodva. Egyfajta életérzésre vágyunk a szabadban, ahol időjárástól függetlenül, egész évben minőségi időt tölthetünk családunkkal, barátainkkal.

Loggia – a modern, tolópaneles zsalugáter

Időtálló, sínrendszerben mozgatható, újgenerációs, kültéri árnyékoló alumínium szerkezettel és panelekkel, széleskörű felhasználással.

Tó2 – A kerti élet örömei

Izgalmas bemutatótérrel bővült a hazai kertberendezési piac. A Törökbálinton található Tó2 – Your Outdoor Living kert központ szinte minden témát lefed, ami egy kert esetén szóba kerülhet.

Árnyékolás pergolával – 8 kérdés és válaszok a szakértőtől

Miért hasznos pergolával árnyékolni? Mi a különbség a pergola és télikert között? Számos, gyakran felmerülő kérdésre kapunk választ Pónya Pétertől, a Sunwood ügyvezetőjétől.

Archishade - A télikert nélkülözhetetlen eleme, az árnyékoló

Megfelelő árnyékolórendszer alkalmazásával a télikertben nyáron is megteremthetjük az ideális beltéri klímát.

Árnyékolás – Külső és belső szerelésű árnyékolók a hagyományostól a modern eszközökig, kül- és beltéri típusok. Működés, design és energiatakarékosság

Az árnyékolók szerepe évszakonként eltérő lehet, feladatuk azonban télen és nyáron egyaránt az adott tér klímájának optimalizálása és a bejutó fény szabályozása.

Tiszta udvar, rendes ház újratöltve: Kärcher megoldások kintre, bentre

Függőleges vagy vízszintes, sarok vagy lépcső, kint vagy bent, szőnyeg vagy padló, csempe vagy üveg – nehéz olyan felületet találni, amelyet nem lehet hatékonyan tisztítani a Kärcher háztartási gépeivel. A tisztítástechnika világpiaci éllovasa több, mint 80 év tapasztalatát gyúrta össze a felhasználói igényekkel, hogy az ennek eredményeként kifejlesztett eszközök használatával időt és energiát takaríthassunk meg a takarítással.