Hírlevél feliratkozás

Ha válaszolsz két kérdésre, személyre szabott tartalmakat küldünk neked.

Mikor tervezel felújítást?

Milyen témák érdekelnek?

Köszönjük a választ!

Add meg email címed!

Köszönjük a feliratkozást!

Építkezel? Felújítasz? A lakásodat rendezed be?
Ötlettár ikon

Akinek kertje van, pergolája is lesz - napfény és árnyék harmóniája a Sunwoodtól

Kint, és mégis bent. Vagy bent, és mégis kint? Nézőpont kérdése, de a lényeg, hogy nyári- és télikertjeihez hasonlóan a Sunwood Kft. pergolái is tökéletes kapcsolatot biztosítanak a lakótér és a kert között, komplex megoldásaival jelentősen emelve otthoni komfortérzetünket, életminőségünket. A gyorsan és egyszerűen telepíthető termékeinek megtervezésénél a Sunwood külön figyelmet fordít rá, hogy azok ne elkülönülő toldalékok, hanem az épülethez szervesen illeszkedő ékszerdobozok legyenek.

Ez a cikk több mint 2 éves. Lehet, hogy bizonyos része már nem aktuális.

Előrelátó alkalmazkodás a változó klímában

1901 óta a második legforróbb nyarat és a legmagasabb átlaghőmérsékletű évet tudtuk magunk mögött a tavalyi évvel – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat adataiból. Függetlenül attól, hogy az emberi tevékenység mennyiben befolyásolja a Föld éghajlatának változását, a szikár tények azt mutatják, hogy a nyarak évről évre forróbbak, ez pedig egyre több alkalmazkodást igényel az embertől. Ennek egyik formája lehet egy igényeinkhez igazított pergola.

Sunwood pergola

A Sunwood nemzetközi csapata 21 éve foglalkozik télikertekkel, melyek a hideg időszakban kifűthetők, nyáron pedig a hűtését biztosítva lehetnek teljes értékű részei a lakótérnek. A cég kínálatában megtaláljuk a nyárikerteket is, melyeket a Sunwood szakemberei leginkább azoknak ajánljanak, akik koratavasztól késő őszig szeretnék megteremteni a ház-kert kapcsolatot. Ezeket a nyárikerteket jellemzően pihenőhelyiségnek, étkezőnek alakítják ki, feldobva akár egy kis csobogóval, növényekkel, ki-ki a maga ízlésének és komfortérzetének megfelelően, de nyáron akár az ágyat is ki lehet ide hozni és a csillagos égboltban gyönyörködni, pihenni.

Sunwood pergola

Kertkapcsolat nemcsak nyárra

A Sunwood népszerű nyári- és télikertjei mellett folyamatosan növekszik az érdeklődés a technikai és esztétikai megoldásaiban is egyre kifinomultabb pergolák iránt. „Nyolc évvel ezelőtt, Magyarországon úttörőként kezdtünk el foglalkozni a nagy szélállóságú és vízálló ponyvákkal szerelt pergolákkal. Az utóbbi években az alumínium lamellás, bioklimatikus pergolák örvendenek egyre nagyobb népszerűségnek. Ezeket kimondottan melegebb, főleg nyári időszakra terveztük, eső, illetve erős napsütés mellett is a pihenés, a feltöltődés színtereként működnek” – mondta el a Homeinfónak Pónya Péter. A Sunwood cégcsoport tulajdonosa hozzátette, hogy pergoláikat eltolható üvegfalakkal, korlátablakokkal úgy fejlesztették tovább, hogy azok akár nyárikertetté alakíthatók, s a nyári időszakon kívül, tavasztól őszig szélsőséges időjárási körülmények között is jól használhatók. Sőt, vannak olyan pergolák is, melyek – bár nem hőhídmentesek, tehát a hideget közvetítik valamennyire – bírják a hóterhelést, de thermolamellás változatban, alkalomszerűen télen is tartózkodhatunk a bioklimatikus pergolában, legyen szó nagyobb szabású családi rendezvényről vagy meghitt karácsonyi vacsoráról.

Sunwood pergola

A variációk szabadsága

Pergolából méret és felszereltség alapján is nagy a variációs lehetőség, a 1,5-2 méter széles egyszerűbb változattól, a nagy felületű, alumínium lamellás termékekig. Belső alátámasztás nélkül mintegy 240 négyzetmétert képesek lefedni, íves vázszerkezettel, ponyva zárással, 12 méter szélességben, 20 méter hosszúságig.

Ehhez képest a bioklimatikus pergolák ugyan kisebb területet fednek, ugyanakkor ezek egymás mellé sorolhatók, és a Sunwood tapasztalata szerint a vásárlók egyre gyakrabban élnek is ezzel a megoldással. A pergolák csúcstermékének számító billenthető és eltolható változat 6x4, a csak billenthető termékek pedig 4,5x8 méternyi területet tudnak lezárni, modulonként.

Fontos hangsúlyozni, hogy az egymás mellé épített pergolák nem igényelnek dupla lábakat, koronaszerkezeteik összeilleszthetők így egységes csatornarendszert képeznek együtt. Ez a megoldás mutatós és költséghatékony is.

Gyakran felmerülő kérdés, hogy megjelenésükkel a pergolák hogyan illeszkednek egy épület karakteréhez. A Sunwood válasza erre a rendkívül széles termékpaletta, hiszen 22 modellből választhatunk. A bioklimatikus, billenőlamellás alumínium rendszerek egyszerűsége miatt könnyen integrálhatók a legkülönfélébb korú, formájú, színű épületekhez, legyen az sarokterasz vagy homlokzati rész, de teljesen különálló pergolaként is nagyon szépen mutat a kertben.

A pergola optimális tájolása mellett a billenőlamellák mozgatásával a napfényt úgy engedhetjük be, ahogyan azt szeretnénk, ha pedig arra van szükség, a lamellák zárásával árnyékban pihenhetünk a forró nyári napokon.

Sunwood pergola

Sunwood – akárcsak egy Forma 1-es csapat

Gyorsan és egyszerűen telepíthető termékeivel a Sunwood komplex szolgáltatást nyújt, hiszen pergoláikat minden lehetséges szempontot figyelembe véve tervezik meg, külön figyelmet fordítva rá, hogy ne toldaléknak látszódjanak, hanem az adott épülethez szervesen illeszkedő ékszerdoboznak. Az igényfelmérésre különösen nagy hangsúlyt fektet a cég, pontosan meghatározva mire is szeretnék használni. Termékválasztásnál fontos tudni, hogy házi wellness lesz jakuzzival, vagy grillezős nyári terasz, esetleg a család pihenését szolgáló tér, olvasó kanapéval. Meggyőződésük szerint ez az alapja annak, hogy az új pergoláját meglátva a megrendelő azt mondja: „Ez, az, ezt szerettük volna!”

Ahogyan Pónya Péter rávilágított, a felhasználói igényeket összehangolják a műszaki tartalommal, a műszaki tartalmat pedig finomra hangolják az esztétikai megoldásaikkal. A cég működése leginkább egy Forma 1-es csapatéhoz hasonlóan működik, hiszen a Sunwood brand alatt értékesített pergolákat, nyári-, és télkerteket sokszor több gyártó termékeiből állítják össze, ahogyan a versenyistállók autóinak is számos világcég a beszállítója.

A Sunwood pergoláinak egyes elemei az aktuális vásárlói igényekhez igazodva távirányítóval, mobiltelefonnal kezelhetők, valamint okosotthon megoldások is segítik a használatát. A cég minden pergolájára 5 év teljeskörű garanciát kínál, amibe beletartozik az esetleg meghibásodó alkatrészek ingyenes cseréje és javítása.

Sunwood pergolák Sunwood télikertek

Sunwood a Fürdőszoba Kiállításon

Érdeklődöm a sunwood termékei iránt

Népszerűek a témában

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok

Pergola vásárlási tanácsok a specialistától – Mire érdemes odafigyelni?

Az árnyékolók kiválasztásánál is fontos szempont az energiatakarékosság – Szakértői Tanácsok

Ez is érdekelhet

SOLIDSoft zuhanytálca: mintha párnán járnánk

Magnifico! Mágnesen alapuló technológia a tolóajtók szolgálatában

Az Ön számára mi fontos egy fürdőszobában?

4 tipp, ahogy érdemes megválasztani a ház stílusát

Kérjen gyors, díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátorával!

Mit jelent az okosotthon?

Stílusos 2 személyes minimalista fürdőkád

Mennyibe kerül a szellőztető rendszerem?

Lakóépületek építése, avagy az előírások és a lehetőségek találkozása

Pergola vásárlási tanácsok a specialistától – Mire érdemes odafigyelni?

Tudatos tervezéssel hangulatos és stílusos lesz a kert és a terasz

Legyen a kert otthonunk legjobb része!

Vegyszermentes kert - Biológiai hatóanyagok is óvhatják zöldségeinket, gyümölcsfáinkat

8 örökzöld lakberendezési trend, melyeket érdemes követnünk

Szakértői tanácsok zsaluzia vásárláshoz – avagy mire érdemes odafigyelni a választás során

Szakértői tanácsok Fixscreen árnyékoló vásárlásához

Jelenlétszimuláció a biztonságos okosotthonért

Redőnyt vásárolnánk? Szakértői tanácsok a megbízható választáshoz

Pergola: tervezd magadnak!

Zsalugáter – egy örökzöld újragondolva

Vásárlási tanácsok pliszé szúnyoghálóhoz – Szakértői útmutatás a rovarvédelemhez

Maximális rend a kert és a ház körül

Kertészkedés egyenes derékkal, környezetbarát módon

Árnyékolás Atenád tolózsalugáterrel – Szakértői tanácsok