Hőszivattyús szárítógép

Hőszivattyú alkalmazásával felére csökkenthető a szárítógép energiafogyasztása. A Miele hőszivattyús szárítógépe emellett ellenőrzi a ruha nedvességtartalmát, így csak a szükséges ideig üzemel ezzel tovább növelve a berendezés energiamegtakarítását.

A hőszivattyús technológiának köszönhetően a Miele szárítógépe 50 százalékkal kevesebb energiát használ föl, mint általában a kondenzációs szárítógépek. A berendezésbe épített nagyhatású szűrőrendszer miatt a hőcserélőt nem kell karbantartani, ezzel is csökkentve az üzemeltetés költségeit.

Miele hőszivattyús szárítógép

A TwinPower névre hallgató rendszer két motort használ egyikkel a szárítódobot, a másikkal a légbefúvókat működteti. Így a kétirányú ruhaforgatás miatt a Miele hőszivattyús szárítógépei kíméletesen és egyenletesen szárítja a ruhákat, amelyek ezért kevéssé gyűrőnek.

A szabadalmaztatott PerfectDry rendszer folyamatosan méri a víz elektromos áramvezető képességét, ezzel állapítja meg a ruha nedvességtartalmát, és ennek függvényében szabályozza a szárítás folyamatát. Egyrészt tovább csökkenti a Miele hőszivattyús szárítógépeinek fogyasztását, másrészt sem túl szárazak, sem túl nedvesek nem lesznek a ruhák ennek a rendszernek köszönhetően. Ha előtte kicentrifugálták a ruhát, akkor még az A energiaosztálynál is 45 százalékkal kevesebb energiát használ föl a Miele hőszivattyús szárítógépe.

Tovább növeli a kényelmet és az energiatakarékosságot, hogy a hőszivattyús szárítógépet egy napra előre lehet programozni, így völgyidőszaki („éjszakai”) árammal is üzemelhet.

A németországi Hartmannsdorfban működő független SLG Vizsgáló- és Minősítő Intézet szerint a Miele zajszigetelő rendszere miatt a hőszivattyús szárítógép hangja alig hallható működés közben. A hőszivattyús szárítógép akár toronyba, akár pult alá is beépíthető ezzel lehető legjobban kihasználva a rendelkezésre álló teret.

Az energiamegtakarítás forrásai a Miele hőszivattyús szárítógép esetén

  • hőszivattyúval üzemel
  • a ruha nedvességtartalmának függvényében szabályozza a szárítást (PerfectDry)
  • programozható (völgyidőszaki árammal üzemelhet)

Forrás: Miele Magyarország

 | 
Vásárlási listák
További vásárlási listák